Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Merci Danezza, vad maine ce imi zice, ca paream afara din grafice la pulsatilitate la artere. Mi s-a zis ca IR tre sa scada in sarcina, sa nu creasca.

Cica inima gravidei e diferita si e bine sa fie doctori specializati in gravide, cardiologi, cica ar fi un grup la fundeni, cand aflu vreun nume, zic, ca am intrebat si eu. Asa mi-a zis dr. mea ginecolog.

16+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsenia spune:

Fetelor va raspund la gramada,

Legat de nastere - si eu prefer sa merg pe mana doctorilor. Variabila discutiei cu nasterea este clexane si ce riscuri implica neoprirea la timp a anticoagulantului. Pana la urma trebuie ales riscul cel mai mic pentru mama si copil cred eu.

In trimestrul 3 se merge la control la 2 saptamani, iar in ultima luna saptamanal. Acum depinde si de fiecare doctor/pacient si ce evolutie are sarcina. Dar astea ar fi regulile in mare. Legat de analize pentru nasterea pe cale naturala, dupa saptamana 36 se repeta obligatoriu analizele de col, culturi, streptococ B etc.

dara76,
Tu nu iei nimic aspenter/aspirina cardio? Si eu iti recomand sa iei macar aspenter. Eu am luat aspenter de la confirmarea sarcinii.

Mergi la inceput

Zsenia, ce doza de Aspenter ai luat si pana in ce saptamana?

16+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Buna! Asta vroiam sa va intreb si eu, pana in ce saptamana ati luat/veti lua aspenter. Din cate am inteles, dupa saptamana 28 nu mai este recomandat; Ce facem dupa saptamana 28, ramanem numai pe Clexane? Eu mi-am programat a doua eco morfofetala de trim II pe 7.11, macar asa pot sa verific daca faptul ca fac cel putin 1 ora de miscare/zi, dorm cu aprox. 3 ore in plus si beau 3 l de lichide/zi a ajutat bebelina. Daca da, ma mai linistesc si cu aspenterul (de fapt lipsa lui din saptamana 28) si o sa mut accentul pe bautura si plimbare . A! Si somn...Zsenia multa sanatate, sunt convinsa ca medicul va alege varianta cea mai buna in functie de greutatea bebelusului, pozitie, analizele tale, etc. Noi te asteptam cu vestile bune si va tinem pumnii! MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Toni, iti doresc sa fie mai bine la morfo nr. 2
ref la aspenter stiu ca se da pana in saptamana 28-30 dar stiu si alte mamici cu trombofilie care au luat aspenter pana aproape sa nasca (impreuna cu clexane sau doar aspenter) si lururile au mers excelent, bebeii sunt super!
Mai intrebati si voi doctorii vostri si vedeti ce zic. Eu nu pot sa-l intreb pe al meu pt ca mie mi-a zis din sapt 10 ca nu e nevoie de aspenter ca ma acopera clexane-ul dar eu tot l-am luat .. asa ca, va dati seama ca nu-l pot intreba pana cand sa iau aspenterul

Dara, sa ne spui ce ti-a dr. Si sa insisti te rog pt trat
in 25+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Toni, esti tare cu 3 l de lichide, eu nu stiu daca ajung pana acolo. De miscare inteleg, dar cu somnul ce e?

Mie mi s-a zis sa port si ciorapi antitrombotici si mi-am comandat unii dupa masuri.

De azi iau si eu aspenter 1 x 75 mg [pentru artera cu IR 0,85 si cu notch discret], cica mai incolo putem creste la 100 mg daca e nevoie, adica asta a fost concluzia dnei dr. Manolache supervizata de dna dr. Avram (s-a consultat si cu dumneaei).

Citeam in prospect ca e indicat pana la sfarsitul trimestrului 2 in sarcina, intr-adevar si ma intrebam si eu dupa aia ce fac.

LE:
Multumesc mult, Danezza.

16+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Buna fetelor

Mie dr U mi-a zis sa iau Aspenter pana in sapt 29 MAXIM. Drept urmare, de sapt trecuta, adik de la 28 sapt si 3 zile nu am mai luat si am ramas numai pe Fraxiparine 0.30, dar zilnic, ca eu il injectam 1 zi da si una ba.
Acum Doamne ajuta sa fie bine!
Stie careva cum e cu aceste grade de maturitate ale placentei? Mie mi-a zis, la morfologia de trim III (28 sapt si 1 zi dupa UM si 28 sapt si 5 zile dupa dezboltarea lui bebe), ca am grad 3. Oare e prea matura? Dar dr nu mi-a zis nimic despre asta, mi-a zis doar ca e bine pana in prezent, ca bebe e dezv cum trebuie, are lichid suficient si normal si m-a mai chemat la ultima morfologie la jumatatea lui decembrie si de aceea nu m-am stresat pana acum, asta pana nu am citit pe net (fir-ar sa fie de net!) despre gradul de maturitate al placentei...

29+cu

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Dara, Doamne ajuta sa fie bine. Din sapta 28 daca iti scoate aspenterul, sigur iti va da anticoagulant. Sa nu stai fara nimic, sub nicio forma.
Mihaela- gradul 3 al placentei in trim 3 nu mi se pare rau. daca bebe e ok si in paramteri, nu-ti face pb.
Era o pb cu grad 3 in trim 1 sau 2 dar asa, e oki!

in 25+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

dara pentru ca la morfo de trim II piticoata mea a iesit mai mititica cu 10 zile si rezistenta pe artere marita, si pentru ca eu iau aspenter si fac si Clexane, "vinovatii" ar putea fi lipsa de miscare, insuficienta hidratare si lipsa somnului. Ceea ce in cazul meu se aplica total. Pana acum o saptamana beam in jur de 1 l de lichid/zi, cu dormitul nu ma omoram iar de plimbareala n-am avut timp. Acum imi fac timp si de nani si de plimbat si torn lichide cu forta. Mai am o saptamana pana la eco si vreau sa vad daca regimul asta da rezultate. Apoi ma decid si ce fac cu aspenterul.danezza saru'mana de incurajari!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Mersi mult Dana!

Sanatate multa tuturor aspirantelor, viitoarelor mamici si bebelusilor!

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput