Floricele de Liliac mai - iun 2010 (25)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

A, vero, tot cu tine: cum alapteaza Gabi, cu biberonul???
ceva nu inteleg, dar ...
No offence: daca intervine biberonul, nu mai e alaptat - precum si "alaptat la sin" este exprimare pleonasmica (stiu ca nu ai folosit tu, spuneam doar)-este hranit cu lapte matern.

GABI DE LA CLUJ: te asteptam aici!









Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

A, vero, tot cu tine: cum alapteaza Gabi, cu biberonul???
ceva nu inteleg, dar ...
No offence: daca intervine biberonul, nu mai e alaptat - precum si "alaptat la sin" este exprimare pleonasmica (stiu ca nu ai folosit tu, spuneam doar)-este hranit cu lapte matern.

GABI DE LA CLUJ: te asteptam aici!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul


stiu ca e impropriu spus alaptat dar un astfel de succes cred ca merta acest nume
legat de nebulizator...vanzatorul nu imi spune cat costa transportul si cum totul e in italiana chiar daca scrie pe undeva eu nu pricep

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Ale, bravo pt decizie si ma bucur ca va merge trixera - si noi o avem in casa -dadeam la citeva saptamini bubitele alea rosii.

GABI, mamica din Cluj, care ne citesti - te asteptam sa ne spui cum e cu fimoza la TM! Hai, curaj!

Ramona: ce frumos, ai reusit sa ii concepi si sa ii aduci pe lume in aceeasi perioada!!! Ti-a iesit dupa calcule, cum ti-ai dorit, sau s-a intimplat sa fie asa, la fix si din CIC in CIC.
La Sorana stiu ca e din CIC in CIC, la fel - ati calculat si ati ovulat perfect...sau au fost mai multe luni de incercare?

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Sorana, multumim! Vad ca ai raspuns foarte frumos la intrebarea Virginiei - poate ne spui si cum ai facut/calculat, avind in vedere si alaptatul - si eu as vrea in interiorul celor 2 ani, desi medicul este de parere ca e bine de asteptat 2 ani intre na...



Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Azi am sunat-o pe pediatra Ioanei sa imi spuna ce sa fac cu situatia asta de tot regurgiteaza fata dupa masa si intre mese...ca deja am pitici pe cap, sunt vreo 5 zile de cand a inceput sa scoata laptic, ea nu a avut pana acum deloc probleme din astea.
Mi-a zis sa ii pun in bibe o masura de cereale de orez, sa ii dau dimineata si seara,sa ii mai dau din astea de colici si gaze tip Espumisan sau Infacol, sa o tot bat pe spate pana scot aerul(am batut-o saracuta, de mi-e mila de ea, imi e ca ii zgaltai creierul in cap de cat o bat si uneori nimic), sa ii pun ceva sub salteluta ca sa doarma mai ridicata(am facut chiar acum operatiunea)...cam asa...
am alergat la 3 farmacii sa gasesc cereale de orez pe care sa le dizolv eu in laptele ei.Nu am gasit nimic. In final,la a 4-a am gasit.I-am luat si Nestle Orez dar si Nestle Wellbeing Burtica sanatoasa.Deocamdata, azi, n-am curaj sa ii dau...mai astept pana maine. O sa ii dau la masa de seara Infacol, apoi o mai urmaresc maine. Ce-i drept, a devenit destul de agitata si activa ziua,se screme ca sa ii iasa niste sunete, scoate clabuci, face ca vulcanul, se inroseste toata la fata, apoi cand se potoleste, o vad ca hac! scoate laptic...alteori imediat dupa masa, azi a scos de doua ori aerul, in 5 minute a scos laptic...
Eu tot mai zic sa trag de timp cu diversificarea, ca si cerealele astea inseamna un inceput,are 4 luni si 3 saptamani,insa am citit si eu ca la bebeii cu problemute din astea li se baga in laptic o masura de cereale cu orez ca sa fie mai inchegata masa...
Oooooffff, am ametit de cap! daaaa, stiuuuu, e doar inceputul si e o nimica toataaaa!...

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Buna seara de la Bistrita!
Eu tare rar pe aici cu raspunsul ca de citit sunt aproape la zi dar pana incerc sa raspund voi mai scrieti 3-4-5 pagini si raspunsul meu e ca nuca in perete!
Gaza mea mica are bronsiolita asa ca bagam aerosoli cu Flexotide din 3 in 3 ore si sunt cam chiauna de nesomn. Gazul cel mare si el racit dar nu asa nasol, doar tuse oribila si muci, el aerosoli cu ser fiziologic. Colac peste pupaza sunt singura cu amandoi ca sotul e la TIB de marti iar ieri umblam ca disperata dupa adrenalina si flexotide iar puiutii bazaiau in masina de cate ori opream la o farmacie(si cred ca am fost la vreo 12!
Eu am imprumutat un nebulizator de la prietena mea dar intentionez sa-l si achizitionez de indata ce il aduce iar doamna de unde l-a cumparat si prietena mea (cu 150 lei iar in magazin este peste 350 lei). E vorba de modelul asta: http://wannaplay.ro/umidificatoare-aer/CHICCO_silent-aerosol-cu-ultrasunete.html si sunt extrem de incantata de el. Este super silentios si merge folosit chiar si in somn (dr noastra ne-a spus ca e ok si asa.... doar ca Sonia se trezeste instant cand simte vaporii pe la nas) si imi place ca e extrem de simplu de folosit si gandit foarte ergonomic!
Am vazut ca va plangeati de greutatea bebeilor, noi cred ca o sa concuram la categoria musca si o detronam pe Diana de Rosanne: la 5 luni are 6,050 kg si cca 63 cm. Nu mi-a venit sa cred ca a pus doar 400 gr in ultima luna desi in brate parea greuta si eram sigura ca a luat mai mult in greutate!
Dr pediatra la care am fost ieri si azi a concluzionat ca fontanela e muuult prea mica si ca bine fac ca-i dau doar 1 pic de Vigantol desi, se pare ca s-au instaurat deja ceva semne fff usoare de rahitism. M-a tot speriat ca ar fi ideal sa ii fac o radiografie craniana ca are si capul micut (41 cm circumferinta) si sa o urmaresc atent dpdv al dezvoltarii neurologice. Plus de asta mi-a spus ca ea, daca ar fi copilul ei, l-ar duce la un specialist ortoped ca parca are un pliu in plus la coapsa stanga....mi-a recomandat-o pe dr Vasilescu din Cluj (am auzit ca e exceptionala dar programarile se fac pe 3 luni)...o sa incerc luni o programare, sa vedem ce o mai iesi si din asta!
In concluzie sunt tare necajita ca mie mi s-a parut chiar ok fetita si ceilalti pediatrii care au vazut-o au zis ca e super bine si nu exista nicio suspiciune de displazie.

La subiectul diferenta intre frati eu sunt extrem de incantata de diferenta de 4,5 ani dintre puii mei. Asa am si programat sa fiu sincera desi nu mi-a iesit din prima luna, doar dintr-a doua. Am vrut ca cel mare sa fie independent, sa pape singur, imbrace, foloseasca toaleta etc inainte sa avem un alt copilas. Razvan este independent in proportie de 90%, mai are nevoie de ajutor la fermoare, sireturi, bluze fff stramte chestii din astea in rest e el un real ajutor. O mangaie pe gaza mica, o amuza, ii canta, ii da suzeta, ii duce pampi la gunoi, etc. E tare mandru de statutul de frate mai mare. Si sincera sa fiu eu nu am fost psihic pregatita pt bb 2 pana acum, mi-era groaza de trezit noaptea, schimbat, imbaiat, HRANIT (se pare ca se va repeta cosmarul cu mancarea).
Intentionez sa incep si eu cu ceva cereale in lapte de indata ce se face micuta bine poate mai pune un pic de carnita pe ea!

Decalotarea nu am practicat-o niciodata, am spalat cu apa si sapun fara sa trag in niciun fel, in fiecare seara OBLIGATORIU ne spalam putzica si nu am avut niciodata probleme. Jetul a afost mereu puternic si neintrerupt! Asta la noi, poate am fost chiar norocosi, alti bebei au problemute la cap. asta.

Mai intreb si eu poate de data asta ma vede cineva: fetelor care folositi steamer-ul pt diversificare, folositi zeama care se strange in vasul special pe post de supa/lungit piureul?

Ma retrag pentru moment ca e timpul pentru aerosoli....



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

buna seara fetelor!

nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine, am mai scris aici cand eram graviduta (inca sunt pe lista si va multumesc pentru asta).
la un moment dat v-am suparat un pic, sugerand sa nu mai discutam politica (deh, aveam si un neuronul gravid si n-am avut ce face sa sugerez asa ceva) si de atunci nu am mai intrat.
dar ma tin de mult sa va rog sa ma primiti iar printre voi, insa pana acum nu am avut cand. baietelul meu cel mare are 1 an si 11 luni, iar cel mic 4 luni si un pic, asa ca sunt de cele mai multe ori "explodata", nu am timp de mai nimic. noroc cu mama, care ma ajuta...nu stiu ce m-as face fara ea!
am sa incerc ca de acum inainte sa fiu activa si sa scriu si eu alaturi de voi, daca ma primiti, bineinteles!
o seara frumoasa si linistita tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Discordia : , sanatate multa iti doresc !

Oana_lex : scuze, greseala mea , l-am trecut in iunie dar am reparat , nu stiu cum am citit eu mesajul, cred ca printre randuri .
Despre poze : noi avem un cont comun pe webshots dar parola nu o dam decat la persoane de incredere si asta dupa ce ne castiga incredere, nu de alta, dar au fost ceva probleme. Daca vrei sa te vedem poti sa trimiti cateva poze pe mail-ul comun, adresa o gasesti pe prima pagina .
Ai primit multe sfaturi pe subiectul deschis de tine, care mai de care. Eu zic ca pana la urma cu rabdare o sa fie bine, stiu ... ca mi-am cultivat-o intre timp .

Gabitza : bine ai revenit !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabitza1977

buna seara fetelor!

nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine, am mai scris aici cand eram graviduta (inca sunt pe lista si va multumesc pentru asta).
la un moment dat v-am suparat un pic, sugerand sa nu mai discutam politica (deh, aveam si un neuronul gravid si n-am avut ce face sa sugerez asa ceva) si de atunci nu am mai intrat.
dar ma tin de mult sa va rog sa ma primiti iar printre voi, insa pana acum nu am avut cand. baietelul meu cel mare are 1 an si 11 luni, iar cel mic 4 luni si un pic, asa ca sunt de cele mai multe ori "explodata", nu am timp de mai nimic. noroc cu mama, care ma ajuta...nu stiu ce m-as face fara ea!
am sa incerc ca de acum inainte sa fiu activa si sa scriu si eu alaturi de voi, daca ma primiti, bineinteles!
o seara frumoasa si linistita tuturor!

Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008) si Alexandru Gabriel (28.05.2010)


welcome back

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Discordia -


Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput