urgent!!!!!!

urgent!!!!!! | Autor: viomary

Link direct la acest mesaj

ieri am pus ardei umpluti cu varza ,morcov, verdeata si putina sare,la borcane pt iarna dupa o reteta de pe un blog specializat in bucatareli,problema e ca au inceput sa fermenteze adica sau umflat capacele si e clar ca acolo fermenteaza ,trebuie sa spu ca am facut o saramura din apa si sare pe care am fiert-o si am adaugat-o .e normal sa faca asa?,eu nu am pus pana acum si mi-e frica ....ca am stricat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pe site-ulk ala nu scria nimic despre asta ?
Eu stiam ca cele cu apa+sare trebuie sa fermenteze . Si nu se pun capace capsate exact pt a le lasa sa fermenteze pana devin clare si abia atunci se inchid.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

poate nu ai adaugat suficienta sare sau nu s-a dizolvat...ori capacele borcanelor nu erau inchise etans...vidate..
eu cand pun dupa retete...tre sa fie verificate...in prealabil de altcineva...si adaug sare extra,intotdeauna
sper sa mai poti face ceva..



Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

sare mare, neiodata da??? se poate sa nu fi pus suficienta sare cum zice si my lady....tu scrii putina...nu se pune putine, se pune multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viomary spune:

putina sare neiodata am pus in varza sa se lase sa o pot pune in ardei iar saramura am facut-o cu sare mare neiodata o lingura la 1 litru de apa!
pe site-ul ala reteta era tare laudata si nu pomenea cum ca tre sa fermeteze,(se pune saramuara firbinte peste ardei si infileteaza capacele strans,ceea ce am facut ,se tine in buc.paa se racesc si apoi se aseaza in camara )
saramura din borcane nu e clara e tulbure...daca are si asta vreo relevanta si va lumieaza pe voi ca eu sunt tare suparata.
multumesc mult ,astept si alte sfaturi ,pareri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Nu cred ca se mai pot salva muraturile tale. De obicei fermentatia nu este un semn bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

eu stiu ca atunci cand da semne ca inceapa sa fiarba, trebuie sa vanturi muraturile.si mai stiu(si asa fac mereu cu orice fel de muratura) ca se foloseste saramura rece, adik nu apa oparita, apa cu sare, o lingura plina si inca f putin la un litru apa, hrean mult.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

oricum , cred ca muraturile sunt compromise.poate mai poti salva ceva.arunca toata saramura, si pune din nou peste ele saramura rece, cu mult hrean.inchide ermetic borcanele. daca fierb din nou, incearca sa vanturi, cand nu mai dau semne ca fierb poti adauga putin conservant deasupra(nu e musai, depinde de cat hrean ai pus si unde le vei tine peste iarna).
SUCCES!

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

eu zic sa te calmezi si sa nu fii suparata....de inceput sa fermenteze nu au cum asa repede....de ieri si pana azi dimineata cand ai lasat mesjul....e normal ca apa a fie tulbure, se va limpezi dupa ce se mureaza....nu cumva tu vezi niste bule mici e aer ca niste margelute care stau pe ardei sau mai stiu eu ce, nemiscate???? lasa-le asa....la rece in balcon sau unde poti tu si vezi pe parcurs....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

EU muraturile astea nu le pun in borcane cu capace, ci in bidoane de plastic de 3-5l si le tin pana prin decembrie cand consumam tot!
Caut maine retea si iti zic, acum nu am la indemana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu vad nici un motiv ca sa ai probleme cu ele, un pic m-am uitat la cuvantul "verdeata" - nu stiu ce reprezinta.
Oricum daca sarea a fost neiodata si in cantitatile specificate de tine eu zic ca este OK. Faptul ca se tulbura este de asemenea normal. Se vor limpezi in cateva zile - poate sa tina si 7-8 zile!.
Nu au nimic. Nu fermenteaza - ci are loc procesul de acrire.
Repet - daca este asa cum ai scris NU ar trebui sa fermenteze. Mai mult - daca nu puneai capacele de asemenea nu se intampla nimic - vorba cuiva se puteau vantura sa iasa gazele. Dar si daca sunt inchise nu e nici o problema. Se aseaza in cateva zile. Nu le agita prea tare. Sa nu stea in caldura. Hrean - da este recomandabil - chiar foarte recomandabil pentru ca mentine ardeii si varza crocanta.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput