Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 42
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Toni,
te asteptam de la eco, nu ma tine pe jr! in 27+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
5ab1na spune:
of tonirro nu se poate. poate e doar o faza. tu ai embrion obtinut natural, trebuie sa fie ok. stiu aici in iasi o fata, tot sub clexane, care a fost purtata pe drumuri pt o emisfera cerebrala mai mica decat cealalta si pana la urma s-au egalizat. tu cat clexane iei acum?
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tonirro Am ajuns acasa. N-am avut nici azi o zi buna. Cand eramd eja pe drum spre clinica sa facem ecografia, am fost sunati ca d-na dr. nu mai poate face nici o consultatie azi. Am insistat, pentru ca veneam de la cuca macaii si ne-a preluat un alt doctor. Ce sa va spun...de data asta bibica este mai mica cu 14 zile ![]() ![]() Revin cand imi aranjez creierii. MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi, |
iubita mea,
incearca sa te linistesti un pic si sa iei lucrurile cu calm
bebita este mai mica si gata, eu am incercat sa te pun in tema ca nu avea cum sa recupereze in timp asa scurt.
E ibine ca e sanatoasa si va fi bine. Sunt fff multe burtici mai mici decat calculele si sunt bine
![](pupic.gif)
Poti sa iei elevit daca vrei dar nu renunta la femibion. are metafolin care e ff bun pt mutatii.
te astept cand te pui un pic pe picioare
![](floare.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Buna seara tuturor,
Si eu sunt o "mutanta", am MTHFR heterozigot si gena PAI heterozigot, descoperite dupa 2 ani de analize pt a incerca sa descopar de ce s-a oprit in evolutie prima sarcina la 15 sapt. Am descoperit trombofilia datorita insistentelor mele de a schimba doctori si a face analize posibile si imposibile cand toti ziceau ca sunt nebuna, dar daca nu o descopeream, nu puteam duce nici o sarcina. Acum mi-a dat Dumnezeu minunea de a ramane natural graviduta, fara tratamente de stimulare si avem 24 sapt :)
Se pare ca aceasta trombofilie predispune pe bebe la un anumit retard intrauterin, nu la toata lumea, nu generalizez, scriu asta datorita faptului ca va citesc mereu si am citit ce a scris recent Tonirro. Si bebele meu are vreo 5 zile intarziere de crestere, din pct de vedere al greutatii, organele si oasele fiind dezvoltate destul de bine pt varsta lui. Mai precis la morfofetala de la 21 sapt avea 400 g desi trebuia sa aiba minim 480 g dupa spusele doctorului. Eu iau 2 magneB6/zi, 2 acifol/zi, 2 no-spa/zi, 1 aspenter/zi, 1 actovegyn/zi, femibion 2, 1 ovul arefam 200mg/zi, clexane de 0,6. Tonirro, eu am luat pana acum Elevit si nu mi-a dat pofta de mancare, dupa ce am vomitat pana la 4 luni si am slabit 1 kg, pana acum la 24 sapt am luat doar 5 kg, dar nu am o pofta de mancare accentuata, nici macar elevitul nu mi-a dat pofta. De accea am zis sa trec pe Femibion ca am vazut ca Uscatescu il recomanda si poate e mai bun.
M-am intins mult, sorry, sper sa pot comunica cu voi si schimba impresii, ca de citit, citesc de multi ani acest forum, insa nu am mai scris pe el de cand am povestit experienta mea cu pierderea de sarcina din 2008.
Sanatate tuturor burticilor !
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
danezza spune:
Bine ai venit si ma bucur ca esti bine tu si bebelul
referiotr la greutate, asta incercam sa-i spun si eu lui Tonirro .. ca mutatiile dau in general o restrictie de crestere dar asta nu inseamna ca nu va fi bine. in 27+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Carpediem, ma bucur ca ai scris si ne-ai impartasit. E important si util.
Toni, si la mine la bebe iesisera picioarele mai scurte cu o saptamana, dar restul mai avansate si m-am gandit sa astept sa vad care cum recupereaza.
Acum cateva zile a nascut o graviduta cu mutatia A1298, bebe are 2600, si tot asa i se spunea, ca are burtica in urma cu 2 saptamani, dar e ok bebe acuma dupa nastere.
Eu macar stiu ca m-am nascut la 1900 g si am stat la incubator pana la 2500 in 1976 si n-am avut nimic anormal fizic. Adica ma rog, PCOS sau alte alea pe care le are si alta lume care nu s-a nascut mica. 17+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristinuta_M/Cristinuta_M.jpg)
Cristinuta_M spune:
Carpediem, eu nu am stiut de trombofilie cat am fost insarcinata, nu mi s-au dat analizele de depistare si nu am facut nici un tratament in sarcina. Nu e cazul vostru, voi stiti care e problema si o tratati. Bebelusa noastra la morfofetala de 21 de saptamani avea 380 de grame si doctorita care mi-a facut eco mi-a spus ca nu e nici o problema, doar un retard de 1 saptamana, nimic sa ne ingrijoreze ...
3 saptamani mai tarziu bebe s-a oprit in evolutie.
Numele doctoritei este Carmen Cheles si m-am gandit mult daca sa-l scriu pe forum. M-am decis in momentul in care mi-am dat seama ca chiar daca eu nu voi mai merge la acest medic vreodata, sunt alte femei gravide care vor ajunge la ea si ca feedback-ul meu le va prinde bine.
Aproape imediat dupa ce am pierdut sarcina am inceput sa ne intrebam de ce nu s-a vazut nimic la eco. Asa ca am mers la un medic ecograf experimentat si l-am rugat sa se uite pe filmuletul ecografiei si sa ne spuna parerea lui.
Surpriza a fost sa descoperim doar un filmulet 4D scurt si nicidecum tot filmul ecografiei (desi eco ne-a costat 400 de RON). Doctorul ne-a explicat ca se stie ca unii medici nu dau parintilor decat imaginile 4D, tocmai ca sa se "acopere" in cazul in care apar probleme cu sarcina...
ingeras de 24 sapt oprit in evolutie, factor XIII heterozigot, LA pozitiv. Tratament de intretinere cu aspenter 1 la 2 zile, acid folic 5mg, omega 3 de 1000 mg cu vit E 1/zi, magneB6 forte 1/zi, cetebe Zn 1g/zi, complex acid folic cu vitamine B
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zsenia/zsenia.jpg)
zsenia spune:
Pfiu.... am reusit sa ma adun dupa atata emotii de bun augur!
danezza,
imi cer scuze ca nu am apucat sa-ti dau sms, cumva am intrat intr-un val si ..mea culpa!
Fetelor,
vestile mele sunt bune! Se poate! am nascut saptamana trecuta! :-) si tocmai ce ne-am intors acasica, bulverstati, ne acomodam ... nasterea am hotarat-o pe ultima suta de metri, deoarece am tot amanat sa vedem cum merge - am mers pe cezariana programata cu anestezie rahi-epidurala pana la urma.
Am facut ultimul clexane luni si joi am nascut, ulterior joi seara am reluat clexane. Totul a fost super ok! Eu sincera am fost foarte stresata cu injectiile astea si oprirea lor; apoi cu anestezia etc...
Bebelina a avut 3.5 Kg la nastere si 51 de cm - acum incercam sa ne acomodam si am reluat tratamentul cu clexane/femibion. Ce sa va mai spun...
Trombofilii: MTHFR C667C - homozigot, Factor 5 Leiden - heterozigot
Tratament trombofilii: Acid folic de 5 mg (preconceptional); Aspirina Cardio 1/zi (-sapt 21); Clexane 0,4/zi (sapt 21+), Femibion 1(T1), Femibion 2 (T2+), Magne B6
Monitorizare trombofilii: dr. Simona Avram
on board
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
Zsenia FELICITARI!!! Sa va bucurati de minunea voastra!! Ma bucur din suflet!!!
MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tonirro/tonirro.jpg)
tonirro spune:
carpediem multumesc mult pentru postarea ta si multumesc tuturor fetelor pentru incurajari si imbarbatari. M-am mai linistit, sunt treaza de la 5.00 si am avut timp sa ma gandesc in liniste. Nu ma las asa usor. Am stiut de la inceput ca nu va fi usor, mai am putin, si am sa tin cu toata fiinta mea de puiul din mine. Azi am inceput sa iau si Elevit (n-am sa renunt la Femibion 2, saru-mana Dana , am sa renunt la B-complex-ul ala cu acid folic). In alta ordine de idei, regimul acela cu cel putin 2 l de lichide /zi, plimbari de min. 30 min/zi si somn cel putin 8 ore, a dat roade, IR-urile mele sunt intre valorile normale. Asadar nu ma mai tem intr-atat de oprirea aspenterului in trim. IIIVa
pe toate si va doresc ce-mi doresc si mie!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,