Prietene la bine si la greu - 61
Raspunsuri - Pagina 15
smaranditza spune:
Dati-mi, bre, si mie adresa de blog a fatucai asteia, sa ma crucesc si eu, nu numai voi. Desi initial am zis ca nu vreau sa se-mbucure dejaba ca ii fac raiting pe blog, acu asa ma roade curiozitatea...
Si mesaj pentru vreun eventual ingeras veghetor asupra mea (ca tot vad ca e la moda ): sunt super nervoasa; tocmai am vorbit cu mama la telefon, si pt a doua saptamana consecutiv ma intreaba: INCA il mai alaptezi? Dar pana cand? Pana se insoara?
In seara asta m-a prins in toane bune, si i-am raspuns civilizat: de ce nu? Pana mai am. Poate pana se insoara nu, da pan' la majorat tot as vrea.
Ma duc sa spal carutza de vase, sa ma calmez.
laurairina13 spune:
Ionela hai ca imi place tonusul ultimului tau mesaj, vaz ca te mai anima cate ceva ceva
Asta cu biserica nu am zis-o ca sa ma laud ca as fi prea bisericoasa, ca sar si eu destule duminici fara sa ma duc, dar..nah..Ca mi-ati adus aminte. Si eu sunt foarte pudica, si la propriu si la figurat, alaptez in public de cele mai multe ori in masina, nah..Oricum in biserica nu as putea..De asta ma intriga comportamentul mamicii de care va spuneam.
Pe urma mi-am adus aminte ca zicea Diana ca ea a alaptat-o pe Teo la botez in biserica si am zis ca am dat cu bata rau in balta.Oricum tipa practica foarte des treaba asta si stiu sigur ca nu haleste piciu ca in secunda doi e iar in curulet si maraie, si ma'sa baga tatza, scoate tatza..Face asta in incercarea de al calma sa stea cuminte si tacut..da cum sa faci asta cu un bebe de un anisor??
In alta ordine de idei eu mi's mare cucoana acu(ca sa vedeti ce poate face tehnologia din oameni si faptu ca ne-am luat router de avem la 2 calc net) stau pe laptop si prind net wireless, iar al meu munceste la calculatoru al'lalt. Ca mereu ierea cearta ca eu stau prea mult la net si el nu mai apuca sa lucreze la calculator. Acu fiecare la desktopu lui-asta e un cracra-de-om-mare
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
laurairina13 spune:
Ce au bre lumile astea cu alaptatu pana cand???Da cu ce deranjeaza pe cineva ca alaptezi pana la 5 ani sau pan la 3 luni?? Asta chiar nu pot sa o inteleg. Adica hai..sa zic ca treci de cei doi anisori, si incep sa te traga de manici zici ca mai..da, dar acu cand nici nu are anisorul facut, nici macar un an jumate, ce tot insista bre, ca daor nu stau ei noptile cu tatzili pe afara sa alapteze???
Asta nu pot sa o inteleg.
Eu pot sa spun ca in anturajul meu, si ma refer la neamurile din partea sotului am mare sustinere, si nu am auzit nici un comentariu urat. Au zis ei ceva de pan la un an, dar in doara, si fara nici o insistenta. Deci la asta am neamuri super! Ai mei de acas de la Roman nu indraznesc nici sa ma intrebe,darmite sa mai dea cu presupusu pana cand. Ioi
Smara hai ca m-am enervat si eu, ma duc sa tai niste blugi
ionelamaria spune:
Smara eu spun ca mai bine iti dau pm cu blogul... de dragul ingerilor
Licurici, sa mergi la biserica nu e rau... dar eu nu prea ma regasesc acolo.
Dupa ce am scris mesajul precedent am macinat ideea. Eu nu prea alaptez in public.... deci doar in caz de forta majora... (daca trebuie... TREBUIE!) dar daca am cum evita, evit. Sa patesc mereu in biserica faza respectiva cred ca eu as opta pentru "nu ami merg"... dar e o optiune personala... a unei persoane care nu se regaseste acolo. probabil ca, daca m-as simti altfel acolo, nu as putea lipsi... deci as opta pentru varianta tipei
despre alaptat-pana cand?!: mai nou, ale mele rude ma judecau ca nu am putut sa merg eu la tata zilele astea( cat mama a fost la tara) sa-i dau sa manance la spital... si ca nu fac eu asta in locul mamei . Booon... eu nu m-am obosit sa explic nimic. Mama e ripostat: si cu bebe ce sa faca? sa-l ia cu dansa la spital... si unde sa-l puna cat se ocupa de tat-su. Au mutit putin... apoi a urmat inevitabil intrebare: si in rest? cant tu esti acasa? ( adica mama) de ce nu-l lasa cu tine sa se duca ea. Scurt pe doi: ca nu ii ajunge timpul intre 2 ture de alaptat.
Ei, aici a venit replica superba: pai da de ce mai alapteaza? ca sa nu se duca la tat'su... nu? Si ce... moare asta mic daca nu mananca san...?????
Le-am spus ca au dreptate.... exact pentru asta alapez....
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Ei, aici a venit replica superba: pai da de ce mai alapteaza? ca sa nu se duca la tat'su... nu? Si ce... moare asta mic daca nu mananca san...????? Le-am spus ca au dreptate.... exact pentru asta alapez.... |
daca scriu in cuvinte, scriu urat....
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
broscuta_80 spune:
gabitza presupun ca iei vita proaspata... de ce nu o intrebi pe vanzatoare daca e "veche" vita? ( aia din galantar nu vanzatoarea ) Eu mereu ii spun doamnei cand cumpar ca este pentru bebe mic si sa-si faca mila de un suflet nevinovat...
Floricik si mandra mea face la fel!!! Si ea agata de prin rafturi, in special pungi colorate .
Pentru zona de culturalizare am in plan "Cafeneaua" cu Malaele.
Licu mda... eu ce sa-ti spun ( ca eu oricum sunt mai apriga si iute la manie decat tine ) am observat doua tipuri de alaptat, si anume :
1. Alaptatul ostentativ care este asa : scoate tzatza, dar toata, nu numai sfarcul, face putina parada, vorbeste tare cu bebe - ce-i mami? ti-e foame? etc., dupa care isi roteste privirea cuo sparnceana ridicata. Asta e un fel de alaptat ca sa stie lumea ca ea alapteaza, ca sa poata fi laudata, ca cica asa e trendul.
2. Alaptatul afectiv care transmite o naturalete a legaturii dintre prunc si mama, care te face sa intelegi uniunea biologica a celor doi la nivel senzorial. Asta decurge fara nici un fel de spectacol, mama isi vede de ale ei, si in majoritatea cazurilor abia iti dai seama ca bebe papa tzatza, pentru ca tzatza nu se vede deloc.
Deci m-ar deranja doamna de care spui tu ca alapteaza in biserica daca se incadreaza la punctul 1. Acuma nu stiu de ce am scris punctul unu cu alaptatul ostentativ si nu invers. Da' o las asa.
PAM-PAM
Spunea monis mai devreme ca se gandea la viata ei comparativ cu viata mamei ei si am ajuns sa ma gandesc la anii mei de generala, mai spre liceu, cand eram rock-erita inraita ( d'alea cu bocanci, camasa in patratele legata la mijloc si nelipsita pleata - intre timp am ramas rock-erita in suflet ) si mi-am adus aminte de tzigancile alea din poarta scolii care ne vindeau seminte la cornet ( mereu am murit de ciuda ca nu am putut sa fac si eu cornete ca ele ) si mi s-a facut pofta sa sparg seminte in mod barbar... ceea ce si fac acum....
broscuta_80 spune:
Dankutza haide mami nu dispera... eu ce sa mai spun? Fii-mea are 8,2 kile de 2 luni. N-a pus nici macar un gram. Din cate stiu eu, daca nu slabeste n-ai ce sa faci altceva. Mergi inainte, ca asa e "modelu" copilului. Oricum ei sunt la inceput cu diversificarea asta si cred ca abia mai spre 2 ani incolo, cand incepi sa te intelegi cu copilul mai poti sa intervii in vreun fel.
Felicitari lui Pinky pentru progresele minunate de pana acum. Am citit ca deja sta in fundulet ceva mai mult . Go Pinky!!!!!!!!
laurairina13 spune:
Ntz ntz Broscutz, vezi ca se pun semintele fix pe burti
Hai va pup mucios, ne auzim maine
G.N.F.W.Y.A.
lylyana.ion spune:
neata!
Lumi, poftim
Haideti fetelor ca am facut destula!
o zi faina va doresc!
Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
poz(n)e