Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 15
AnnaBaby spune:
Ileeeee bine ai revenit! Chiar ca ai lipsit mult si ne-ai lipsit mult!
Stai linistita, nu esti singura care se trezeste si acum de cateva ori pe noapte, si noi suntem la fel, de ex asta noapte Ioana mi-a cerut lapte de 3 ori, la 2, la 5 si la 7 (e drept, la 7 era deja dimineata, dar afara era asa de intuneric si cum nu trebuie sa ne trezim devreme, m-am bagat inapoi in pat de parca era miezul noptii)
Ma bucur ca ai dat un semn de viata si te mai asteptam!
Anna si
Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
dia_filipas spune:
Seara buna fetele!
LA MULTI ANI VLADIMIR! SA FII FERICIT ALATURI DE FAMILIA TA SI VIATA SA ITI OFERE NUMAI ZAMBETE!
LA MULTI ANI FERICITI TRULI! SA AI PARTE NUMAI DE IMPLINIRI!
Asa va sa zica, lume noua...Ile bine ai revenit! Mi-a fost dor de tine! Ma bucur ca sunteti bine, sper sa scrii mai des acum ca ai spart gheata.
Carmenela muuulta sanatate tie si reginei!
Super haioasa Ale cu pampers-caciulita! 
Mona si eu zic sa nu te grabesti cu Cris, nu cred ca are adhd, cred ca e doar modul lui de a se adapta...el oricum a fost mereu activ (din cate ai povestit) si acum deodata tre' sa stea nemiscat atatea ore. In plus, sincer, e destul de plictisitor sa faci liniute si punctulete daca nici macar nu ai inclinatie spre activitatea asta, daca mai e si fortat... Oare nu ar merge sa il antrenati intr-un joc? Ceva de genul, el e mare chimist-farmacist-magician, ceva de genul, punctele si liniutele sunt "formula magica" pe care o scrie pe hartie (daca nu trebuie neaparat facute intr-o anumita ordine, le puteti voi combina, 2 puncte si 3 liniute, sau asa ceva, ca sa fie mai interesant) si dupa, mergeti sa faceti "experienta" in bucutarie (stiu eu, ii torni intr-un pahar cu apa niste ulei, sa vada ca pluteste, sau colorant alimentar sa vada ca se coloreaza, sau zahar ca dispare, oricum, ceva interesant, ca sa nu-i displaca asa mult activitatea de scris). Daca nu e buna ideea, nu te supara, inca nu ma pricep la activitati pt. copii mai mari...dar imi vine si mie randul
.
Vroiam sa va intreb: voi cum stati cu taiatul unghiilor de la picioare? Ca la noi e crima si pedeapsa, nu-i vorba ca si eu si fratele meu exact asa am fost, am ramas cu sechele, nici in ziua de azi nu suport sa ma atinga cineva pe degetele de la picioare.
Deci, cum ziceam, Miruna nu vrea sa auda de taiat unghii la picioare, nici in somn nu pot, pt. ca imediat ce simte ca o ating la picior se trezeste brusc, cu pacalit nu, cu explicatii nu, cu rugat nu, nici chiar cand se zgarie cu ele in soseta nu vrea sa accepte, desi stie ca asa nu o s-o mai deranjeze. Daca incerc cu forta risc sa-i tai ceva, ca se zvarcoleste, urla pana se invineteste, da din picioare etc. Sincer, momentan suntem la faza ca se rup natural, cateodata o surprind ocupata si reusesc sa-i mai tai cate una, dupa care urla, of course, si cam atat. Cat e de grav ca se rup si nu i le tai? Ce efecte pe termen lung sunt? Cum sa fac?????

Va
si va doresc o noapte buna!
Dia, mami de soferita in devenire
Miruna (15.07.2008) 
gallyb spune:
Buna seara!
Noi suntem bine, mai rarut pe la pepenasi cu scrisul... (cu citittul suntem la zi
)
Sa povestesc si eu despre printesa mea: vorbeste toata ziua, mai nou ne spune poezii si canta. Scoate niste perle de te doare capul.Este un mic papagal. De la doi ani fara 2 sapt. am scos pampersul de tot, a fost un succes, bineinteles am avut si accidente,dar...e bine.Ne place sa pictam, sa ne jucam cu plastilina, sa dezbracam papusi, are grija de bebelusi: le da sa pape, ii spala, ii plimba etc. Ultima descoperire e ca trage apa la toaleta de o sa ne rupa la plata la apa rece.
. Se joaca foarte frumos singurica, nu necesita sa stau mereu langa ea.
DIA la noi se taie unghiile fara nici o probleme. u stiu ce sfat sa-ti dau. Apropo de asta mi-am adus aminte cand am ajuns acasa de la maternitate, l-am pus pe sot sa-i taie unghiile, mie imi era frica.
Pe dinti se spala cu placere, cel mai mult ii place sa clateasca la sfarsit.
Dupa doi ani nu -iam dat lapte din biberon, l-a baut cu paiul o perioada, dar acum nu vrea, in schimb papa lapte cu diverse: gris, orez, hrisca, stelute...,iaurt si branza ar manca non_stop.
Zilele astea au iesit si ultimele doaua maselute, deci avem 20 de dintisori.
MONA hematomul l-ai facut probabil din cauza ca s-a injectat anestezic intr-un vas de sange. Imi pare rau de experientele tale cu medicii. Chiar, operatia cum e?
ana_a spune:
salutare!
Eu pe Ileana o salut numa dupa ce intra a doua oara
Si numai dupa ce ne pune pe picassa poze cu brunetelul ei superb ![]()
Dia, pune-l pe tati sa taie unghiile, s-ar putea ca la el sa stea
. Cel putin asta am facut noi. Acu tati taie unghiile si eu le tai cand nu vrea la tati
Dar nici Matei nu prea sta, noi avem e drept exemplu pe Stefi care sta cuminte si Matei se uita la el si probabil isi zice in gand " daca el poate, pot si eu"
Mona - nu stiu ce sa zic cu adhad-ul asta. Pot insa sa-ti povestesc din experienta mea si tu faci cum crezi.
Nici Stefan nu accepta noile activitati de "grupa de scoala". Am stat cu el la povesti si incet incet il simt mai sigur pe el, mai increzator. I-am spus ca nici eu nu am reusit din prima.
El nu vroia pentru ca nu-i ieseau perfecte si doamna il tot aburea cu o replica nesimtita "E bine asa dar poti si mai bine". Eu acasa i-am sugerat sa facem ceva asemanator sa se simta mai bine pregatit la gradi dar ma refuzat.
Insa, am cumparat un set de carticele "Detectivul" ceva de genul asta se numesc cu tot felul de exercitii logice cu care am reusit sa-l captez multa vreme. I-au placut atat de mult incat nu sa mai ridicat de la birou.
Bine, recunosc ca Stefan este in extrema cealalta, el sta cu orele desenand, abia il scot din barlog, dar in schimb nu are inca capacitatea sa inteleaga ca anumite treburi trebuie facute. Lucram acum la chestia asta si suntem pe drumul cel bun.
El are muulta rabdare cu ceea ce ii place sa faca si nu intelege de ce trebuie sa faca si altceva care zice el ca nu-i place din start, fara sa mai incerce macar.Noi ne lovim foarte des de "eu asa m-am obijnuit"
Fetele am fost ieri la un interviu, am plecat pentru un post si doamna mi-a propus altceva, ma suna saptamana viitoare (sper) sa incep in proba sa vad daca o sa-mi placa sau nu. Doamne ajuta! Simt si eu nevoia de catva banuti ai mei si somajul asta amarat se duce direct pe rata de la banca...
O intrebare:
Stie careva cum as putea confectiona acasa un fel de opinci? Stefi are serbare, Sarbatoarea recoltei. Avem costum national dar nu avem opinci si i-as face ceva asa home-made pe principiul papucilor de pitic in formna de opinca dar nu stiu exact cum arata o opinca ![]()
Ma gandesc sa-i scriu narcisei pe FB dar nu mai stiu daca au ajuns acasa sau sunt tot plecate in Romania...
Va doresc toate cele bune!
Sa auzim de bine!
blog
proud
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!
Marina_1609 spune:
dia, eu o pacalesc cu sedinta de manichiura-pedichiura. imi iau ustensilele incusiv o oja si ma prefac ca le fac pe ale mele. repede vine si intinde picioarele si manutele
. dar la ea regula ca mai intai o dau cu oja (aleg si eu una transparenta si ma fac ca aplic..) si apoi "facem retusul" cu foarfeca ![]()
----------------------------------------
Marina
8+ &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Marina_1609 spune:
anaaaaaa, opincile au fost dilema mea existentiala la botezul Sofiei![]()
pana la urma am reusit ceva cat de cat asemanator
. acu ea daca avea doar 2 luni nu se punea problema sa mearga in ele si ciar sa stea comod pe picior. la mers nu stiu cum ar fi cu modelul la. vorbim pe mess si pana una alta poate gsesc si eu opincile pe undeva sa imi aduc aminte
Marina
8+ &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
ana_a spune:
marina mersi ![]()
pai, eu ma gandesc sa fac o chestie ca un ciorap
si sa o pun peste papucii lui de gradi. Am ceva asemanator la costumul de pitic. Nu am cum sa fac niste opinci adevarate...
joi avem serbarea, inca nu am incercat nici macar sa caut carpe de prin casa, am ceva material negru prin dulap ca sunt acasa cu mezinul si nu ma lasa nici sa respir...
L-am aburit acu un minut cu un DVD cu Thomas dar deja la abandonat si e pe mine...sa ne "upam" - a adica sa ne jucam.
am plecat la "upat" ca mai devreme sa rastit la mine : "ai odata!" Asa-mi trebuie....
blog
proud
Fa o introspectie in tine insuti,
pentru ca adevarul salasluieste in constiinta umana!
maitreyi spune:
neata si de la noi 
desi nu sunt in the mood sa scriu ca alta data va citesc constant 
ma bucu ca marina e mai bine sarcina asta, ca a revenit ile, o felicit pe vicky pt nasit, pe Flavius pt primii pasi
, astept sa nasca turtu sa bagam o
,
pe zana padurii carmenela
si pe toata gasca la un loc 
multumesc mult pt comentariile la poze si ma bucur ca inca va uitati la noi desi nu mai sunt activa prin zona...am pus si acum vreo doua cu minunile.
bebe a implinit ieri o lunita. a fost azi si pediatra si a crescut ca fat-frumos - 1600 g si 3 cm
san mai am doar de un bibe pe zi si in rest e pe formula. se iubesc, se cauta din priviri, baby vine dimineata si il pupa, intreaba de el dca nu il vede in patut, vrea si ea biberon cu ceai si ii mai ia si suzeta din cand in cand desi nu mai stie sa traga din ea
ne pregatim si de Botez.
Alexandra e o dulce ca intotdeauna. a inceput si ea cu perlute, e foarte iubitoare si lipicioasa si mai nou am casa plina de castane 
gasca!
-----
O poveste cu Minuni - o
roza si un fluturas dragalas

Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
bujo spune:
Anna daca nu-i tai unghiutele si se rup aiurea, se poate infecta, poate sa faca bataturi sau rani la degetelele de langa. Acum depinde si de forma lor, poate n-o deranjeaza. Eu nu am probleme cu Filip. E drept ca se gadila cand i le tai la picioruse dar incerc sa fiu atenta. Daca nu vrea, ii spun ca forfecuta sau unghiera vrea sa pape si tre sa facem "clant clant" la unghiute. E buna si metoda Marinei, mai ales la fetite.
Ana_a de ce nu-i cumperi mocasini? Se gaseste la standuri sau chioscuri cu produse de copii. Exact asa si sunt, niste ciorapei cu piele cusuta pe talpa. Eu i-am luat lui Filip in loc de papuci prin casa, ca papucii nu-i tine in picioare.
bujo mami de Filip
Biribu spune:
ola fetele!
cam bate vintul prin bostana, ce e cu voi??
eu azi sunt cu nervii intinsi. Va rog ziceti-mi daca sunt eu nebuna ori ba.
vine o colega (romanca
) cu fiica-sa in vizita, de virsta Annei, toate bune si frumoase, se joaca copiii toti pina vede fata un inorog ( apropo obsesie mare cu astia la toti copiii, nus de ce
) ei si se repede ca e al ei, anna mea ca nuuuu, al meu e - e si jucaria ei preferata de o luna de zile, e pasiune mare nu asa... aduc eu inca unul, pe al lui tony, si maica-sa fericita zice uite ai si tu, aia mica .. pot sa-l iau acasa?? si maica-sa de colo: sigur, il luam cu noi cind plecam 
tony saracul care nu avea nici o treaba pina atunci, se trezeste si el brusc ca e al lui, normal.... se pune pe plins 
eu ca gazda draguta dai si explica la copiii mei ca tre sa impartim, lalala, ei nimic, in fine zic ca iau eu toate animalele astea si sa se joace cu altcea daca asa nu merge... si-i zic si colegei ca o sa fie ok copiii se linistesc ei si-si gasesc altceva, la care ea: eu nu cred ca a mea va fi ok!!!??
si le zice la copiii mei ca daca vor prieteni trebuie sa invete sa-si imparta jucariile... si ironic spre tony, esti mic si de aia nu intelegi, dar nu e frumos cum te porti 

bei sunt eu dusa sau..???? eu incerc acolo sa ii impac cum pot, ii defavorizez fatis pe ai mei, si na raspuns...
la final ii oferim si un cadou o papusica luata de noi din timp, ca un multumesc pt vizita, deh, asa se obisnuieste pe aici, si ma-sa ... aaa, nu ai nimerit-o, ei nu-i plac papusile 
mor de nervi si nu stiu nici cum sa abordez situatia, ca lucrez cu ea si ne vedem zilnic si nici nu pot sa o pun la punct...
in fine, m-am descarcat, nu ma bagati in seama..
revin
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"

Stef's blog