Scoli - zon Tei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Anca despre ce invatatoare este vorba la scoala 31?

mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

Tania - vad ca folosesti acest forum exclusiv pentru a discredita scoala Ita Wegman, ai 11 mesaje care sunt probabil toate doar despre acest subiect, aruncand cu noroi cu mare entuziasm.

Mai mult decat atat, mesajul tau incepe de-a dreptul malitios... "poate lucrezi, poate nu"? Ai vrut sa fii subtila in incercarea de a ma discredita? Cred ca mamicile care citesc aici sunt suficient de inteligente sa inteleaga ce trebuie din tonul tau. Poate tie ti se pare un lucru bizar ca cineva sa aiba o parere buna despre o scoala care tie nu iti place. Suntem mai multi parinti cu aceeasi opinie, doar ca eu sunt singura care imi consum energia aici Desi nu imi place sa ma repet, o sa iti mai spun inca o data, in mai multe cuvinte: nu lucrez la nici o institutie de invatamant si nici nu am vreo legatura cu scoala Ita Wegman sau cu alte scoli Waldorf. De data asta poate se intelege mai clar.

Pentru mine este destul de evident ca nu se poate face comparatie cu gradinita Waldorf, aici este o scoala. Eu fac comparatie cu sistemul traditional de invatamant si trag niste concluzii care sunt TOATE in favoarea scolii Ita Wegman. Daca este sau nu cea mai buna scoala Waldorf din Bucuresti asta pentru mine nu are vreo relevanta.

Pentru fiecare parinte exista un loc potrivit pentru copilul lui. Pentru noi, este aceasta scoala. Pentru altii sunt altele. Fiecare isi gaseste locul potrivit pana la urma.

O zi frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tania2010 spune:

Draga Vrabiuta...
Deci, "aruncand cu noroi" este o expresie departe de realitate, pentru ca tot ceea ce eu am afirmat, reprezinta doar adevaruri.
Simplu, de netagaduit, de necontestat.
De altfel, nici chiar tu atat de pro nu ai putut sa contraargumentezi, pentru ca nu ai cum.
Este minunat ca-ti place, ca iubesti aceasta scoala in ciuda tuturor inadvertentelor.
Este laudabila atitudinea ta.
Dar nu ma poti condamna pe mine, ca nu adopt atitudinea aceea de a ingropa sub pres murdaria atat de evidenta.
Si este evident ca nu poti compara o gradinita cu o scoala, dar poti compara un sistem Waldorf cu altul.
Pentru ca in esenta, orice sistem Waldorf trebuie sa promoveze exact aceleasi principii.
Nu putem adapta sistemul Waldorf, dupa cum ne cade fiecaruia bine.
Este incorect.
Si sa-ti mai spun un secret: sunt la fel de multi parinti, chiar si educatori care au fix aceeasi parere ca si mine.
Sa ne amintim de migratia in grup la propriu, a unei invatatoare de limba germana (de la clasa de germana) care a plecat insotita de 80% din elevii ei, condamnand astfel la pieire o clasa de germana matern?!!! Este un gest edificator. Nu se poate sa inchizi ochii la un asemenea gest de protest fatis.
In fine, te felicit pentru atitudinea ta optimista.
Dar nu mai incerca sa-mi "raspunzi" pentru ca tot ce spun eu este real, adevarat, argumentat si greu, foarte greu de negat, chiar si de o persoana indragostita de aceasta scoala .
Nu-mi poti reprosa decat "inversunarea" poate, dar si aceasta este motivata.
Pentru ca intr-o societate civilizata, se presupune ca atunci cand cumperi ceva, sa primesti exact ceea ce a fost stipulat in "contract".
Atata timp, cand doar cumparatorul isi respecta partea si "da banu`" , iar celalalt vinde doar iluzii impachetate frumos.....discutam despre incorectitudine, profit(nu foarte legal),minciuna.
Parintii(marea majoritate) cumpara "ideea" Waldorf.Ce primesc?!!
O pacaleala in stil romanesc...

La revedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

La revedere? Cata incrancenare, cata frustrare... cam trist.

Ma intreb daca toti parintii care au copiii la Ita Wegman sunt niste parinti cu IQ sub media populatiei, niste naivi dusi de nas fara scrupule, incapabili sa vada realitatea si complet dezinteresati de soarta copiilor lor. Asa reiese din descrierile tale.

Tie ti se pare ca nu arunci cu noroi. Ma tem ca nu pot fi de acord.

Eu, ca parinte care cauta o scoala potrivita pentru copil, compar scoala cu cele din invatamantul traditional. Iar aceasta scoala este cu mult peste oferta educationala a sistemului. Daca se ridica la standardele antroposofiei, pentru mine nu este relevant, pentru tine esential. Sunt doua abordari complet diferite, dupa cum spuneam si in mesajul precedent pe care mi-as fi dorit sa il fi citit mai cu atentie.

Daca mesajele mele nu ti se par argumentate, imi pare rau, eu consider ca ele ating esenta subiectului discutat, educatia copiilor, nu chestiuni colaterale, cum ar fi atitudinea directoarei, ca acum x ani a plecat o educatoare sau ca directoarea isi cumpara haine din chirie. Oricum incercarea de a dialoga cu tine s-a soldat cu un mare esec, iar dialogul surzilor nu este specialitatea mea. Imi place sa vorbesc cu oameni interesati de schimb de idei, nu sa ascult monologuri monotone.

Iti urez toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Eu sincer, am obosit cu scoala asta. Oricum cred ca este o scoala mult prea mica si care nu merita atatea pagini scrise. NUmai cand vad cearta aceasta, prezenta la toate subiectele si nici nu vreau sa mai aud de scoala respectiva, mi-a lasat un gust amar, desi initial doream sa o vizitez. Va rog, creati-va un subiect separat cu pareri pro-contra scoala ita si dezbateti acolo.

Revenind la subiectul actual:
Eu imi voi inscrie copilul in 2013, poate este prea devreme sa ma gandesc la asta, dar la gradinita am luat o mare "teapa", pt ca nu m-am interesat de educatoare. Am nimerit la o educatoare fara experienta, tanara, care nu face foarte multe lucruri cu ei ...

Stiu ca mai este o scoala in Parcul Circului (care are si un fel de internat) si inca o scoala pe langa Scop Computers, in Floreasca. De acestea ce stiti? Ce numere au?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Scoala din Parcul Circului este 28 si are internat.
La fel are si scoala 31, de la Maica Domnului, la fel are si 30. Vad ca majoritatea scolilor s-au gandit si la parintii cu program mai lung si asigura after school.
Personal l-am vizitat pe cel din scoala 31, mi s-a parut cat de cat ok, 3 foste sali de clasa adaptate - una pt teme/lectii, una pt masa (au contract cu o firma de catering) si una pt somn cu cateva paturi suprapuse...nu am fost atenta la tarife ca nu ma interesau. Nu ii scot afara, nu au loc sa se joace in clase...Doamne ,mi se par asa mici clasele acum, pe vremea mea erau mult mai mari!desi erau acelasi! Scoala arata insa foarte bine, totul e nou, bancute, scaune, dulapioare in clasa dna ne-a anuntat ca isi pot lasa in siguranta lucrurile de care nu au nevoie zilnic...al meu deja isi face griji ce face daca pierde cheia! Acum ramane sa vedem ce colegi va avea! Am avut noroc la gradi de o grupa foarte unita, copii si parintii s-au inteles foarte bine, au fost iesiri, excursii, concursuri la care am mers cu mare drag...ne pare rau si noua, parintilor, ca se sparge gasca insa asta e viata, mergem inainte!
Si eu am fost tentata sa le rog pe fete sa inceteze sa se certe pe tema scolii respective, insa am zis ca poate totusi lumea o fi interesata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Am adus subiectul la suprafata ca iata ce repede a trecut timpul si acum aflu cu stupoarte ca invatatoarele de la scoala la care ma gandeam (56) au deja listele pline(?!) asa ca mai fac o incercare si mai vreau sa ma documentez inca o data despre scolile mai apropiate de casa si apoi sa iau o decizie.

Despre scoala 27 s-a pomenit aici dar nu s-au dat informatii, stie cineva cum este aceasta scoala? Ar fi mai aproape de noi.
Scoala 30 e cea mai aproape dar am o mica retinere momentan.
Si ar mai fi scoala d epe strada Silvia, dar pe-asta o exclud din start.
Si gata, astea sunt pe o raza de 10 minute de mers pe jos. In rest doar la 2-3 statii de tramvai.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Androix, noi suntem la 31, multumiti momentan si de doamna invatatoare, si de conditiile oferite , si de baza materiala...Nu prea imi place ce vad dupa amiaza, la clasele 5 -8, dar ma gandesc ca pana va ajunge fiimiu in ciclu gimnaziala astia de sunt acum vor pleca din scoala.
Facem baschet in sala de sport de la scoala 30, avem colegi de la gradi care s-au dus in 27 si sunt multumiti de scoala. Daca gasesti o invatoare buna, cred ca poti alege orice scoala din zona. Pe unde stati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Buna Anka, mersi de raspuns.
Mie mi-e mai peste mana sa ajung la 31, noi stam chiar la intersectia colentina cu d-na ghica. Ma gandeam sa il inscriu la 56 ca e aproape de serviciul sotului dar aud ca deja listele sunt pline, probabil trebuie sa insisti ca sa mai intri. Anul viitor va fi nebunie, se vor inscrie multi copii, ca vin si aia de pregatitoare. Nu stiu de ce s-au primit indicatii sa se formeze cat mai multe clase I cand e nevoie in egala masura si de clase 0??? Ma rog. O sa fie jale, si mi-e groaza ca ma vor trimite unde apartin si dupa cate am auzit nu vreau la 30, nici nu stiu daca de asta apartin dar e cea mai apropiata.
Pana la urma o sa incerc la mai multe scoli si inteleg ca deja ar trebui sa ma interesez de invatatoare.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Incerc sa te ajut si eu cu o informatie proaspata, pe care am primit-o ieri la sedinta cu parintii. Noi suntem clasa a II-a la 307,putin mai departe,dar asa ca idee.Ne-a anuntat ca la anul cela 4 invatatoare care au acum clasa aIV-a vor lua asa: 2 dintre ele clasa I,celelalte 2 clasa 0.La cat ma gandeam eu ca o sa fie de complicat,m-a mirat ce repede au gasit solutia.Ma gandesc ca asa se va proceda si in alte scoli.
Oricum,pentru parinti e destul de aiurea pt ca poti sa ratezi o anumita invatatoare care credeai ca va lua clasa I,pt ca dupa imparteala i-a revenit clasa 0.

Mergi la inceput