Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

SYB...ce urat!!! ce rai sunt copiii!!! .
Es as vrea sa o invat pe Irina asa cum mama m-a invatat pe mine...sa nu rad de copiii cu ochelari,de copiii care nu merg bine si de copiii care nu au tata. Prietena mea cea mai buna din clasa I nu avea tata. Mama ei avusese complicatii mari la nastere si orbise,iar tatal ei a ales sa plece de langa ele. Prietena mea era crescuta de o matusa care ii era si nasa,dar care era foarte batrana(avea atunci vreo 50 de ani). Nu stiu ce simtea ea,dar cert este ca eu niciodata nu vorbeam in fata ei de tata. Cand eram impreuna,era ca si cand nu as fi avut tata,iar eu il adoram pe tatal meu.
Dar sa va povestesc ceva...am fost intr-o vizita la soacra mea si a venit o prietena a ei cu nepotica de 10 ani. Si tipa asta ii povestea soacreie mele ca fetita e suparata din cazuza ca parintii sunt divortati si etc.. Iar aseara Irina imi spune.."mami,Ina nu e tista...Ina ae tati,Aina(Arina,fetita respectiva)e tista,ea nu ae tati...tati nu se joaca cu ea"....Dar nu venise vorba in discutie de tata,ca ar face sau nu parte din viata fetitei...ci doar ca sunt divortati si sut cu toti afectati.

BOTI..iti doresc sa gasesti calea cea mai buna pentru amandoua!!!

Mie mi-a placut foarte mult si am apreciat ca mama mea mi-a spus mereu adevarul,indiferent de ce era...chiar daca era greu imi spunea intr-o forma sa inteleg,dar era adevarul gol golut.

Eu va inteleg pe voi mamicile a caror copilasi nu vorbesc sau nu fac alte chestii pentru ca si eu am trecut prin asta...
Va spun ceva de cand era Irina micuta si mergeam la kineto...eram mereu intrebata"se intoarce de pe-o parte pe alta???...eu spuneam ca da,oarecum, desi parca era mai mult nu...si multe alte chestii de natura motorie. Si recunosc ..eram tentata sa sun ca face ,mai lent,mai incet..dar ea poate nu facea cum faceau altii copii.Dar e atat de rau cand cineva pune niste etichete si spune..."e spastica....prea spastica pentru varsta ei..oare n-o fi avut leziune cerebrala la nastere??"De asta va spun ca va inteleg perfect,dar copiii vostri sunt sanatosi...vor vorbi...o sa vedeti...sotul meu a inceput sa vorbeasca la 2 ani si jumatate, dar a vorbit perfect in propozitii si spunea toata poezia cu Mos Craciun cu plete dalbe....
Legat de Irina .. ea a mers la 1 an,o luna si 3 sapt. si atunci impiedicat...Eu pot spune ca ea a mers bine abia la un an si jumatate...si din acest motiv orientarea ei spre cunoastere a fost in alt mod.

LA MULTI ANI,MADA!!!! sa fii sanatoasa si fericita langa colorile tale blonde!
sa aveti o petrecere frumoasa!!!!

Cam asta e...
Va pup si revin
Azi am mai mult timp...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Eram la inceputul clasei a V-a. Aveam exact 10 ani si jumatate. Si vine diriginta in vizita acasa, asa cum se obisnuia atunci. Venise cu tot cu fetita la care urma sa se duca dupa ce trecea pe la mine. Eu eram singura acasa, mama mea lucra in dupa-amiaza aceea. Si se aseaza tovarasa pe un scaun si prima intrebare este: de ce s-au despartit mama si tata? M-am blocat, am baiguit ceva, nu mai stiu ce... Si tare m-am mai necajit ca ma intrebase asa ceva de fata cu fetita aceea... Asta ma durea pe mine atunci...
Astazi, la 35 de ani, nu pot sa inteleg cum o profesoara(de limba romana, deci se presupune ca citise totusi ceva, la viata ei!) poate sa faca asta unui copil, cum o femeie (divortata, la randul ei) si mama, in acelasi timp, nu are deloc tact pedagogic, intuitie feminina si inima, in acelasi timp. De ce nu o intrebase pe maica-mea, daca era asa curioasa!

In fine. Ideea e ca oamenii, copii sau adulti, pot fi foarte cruzi.

E adevarat ca astazi societatea s-a schimbat in bine, din punctul asta de vedere, sunt multe familii monoparentale si acest lucru este acceptat cat se poate de firesc. La fii-miu in clasa, de ex., din 27 de copii, 3 traiesc cu un singur parinte si nimeni nu are nici o problema.

Numai bine tuturor,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).

Mergi la inceput

IOANA...asa e..uneori nici nu stii ce e in mintea oamenilor...Pat fi atat de rai,ori ca nu realizeaza ,ori sunt atat de preocupati de propriile persoane incat nu-i intereseaza. Ai dreptate,acum e mult mai bine din punctul asta de vedere....

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Am si eu o dilema...o tampenie evident

Merg duminica la un botez-nunta. As vrea sa o iau si pe Irina la biserica,sa vada bebelusul..i-am tot povestit e botezul ei cand ne uitam la poze si as vrea sa vada live...Problema este cum sa imbrac copilul???Credeti ca sunt exagerata daca ii pun si ei o rochita,ceva...o fi prea frig?? de regula la biserica e frigut...
E botezul nepotelului,si deci si noi suntem imbracati na...de nunta...asa ca nu pot sa iau copilu in pantalonii de zi cu zi,nu?? Ce credeti??
Adevarul e ca nici nu prea stiu cu ce sa o imbrac...nu-mi vine sa cumpar haine pe acre sa dau o caruta de baini si pe care sa le poarte o singura data....perioada asta suntem cam stramtorati cu banii...

revin ma cheama sefu...
daca aveti sugestii...va multumesc din suflet

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Bobitza si noi avem un botez sambata, suntem nasi. MAya o sa fie imbracata in rochitza, fara maneci deci o sa-i pun o bluzitza pe dedesupt, si o jacheta pe deasupra. Daca e frig ii dau si geaca. Oricum in biserica si la restaurant poate sta numai cu jacheta sau chiar fara.
Cred insa ca ii mai iau si hane de schimb, ca botezul a fost gandit si pentru copii (sunt 10), deci vor avea spatiu de joaca.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

MCOCA...merci.Si la noi tinuta ar fi cam asa...dres de bumbac negru sau alb,bluzita mov pe dedesubtul rochitei sa se asorteze cu ghetutele(altele nu vrea sa incalte...astea le-a ales ea). Si apoi pe deasupra ii mai pun ceva sau geaca direct...care geaca e mai grosuta,evident tot movCam asta e...si eventual vom lua niste pantaloni in geanta...
Dar mai am o probleme...slujba la botez este fix la 12.30 cand e ora de masa a Irinei...o sa incerc sa ii dau mai consistent micul dejun sa putem prelungi,sau luam ceva la pachet sa ii dau la biserica...Mai rau va fi cu somnul,pentru ca ea la ora 13.30 maxim 14 e in pat la nani. Sper sa fie ok sa nu oboseasca prea tare si sa nu mai fie o distractie pentru ea. Eu tot zic ca ii va placea si n-o sa vera sa doarma asa repede..si o zi daca facem exceptie,n-o fii foc...
Dar ea are un program ca de armata,cu greu se abate de la el...

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

La multi ani, MADA, sanatate multa! Sa ai bafta in ceea ce ti-ai propus!
Katalyna, multumesc de informatie.
Bobita, si noi am fost la o nunta si am imbracat-o pe Irina in rochita, cu o jacheta peste ea. Nu stiu ce sa zic cu masa si somnul, fiindca Irina mea nu are un program fix.

In legatura cu Irinuca mea, a facut progrese de cand este la gradinita, ii place, se joaca cu copiii. Problema este ca e mult mai des bolnava, in septembrie nu a fost mai mult de doua saptamani la gradinita si nu consecutiv. Acum iar este acasa. Speram sa treaca repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Mada la multi ani! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de frumoasa ta familie, si sa reusesti in tot ce iti propui.
Carmenela sper din suflet sa fii fericita alaturi de sotul tau, si sa poti sa treci peste tot ce ti s-a intamplat.
Boti eu cred ca pentru Nancy ar fi bine sa-si cunoasca tatal, sa-i spui povestea voastra, sa-i explici ca este departe si din cauza asta nu se poate intalni cu el mai des. Eu consider ca este importantant pentru un copil sa-si faca o imagine clara in minta despre tatal lui, iar pt asta o fotografie nu este de ajuns, mi se pare important sa poata sa-si descrie tatal la copii, sa poata povesti ca s-a intalnit cu el, dar din pacate este departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

La multi ani Mada!!
Multa sanatate si numai bucurii alaturi de printese si sotul tau!
mult succes!

blog
proud

Nu cauta raspunsul prin straini.
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

LA MULTI ANI DRAGA MADA!!! Iti doresc multa sanatate si fericire alaturi de cele 2 printese ale tale si de Flo!

Mergi la inceput