Rusine, mandrie sau indiferenta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Nu sunt mandra si nu simt nevoia sa fiu mandra legat de nationalitatea mea...dar sunt inca atasata de Romania,nici daca as vrea...nu as putea sa raman indiferenta la ce se petrece acolo.Abia am terminat de citit un subiect dintr-un ziar romanesc despre deciziile luate de guvernanti...si urmarile lor...si daca nu ar fi inchise adoptiile internationale as fi zburat sa iau un copilas de acolo rapid,macar cu atat...as fi putut salva/ajuta...o lume din care am plecat. aici e articolul http://www.jurnalul.ro/stire-special/viziunea-guvernului-boc-nenoroceste-copiii-orfani-556401.html

imi cer scuze sincer...daca nu aveam voie sa put site-ul,adresa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

nu mi-e rusine, dar nici n-am prea multe cu ce ma mandri :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Sunt mandra ca e tara mea,cu bune,cu rele....ma gandesc cu placere la ea,chiar daca nu imi convine totul....o asociez cu ideea de mama,niciodata nu voi uita de tara mea(oriunde as fi) asa cum nu am cum sa uit de mama

Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
"Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Deocamdata singurele persoane mandre vad ca sunt cele plecate din tara(mai ales in state-)
intr-adevar in europa cand merg imi este rusine sa zic ca sunt romanca.
Dar in state,cand ma intrebau le spuneam f.tantosa si apoi completam Europe,ptr ca sigur ei nu stiau unde este R.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Sunt mandra ca sunt romanca, chiar daca trebuie sa explic de ce cersetorii de aici nu ne fac cinste tarii noastre comparativ cu ceilalti romani din Finlanda care au demonstrat ce inseamna inteligentza romaneascaSi nu in ultimul rand sunt mandra pt istoria noastra, pentru simplul fapt ca nimeni nu ne-a putut lua acest drept:de a fi roman, cu bune sau cu rele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Poate ati observat ca cei care sunt stabiliti in strainatate sunt mandri ca sunt romani iar ceilalti din tara sunt frumos spus "indiferenti"?

Eu stau in tara si pot sa spun ca sunt mandra ca sunt romanca, dar nu din cauza la ce se intampla azi in tara ci pentru trecut.
Sunt mandra de trecutul nostru.Sunt mandra ca am rezistat ca popor desi am fost atat de incercati ca natie.Sa speram ca e doar o incercare si tot ce se intampla in ziua de azi? Deci sper sa treaca si incercarea asta si sa ne mai civilizam putin, ca parca tot mai multi sunt "ciobanosi"( fara nici o aluzie la meserie).
Si in memoria eroilor nostri in fiecare an de 1 Dec am scos steagul la geam.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Nu stiu daca sunt mandra (sa fiu mandra ca am ochi albastri?), cu siguranta nu mi-e rusine ca sunt romanca, nu sunt indiferenta si imi pasa... as zice mai degraba ca sunt loiala radacinilor mele.

In final, am votat "mandra"

Edit: eu vad tara ca pe un parinte, sau ca pe un copil. Il iubesti pentru ca e o parte din tine, cu bune si rele. E mai putin relevanta mandria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Stand pe fundul meu, la calculator, nu mi-e rusine ca-s roman. Probabil ca, pus in situatii de care ati povestit cei plecati, de genul afise in magazine scrise in romana "Nu furati", nu m-as simti confortabil. Adica mi-ar fi jena.
Deasemenea, nu vad de ce as fi mandru, dar am avut momente, legate de diversi romani care au uimit lumea...atunci mi-a tresaltat inima.
Din pacate, insa, nu sunt asa cum am auzit ca ar fi sarbii, americanii sau altii, adica mandri ca sunt pur si simplu ceea ce sunt.
Asa ca voi vota pentru indiferenta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Am inceput mesajul asta la subiectul despre munca la negru, frustrarea impotriva taxelor pe care le platim degeaba. Insa mi-am dat seama ca ideea era numai buna pentru subiectul asta. Pe mine nu ma caracterizeaza sa stau prea mult intr-o stare de frustrare, imediat incep sa caut solutii. M-am interesat cum e cu statutul de apatrid, cum se obtine si ce presupune. M-am revoltat sa constat ca nu poti renunta de buna voie la cetatenie, decat daca esti acceptat ca cetatean al altei tari. Daca as fi fost apatrid nu mi-ar mai fi trebuit permis de munca in UK de exemplu. Probabil ar mai fi fost si multe alte avantaje, dar pe net e greu sa gasesti informatii complete despre acest statut.

Daca ati putea renunta la cetatenie, ati face-o?

Eu nu ma simt cu nimic roman. Am votat nu stiu/nu ma intereseaza. M-am nascut aici, asta este. Se putea mult mult mult mai rau, nu ma plang. Dar nici nu ma resemnez. Tind spre mai bine si-mi canalizez energia catre asta.

Mergi la inceput