Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (198)
Raspunsuri - Pagina 14
moni_or spune:
TRULI
la multi ani mamica frumoasa si calda, sa fii fericita si iubita!
ILEANNAAAA, bine ai revenit! Pupam Vladutul cel vorbaret, sa ne pui poze cu el, sunt curioasa daca mai are freza aia haioasa pe care o avea ca bebe. Si sper si eu sa nu fie un episod izolat ca ai trecut pe la noi
MONA, legat de Cris si adhd... Acum eu nu-l cunosc decat din vorbele tale si s-ar putea sa ma insel, dar eu zic sa nu te grabesti sa-l etichetezi sau sa lasi pe altii sa-l eticheteze cu adhd... Am citit cartea de care zicea Biri, "Raising Boys", si acolo scrie ca pe la 5-6 ani creierul baietilor e in urma cam cu 6 luni pana la 1 an fata de cel al fetelor, in special in ceea ce priveste coordonarea si motricitatea fina (gen desenat, colorat, scris). Diferenta asta se recupereaza in adolescenta timpurie, insa de asta zicea ca e mai bine sa fie dati cu 1 an mai tarziu la scoala baietii. Pentru ca pe la 5-6 ani pur si simplu nu au rabdare sa stea in banca si sa deseneze litere si punctulete, ei inca sunt la faza in care li se dezvolta motricitatea globala si de asta au nevoie sa alerge, sa se miste, sa fie mai activi... Dragul de el, nici nu ma mir ca nu-i place la gradinita daca ii pune sa stea ore in sir pe scaun ca pensionarii, pentru ca educatoarea sa stea comoda si sa nu se streseze supraveghindu-i, din pacate specimene de astea tot exista in invatamantul romanesc... El cati ani are acum, 5? Nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar ce stiu e ca eu am sa fac tot posibilul sa-mi dau ambii baieti la scoala la 7 ani, nu la 6, ca sa le respect ritmul de dezvoltare, oricum au toata viata la dispozitie sa invete si sa munceasca... Si eu am mers la 7 ani si mi-a fost foarte bine asa. Asa ca eu zic sa nu te stresezi cu Cris, din ce am citit adhd ar insemna si ca are dificultati de concentrare si de asimilare a informatiilor, dar din ce mai povesteai tu inteleg ca el e un baietel tare istet, care doar parcurge o etapa de dezvoltare ce nu-i permite inca sa stea smirna si sa traga linii. Iar ca se lupta la scoala probabil e tot o consecinta fireasca a faptului ca educatoarea nu e in stare sa le canalizeze energiile firesti intr-un mod pozitiv ci ii tine pe scaun, evident ca trebuie cumva sa isi consume surplusul de energie.
DANA, eu i-am luat acuarelele cele mai ieftine, n-am stiut ca exista marci "de firma" si la astea :) Adica nu tempera, in tub, ci de alea normale. Pe ele scrie Creative kids, in caz ca te intereseaza firma :) Si am mai luat un bloc de desen cu foi A3, ma gandeam eu ca sa aiba mai mult loc pe foaie sa deseneze (sau ma rog, sa mazgaleasca, altceva inca nu face), dar a fost o mare prostie pentru ca e prea mare si trebuie sa se intinda prea tare sa ajunga si la acuarele si la paharul cu apa, tre' sa stau cu ochii ca pe butelie sa nu verse vreuna.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
ankalaura spune:
JJ - eram sigura ca scoti urgent capsoru; la vedere 
Sigur ca nu e worst place on the planet, dar totusi NY.... best place on earth!
Ploaia la Londra e ca zapada in Quebec. Toata lumea crede ca numa' asta e 
Acuma, sper ca nu te-ai suparat, ca eu glumeam, mai ales ca nu am vizitat nici NY si nici Londra...
ILEANNA - ma bucur sa te vaz iar! Ce sa facem, supravietuim, maman ne sta uneori in coaste chiar si de la asa distanta
Atata doar ca eu sunt mai toleranta acum, e normal, dar cred ca daca ar veni in vizita, n-ar dura mult pana sa ne calcam pe coada... Tu cum mai esti cu socrela?
Si eu ma intrebam de SUN zilele trecute.
MONA - Moni a spus foarte bine. Si asa sistemul scolar e cum e, implicare putina, disciplinare de-aia, cu stat cuminte cu mainile la spate... Totusi, lui Cris i-a lipsit o rutina. A stat numai cu tine (cu voi) si si-a facut cam ce i-a placut. Se va obisnui pana la urma, dar sigur ca nu usor. Acum e mare, nu e ca si cum are 3 ani si accepta usor. Acum el se revolta, ameninta, si e normal sa o faca. E normal sa nu tina minte ce a facut la activitati, ca nu a fost obisnuit cu activitati. Va trebui ca si voi sa lucrati cu el, insa nu prin a-l forta. Vestea "proasta" sa zic asa, e ca in familie merge mult mai greu. Ca si meditatiile de mai tarziu, daca esti prof de mate, mai bine iti meditezi copilul cu un alt prof, cu tine nu o sa invete nimic. Asa e si cu liniutele...
Voi ar trebui sa invatati sa il ascultati si sa faceti niste reguli de care sa va tineti toti. Sa impuneti niste limite rezonabile, ma refer la ce este de lucru. Sa il recompensati cand reuseste. Nu cu mult. Cu un sticker colorat. Cu o stampila haioasa. Sa invatati sa il motivati fara "huo si tio".
Gini75 spune:
La multi ani, Vladimir!
La multi ani, Truli!
Didi, drum bun! Si eu ma intrebam ce e cu Sun, ca mi-e dor de ea.
Bine ai revenit, ileanna!
Am vazut ce-ai scris de Vladut, asa ca zic si eu de Irinuca mea:
- Face la olita doar daca este acasa si nu are scutec pe ea;
- Tot cu suzi inainte de orice somn;
- A renuntat la 1 lapte de noapte, dar a mai ramas 1 spre dimineata, asa ca eu il consider laptele de dimineata![]()
Marina_1609 spune:
ILE, BINE AI REVENIT!
la noi, daca pana acum nu a existt masa in timpul noptii, acum a cam inceput sa ceara. A vut o vreme cand se trezea si de 2 ori pe noapte. in acest moment o data la cateva zile se intampla.
De suzeta am scapat subit. Am uitat-o intr-o seara in masina s ne-a fost lene sa coboram dupa ea. a mers fara in seara aia si a mers si in urmatoarele![]()
Marina_1609 spune:
laptele tot din biberon il serveste.... altfel nu se poate.....
iar la olita sau reductor sau....nu are treaba....nu o intereseaza.....
Aaa, in sfarsit! i-a iesit si ultimul incisiv lipsa![]()
avea lipsa caninii si un incisiv, daca puteti sa credeti una ca asta. ei bine a aparut incisivul la 2 ani si aproape 3 luni
----------------------------------------
Marina
8+ &
ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Didi81 spune:
Marina, he he, bravo pt incisivul ce s-a lasat asteptat! Si Aida bea laptele tot din biberon pt ca ne e noua mai simplu sa il amestecam in biberon si pt ca nu am incercat sa schimbam asta. Dar daca i-l dam din cana, il bea si asa.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
bujo spune:
Ileanno mai scoti si tu capul de la naftalina?

Turtu sotul a terminat mecatronica si lucreaza ca inginer supraveghere productie. Vrea sa se specializeze pe administrare baza de date. Oricum nu plecam fara contract, no way. Nu plecam fara sa avem ceva sigur, macar unul din noi.
bujo mami de Filip
Carmenela spune:
buna fetele,
Nu am citit din urma deloc..dar urez si eu la multi ani celor in cauza...![]()
![]()
![]()
Suntem racite..si eu si fii-mea, tusim de ne scoatem plamanii, asta si vomita din cand in cand muci.. E misto, ce sa zic...
Sunt dezamagita de linistea de pe foum, mai fetelor.. Chiar tre' sa vin cu vesti teribile sa va resuscitez?
chiar vorbeam cu Sib si ii ziceam ca trebuie sa recunoasteti...apar rar, dar fac furori cand o fac...

![]()
![]()
De la noi nimic nou, daor raceala asta nasparlie. O sa treaca....
Va tucam pe tati, si pe ileanna, pentru mesajul ei pe PM care s-a pupat exact cu ce cred si am si zis eu persoanelor in cauza...

Orice ocazie este deja continuta in problema pe care o avem. Absolut toate problemele care apar in viata reprezinta semintele unor ocazii care pot aparea si care ne pot aduce mari benefcii" Deepak Chopra
Carmenela
Carmenela spune:
PS. Fii-mea isi foloseste pampersul pe post de cacica (caciula) mai nou....
In rest e ok, e sanatoasa la cap, nu va faceti griji...

![]()
![]()
![]()
Pup
Vine un moment in viata cand realizezi: Cine conteaza, cine nu a contat niciodata, cine nu va mai conta....Si cine va conta intotdeauna... Deci, nu iti face griji pentru oamenii din trecutul tau, exista un motiv pentru care nu au ajuns sa fie prezenti in viitorul tau...