Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 17
mcoca spune:
Biri, am citit ce ai scris. Poate trec eu printr-o prioada de baba cool, dar nu cred ca aveai motive asa de mari de suparare (din ce ai scris). Ok, nu mi s-a parut ok ca ti-a zis "A mea sigur nu o sa fie ok" si ca i-a zis la la mica ca ia jucaria cu ea, asta nu, deloc. Cred ca mai degraba am fost multe lucruri mici in abordarea "problemelor" care te-au secat.
Eu am prieteni romani cu copii, si francezi cu copii si situatzia e la fel. Explicam intr-una ca trebuie sa imparta, incercam sa dam la ala care plange jucaria preferata, dandu-i la schimb celuilalt copil altceva, sau mai nou : plangetzi gata, mergem acasa. Sa vezi cum impart atunci, de numa. Acum, avem un baietzel cu care ne vedem des. Asta mic, cum venea la noi dorea sa plece cu un animal (Maya are o gramada de animale mici), mama-sa nu, etc, dar noi il lasam, ca Maya nu se juca cu ele. Ei o data, mama-sa i-a zis : vrei animalu, trebuie sa dai ceva la schimb, trebuie sa dai cavalerul tau (jucarie preferata, in top la al mic); al mic ok, da cavaleru. Greu mai sa-i educi .
Cu bataia, Maya e pasnica, dar pasnica la modul ca si-o incaseaza de numa. In ro o lua intr-una de la nepotu-meu, asa ca intr-o zi i-am zis : Maya, da in tine, dai si tu, nu stai sa primesti. Cand a avut verde la dat, a dat si ea, si gata nici nu s-au mai batut. Mai avem din astea in parc. Era sus pe topogan si o negresa mica tot dorea sa o impinga de acolo. Bai m-am enervat, si i-am zis in romana : Maya da-i si tu una si gata (traiasca limbile straine). S-a zburlit si Maya si am rezolvat. Eu nu sunt de acord cu bataia, in principiu, dar nu pot sa stau cu ochii pe ea 24/24 ca sa nu si-o ia peste bot, asa ca merg pe principiu ochi pentru ochi
Edit ca scriu ca o analfabeta
. Cateodata vad, dar de cele mai multe ori nu, ca nu mai revin ...
Vicky si Printzesone
ana_a spune:
Mada mersi, stiam eu ca nu ati luat antibiotic. Noi nu avem febra de loc... Dr a insistat sa-i puna termometrul si a scos un 37,5 luat in fundic...ceea ce mie mi se pare normal la un bebita usor racit...
In fine, asta e...fac pe nebuna... Doamne ajuta sa fie bine. Sunt cu ochii pe el si deocamdata stergem mucisori transparenti la greu...
Doctoritele noastre dau antibiotic preventiv
Am intrebat pentru ce luam augumentin, eu am mers la ea ca avea burtica deranjata si ea a zis ca are gatul putin rosu si se va rosi mai tare
si ca de la rosu in gat a facut diaree... in fine, sunt convinsa ca o fi vreun virus pacatos.
O sa crestem noi mari si trec toate ![]()
blog
proud
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!
the_andreea spune:
Biri,urata situatie,ce sa zic,am si eu niste "prieteni" care at cand erau in vizita la noi,se apucau sa -i faca observatii Theonei sa nu mai faca diverse chestii (de ex,sa nu mai faca tumba,sau sa nu se mai urce pe manerul de la canapea,etc) ca fetita e mai mica cu 2 ani si poate sa se loveasca.Si eu,ca fraiera ma uitam la ea muta si nu stiam ce si cum sa-i zic.Am tot sperat ca poate-poate isi da seama ca totusi e copilul meu,ala la care se rasteste,dar nimic.Intr-o seara,au stat Luci si tatal fetitei la o bere,si mai in gluma,mai in serios,i-a spus sa incerce sa se abtina sa ii mai faca obs lui Theo,mai ales in casa noastra.Si de at s-au cam rarit vizitele.Si sincer nu imi pare rau
.Eu prefer sa pastrez distanta,pt ca nu stiu sa ma cert (din pacate).Multumesc pt aprecierile la poze 
Wow,Anaxena,deja 18 sapt??/Sarcina usoara in continuare,sa te bucuri de burtica.
Cu bataia:hm,mare,maaare dilema la noi.Casi e foarte violent,dar numai cu noi;cu altii si-o ia de nu are treaba si nici nu zice nimic.Nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca nu e ok.Intre timp,m-am hotarat ca e cazul sa scoatem pampers-ul.Avand in vedere ca acum 2 luni se putea fara si,in plus,faptul ca stie ce face cand face,l-am dus de 2 zile la cresa fara pampers.I-am mutat jumate de dulap acolo
,dar se pare ca merge.In prima zi,a venit acasa si mi-a spus "a pishat-o pe Nina" (adica.Nina l-a "scapat",nu l-a pus pe olita la timp).a 2 zi mi-a spus "a pishat la Nina" (adica,s-a cerut la olita,cand sa plece)
Intrebare:de unde pot sa iau si eu o treapta,care sa se poata folosi la wc,pt Casi?(am inceput sa facem si noi pishi ca baietii mari
,dar e mic si trebuie sa-l urc pe ceva,acum sg idee care mi-a venit a fost un lighean cu fundu'n sus
).Ana,Flo,voi cum ati procedat?
Am mai pus cateva poze
O zi faina sa aveti 
Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)
MissJJ spune:
Iar pe fuga, ca acusi tre sa merg iar la scoala.
Ana noua nici la rosu in gat nu ne-a dat antibiotic a zis sa ii dau numai nurofen de durere pt ca era viral si nu era nici o infectie. Tine-l sub observatie sa nu apara pete de alea de puroi in gat, dar daca e numai rosu si impreuna cu celelalte simptome zic ca e viral si trece.
37,5 nici nu e febra din cate stiu eu.
Multa sanatate.
Si la noi fata mai mare a vecinei are ceva stomach bug de asta ca na e sezonul si acuma ma astept sa faca si ale mele noroc ca avem vacanta o sapt si eu si ele ca daca e sa faca macar sa fim acasa.
Cu bataia asta mica mai sare la noi sau la sorasa dar i-am zis clar ca nui frumos sa lovim sau sa impingem trebuie sa folosim cuvintele. Momentan e ok-ish, la gradi nu face asa acolo cica se miorlaie si i-au zis si ele ca trebuie sa zica ce vrea si care e pb ca lumea nu o intelege daca miorlaie, asa ca na exersam. Oricum de cand merge la gradi vb mai mult.
Anaxena pupam fetele frumoase si burtica.
Andreea noi avem una simpla de www.kiddicare.com/wcsstore/ConsumerDirect/images/catalog/KC04981/KC04981_l.jpg" target="_blank">plastic ieftina dar ce nu e bun e ca daca se uda e f slippery am zis sa luam una de aia cauciucata sau am vazut faina de lemn cu doua nivele. Aici sunt peste tot si la supermarket si la mothercare si babiesrus.
Na nu mai am timp fug, pupam trupa.
turturica spune:
bonjour fetele.
andreea, sa-ti traiasca puiutii, sint tare frumosi toti 3. Treapta pentru wc poti sa iei de la ikea daca aveti ikea prin zona. Sint unele de diverse marimi, noi am luat doua, una pentru toaleta si alta pentru ajuns la chiuveta.
ana_a, si mie mi se pare ca doctorita ta se cam grabeste cu antibioticul. Ce nu inteleg e, la voi nu se fac analize de singe? Ca noua doctorita nu ne da antibiotic fara analize de singe.
biri, mie tanti aia mi s-a parut de-a dreptul nesimtita sa vina si sa faca ea reguli in casa ta. Am patit si noi anul trecut niste faze, cind ne-au vizitat cumnatii cu fetita lor de sarbatori. Nepoata-mea e mai mare cu un an jumate decit a mea si ii smulgea intruna jucariile din mina Marei. Asta mica plingea de mama focului si la inceput n-am reactionat pe motiv ca na, sa fac musafirii sa se simta bine. Speram ca reactioneaza totusi parintii, insa cind cumnatu-meu a decretat ca sa lasam fetele sa-si rezolve singure conflictele mi-a sarit tandara.
De parca una mica de un an jumate si alta mai mare de 3 ani sint capabile sa-si rezolve singure conflictele, era clar in ce directie se duce rezolvarea de conflicte. Asa ca am pus piciorul in prag si-am stat cu ochi de vultur pe linga Mara, am rugat-o pe nepoata-mea sa ii dea jucariile inapoi in momentul in care i le smulgea din mina si nu m-a mai interesat parerea musafirilor.
Acuma Mara e oricum mai mare si cred ca mersul la gradinita a ajutat-o oarecum sa invete sa-si apere teritoriul, ca mai nou face ca vladut al lui ile (btw, welcome back
), toate sint ale ei. Urla si in supermarket "mini" (adica al meu): "mini mami", "mini tobogan", "mini leagan", nu mai am loc de "mini" ![]()
Pentru tine e oricum mai dificil daca te intilnesti cu tanti aia la servici, oricum, daca se poarta asa pastreaza doar raporturi profesionale si gata.
mona, sper ca cris se acomodeaza mai bine la gradinita. Zic si eu ca si fetele ca liniute si punctulete sint cam plicticoase pentru baieti, poate ca intr-adevar are nevoie de ceva mai stimulant. Oricum, baietii sint diferiti de fete si e clar ca nu merg aceleasi metode pedagogice la unii si altii.
Apropo de treaba asta, biri si moni, cum e cartea asta cu "Raising boys"? Ca ma bate si pe mine gindul sa mi-o cumpar, dar daca vede barbatu-meu ca iar cumpar carti de parenting face infarct.
Si-apropo de carti de parenting, bujo, iti zic ce carti am citit si sint in curs de citire. Eu mi le-am luat de pe amazon, sint in engleza, deci nu garantez ca le gasesti in librariile din ro. Deci ce mi-a placut mie a fost: Thomas Gordon cu "Parent efectiveness training", Adele Faber cu ""How to talk so kids will listen and how to listen so kids will talk" sau cu "Siblings without rivalry" si Lawrence Cohen cu "Playful parenting". Scuze ca nu le-am pus ca si linkuri, dar mi=e lene.
mada, nu ne lua la bataie pe mine si pe anka
Recunosc ca si eu sint oaresce mai atrasa de NY, desi p'acolo n-am fost. In Londra am stat 6 saptamini, in niste luni de iarna, deci era oricum mohorit. Pe vremea aia mi s-a parut super, dar pe-atunci n-aveam copii.
Acuma ma cam ingrozeste ideea de londra din cauza de trafic pe partea ailalta, plus trafic nebun, metrou in care stai ca sardelele, aglomeratie mare, nu mi s-a parut foarte child friendly. Toti cunoscutii mei cu copii stau in afara londrei si fac naveta in city, dar asta inseamna o gramada de timp pierdut pe drum. Ce sa mai, gasesc numai puncte negative. Dar parca vad ca tot acolo ajungem.
Bine, nu stiu nici cum ar fi la NY, insa am o oarecare teama ca daca ne mutam la Londra o sa fiu tare imobila si chestia asta o sa ma afunde rau de tot in butoi.
N-as fi crezut c-ajung sa zic asta, dar vreau sa ramin cu vacile mele de-aicea, am ajuns sa le apreciez ![]()
marina, bine ca te simti mai bine la sarcina asta. Mai, lasa doctorul ala in pace, daca emigrati cita vreme esti gravida e ok, doctorii de pe-aicea "ie" competenti toti, nu-ti fa probleme pe tema asta. Mai aveti planuri de elvetia?
bine, ma duc si io la trebile mele
pupici tuturor
Mami de Mara (19.08.2008)
moni_or spune:
TURTU, mie cartea de care intrebi mi s-a parut o lectura ok, dar nimic mai mult, adica nu zice nimic revolutionar, sunt in general chestii de bun simt.
ILE
De ce nu incerci o masina de tuns, decat sa alergi cu foarfeca dupa el? Eu am luat si e superok, taie cam la ce dimensiuni vrei (in mintea mea masina de tuns insemna tuns la zero, dar nu e asa), pe Luca il deranjeaza numai la breton, ca ii cade parul pe fata cand ii tund bretonul si il mananca si atunci incepe sa planga. Multumesc de aprecieri, sa stii ca eu nu-l numesc curaj ci inconstienta
E teribil de greu, cel putin pentru mine, depinde acum de copii, dar bineinteles si de gradul de sanatate mentala al mamei (care la mine oricum era cam mic
)
BIRI, niste nesimtiti, asta mi se par musafirii tai, scuze, acu' ma grabesc si n-am avut timp sa o zic mai frumos. Nu mi se pare deloc ok sa iei jucaria unui copil asa, de tot, mai ales cand vezi ca el nu e de acord cu asta.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
bobitamica spune:
Buna si de la noi...
Intai sa o salut pe ILE...Bine ai revenit!!!
BIRI...mie mi se pare ca tu ai procedat corect,si ca mama fetitei ar fi trebuit sa spuna si ea ceva . ...eu daca Irina vrea jucaria alutui copil ii spun "mami,sa il intrebam daca vrea sa iti dea si tie"...adica nu luam cu forta...eventual dam ceva la schimb. Dar daca respectivul copil nu vrea sa dea si pace...eu ii dau jucaria chiar daca Irina ar vrea si ea. Chiar daca ma doare sufletu...asta e...e a lui si na...nu-i o putem lua cu forta. Stii cum e mergem pe principiul"ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".
VICHI...sa iti fie de bine naseala...sa creasca mare finuta si sa fie sanatoasa!!
MONA...eu nu cred ca e vorba de ADHD. Unii copii sunt mai putin interesati de activitatile scolare ca sa le spunema asa...Stiu un baietel care a a vut mari dificultati chiar la clasa I. Nu vroia sa faca teme,refuza orice...pana s-a obisnuit cu ideea ca asta e...trebuie sa faca...Eu zic sa mai astepti un pic...
TURTU...nu nu stiu ce sa spun nici de Londra nici de NY entru ca nu am fost,dar din ce am auzit..la NY e raiul pe pamant...o singura problenma au ei acolo...nu au vacanta decat 2 saptamani pe an si atat.
MARINA...ma bucur sa aud ca merge bine sarcina de data asta...Felicitari!!!
ANA_A...eu nu m-as grabi cu antibioticul daca nu afce febra...Nu prea ma pricep eu la sfaturi medicale,dar eu am evitat cat am putut la Irina. Pana acum nu i-am dat deloc antibiotic,dar nici nu am avut probleme de ce sa zic...
ANNA....la noi cu unghiutele la manute e ok...la picioruise avem si noi probleme,dar a vazut o data un cabinet veterinar si i-am explicat ce se intampla acolo...printre altele si ca acolo isi taie unghiutele si isi curata urechiusele cateii...si nu stiu ce a asociat ea,dar acum sta la taiat unghii cred ca de teama sa nu o duc la catei
.
MONI...stai linistita ca esti intreaga la cap! poate prea intreaga!!!
. Baietii sunt superbi sa stii!!
Irina nu sta la tuns sub nici o forma...ne chinuim ingrozitor...si ii vine bretonul in ochi si nu vrea si pace...agrafe nici atat...
ANAXENA...Doamne deja 18 saptamani!!! ce repede trece timpul!!!
Va salut pe toate,acum ma intorc un pic la treaba...
pentru ca vreau sa termin pana vineri ce am de facut.
De luni mergem o saptamana in vacanta toti 3...minunat...abia astept.
Sa vedem cum va fi cu drumul...in masina Irinei nu place foarte mult...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
bobitamica spune:
Legat de carti...si eu am citit o gramada ..dar daca ma credeti nici nu mai stiu ce am citit...
Acum citesc "copiii sunt ceea ce traiesc" sau ceva de genul...E interesanta...
Oricum citesc asa pentru cultura generala...pentru ca va spun sincer,nu prea am aplicat nimic....
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
Chuny spune:
Mona, eu cred ca Cris are probleme reale de comportament si tind sa cred ca aceste dificultati sunt rodul mediului familial in care traieste.
Nu o sa mai explic de ce pt ca sunt sigura ca stii si tu ce vreau sa spun. Sper doar sa gasesti puterea de a te ajuta si de a-l ajuta.
Vicky, cred ca Biri nu e genul de mama care sa intervina oarecum fortat pe toate planurile in viata si ritmul copilului. Adica mie mi s-a parut ca nu e o mama care sa-i zica copilului cand sa doarma exact, cand sa manance, cand sa faca la oala, cand si ce sa imparta etc., de asta a fost deranjata.
Impartitul asta trebuie sa fie o placere, nu o obligatie. Nu poti sa ajungi la impartitul de placere daca esti obligat tot timpul de altii sa dai lucruri la care tii. E logic. Copiii isi marcheaza teritoriul si obiectele la care tin si e o etapa foarte normala.
Eu pe ai mei nu i-am obligat deloc sa imparta. Au momente cand nu lasa niciunul nimic, dar daca intreb cine vrea o bomboana Vlad raspunde tot timpul " Eu si Anna", iar Anna asteapta intotdeauna a doua bomboana ca sa i-o duca la frate-su.
Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir ***
*** Anna, o nastere cu viteza
Chuny spune:
Si acu simt privirea apasatoare a lui Turtu care ma va certa ca le dau bomboane
Au voie cate 2 pe zi ![]()
Sib Aripi tot mai grele *** Nasterea ariciului Vladimir ***
*** Anna, o nastere cu viteza

Stef's blog