Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 14
tamaryllis spune:
Qiao, sarcina usoara. Eu mi-am facut injectiile in burta pana acum o saptamana. Acum le fac lateral, caci s-a depus un strat de grasime numai bun de intepat.
Tratamentul il poate recomanda ginecologul sau hematoogul. Nu trebuie musai respectat intervalul de 24 de ore, adica poate trece o ora in plus sau minus. Cel putin eu asa fac.
Letzy, am trimis alt pm..... daca esti prin apropiere....
33+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
QiaoBing spune:
Multumesc mult tamaryllis.
O sa incerc si in seara asta la policlinica, poate gasesc o asistenta sa imi arate cum sa le fac in burtica. mi-ar conveni mai mult asa, sa nu mai depind de nimeni. bratul unde mi-a facut aseara deja se invineteste si ma doare, asa ca nu cred ca e apt de inca o transa maine.
6+
floaredemac spune:
Qiao, trage aer in piept si curaj, va fi bine!
Uite aici niste sfaturi si pareri despre injectii:
sfaturi
Sa iti fie de folos!
Mie mi-a recomandat asistenta sa le fac in picior, mi-a spus ca in umar imi va fi greu singura. Deocamdata eu nu fac, dar urmeaza.
Succes!
19+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
QiaoBing spune:
Multumesc mult floaredemac. Foarte utile sfaturile.
Inca nu mi-am facut nici o injectie singura, incerc sa imi conving sotul sa invete si el si sa ne facem curaj unul altuia
abia astept sa ajung marti la dr sa vad daca raman pe acelasi tratament si ... sa vad puiutul la eco
6+
floaredemac spune:
Succes, QiaoBing!
Eu sper sa reusesc sa mi le fac singura, ca sa nu depind de nimeni, cum ai spus si tu!
Iti doresc multa sanatate si un copil minunat!
QiaoBing spune:
Pot sa ma laud ca am cel mai grozav sot ?
Asta seara mi-am facut el injectia in brat !!!!
A adus-o acasa pe prietena mea care e medic si care s-a oferit sa ma invete, s-a dus direct la spalat pe maini si in timp ce noi povesteam a luat vata, a pus spirt si mi-a zis sa trec pe pozitie. Prietena mea doar l-a asistat. Ne-a lasat masca pe amandoua ! Cu toate ca e un munte de barbat, a avut o mana asa de usoara, nu m-a durut deloc !
Ea a zis ca nu recomanda in sarcina injectiile in burtica si ca in cel mai rau caz ma invata sa mi le fac in picior, dar ca in brat e cel mai bine si daca sotul s-a motivat suficient cat sa poata face el asta (cu toate ca a fost sceptica ca o sa fie in stare), e perefect. Asa ca acum am asistentul meu personal si nu o sa stau cu stresul ca trebuie sa bag ac in burtica unde e bebe.
Mii de pentru sotul meu scump si drag, viitor tatic. Il el imi e baza la prima baita si primul pampers !
6+
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
RAMONELLA spune:
Fetelor,am o intrebare.Aseara am fost la o ginecoloaga si mi-a zis ca in cazurile de trombofilie se recomanda cezariana,cu anestezie pe vena,in nici un caz epidurala,rahi sau ceva de genul asta.Eu stiam ca se pot intrerupe injectiile cu cateva zile inainte,nu???
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 12+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
QiaoBing spune:
Fetelor ... nu am cuvinte, decat
Probabil ca am incept prea tarziu Clexanul sau ... nu stiu. azi am fost sa ii auzim inimioara si am auzit un "imi pare rau"
o extrauterina
o sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MeAlex spune:
Buna dimineata,
QiaoBing, ti-am scris si la "Trombofilia, o cauza a infertilitatii". Scriu si aici mesajul meu: imi pare tare rau, stiu ce inseamna...nu vreau sa te amagesc, dar poate e prea devreme sa se pronunte medicul, vad ca erai in 6 saptamani, uneori activitatea cardiaca apare la 7 saptamani (am citit de un caz la care s-a vazut la 9 saptamani). Eu as mai astepta putin si as mai face o ecografie cel putin. Eu am pierdut a 2-a sarcina la 9 saptamani, vazusem ca bate inima...si totusi am repetat ecografia, ca sa fiu sigura...
Fii tare! Doamne ajuta sa fie bine!
2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant putin mariti (neconcludent), posibil FVL
letzy81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA Fetelor,am o intrebare.Aseara am fost la o ginecoloaga si mi-a zis ca in cazurile de trombofilie se recomanda cezariana,cu anestezie pe vena,in nici un caz epidurala,rahi sau ceva de genul asta.Eu stiam ca se pot intrerupe injectiile cu cateva zile inainte,nu??? Ramonel,mami de Bea(08.11.2007) si 12+ 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4 In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!" |
Ramonela in nici un caz nu se intrerup cu cateva zile inainte.Este un risc mult prea mare pt mama.
Mie mi-au facut rahi.Stiu ca se recomanda anestezia generala cand riscul de tromboze este foarte mare.
Oricum,anestezistul decide,medicul ginecolog isi da cu parerea numai!
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
Mami de SANDRA-GABRIELA