preturi bone-de actualitate-recomadari

preturi bone-de actualitate-recomadari | Autor: Mada

Link direct la acest mesaj

va rog sa-mi puneti in perioada asta cu cat platit bonele, la cat timp le mai adaugati ceva la salariul, vacante, abonamet platite?

Sunt in situatia de a caut o bona pt 2 copii, unul mic de 2 ani si pt fata sa o ia de la gradi la 12, sa stea cu ei pana venim noi de la serv, nu doresc menaj, poate usor, nici macar spalat de vase, poate de intins rufe, strans jucarii, (prefer activitati variate cu copiii), chestii minore nu stiu de la ce pret sa incep a le oferi.
Nu am absolut nicio idee.
poate doar raportat la preturile de gradi particulare.
va rog nu ocoliti, ca ma preseaza rau treaba asta

in plus daca aveti recomandari, astept cu placere, noi locuim in sectorul 4

Ilinca si Rares

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

si pe mine ma intereseaza, eu am avut bona dar a plecat pentru ca-si dorea mai mult decat ii puteam oferi, in conditiile in care acum stau si eu acasa. Din ianuarie o sa incep cautarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Eu dadeam 8 mil pentru a sta cu cel mic - 2ani si sa-l ia pe cel mare de la scoala. Acum este si cel mic la gradi si deci ii preaia pe amandoi la 12. Sta pana la 17. Ii dau tot 8 mil. Dar eu am bona de 8 ani si exista o intelegere intre noi. Nici eu nu o platesc in plus cand sta mai mult dar ma recompensez vara cand sta 2-3 luni libera cu salariul platit iar iarna cate 3 saptamani.
Unii spun ca e putin...dar mai mult nu imi permit, fiindca si gradi ma costa 3,5 mil(cu tot cu optionale) plus cursuri de lb engleza pt cel mare...plus plus...
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Buna seara!
Eu am bona de 2 ani jumate.Aceeasi.Este vecina mea de pe diagonala.
Ii dau 1100 Ron/luna.
Sta de la 6 dimneata-pina la 17-18.Cca 10-12 ore/zi.
Il duce pe junior la gradinita,il ia la pranz.
Face si menaj usor-gen intins rufe,spalat vase,aragaz,strans jucarii,cumparaturi din piata,plateste facturi,gateste pt pitic,dar si pentru noi.
Peste suma lunara,ii cumpar si produse alimentare,mici atentii.
Doamna nu are copii si il trateaza pe Mihnea ca pe nepotelul ei,iar cand vorbeste despre mine cuiva strain,spune ,,fata mea''.
O consider ,,mama'' mea din Bucuresti,parintii mei locuind in provincie.
Pot apela la ea 24h din 24,doarme cu noi cand e sotul in delegatie,mergem impreuna la cumparaturi.
In toamna asta mi-a facut o gramada de conserve!
O ador si mi-e asa de usor cu Mihnea cand stiu ca pot conta pe ea oricand.
Aaaa,ii cumpara o multime de chestii lu' fi'miu,gen carti,puzzle,cuburi,ciorapei,etc....pe care nu vrea sa ia banii neam,reusesc sa ma revansez fata de ea cumparandu-i si eu diverse!
Nu stiu daca e mult sau putin cat ofer,dar eu simt ca e f multumita si e parte importanta a familiei noastre.
Nici nu pot concepe sa pateasca vreodata ceva!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

mada noi ii dadeam bonei pentru program 9 - 5,30, 1.100 RON.
Statea cu Nadia si, cam de doua ori pe saptamana si cateva ore cu Ioana. Nu face menaj, doar cateodata spala si calca hainutele Nadiei.
La sfarsitul lui august ne-a cerut sa ii marim salariul si barbatu-miu a sarit cu 1.500 RON dar cu marirea programului 8-18. Mie mi se pare mult, in conditiile de astazi si cred ca i-l voi reduce iar. Mai ales ca a iesit si tata la pensie si sta cu Ioana, iar bona nu se mai ocupa decat de Nadia.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Noi am avut bona circa 2 ani si jumatate.
O plateam cu 1000 ron, pentru program 8-18.30, fara menaj.
Daca aveam nevoie de ea in week-end sau dupa ora 6.30 o plateam suplimentar. Plus atentii de sarbatori/ziua ei, plus in perioadele de concediu ale noastre aveam si ea vacanta si primea salariul intreg.
Toamna trecuta baietelul nostru a mers la gradinita, program pana la ora 13. De dus/adus la gradi se ocupa sotul, bona ii dadea sa manance, il culca si apoi il scotea afara si se juca cu el pana ajungeam noi.
Deci automat programul bonei s-a redus de la 10-11 ore/zi la 5-6 ore/zi. Nu a fost de acord sa-i reducem salariul, asa ca i-am cerut sa faca menaj usor: spalat, calcat, dat cu aspiratorul, facut ordine in camera copilului,sters praful si cam atat. Plus ca statea zi full cand copilul era bolnav.
In februarie, bona a inceput sa se planga de dureri de spate, mi-a zis ca are nevoie sa mearga la spital sa-si faca analize, am inteles-o, mi-am luat eu cateva zile sa stau cu copilul, care dupa ce au trecut am sunat-o sa o intreb cum este si ce facem mai departe. Mi-a zis ca are un inceput de hernie de disc, ca face un tratament medicamentos si ca a doua zi vine la munca. A doua zi am asteptat-o in zadar, nu a venit si nici nu a raspuns la telefon. A aparut a 3-a zi spunand ca vrea sa renegociem salariul si mi-a cerut 1500 ron, motivand ca ea are nevoie de tratament si ca nu poate face efort si ca ar fi dispusa sa vina totusi in continuare pentru banii acestia.
Eram cam constransa de imprejurari fiindca copilul era mai tot timpul bolnav si am fost tentati sa acceptam, dar dupa o analiza mai atenta ne-am hotarat totusi sa nu acceptam, mie mi se parea mult si 1000 ron pt 5 ore.
A fost surprinsa si dispusa sa reduca din pretentii, dar nu am mai acceptat noi, ne-a lasat un gust amar, in conditiile in care bona era deja la noi de 2 ani si jumatate si credeam ca o cunoastem bine. Am lasat copilul la gradi program full pana la ora 18 si pana la urma a fost ok si fara bona. Gradinita copilului privata costa 850 Ron plus masa, in total ajungem tot la banii pe care-i dadeam ei, iar de imbolnavit nu a mai fost cazul asa des, deci in concluzie a fost mai bine cu varianta gradi full si fara bona.
Eu cred ca totusi piata bonelor a mai scazut putin in ultimul an, adica pentru 10-11 ore un pret rezonabil este aprox 800-900 ron. Cred ca cele care acum se arunca la 1500 ron ori speculeaza ori chiar stiu sa faca multe activitati cu copiii, ca sa merite banii acestia.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

eu am fost la un interviu pt. angajare bona chiar vineri
cele care stiau o limba straina -in speta engleza erau femei care au lucrat la familii de straini timp indelungat Problema e ca aveau 55-60 de ani si mie sincer mi se pare cam mult pentru a angaja pe cineva sa aiba grija de un copil de 3 ani si de unul de 7 chit ca nu atributii privind lectiile sau menajul.

Pretul solicitat de doamnele in cauza era de 1700 lei .Una dintre ele chiar mi-a placut daca faca bsytactie de varsta
In rest au venit si 2 doamne care nu aveau legatura cu angajarea, una era agramata rau si alta a inceput cu,,cel mic este preferatul familiei , de aia manaca dulciuri nu ?-eu incercam sa explic ca cel mic nu prea mananca bine si ar vrea doar bomboane si prostioare .
agentia a fost Bona Mia , ce sa zic in conditiile in care prioritar p. mine era calificarea persoanelor si nu salariul oferta mi s-a parut slaba rau .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elush_k spune:

Acum mai depinde si de om ,eu una am lucrat ca bona si pe program de la 8:00 -17:00 luat 1.000lei ,cu menaj usor prin casa ,calcat ,vase ,mancarea copilului ,spalat hainele.Plimbat ,joaca ,somn :) cam tot ce tine de el .Nu as fi cerut niciodata mai mult ,mi s-a parut un salariu foarte buna tinand cont de faptul ca am inceput sa am grija de ea de la 11 luni pana in ziua de azi cand a inceput gradinita in septembrie :) M-am atasat de ea ca si cum era fetita mea ,si cu foarte mare drag am avut grija de ea ,primii pasi cu mine i-a facut si amandoua i-am facut o surpriza f frumoasa lui mamii cand a venit acasa :)Specific faptul ca si eu sunt mama si vorbesc si din viziunea unei mame dar si a unei bone ,trebuie mentinute mereu motivate de acest salariu pentru ca pana la urma este un om care iti creste copilul si ti-l ingrijeste ,si merita sa fie multumita .Parerea mea :)

Mergi la inceput