Sep-Oct 2010 - Bravo Clabuc! Hai Camy!(184)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

Buna seara gagici!

Mai fetelor, sunteti de groaza! Cand vreau sa spun si eu ceva, vin la computer, deschid forumu' si vad ca am de recuperat cate 10 pagini. Off! Vorbarete mai sunteti, si chiar nu stiu cum si de unde aveti atata energie...

Deci, felicitari noilor mamici, sanatate, iubire si o viata plina de zambete pentru puiutii noi din odiseea noastra, si "inca putin" pentru burticile care au ramas.

Sa stiti ca am citit din trecut tot, insa nu mai retin cui ce trebuia sa spun, retin doar bucatele din ceea ce vream sa comentez.

Despre alaptat: eu ii dau lu' mogaldeata al meu numa' lapte de la san, si ii dau de fiecare data cand cere, chiar si la diferenta de 1 ora sau mai putin, insa niciodata nu l-am lasat mai mult de 4 ore fara papa. Pana acum, se pare ca nu plangem de colici. Avem parturi si bule de aer, insa ne descurcam destul de ok cu ele pana acum, zic eu. Insa, ce vream eu sa intreb fetele care alapteaza: pe voi va dor sanii, mai exact sfarcurile? Ale mele dor tare, tare! Le-am avut si crapate, insa acum cand alaptez, parca ma injunghie cineva in omoplati. La voi cum e? Si stiti cand si cum trec durerile astea, sau cum pot sa fac sa treaca mai repede?

Despre dormit: ziceam eu cand eram gravida ca sunt tare si fortoasa, si ca o sa las copilu' sa doarma in patul lui din prima zi... Hmm, n-a iesit chiar cum am planuit aici, dovada ca avem aproape 1 lunita si tot in pat cu mama si tata dormim. Dar pe bune acuma, nu stiu pe cine protejez: pe el sau pe mine... Ca sincer imi e mult mai usor sa alaptez si sa il adorm in pat cu mine decat sa stau aplecata deasupra patutului lui... Voi cum stati la capitolul asta?

Si noi ne-am cojit la cateva zile de la nastere, insa a trecut si suntem asa de fini si frumosi acuma. Cred ca cele mai mari emotii le-am avut cu buricelul. Da' asta e chestie personala, ca mie pur si simplu mi s-a facut pielea de gaina cand vedeam buricul. Noroc ca a trecut si perioada asta.

Si vream sa va mai intreb si sa spun si io pasul meu despre nastere cuiva. Insa sa-mi fie cu iertare daca supar pe careva cu povestea mea... Vream sa va intreb care e procedura epiduralei in Romania? Sa ma si explic. Mie mi s-a facut epidurala cand am ajuns la dilatatie 4... Si totul a fost asa de bine cu epidurala. Insa cand am ajuns la dilatatie 9, epidurala nu a mai avut nici un efect la mine. Moasa mi-a zis ca asa e cu epidurala, ca functioneaza de la dilatatie 4 la 9, insa dupa aia Dumnezeu cu mila . Deci, dupa ce am ajuns la dilatatie 9, au inceput durerile, de am zis ca lesin. M-a durut ffff tare, si ca sa fie totul fun pana la sfarsit, nu mi s-a rupt nici apa. Da, am nascut un balon prima data... Deci a inceput sa iasa sacul cu lichid ca un balonas din vagin, si cand a ajuns vreo 5 cm afara, a explodat... Si dupa vreo 3 contractii a iesit si Nicklas. Dupa vreo 40 de minute a iesit si placenta. Habar nu aveam ca exista posibilitatea sa nasc sacul amniotic intact... Anyway, later cand am ajuns in rezerva noastra, si am inceput sa vb la telefon cu familionul, vb cu nevaasta lu' frate-miu si imi spune ca ea cand a nascut, epidurala a avut efect pana la 2 ore DUPA nastere... Deci, WTF? Asa vream si io, sa aiba efect epidurala aia tot timpul, nu asa. Anyway, am zis ca la urmatoarea nastere o sa fie cezariana mai mult ca sigur. Eu nu mai trec printr-o nastere naturala ever! Si ma oftic cand citesc povestile voastre asa de frumoase si usoare cu nasterea naturala...

Gata, cred ca v-am plictisit deja cu romanul meu... Si aud ca fiu-miu a inceput sa planga, e vremea de titi. Asa ca mii de -ci pentru toate fetele si puiutii!

Sabina, 39+ cu Nicklas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns donna79 spune:

Hello!

Am ajuns si noi acasa de ieri si incepem sa ne adaptam. Urez si eu bun venit noilor bebelusi si felicitari mamicilor si fug sa citesc din urma.
Pt. doritori, avem cateva poze in albumul bebeilor si sper sa pot scrie in curamd si povestea nasterii (desigur, cand voi putea sta pe scaun, ca acum scriu stand in picioare )

PS. Sunt iremediabil indragostita!

Donna 39+ cu Tudor Gabriel

AMR 5 zile. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocela13 spune:

Felicitari Donna!
Bine-ai revenit acasa!

Sa aveti parte numai de momente fericite!

Ghiocela 39+ cu Irina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paticut spune:

bine ati venit acasa Donna - va imbratisam cu drag... asteptam pove cand ai sa poti...

sabu_dk - multumim de poveste, eu cred ca depidne de cantitatea de substanta introdusa pe epidurala sid e organismul fiecareia.Miemi-au facut epidurala la cezariana si operatia a durat de la 9.28 pana la 10.20 si mi-am putut simti picoarele la 10 min dupa ce m-au dus la ati deci max 1 ora... iar anestezista era surprinsa!! oricum bine ca nu aveti colici, numai bine va doresc si

ghiocela- eu cred ca daca nu ai contracii dureroase si te simti ok.. atunci scurgerile sunt sigur de pe calut. vezi cum evolueaza si daca apar contractii sau scurgerile se intetesc atunci suna medicul si vezi ce indicatie iti da. noi pupam fata si speram ca e doar rezultatul unui cal naravas.

paticut fericita mamica de baiat voinic si dulce - www.flickr.com/photos/bogaci_miron/" target="_blank">Miron Petru si cu AMR 12 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

sabina aia e epidurala facuta corect nu ce se face la noi si tine 2 ore dupa...in timpul expulziei nu se mai baga anestezic ca sa poti simti cand sa impingi. ai avut risc minim de a fi scos bebeu' cu forcepsul asa ca be happy

-----

O poveste cu Minuni - o roza si un fluturas dragalas

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

Felicitari proaspetelor mamici si curaj urmatoarelor :)

Am o intrebare, bineinreles referitoare la pompe. Eu am muuult lapte, imi curge pur si simplu din sani inainte sa alpatez. Insa am si pompa manuala de la avent si manuala de la primii pasi, cu nici una nu ma inteleg. Mai are cineva probema asta? sau nu fac eu bine ce fac...nu imi dau seama, insa parca nici o pompa nici alta nu apasa suficient pe mamelon ca sa iasa lapte. As da nbanii pe una electrica, dardaca o sa am aceeasi problema? Chiar nu stiu ce sa mai fac, pt ca daca nu rezolv cu pompa trebuie sa ma trezesc eu din 2 in 2 ore forever, nu am cum sa las laptic lui tati sa-i dea macar o data el peste noapte.

-------------------------------------------------
proaspata mamica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui summertime

Felicitari proaspetelor mamici si curaj urmatoarelor :)

Am o intrebare, bineinreles referitoare la pompe. Eu am muuult lapte, imi curge pur si simplu din sani inainte sa alpatez. Insa am si pompa manuala de la avent si manuala de la primii pasi, cu nici una nu ma inteleg. Mai are cineva probema asta? sau nu fac eu bine ce fac...nu imi dau seama, insa parca nici o pompa nici alta nu apasa suficient pe mamelon ca sa iasa lapte. As da nbanii pe una electrica, dardaca o sa am aceeasi problema? Chiar nu stiu ce sa mai fac, pt ca daca nu rezolv cu pompa trebuie sa ma trezesc eu din 2 in 2 ore forever, nu am cum sa las laptic lui tati sa-i dea macar o data el peste noapte.

-------------------------------------------------
proaspata mamica

scoate de la avent minunea aia de silicon cu bule si vezi cum merge fara. eu nu o folosesc pe aia de la inceput si face priza mai buna pe san. mi-am facut rost pana la urma si de o granitura de la una electrica si se simte diferenta - face super vid de ma dor si mameloanele.

-----

Slava Tie, Doamne!

Mergi la inceput

nu stiu cat de reala e faza au ba da' cica daca se obisnuieste tzatza cu un anumit tip de pompa, manuala sau electrica, nu prea mai merge invers. acu eu am probat faza asta - cea electrica nu scoate nic pe cand la manuala de bine de rau scot si 60 dar de obicei ma opresc la 40 cel mai mult fuse 80

-----

Slava Tie, Doamne!

Mergi la inceput

dupa ce ca nu dorm de ieri ca stau sa fac program la bebelus vine tati si strica tot aranjamentu'...la 8 jumate m-am dus sa fac un dus in ideea ca la 9 papa bebe. cand ies din dus cupilu' meu era cu bibe in gura ca tati n-a stiut cum sa il calmeze din plans...io acu cum il tin pana la 12?!

-----

Slava Tie, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocela13 spune:

SUMMERTIME

chiar era o mamica prin capitolul trecut care spunea ca nu se intelege cu pompa electrica si ca o doneaza cu mare drag. Imi pare rau ca nu am tinut minte cine este. Poate cauti tu si gasesti.
Eu zic s-o iei, o sterilizezi si daca nu merge nici la tine o dai si tu mai departe. Nu are rost sa dai bani degeaba pe una electrica pt ca nu stii daca o sa-ti foloseasca. In Romani sunt preturile foarte mari la produsele astea. Nu fac atata cat costa.
Eu mi-am luat azi una manuala de la Avent si am constata dupa ca e cam la fel cu cea de la Primii pasi, insa cam cu 1 milion si ceva mai ieftina!

Ghiocela 39+ cu Irina Maria

Mergi la inceput