Scoli - zon Tei
Raspunsuri - Pagina 4
vrabiuta spune:
mamici, oarecum aproape e scoala ita wegman, aproape de intersectia cu barbu vacarescu. stiti ceva despre ea? eu am pareri bune de la parinti cu copiii acolo, dar am vazut si discutia de aici de pe forum...
tlaura spune:
Va rog frumos, cele care ati spus ca nu recomndati scoala 30, dati si ceva argumente! Ce e in neregula acolo? Adica probleme mai grave decat la alte scoli?
brazuca25, spuneai ca tu colaborezi oarecum cu aceasta scoala, ce e si nu se vede?
va intreb pentru ca eu am copilul acolo, in cls. a II-a, si sunt multumita. Acum scoala e renovata de la zero, e curata, iar doamna invatatoare e foarte buna si foarte competenta. Si nu numai dansa, mai stiu cel putin cateva doamne tot la un high level, in ceea ce priveste competentele didactice.
Dar poate e ceva ce nu se vede, tare as vrea sa stiu.
E adevarat ca sunt si tigani, dar unde nu e? Unii sunt foarte ok, nu sunt probleme cu ei, unii mai fac probleme; dar asta intreb, oare nu e peste tot aa?
Eu l-am avut si la semiinternat, si tot asa, am fost foarte multumita!
Astept sa-mi spuneti de problemele pe care eu nu le sesizez!
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vrabiuta mamici, oarecum aproape e scoala ita wegman, aproape de intersectia cu barbu vacarescu. stiti ceva despre ea? eu am pareri bune de la parinti cu copiii acolo, dar am vazut si discutia de aici de pe forum... |
Ce stii despre scoala asta? e particulara sau de stat?
brazuca25 spune:
tlaurasunt convinsa ca exista si invatatoare bune, nu le cunosc din punct de vedere profesional doar le cunosc din vedere. Ceea ce nu imi place mie este legat de organizare (sau mai corect spus dezorganizare), conducere, si de ce nu si rromii, pentru ca sunt adunati toti din "groapa" de la Plumbuita. E adevarat ca sunt peste tot, dar intru des in scoala asta si nu ma incanta deloc ce vad.
Programul de after school este intr-adevar un mare plus. Au sala foarte frumos amenajata si este un mare ajutor pentru parinti. Din cate stiu supravegherea este facuta de invatatoarele scolii.
Cladirea noua este si ea un plus, dar daca stau sa ma gandesc cam toate scolile din zona au fost renovate si modernizate in ultimii ani.
Ca parinte, as lua in considerare in primul rand invatatoarea sa fie un om cu talent si dedicat meseriei, dar nu pot sa nu ma gandesc si la copiii cu care va sta copilul meu in clasa cel putin 4 ani de zile...ce cuvinte va auzi in pauze, gesturi, siguranta copilului. Stiu, nu poti sa ii pui sub un glob de sticla, dar poti sa incerci sa ii asiguri pe o minima siguranta.
mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vrabiuta mamici, oarecum aproape e scoala ita wegman, aproape de intersectia cu barbu vacarescu. stiti ceva despre ea? eu am pareri bune de la parinti cu copiii acolo, dar am vazut si discutia de aici de pe forum... |
Am citit si eu discutia despre scoala Ita Wegman si m-am cam ingrozit. Vroiam sa merg sa o vizitez, dar nu mi-a placut deloc ce s-a scris. S-a schimbat mult in bine in ultimul an? Nu mai sint copiii inghesuiti in clase, au sala de sport, directoarea se ocupa de cautat profesori atunci cind ii ramine vreo catedra libera? Nu mi-a placut nici chestia cu copii adusi doar pentru completarea numarului, desi se vrea scoala de germana. Spune-mi si mie ce stii, te rog, ce ti-au spus mamele care au copii acolo.
Tania2010 spune:
Mda...
S-a schimbat mult in ultimul an.
Dar tot in rau.
Copiii sunt si mai inghesuiti in clase deoarece a crescut numarul lor.Desi conform principiilor Waldorf, numarul copiiilor intr-o clasa nu are voie sa sara peste 10/11, in clasa 1 sunt aproximativ 24. A crescut deasemenea numarul copiiilor in toate clasele, prin aducerea a noi copii platitori deh, de chirie.Asta in contextul in care clasele reprezinta de fapt camere intr-o vila, ele neavand nici pe departe dimensiunile optime unei sali de clasa.
Banu` primeaza deci in continuare.
Sala de sport? "minunata"....improvizata la subsolul cladirii, fara aerisire, improprie, insuficienta.
Despre profesori....foarte buni suplinitorii, temporari, buni de dat afara dupa bunul plac al directoarei.De altfel se incapataneaza de ani de zile sa nu scoata la titularizare posturi, pentru ca astfel vrea sa ii aiba "la mana" in fiecare an.
Are un numar minim (obligatoriu de altfel) de titulari.Chestie verificabila.Si a titularizat doar fix numarul de cadre necesare, pentru a obtine......acreditarea pentru liceu!!!
Pentru ca da, ati ghicit: acum, mai nou figureaza ca si liceu.
Spatiu nu exista.
Nici sperante.Dar clasa a 9a functioneaza cumva dupa-amiaza.Impropriu si in conflict perfect si permanent cu copiii din clasele mici pe care ii bat si agreseaza adesea.
La anul poate ii vom inghesui cate 2 clase intr-una, nu de alta dar, n-ar fi pacat sa se piarda atatia bani dintr-o chirie, pentru care oricum in continuare nu se da nicio chitanta. Bani achitati pentru o chirie virtuala, bani pentru care nu se elibereaza niciun act fiscal doveditor, bani care nu se regasesc niciunde in acea scoala....Poate doar in vacantele doamnei directoare, in toaletele ei, in meditatiile copiilor ei.
Deci, da: s-a schimbat ceva in ultimul an.
Dar nu in bine.
Naivi, insa vor fi multi. Si cu totii vor bate la portile unei scoli care vinde iluzii.
vrabiuta spune:
Buna Tania,
Vad ca esti foarte nemultumita. Tu ai copiii in continuare acolo? Daca da, de ce? Daca nu, atunci de unde stii ca s-a schimbat in rau scoala?
Eu am fost in vizita la scoala de trei ori, doua vizite programate si una inopinata. Cunosc doua familii care au copiii la Ita Wegman, care frecventeaza scoala de 2, respectiv 3 ani.
Copiii sunt mai multi in clasa din "grija" ministerului invatamantului, care a scazut sumele/copil. Si pentru ca orice profesor/invatator are niste nevoi financiare si cineva trebuie sa suporte salariile, se poate face o socoteala simpla...
Chiria nu a fost impusa nimanui cu forta. La prima intalnire cu parintii se prezinta oferta educationala a scolii si se mentioneaza foarte clar ca exista acest cost. Nu inteleg de unde atatea discutii despre cine, ce, cat, cum face cu chiria aceea.
Liceul functioneaza dupa-amiaza, cand copiii au terminat de mult orele si au plecat. Nu am vazut pe holuri nici macar agitatia specifica unei scoli traditionale de stat, nici vorba de agresiune, iar parintii pe care ii cunosc mi-au confirmat atmosfera relaxata din scoala si atitudinea pozitiva a copiilor. Dar poate ne poti da un caz concret.
In postarea ta vad ca te supara dna. directoare. Sunt sigura ca si-a facut multi "inamici" de-a lungul timpului, nu este cea mai dragalasa persoana din lume.
Mie personal, factorul decisiv in luarea unei decizii mi se pare calitatea unui serviciu, nu confortul meu emotional. Atata timp cat copiii au parte de o scolarizare de buna calitate, invata sa relationeze corect si frumos si sunt invatati sa fie OAMENI, pentru mine este mai mult decat suficient.
O primavara frumoasa tuturor mamicilor!
ps: nu lucrez la Ita Wegman
Anca Wish spune:
Eu mi-am inscris fetita la scoala 31 la o doamna invatatoare exigenta, dar printre cele mai bune din scoala. Mi-a fost recomandata de o persoana care preda la 31 si fiind acolo stie f bine ce si cum.
Apoi, are after school, care inteleg ca nu e foarte scump (in jur de 400/luna), si de care parintii sunt multumiti.
Tania2010 spune:
Buna Vrabiuta.
Poate lucrezi, poate nu.
Oricum nu este edificator.Sau poate ar fi.
Nu, mi-am transferat copii, dar cunosc perfect situatia de la parintii fostilor colegi ai copiiilor mei.
Oricum, nici macar tu nu mai contrazis cu nimic.
Sa le luam pe rand.
Numarul elevilor dintr-o clasa.
Pe mine nu ma intereseaza cine a impus sau nu acest numar, atata timp cat cineva imi "vinde" proiectul/ideea unei scoli Waldorf, exact asta ma astept sa gasesc, pentru ca asta am cumparat.In alta ordine de idei nu ai foarte mare dreptate, pentru ca nu doar ministerul impune acest lucru.Exista o dispozitie conform careia in scolile minoritare cu predare in diferite limbi, ministerul nu impune acest numar. Este un subterfugiu de care aceasta scoala s-ar fi putut agata.Dar, atunci numarul celor care achita acea taxa ar fi fost mai mic.
Si atunci descoperim o schimbare brusca de viziune a unei scoli, pentru ca daca putem avea mai multi copii-platitori intr-o clasa, de ce sa nu-i avem?!!Ce mai conteaza, ca nu exista spatiu necesar desfasurarii cursurilor, relaxarii copiilor in pauze, ca incalcam in mod flagrant principiile scolii Waldorf?!!! Amanunte nesemnificative, nu draga Vrabiuta?!! Si ar fi ok chiar si asa, dar......daca i-ar schimba titulatura din scoala Waldorf in scoala cu predare in limba germana.De ce sa profitam de un nume atata timp cat nu-l respectam?!!Dar la mijloc sunt interese cu mult mai mari decat poate zaresti tu...E simplu sa "sugem" fonduri atat de la ministerul invatamantului, respectandu-le conditiile cat si de la Fundatia Waldorf,prefacandu-ne ca le respectam principiile.La urma urmei aia sunt departe, acolo in Germania,nu stiu ei chiar exact ce facem noi aici cu principiul scolii Waldorf, cum il calcam in picioare pentru un pumn de gologani.
Da, ma deranjeaza ca se uziteaza de o titulatura pe care nu o mai merita (din pacate) aceasta scola.
Sunt un fan inrait al principiilor Waldorf, le cunosc indeaproape si nu pot fi dusa cu zaharelul.....Aceasta scoala doar profita de aceasta titulatura.
Punctul 2: chiria.
E ok, evident ca nu a fost impusa nimanui.
Dar nu ti s-ar parea normal sa existe niste acte, chitante, facturi pentru niste sume, care dupa un simplu calcul matematic se ridica la o cifra considerabila??!!! 9 sau 10 clase (desi sunt mai multe,pentru ca in anumiti ani sunt cate 2 clase paralele) a cate 15-24 copii -inmultim totul cu 50 EURO pe luna.....surprinzator rezultatul???!!!Daca facem chiar si un calcul de mijloc si tot suma este destul de...mare(putin spus): 10 clase*21 copii*50 euro= 10500 euro!!!!Wow, ce chirie exorbitanta!!! Sa amintesc ca after-school-ul se plateste separat...
Si pentru toti acesti bani, nicio chitanta, niciun act....nici macar nu ni s-a spus cum ca se vor numi "donatie", "cadou"....
E vorba despre principii,despre corectitudine, despre legalitate.
Punctul 3-liceul.
Orele sunt dupa-amiaza, doar ca este evident ca se suprapun la pranz cu cei mici, pentru ca altfel ar insemna ca cei dintr-a 9 sa termine extrem de tarziu.
Nici nu are rost sa ne contrazice, este un fapt de netagaduit ca cei de a 9 se suprapun cu cei mici.
Si apropos, la anul unde-i va mai baga pe cei de-a 9, pe cei dintr-a 10??
Doamna directoare m-a lasat rece dintotdeauna.Ma deranjeaza insa ipocrizia, minciuna, fariseismul acesteia. Ii doresc sa fie sanatoasa, ca de restul stie dansa singura sa se ocupe.
La sfarsit ai pus punctul pe I.
Exact despre calitatea serviciilor discutam.
Despre faptul ca inghesuim cu mult mai multi copii intr-o asa zisa clasa,deci intr-un spatiu total inadecvat din orice punct de vedere, despre faptul ca nu exista spatii de relaxare a acestora, de "iesit in pauze" pentru ca asa zisele culoare dintre clase sunt asemeni holurilor dintre camerele unui apartament, despre faptul ca sala de sport se afla la subsol, incalcand clar toate regulile de amplasare a acesteia,neexistand nicio posibilitate de aerisire, spatiu fiind oricum restrans,despre faptul ca cei 2 sau 3 profesori-educatori cu reale studii Waldorf si aptitudini pentru a preda aceste principii, nu pot fi nici pe departe suficienti,despre faptul ca in fiecare an vin sa suplineasca golurile lasate persoane care nu au nici aptitudini, nici dorinta, nici bunavointa de a intelege specificul (macar teoretic)al acestei scoli.
Si da, ma deranjeaza pentru ca astfel se deterioreaza un principiu educational Waldorf, fiind sacrificat pe altarul intereselor proprii. Iar pentru cine isi doreste sa inteleaga cu adevarat ceea ce inseamna Waldorf il sfatuiesc sa faca o vizita la singura gradinita Waldorf din Bucuresti in zona Cismigiu. Acolo veti redescoperi daca ati avut contact vreodata cu acest principiu in cadrul caruia copiii nostri intr-adevar pot fi educati, formati ca OAMENI.
Si domnul Ionita de la Liceul Waldorf se straduieste sa faca acelasi lucru si oricum ii iese cu mult mai bine decat doamnei directoare, desi misiunea dansului este inzecit mai grea, avand o scoala cu mult mai mare si deci o lupta cu sistemul cu mult mai grea.
Va doresc toate cele bune....si aveti grija de copiii vostri, pentru ca nimeni altcineva nu o va face, indiferent ce iluzii va va vinde.
Tania2010 spune:
P.S. imi cer scuze anticipat.
Recitind raspunsul meu, mi-am descoperit cateva greseli de redactare. Nu am mai reeditat raspunsul, l-am scris dintr-o "mana".
Deci imi cer scuze, eventualilor puritani ai gramaticii limbii romane.