Iepurasi Mar-Apr 2010 (68)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Neata!

Primesc cu mare drag cafe'...

Meniul de azi

- cereale cu para si unt (am pus de la mine o buc mica, ca era pe masa la indemana);
- carnita de pui cu legumele de rigoare (mai am o portie in congelator si i-o dau pe asta);
- budinca cu branzica calcica (cea de ieri a papat-o toata de am crezut ca i se face rau, asa de mult i-a placut), adaptata dupa reteta reteta de mai jos, doar ca in loc de gris, pun orez (macinat de mine, special pt astfel de retete).

Am editat ca imi ia link-ul ca reclama.

http://www.mami. ro/retete-culinare/pentru-bebelusi/budinci/budinca-de-gris-cu-branza-de-vaca.html

Irina (8 martie 2010)

"Cu toate ca nu pot sa-si aiba casa in piata mare, totusi oricine se poate incalzi acolo la soare." (proverb toscan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

'Neata!
OANA eu zic ca se schimba, de fapt accentueaza/maturizeaza fizionomia bebelusilor nostri, peste 2-3 ani. Ca sa exemplific, Luca imi semana destul de bine pe vremea cand avea 7 luni (zice cioara din mine ) iar acum e bucatica rupta din tati.
IRINA-YAIA sunt superbi copiii tai!
MIRIA multa sanatate!

Eu iau in fiecare dimineata cate o lingurita de miere amestecata cu hrean; din experienta altor ani in care am incercat acest remediu: nu am mai racit sau, daca s-a intamplat, a fost o forma extrem de usoara.

Mami de doua minuni: Luca si Mara

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27

Eu iau in fiecare dimineata cate o lingurita de miere amestecata cu hrean; din experienta altor ani in care am incercat acest remediu: nu am mai racit sau, daca s-a intamplat, a fost o forma extrem de usoara.

Suna interesant, am sa imi fac si eu. Hreanul doar dat pe razatoare si lasat la macerat in miere?

Irina (8 martie 2010)

"Cu toate ca nu pot sa-si aiba casa in piata mare, totusi oricine se poate incalzi acolo la soare." (proverb toscan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Multumesc pentru urari! Poate ma vor ajuta sa ma inzdravenesc mai repede, ca e cumplit sa te simti doborat de boala si sa te ridici din pat ca sa rezolvi treburile zilnice si sa ai grija si de copii. Parca sunt mai batrana cu 20 de ani.

REBIANA - E bine ca mi-ai zis. O sa cumpar si eu niste hrean si il bag in miere gata razuit. Sau cum il faci? Nu te doare stomacul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

miria, andra eu biscuiti i.am bagat in plasuta aia, nu i-am dat direct in mana, eu pana la 3 ani nu.i dau nimic in mana

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Roxana, de ce pana la 3 ani? Exista o recomandare in acest sens sau este doar optiunea ta??
Silvana este o durdulina dulce foc...cu suzeta, fara suzeta, in carucior, in scaunel..peste tot!

Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 6-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Miria, vorbim pe PM.

Oana, pupam iepurasul .

Noi avem 3 mese diversificate, a mers f. usor din momentul in care a fost pregatit. Il alaptez in continuare la cerere, uneori mananca, alteori se alinta. Noroc ca nu se alinta noaptea .
Ziua cere doar cand e obosit sau marait, trage putin, se mai uita in jur, iar trage...insa seara si dimineata, la primul supt, se alinta ca o pisica, stam amandoi intinsi in pat, sub paturica, se intinde pe mine, ma mangaie pe fata, imi vine sa-l mananc .

Pe la 10 ii dau fructe (proaspete, compot fara zahar, aburite, coapte) cu cereale. Folosesc cereale fara gluten, le prepar cu suc natural de mere si apoi adaug piure-ul de fructe. Intotdeauna fac portie mai mare pt. ca mai cer si pisoii mari, vin cu lingurile la mine .

La pranz mancam piure de legume (multe combinatii) cu carnita de pui sau galbenus. Intotdeauna ii pun ulei crud (am de masline, de samburi de struguri si de floarea-soarelui, le alternez). Pestele nu l-am introdus inca, astept un salau proaspat de la tata. Cu ficatul mai astept pana pe la 11 luni.
O zi pe saptamana ii dau doar piure de legume, fara proteine.

Dupa-amiaza mancam iaurt simplu (Muller, SanLacta, NaturA, Olympus, Prodlacta, niciunul nu contine altceva in afara de lapte si lactobacili) ori in combinatie cu branzica facuta in casa.

F. rar ii mai dau suc de mere, intotdeauna diluat cu apa. Mai roade bucati de fructe in feeder si rondele de orez expandat.

Cu sarea si zaharul nu-s de acord, toate alimentele contin sare in mod natural, legumele sunt gustoase si fara ea daca sunt gatite cum trebuie. Totul tine de gusturi, iar unui bebelus noi i le formam, ei doar accepta sau nu ceea ce le oferim.
De zahar nu mai zic, nu are beneficii, zaharurile naturale din fructe sunt de ajuns.

Intr-adevar, eu am avut bebelusi care au mancat cam orice le-am dat. Nu stiu cum as fi procedat daca nu era asa, de aceea nu-mi permit sa judec nicio parere. Insa tin cont de recomandarile pediatrilor din alte tari mai civilizate. La noi f. multi dintre ei au ramas cu scoala veche, de acum 30-40 de ani si nu prea accepta alte pareri. Insa, cand ma uit in jur si vad atatia adulti hipertensivi, cu probleme de digestie, de colon, etc...tind sa-i cred pe vest-europeni.

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ami_84

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27

Suna interesant, am sa imi fac si eu. Hreanul doar dat pe razatoare si lasat la macerat in miere?

Irina (8 martie 2010)

Da Ami, hreanul se da pe razatoare si se adauga in miere o cantitate in functie de cum si cat place fiecaruia. Mie-mi place gustul dar pt fii-miu e bleah! Recomand mierea de salcam.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina
REBIANA - E bine ca mi-ai zis. O sa cumpar si eu niste hrean si il bag in miere gata razuit. Sau cum il faci? Nu te doare stomacul?

Exact asa se prepara, insa adaugi tu cantitatea de hrean pe care o suporti ca gust. Stomacul nu doare pentru ca, vei vedea, hreanul macerat in miere nu supara defel. Luat dimineata, pe stomacul gol, ajuta si la reglarea tranzitului intestinal cu care eu am ceva probleme.
Ziceam de forme usoare de raceala, cand erau si alea, in ideea in care eu iau contact cu virusii zilnic ca doar lucrez cu copiii.
Initial am pregatit pentru Luca remediul (sa nu-l umplu cu tot soiul de siropele de stimulare a imunitatii) insa nu a vrut sa se apropie de lingurita indiferent de insistenta.

Mergi la inceput

Pentru cine e interesata:

"Pentru bebelusi, budincile sunt un fel de mancare foarte consistenta si placuta. Ele se pot prepara din zarzavaturi, fainoase si fructe, se pune intotdeauna lapte si ou. Se fierb la cuptor la bain-marin. In acest fel grasimea care tapiseaza vasul nu se arde si nu se transforma in acroleina, substanta iritanta pentru intestin."

Irina (8 martie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Samaria, bine ai revenit si ma bucur ca reusesti sa "chiulesti" un pic de la munca pt a ne dedica putin din timpul tau!

Vladi, sincer ma intreb cum reusesti sa faci fata ritmului??? Ai 2 copii solicitanti, ca si Vladimir e la varsta cand are nevoie de multa atentie...Esti o super-mama??
Si eu folosesc suzeta Avent..de fapt eu cumpar, dar Codrin nu accepta!

Ioanact vad ca doar membrii inregistrati pot vota.

Stanucel tu ziceai de 5 somnuri pe zi ??? Mama mia..noi nu am avit niciodata 5 somnuri..acum avem 2 clare: dimineata de la 10-11(cam 2 ore) si dupa masa de la 4-5 ( cam 1 ora jumate).

Oana pup Ericutz vorbaret care striga in gura mare...

si di categoria "mi-au murit laudatorii", si Codrin al meu striga mama de ceva vreme, dar nu o data..de cate ori ma vede si nu este in brate la mine....si deja nu ma mai mandresc cu asta , ce incepe sa devina stresant sa ma ascund prin casa sa nu ma vada

Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 6-a

Mergi la inceput