Accident rutier, avem nevoie de ajutor!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Intrebati mai devreme de ce din culpa (omor, vatamare corporala).
In penal culpa e altceva decat vina in sensul propriu al cuvantului. Cand am zis omor din culpa am zis ca in cel mai rau caz. Dar si eu cred ca procurorul de caz va da NUP (neinceperea urmaririi penale), daca va exista un dosar pe care politia il va trimite la parchet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va exista un dosar. Peste asta nu poti sa sari. Atata vreme cat exista victima - ca si-a rupt degetul sau a murit - tot victima se numeste - obligatoriu se fac demersuri specifice si inerent se intocmeste un dosar. Ca in final pe baza actelor furnizate, pe baza constatarilor privind imprejurarea in care a avut loc accidentul s.a.m.d. se finalizeaza cu NUP este una din posibilitati, insa acum eu asa opinez ca se va termina.
Atata vreme cat nu are nici o restrictie in a parasi localitatea/tara... poate sa plece oriunde oricand - nu trebuie sa dea nici o justificare nimanui.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Claudia, eu inteleg ca esti suparata, e normal dar...citeste cu atentie ce am scris. Voi incerca sa explic mai simplu, sper sa reusesc : omul ala e vatamat sau mort Doamne fereste. E normal sa se constituie un dosar ( toate actele astea la politie trebuie sa intocmeasca un dosar care se va finaliza intr-un fel sau altul) ca doar nu poate nimeni sa mearga simplu la locul accidentului si sa zica asa ochiometric : " aa, a murit, asta e, eu cred ca e vina lui". Deci asta e procedura : se intocmeste un dosar. Pe baza tuturor actelor care vor exista la dosar ( constatatrea politiei, declaratia fratelui tau, declaratia victimei in caz ca va supravietui, martori, eventual expertize, reconstituiri sau ce va mai fi) se va da o solutie. Intotdeauna e asa, faptul ca se deschide un dosar penal nu inseamna ca persoana-faptuitorul e vinovat!!! Un dosar poate avea mai multe solutii, bazate fiecare pe mai multe motive ca sa le zic asa. Una dintre aceste solutii este NUP ( Neinceperea urmaririi penale), ceea ce inseamna ca fratele tau nu este vinovat, nu se incepe urmarirea penala impotriva lui.

EDIT : referitor la parasirea tarii, eu nu am spus ca TREBUIE sa dea nici o justificare nimanui : am spus ca ar fi bine sa declare asta pt ca, in cazul in care va fi nevoie, va mai fi chemat la politie sau Parchet pt alte declaratii etc . Si atunci ce se va intampla : i se vor trimite citatii la care el nu se va prezenta. Si totusi dosarul va trebui finalizat, interesul tuturor ( inclusiv al fratelui tau) este sa se intample asta cat mai repede, nu?

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@

Am scris si mai sus, fratele meu a fost la politie ieri si a intrebat ce se va intampla si i s-a spus ca nimic. El sa-si vada linistit de viata ca de acum nu-l va mai cauta nimeni.

Citat:
( pentru ca totusi o ucidere din culpa exista sau vatamare corporala, depinde daca victima supravietuieste sau nu

Cum adica ucidere din culpa? Deci mie mi se face rau cand citesc asta, cum adica din culpa? Eu inteleg ca din culpa, inseamna cand cineva este vinovat, a facut-o cu intentie, era beat la volan, etc! Inteleg eu gresit?
Ce vina are fratele meu, ca victima s-a angajat in trecerea strazii, fara a se asigura si nu era pe trecerea de pietoni(nu era nici o trecere de pietoni in zona). Eu nu mai inteleg nimic. Essea esti sigura de ce spui? Ucidere din culpa, exista?!!!!!!!

Marius, multumesc pentru raspunsul prompt, scurt si la obiect. Te rog imi poti spune daca Essea are drepate? Ucidere din culpa, se poate asa ceva?Chiar daca,,, cazul va fi inchis cu NUP tot iti spune cineva, ucdere din culpa, suna al naibii de urat cand omul e nevinovat!

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony 07.04.07 si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8455390b7c8da0bcea185a&source=category&category_id=all" target="_blank"> Nico 23.02.09
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Intr-un fel are dreptate. Adica e o chestiune de terminologie mai degraba... zic eu. Un politist nu poate asa cum a scris mai sus sa vina si sa spuna...aaaa a murit, asta e, eu cred ca e de vina" Trebuie sa urmeze niste proceduri specifice, trebuie sa inchida niste situatii, declaratii, expertize tehnice ale masinii (RAR) si pe baza acestora se intocmeste obligatoriu un dosar penal. Fratele tau va fi instiintat oficial ca s-au deschis demersuri de cercetare penala, procuratura va trebui obligatoriu sa administreze toate documentele dar in baza a ceea ce am citit, in baza actelor anexate care probabil vor confirma faptul ca fratele tau nu se incadreaza intr-o fapta incriminata de CP - va da o finalitate de neincepere a urmaririi penale fata de fratele tau. Asta ar fi. Eu zic sa nu te agati de cuvinte, nici e nu sunt in masura (nu am calificarea necesara) in a emite incadrari posibile dar procedural repet - asta este. Conteaza finalitatea. Da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Multumesc mult, ca mi-ati raspuns si ca m-ati suportat. Chiar sunt cu nervii in pioneze, la asa ceva nu ne asteptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Citat:

Cum adica ucidere din culpa? Deci mie mi se face rau cand citesc asta, cum adica din culpa? Eu inteleg ca din culpa, inseamna cand cineva este vinovat, a facut-o cu intentie, era beat la volan, etc! Inteleg eu gresit?

Nu neaparat cu intentie, ucidere din culpa inseamna ca o persoana este de vina in decesul unei alte persoane, ca l-a omorat, dar nu intentionat, ci din greseala...
De exemplu: soferu merge cu masina , pierde controlul volanului se infige intr-un stalp si pasagerul din dreapta moare... asta-i cazul de ucidere din culpa... Adica el a provocat moartea insa fara intentie.
Daca gresesc sa ma corecteze cineva...

Aici nu am facut nici o referire la cazul fratelui tau, e cu totul altceva, vroiam doar sa explic ce e cu uciderea din culpa...

Cami si Luca-Ionut (25.09.2006)

www.onbux.com/?rh=c205ad8fbdf888285d05459c28a8fe11" target="_blank">A easy way to make some money

Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale. – Ashlay Smith

"When God was giving out talent, He gave all of it to Michael Jackson." Babyface

Mergi la inceput

Astazi, am aflat ca acel barbat a decedat Dumnezeu sa-l ierte, imi pare enorm de rau.
Fratele meu a fost toata ziua trist, nici nu vorbeste, nici nu stiu ce sa zic, stau langa el, vreau sa deschid gura si nu stiu ce-i pot spune.
Familia, nu vrea nimic, seful fratelui meu a fost si a vorbit cu ei si ei nu vor nimic dar le-a lasat totusi ceva bani, nici nu va exista proces, din ce am inteles cazul a fost inchis.

Daca e un moderator in preajma, il rog sa mute subiectul inapoi la generale. Trebuie sa schimb si titlul inapoi?
Nu mai avem nevoie de sfaturi legislative si va multumesc din toata inima ca mi-ati fost alaturi chiar daca mi-am cam sarit din minti si v-am inebunit. Imi cer inca odata scuze.

Acum nu stiu ce-i pot spune fratelui, nici nu stiu ce-i in sufletul lui. Nu as vrea sa fiu nici insistenta dar nici sa creada ca nu-mi pasa. Am incercat sa-l fac sa inteleaga ca nu cred nici o clipa ca el e vinovat. Chiar am baut intr-o seara un pahar de vin la o prietena (eu nu beau decat f.f.f rar) ca sa conduca el, erau si copii in masina, asa incerc sa-i arat ca am incredere. I-a fost frica, a stat tot timpul incordat si cand am ajuns aproape de casa, era strada blocata din cauza unui incendiu, fratele meu s-a schimbat la fata cand a vazut salvarile si pompierii, era exact la o saptamana dupa accident. Iar astazi, la 2 sapt si o zi a aflat ca a decedat.

Mergi la inceput

Nu trebuie schimbat nimic. Poate sa stea aici nu e nici o problema. Cat despre fratele tau - doar timpul le va aseza pe toate. Sa fiu in locul lui cred ca macar periodic as duce un buchet de flori la mormantul acelui om. In rest linistea se va aseza odata cu timpul.

Mergi la inceput

Marius, multumesc, ca intotdeauna prompt si dragut.
Fratele meu este aici la mine, ii cautam de munca, a venit pt ca-i promisese cineva si-a luat o mica teapa, dar nu ne lasam si sigur va gasi ceva.
Cred ca si el ar fi vrut sa mearga la inmormantare, asa cum il cunosc eu.

Mergi la inceput

Va fi bine - aveti rabdare cu voi insiva. Dati-va ragaz cum se zice.

Mergi la inceput