Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 36
dara76 spune:
Danezza, dar la tine in afara de ambele cu 0,86 (la mine doar una e mai naspa) ramasese si bebe in urma pt. varsta gestationala? Ca la mine e gen cu 2 zile mai dezvoltat decat varsta gestationala, adica nu in urma.
16+
*MTHFR C677T Homozigot*
Cristinuta_M spune:
Dara si eu te sfatuiesc sa incepi aspenter, nu are ce sa-ti faca rau si cu siguranta va mai fluidiza sangele. Si te-as mai sfatui sa insisti la doctorul hematolog sa-ti dea clexane.
Medicul la care merg acum si care are experienta pe gravidute cu trombofilie mi-a zis asa: clexanul in sarcina nu face rau dar absenta lui, da.
Sanatate multa si sarcina usoara si la termen
ingeras de 24 sapt oprit in evolutie, factor XIII heterozigot, LA pozitiv. Tratament de intretinere cu aspenter 1 la 2 zile, acid folic 5mg, omega 3 de 1000 mg cu vit E 1/zi, magneB6 forte 1/zi, cetebe Zn 1g/zi, complex acid folic cu vitamine B
mihaela_let spune:
Buna fetelor!
Nu am mai intrat de ceva zile, dar am incercat sa tin pasul cu cititul....
Noi suntem bine si in grafic! Am fost sapt trecuta la morfologia de trim III, iar bebelusa are 1,3 kg si e bine.
Vorbeati de IR-uri.... unde sunt ele trecute in cadrul ecografiei (scuze, poate intrebarea e banala...)?
Si, in legatura cu nasterea, chiar ma gandeam si eu cum ar fi oare mai bine? Daca aleg natural, nu ar tb oare sa repetam analizele de Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia si Streptococ B, pe langa binecunoscuta cultura col?
Voi merge la ginecologul meu peste 2 sapt si sper sa lamuresc atunci aspectele legate de nastere, mai ales ca nu prea e de acord cu anicoagulantul injectabil...va povesteam eu acum cateva saptamani...
Voi la cat timp mergeti la control? (ma refer acum, in ultimul trimestru)
Dureri de spate am avut si eu in primele saptamani si tare m-au mai speriat atunci (ma gandeam la ce e mai rau)! Luam No-Spa la greu! Erau si din cauza statului pe scaun si din cauza schimbarilor prin care trecea organismul meu, dar eu ma gandeam ca asa patisem la sarcinile pierdute anterior si ma infricosam. Dureri de spate mai am si acum, mai rar, dar am si tot cu No-Spa tratez si incerc sa ma plim cateva minute.
Va pup.
29+ cu
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV
mihaela_let spune:
Am revenit!
Am gasit si eu IR-urile, la ecografia de 22-23 sapt erau 0,41 si 0,48; la ecografia de 12-13 sapt erau mai mari, iar acum, la 28 sapt si 1 zi, nu mai am trecut nimic, am IR-uri pentru artera ombilicala, aorta si inca ceva, dar tot de la bebelusa, nu mai sunt trecute cele de la arterele uterine....
Stau mai linistita acum ca micuta e mai voinica si misca mai tare, ca altfel....
29+ cu
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Danezza, dar la tine in afara de ambele cu 0,86 (la mine doar una e mai naspa) ramasese si bebe in urma pt. varsta gestationala? Ca la mine e gen cu 2 zile mai dezvoltat decat varsta gestationala, adica nu in urma. 16+ *MTHFR C677T Homozigot* |
da dara,
la morfologia de 22 de sapt mi-au descoperit retard de crestere de 3 saptamani (nu stiam de mutatie si nu luasem pana atunci nici macar un aspenter). ai grija ce faci, insista pt aspenter chiar si pt clexane (dr Uscatescu, din cate stiu eu, da clexane fara discutii la 0.86)
Mihaela, la mine in morfologie valorile pe artere (IP si IR) sunt trecute la rubrica de Ecografie Doppler. De atunci, mi le spune la fiecare control ca nu-mi mai da hartia cu datele ecografie, imi spune doar verbal.
La control, eu merg la 3 sapt (pana in sapt 14 am mers la 2 sapt)
Referitor la nastere .. si eu inclin sa merg pe mana doctorului desi eu vreau sa stiu dinainte ce si cum si cand etc
va spun la urmatorul ctrl daca kimi zice sa fac secretii si alte chestii (analizele de sange le-am facut acum vreo luna)
hai ca m-am lungit ..........
in 25+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
monalac spune:
Fetelor,spuneti mi daca analizele la fundeni mai sunt gratuite.Am o prietena care e insarcinata si are ceva probleme si i s a recomandat sa faca appt,anticorpi antifosfolipidici,anticoagulant lupic si antitrombina[PARCA].
si inca ceva-cunoasteti vreun cardilog bun la fundeni la care se poate duce?
danezza spune:
la fundeni e gratuit din cate stiu dar nu stiu daca se fac toate analizele astea
SUCCES!
in 25+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
Cristinuta_M spune:
Monalac, la Fundeni analizele sunt gratuite.
In privita medicului cardiolog ... poate ca te-ai referit la hematolog (dna dr Uscatescu)?
Daca totusi prietena ta are si probleme cardiace si vrea o recomandare pt cardiolog, eu ti l-as recomanda pe doctorul Ionica Bostan, la care am fost cu tatal meu acum cativa ani pentru problemele de inima.
ingeras de 24 sapt oprit in evolutie, factor XIII heterozigot, LA pozitiv. Tratament de intretinere cu aspenter 1 la 2 zile, acid folic 5mg, omega 3 de 1000 mg cu vit E 1/zi, magneB6 forte 1/zi, cetebe Zn 1g/zi, complex acid folic cu vitamine B
p@ulici spune:
Buna fetelor.
Am citit ce ati scris, am avut niste observatii, dar nimic ce nu a fost spus de celalalte fete.
Legat de deschiderea noului capitol, sunt cateva persoane care au contul si vor deschide cat de curand.
Pana una alta va rog inca o data sa nu dati replay mesajelor ... pentru a nu incarca sistemul si a nu umplea paginile prea repede.
Va doresc o seara placuta.
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi