La Dovlecelu' Vesel (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aricelul spune:

... lesin ...eu nu prea mananc dulciuri ..dar pe asta l-as devora INTEGRAL ... ...iar poezia (p.s. v-am zis ca nu prea le am cu cuvintele...)

_

Maria (28.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Hai, Sabinuto, ca mi-am pregatit pixul si hartia si te astept cu reteta aceea minunata! Stiu ca nu e un topic de retete dar te rog eu mult sa faci o exceptie pentru mine!!!!!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Sabina esti fenomenala!!! Fata frumoasa tare, sexy, sotie buna, mama buna, probabil si la servici esti buna, si mai si faci torturi apetisante, si in plus poezii super!!! Hai mai, esti minunata!

Propun sa se doneze poza pentru dovlecelul vesel, sa fie pusa cumva cu link de pe prima pagina, ca un welcome pentru guests.

Cristina honey, zice in prima postare ca aici oricine e posibil, deci si retetul de tort e posibil


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Hai, Sabinuto, ca mi-am pregatit pixul si hartia si te astept cu reteta aceea minunata! Stiu ca nu e un topic de retete dar te rog eu mult sa faci o exceptie pentru mine!!!!!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI



Stai ca mi-am luat cartulia sa scriu reteta.E prima data cand fac tort de ciocolata si nu ma asteptam sa iasa atat de bun.Majoritatea blaturilor pe care le-am facut,ieseau seci si sfaramicoase.Tortul asta nu mai are nevoie de insiropat.

Si acuma reteta,dintr-o carte scrisa de cofetari profesionisti:

Gateau au Chocolat(blat)

Ingrendiente:pentru forma rotunda 18 cm
tableta ciocolata-100 gr
unt-80 gr
cacao-65 gr
galbenus ou( M size):4
zahar-60 gr
frisca lichida-40 gr
albus ou(M size)-4
zahar-100 gr
faina pt prajituri-28 gr

Preparare:
Se marunteste ciocolata intr-un bol,si se pune pe aburi,la circa 50 grade.Cand s-a topit,se adauga untul taiat cubulete,la temperatura camerei si cacaoa in ploaie putin cate putin,amestecand continuu.Ai grija sa nu te arzi.
Separat,intr-un bol se bat galbenusurile cu 60 gr zahar pana cand compozitia se intaresre si se albeste.
Se adauga ciocolata topita,putin cate putin,amestecand bine.E posibil sa se intareasca,e ok.Apoi,se adaauga frisca lichida si se amesteca pana se omogenieaza.
Intr-un alt bol,se bat albusurile spuma cu 100 gr zahar.Se renunta la mixer si se amesteca cu o spatula lata.
Se combina albusurile cu compozitia de ciocolata amestecand usor,nu circular,cu miscari de taiere in cruce.
La sfarsit se adauga faina cernuta,in ploaie,amestecand cu aceleasi miscari de taiere.Se amesteca atat cat sa se omogenizeze,nu mai mult.
In forma pregatita,se pune hartie de copt si se baga la cuptor,la 170 grade,intre 30-50 minute,in functie de cuptor.
La mine blatul a facut crusta,si m-am speriat ca am gresit,dar pana la urma a iesit super.

Vin imediat si cu reteta de crema.



Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator


Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Hai, Sabinuto, ca nu ma misc de langa calculator. Este intr-adevar deosebit blatul asta, nu am mai intalnit asa ceva (din vasta mea experienta de bucatareasa, of course! ). Vreau neaparat sa-l fac in week-end ca altfel o sa ma obsedeze!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

Sabina,you rule!!
L-am pus pe prima pagina, la GuestBook... ah cat imi e de pofta... efectiv m-am trezit ca ma uitam la poza a2-a de nu stiu cate secunde, fara sa clipesc...

_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suede spune:

Sunt tare mandra de unghiile mele.Cand ma gandesc ca altadata era ceva normal...
Sabina cum sa-ti rozi unghiile?Ce eu nu mor de pofta dupa tort?Ca sa nu mai zic de poezie.
ESTI TARE!!!

Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabinaY. spune:

Ahhhh,ma omorati cu atatea laudeMa umflu rau in pene si nu mai are loc sotul de mine pe canapea.

Raluk ahhh duamna...ma simt onorata cu atatea complimente.Macar juma' sa fie adevarate

Uka e o onoare...auzi pe prima pagina


Cristina am revenit!Sa stii ca e nitel de migalit la blat,dar merita din plin.Am uitat sa scriu,timp de pregatire 1h~1h30m.
Ahhh si sa lasi sa se raceasca cel putin o ora pana sa il scoti din forma.Si e posibil sa fie foarte fraged,sa il scoti cu grija.
Eu azi l-am facut pt prima data si am primit laude de la sot exigent in ale prajiturilor.hehe.


si acuma crema:

frisca lichida-160 gr
tableta ciocolata-100 gr
cacao-20 gr
zahar-60 gr

Se bate frisca cu mixerul(nu stiu daca in Ro se gaseste frisca lichida naturala,e de preferat) pana se intareste bine bine,ca aia de cofetarie.
Tableta de cioco se topeste pe aburi,se adauga cacao in ploaie,amestecand usor si zaharul.
Se amesteca apoi cu frisca,se adauga dupa gust zahar daca mai cere si ceva lichior,cateva grame,tot dupa gust.
Eu am pus Baileys Irish Cream.
Crema ajunge doar pentru umplut.Daca vrei sa si decorezi cu ea,faci cantitate dubla.
Tam-tam.




Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator


Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Merci, Sabina! O sa fac frisca din smantana, ca aia lichida vegetala nu prea imi place.
Vai, deja nu mai pot!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui SabinaY.

Surprize!Surprize!(ca si asa imi zice lumea ca semna cu Marineasca)



Jurnal de "mogalnete"
Japonia prin ochii unui amator


Sabina Y.mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007) si Lisa Maria(23 iulie 2009)
fosta devylla



Vai de sufletul meu!
Fetelor, dupa ce-am vazut minunea minunilor din ostrovul dovleceilor m-au luat niste frisoane, imi tremura mainile, tensiunea a luat-o razna, glicemia e la pamant, fornai... Ce ziceti, sa chem 112?? Unde sa le recomand sa ma duca??

Sabina, esti prea tare!! Iar versurile sunt...nici nu stiu cum sa ma exprim. Jos palaria ! Asa surpriza mai rar


Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput