Accident rutier, avem nevoie de ajutor!
Raspunsuri - Pagina 4
gabriela42 spune:
daca evenimentele au fost asa cum spui tu fratele tau nu are nici o vina si nici nu stiu de ce ar putea fi acuzat.ma rog pentru voi sa iesiti cu bine din situatie dar ma rog si pt victima vinovata sa scape cu viata.asa fratele va putea uita mai usor evenimentul
alina023 spune:
Claudia, ca sa preveniti un pas gresit, deschide un subiect pe forum in care sa rogi unul dintre avocatii de aici (sigur sunt ceva fete avocat pe forum) sa-ti spuna ce implicatii ar avea plecarea lui din tara inainte de inchiderea cazului. Explica faptul ca fratele tau nu-si permite sa plateasca si poate totusi se gaseste cineva care sa-i dea o opinie avizata.
Imi pare rau pentru ceea ce i s-a intamplat si lui si acelui om.
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
alina023 spune:
Chiar acum mi s-a aprins un beculet. Daca ar merge fratele tau si ar intreba direct la politistii care au cazul? Sa le spuna ce si cum si sa-i intrebe daca are voie sa paraseasca tara. Teoretic, daca nu i s-a pus aceasta interdictie, ar trebui sa poata pleca. Eventual sa le lase datele tale de contact in cazul in care trebuie sa-i comunice ceva.
Gandesc bine oare?
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
Claudi@ spune:
La asta ne-am gandit si noi. Fratele meu a incercat in ziua acidentului sa afle ce se va intampla, a fost tratat cu indiferenta, nimeni nu i-a zis nimic.Nu stie absolut nimic. Nu i s-a retinut nici un fel de act si nici interdicti nu a primit, de ce ar fi primit el nu-i vinovat.S-a rugat de n'ori de politist sa-i zica si lui ceva, era disperat, nimic, se cred niste mici Dumnezei.
ralcat spune:
Claudia, pot sa-ti spun ce mi s-a intamplat mie. La ultima ora de scoala de soferi, cand mergeam si eu relaxata ca omu in viteza a treia pe banda a doua (in zona Drumul Taberei) cel de pe prima banda mi-a aruncat o disperata pe parbriz. Nu stiu cum am franat, nu stiu cum s-a rostogolit respectiva femeie sub rotile masinii, cert e ca era intr-o mare balta de sange. A venit politia, salvarea, au luat-o, avea coaste rupte, capul spart, picioarele rupte ... ce sa mai am facut-o amandoi de comanda. De ce ? Pentru ca i s-a parut ca-l vede pe celalalt trotuar pe sot cu alta femeie, asa ca a alergat spre ei fara sa se asigure ... d-aia am si zis disperata ... sa te omori pentru o parere.
Concluzia: vina ei in totalitate, trebuia sa repare si masinile (nu stiu soferul de pe prima banda ce a facut, dar patronul scolii de soferi nu a vrut sa-i ceara despagubiri).
Soferul celalalt - nevinovat, instructorul de pe masina mea (nea Vasile, super instructor, mare rabdare are omul asta cu toate toantele ca mine) - nevinovat. Eu - nici acum nu am carnet si nici nu cred ca voi avea vreodata curajul sa incerc.
Succes fratelui tau, imi pare rau pentru ce s-a intamplat.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
Claudi@ spune:
Ralcat si ceilalti ce ati trecut prin situatii asemanatoare, imi pare enorm de rau, cred ca-i foarte greu sa treci prin asa ceva. Eu de sambata nu mai sunt om si sunt la 2000 km departare, nici nu-mi pot imagina prin ce treci.
Va multumesc din suflet pt raspunsuri, pt. ajutor, pt tot.
Fratele meu a fost azi la politie si a vorbit cu cel ce a preluat cazul, si mai sa-l ia de gat ca numai si-a facut griji, ca numai o secunda s-a putut gandi ca este vinovat. L-a pus cumva pe picioare
, mai rar asa oameni. Fratele meu poate parasi tara fara probleme si nici nu va exista vreun proces, omul este singur vinovat.
Imi pare enorm de rau pt el si familia lui si sper sa se intample o minune sa-si revina.
marius spune:
Se va deschide dosar penal - aceasta este procedura si se va inchide cu neurmarire penala. Are dreptul sa ceara despagubiri pe cale civila (el sau firma a carei masina este avariata) - daca are CASCO atunci firma de asigurari se va indrepta pentru recuperarea prejudiciului achitat din CASCO.
Atata vreme cat nu are interdictie de a parasi (si nu are) orasul/tara - nu exista nici un temei contrar, deci poate pleca oriunde doreste.
Eu zic sa se linisteasca (ma rog asa ar fi bine) am citi cu atentie - si va vedea ca totul va ramane in urma. Asta ar fi.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Eseea spune:
subscriu la ce spune Marius. Un dosar penal trebuie sa se faca ( pentru ca totusi o ucidere din culpa exista sau vatamare corporala, depinde daca victima supravietuieste sau nu :(...), dar daca fratele tau nu e vinovat, se va da NUP ( neinceperea urmaririi penale), cu nici un fel de consecinta juridica pt fratele tau ( bineinteles ca trebuie sa dea declaratii, etc etc si ceva stres va exista ). Important este insa sa reuseasca moral sa accepte ce s-a intamplat, cu ajutorul familiei, prietenilor...
Din moment ce nu are nicio interdictie sa paraseasca localitatea, tara, poate pleca oriunde doreste, numai ca s-ar putea sa fie nevoie sa fie chemat la politie pt declaratii, reconstituiri, si atunci ce va face? drumuri in tara? offfff, ce situatie trista.
Ideal ar fi totusi sa se duca la politie si sa depuna la dosar o declaratie in care sa explice ca trebuie sa plece din tara, ca plecarea era programata de dinainte de accident, ca in cazul in care va fi invitat/citat la autoritati pt declaratii sa nu se interpreteze ca a disparut pur si simplu, ci sa se stie exact situatia plecarii si unde anume se afla ( un nr de contact, o adresa), sa ceara si el un nr de telefon unde sa mai sune si sa vada exact situatia dosarului sau.
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Claudi@ spune:
Am scris si mai sus, fratele meu a fost la politie ieri si a intrebat ce se va intampla si i s-a spus ca nimic. El sa-si vada linistit de viata ca de acum nu-l va mai cauta nimeni.
| Citat: |
| ( pentru ca totusi o ucidere din culpa exista sau vatamare corporala, depinde daca victima supravietuieste sau nu |
Cum adica ucidere din culpa? Deci mie mi se face rau cand citesc asta, cum adica din culpa? Eu inteleg ca din culpa, inseamna cand cineva este vinovat, a facut-o cu intentie, era beat la volan, etc! Inteleg eu gresit?
Ce vina are fratele meu, ca victima s-a angajat in trecerea strazii, fara a se asigura si nu era pe trecerea de pietoni(nu era nici o trecere de pietoni in zona). Eu nu mai inteleg nimic. Essea esti sigura de ce spui? Ucidere din culpa, exista?!!!!!!!
Marius, multumesc pentru raspunsul prompt, scurt si la obiect. Te rog imi poti spune daca Essea are drepate? Ucidere din culpa, se poate asa ceva?Chiar daca,,, cazul va fi inchis cu NUP tot iti spune cineva, ucdere din culpa, suna al naibii de urat cand omul e nevinovat!