Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (16)
Raspunsuri - Pagina 7
Otiliav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eladea2005 apropo de calcat...sa vedeti cand ai 2 copii...bagi hainele cu totul in masina, nu te mai uiti(totusi pe ale copiilor le spal separat de ale noastre)...de calcat nu poate fi vorba decat rarisim si doar daca e musai... cand ma gandesc ce diferenta e intre obiceiurile pe care le aveam cand era Eric mic si cele de acum... ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* ERIC SI FILIP - POZE RECENTE Printul Eric are... Printisorul Filip creste... BLOG DE PICI... Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna... |
La 3 copii nici nu mai stau sa separ de ale noastre parintilor. Si culmea ironiei, Iulia nu mi s-a iritat niciodata pe cand Ana a avut dermatita atopica cu toata grija si sortatul si detergentul de copii.
Concluzia mea: intai testati daca e piele copilului rezistenta si nu exagerati cu igiena ca se poate intoarce impotriva voastra. Adica sa nu ii cresteti prea sensibili ca nu e bine. La fel si cu hainutele toate calcate mie mi se pare pierdere de timp mai ales daca-s spalate la 60 de grade.
Inca o greseala facuta de noi la primul copil pana ne-am confesat pediatrei la o luna. Am pus in cadita ceai de galbenele, musetel. Acum lesin de ras cand imi aduc aminte cum umblam cu oalele de fiertura din bucatarie in dormitor
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
racusor2010 spune:
m-am tuns pana la urma uuhh, ce bine!!
acuma tre sa rezolv niste treburi cu o banca la care am lucrat acum vreo 5 ani desi mi-am inchis contul la ei de 3 ani mi-au trimis acasa (la parinti adica) scrisoare ca de la datorez vreo 1100 ron comisioane
noroc ca am gasit foaia prin care am cerut inchiderea contului, sper sa rezolv repede, daca nu Protectia Consumatorului scrie pe mine, ca doar nu le-oi da 11 mil asa degeaba !! offf....ce ti-e si cu criza asta, vin astia sa ia de la tine si ce nu le datorezi
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
racusor2010 spune:
eu lui Andrei ii spal hainutele cu detergent lichid sensitive de la DM. nu e special de bebelusi. dar cand termin o sa i le spal cu Persil, ca ale noastre.
nu le amestec cu ale noastre. tocmai in seara asta i-am calcat body-urile
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
rodyka spune:
eu le spal si le limpezesc cu mana pe ale isabelei cand sunt putine, apoi le mai calc... cand se aduna mai multe le spal cu ale mariei, cu detergent normal.
noapte buna, delfinariu. eu ma mai plimb putin cu isa prin casa, e aproape adormita, dar cand o pun jos face ochii maaari... si nici foame nu ii e ca a papat si completare pana a vomitat
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada
rodyka spune:
racusor, poate ne arati cum te-ai tuns
_
Sierra Nevada
puiutz_mic spune:
Sa ma "laud" si eu ... nu am dormit toata noaptea trecuta! Raducu a urlat aproape tot timpul. Se linistea numai pus pe umar si plimbat prin casa... Nici cu feonul nu a mai mers!
De mancat bineinteles... mai nimic...cate 20-40 grame. Simteam ca o luam razna. Pe la 8 dimineata l-am pus in masina si l-am plimbat vreo ora, timp in care a dormit foarte linistit. Cum am ajuns acasa si l-am asezat in pat, gata... au inceput urletele! era si obosit mititelul si cred ca si de asta plangea. Intr-un final, a adormit! Cu feonul de data asta! Deja am stricat un feon, suntem la al doilea acum
Pe la pranz am sunat-o pe pediatra si dupa-amiaza s-a dus sotul sa-i povesteasca in detaliu pataniile noastre...
mi-a spus sa ne linistim, ca probabil crizele de colici sunt la apogeu si in 2-3 saptamani va scapa de colici dragutul nostru!
I-a spus si ca mananca foarte, foarte putin si chiar refuza sanul. Dr. l-a intrebat pe tati ce am mancat eu in ultimele 2-3 zile si in felul asta am descoperit ca de la niste nenorocite de prajituri de cofetarie + cateva boabe de fistic nu ii mai prieste LM-ul meu lui Raducu. alta cauza nu poate fi!
Ca solutie, dr. a zis sa mulg si sa-i dau din biberon, ceea ce si facusem deja, ca bebe nu poate asocia sanul cu biberonul si va papa. Asa a si fost. Sanul il respinge instinctiv, "stie" ca e ceva care ii dauneaza acolo!
Azi noapte s-a dus tati si la farmacie si i-a luat Bonnisan. I-am dat deja azi de 3 ori si e mai bine, cel putin pana la ora asta. Sa vedem mai incolo. Acum doarme, dupa baita. Aaa. si mai devreme a vrut si tztica, a papat bine, 120 gr., fara smucelile obisnuite de colici.
Sa speram ca vom avea o noapte mai linistita, ca de o saptamana numai nopti nedormite avem... Suntem amandoi ametiti si fara vlaga.
Sanatate puiutilor bolnaviori si mamicilor cu probleme cu fierea - Mousel si Eladea. Cred ca in curand ma alatur si eu voua, tot din cauza lipsei de odihna cred...
la multi ani sarbatoritilor de ieri si de azi!
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
Otiliav spune:
Maurice, multa sanatate, noroc si bucurii!
Rodyka si eu tot Cerazette am ajuns sa iau. Dupa 6 luni a zis doctora ca ar putea fi pus steriletul. Sunt 28 si se iau chiar daca sunt sangerari. Oricum eu am fost pusa in garda ca s-ar putea sa sangerez mult si bine de la ele. Sunt "fericita" ca mi-a venit si am putut sa le incep si pe acestea, decat nimic , adica doar cauciuc nu ma risc.
Vad ca ma tine de o saptamana sangerarea si acum ca a mai scris si Crispro ca ea de 3 saptamani zau ca nu stiu cat rezistam asa. Ca noi pierdem fier prin alaptat asta mai trebuie sa sangeram mereu.
Dar ce nu facem noi pentru a alapta delfinasii cu spor.
Carmen, ce analize ai facut tu la laptele tau. Cum se numesc? Ma gandesc ca delfinasei mele poate nu i se potriveste laptele meu de aceea vomita mereu si ia putin in greutate.
Apropo de asta. Btz ziceai de cunostinta ta ca vrea sa intrerupa alaptatul. Am momente cand o inteleg. Am alaptat-o 15 luni pe Elisa si dupa 4 luni de pauza am luat-o de la capat cu alaptarea. Am cateodata asa o ciuda pe al meu sot ca doarme noaptea bine mersi, ziua nu sta nimeni agatat la pieptul lui. Noroc ca-mi revin repede si ma gandesc ce norocoasa sunt ca am lapte. La Ana nu am mai avut lapte la 1 an si ziceam in sinea mea ca ce as mai fi alaptat in continuare. Dar de unde, pe Elisa am intarcat-o desi aveam lapte pentru ca eram gravida si in ultimele 3 luni de alaptat ea a scazut cu 300 de grame in greutate. Sa vad cat rezist la Iulia dar la ce antecedente am nu cred ca ajungem la 1 an si jumatate. Noptile pierdute ma cam termina pe mine. Dar daca e rezonabila Iulia poate depasim recordul.
Mi-ati facut pofta de calcat rufe asa ca i-am calcat Anei vreo 10 bluze si am pus si etichete cu nume.
Puiutz, si Iulia face de 6-8 ori pe zi. In timp se mai regleaza ei. Cand incepem diversificarea sigur. Mie sincer imi convine sa faca si 8 numai sa le faca ziua. Nu cumva sa faca noaptea si sa doarma asa bine mersi. Desi pana acum mi-a dovedit ca nu se suporta murdara
Creatza ai incercat sa-l tii pe Matei cu scutece de finet sau din cele eco? Daca da a functionat cat de cat cu cele de bumbac?
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Rodyka si eu tot Cerazette am ajuns sa iau. Dupa 6 luni a zis doctora ca ar putea fi pus steriletul. Sunt 28 si se iau chiar daca sunt sangerari. Oricum eu am fost pusa in garda ca s-ar putea sa sangerez mult si bine de la ele. Sunt "fericita" ca mi-a venit si am putut sa le incep si pe acestea, decat nimic , adica doar cauciuc nu ma risc. Vad ca ma tine de o saptamana sangerarea si acum ca a mai scris si Crispro ca ea de 3 saptamani zau ca nu stiu cat rezistam asa. |
pai mie mi-a zis ca la cea mai neinsemnata sangerare sa sun sa ma programez, ca tre sa fie in primele zile de ciclu... dar eu m-am gandit abia apoi si am luat pilulele, atunci in cabinet am zis doar "la revedere" si am plecat apoi la farmacie cu gand sa-mi iau parches, noroc ca mi-am amintit sa intreb daca sunt compatibile cu alaptatul... si asa mi-a dat astea, care au costat 12 euro si ceva... deci nu cu reteta de la dr, dar oricum tot de-astea imi dadea si gine... probl care mi-o pun eu e daca sangerez asa cum ziceti voi, e considerata cm si sun sa ma programez?!
in alta ordine de idei, cred ca o sa am o noapte alba... de 2 ori am plecat la culcarica, dar isa nici nu apucam sa intru in dormitor ca se trezea. asa ca am revenit in salon cu ea in fisher, o mai leagan cand mataie (asa prin somn), ii mai dau suzeta, mai vad cate ceva pe zoneReality... sper sa treaca repede noaptea si iar ma gandesc ca poate si delfinasa mea are ceva de-o supara asa, ca nu mai doarme linistita si nici vesela mult timp n-o vad...
_
Sierra Nevada
Diana_Eva spune:
Buna dimneata!
Sa va povestesc seara trecuta:
S-a trezit la 18 - a papat, a ragait, sughitat ... ne-am jucat, facut masaj, baita ... la 22 papat din amandoi sanii, apoi era nervoasa. Am zis fac mai mult lapte sa numa dau jos din pat de multe ori (masa de la 22 o luam in pat). Facut bibe, mancat 165ml!!!! Eu am zis ca e mai mult decat satula si m-am chinuit sa o adorm - maraiala si iar maraiala, facut alt bibe 35ml i-a papat imediat, iar maraiala, alt bibe 35ml ... papat 15ml si adormit - era deja 12.30. Nu a vomitat deloc.
Morala mea - pana nu se satura, nu doarme bine. Iar si 5ml pentru burtica ei conteaza si fac diferenta!!!
Eu una nu m-as stradui sa o tin doar pe LM ca mi-e clar ca nu am de unde. Prefer sa fie copilul satul, linistit ... asta e nu toti suntem la fel. Cum ar fi sa fim toate fotomodel? Exista un ideal dar din pacate nu toti il putem atinge, dar copilasii nostri nu au nici o vina, lor le trebuie mancare multa si buna la discretie!!! Gandul ca nu ai lapte si ca nu va avea ce sa pape la urmatoarea masa nu face decat sa sece si ultimul strop de lape.
Da, LP nu e la fel de bun dar sa fim seriosi este bun macar sa stim ca e solutia de rezerva, psihologic si tot e bun.
Eu una i-am dat completare de la inceput - am mers paralel san - bibe si s-a dezvoltat frumos. Cred ca este si mai rea de foame - ca nu imi adoarme niciodata fara burtica plina, plina. Nu cred ca puteam face altfel. Este incantata sa o pun la san - o vad ce inebunita il cauta, nici nu se pune problema sa-l refuze vreodata, papa insa bine si din bibe cu tetina f mica. Cu cele cu tetina mare se ineaca si le scuipa. Ma bucura fiecare zi in care ii pot da si un strop de LM, dar cel mai mult ma bucur sa o vad fericita si linistita!
O zi buna delfinariu, sper sa va ajute patania mea!
Cris,Creata- sper ca sunt bine delfinutii azi!
Rody - e satula Isa? Daca da, poate sunt dintisorii.
va !
Diana,mami de pui iubit Eva (20.08.2010)
crispro spune:
Rodi, sangerarile ce le ai de la pastile nu sunt ca la CM, cel putin nu in cazul meu, is mult mai discrete, si de lunga durata. Mie nu mi-au zis sa fac nimic, doar am citit pe prospect ca vor aparea sangerari... De inceput se pot incepe oricand, cat timp nu ai un CM regulat acum.
Ieri a fost o zi lunga, cu maraiala multa, dureri... I-am dat oeste zi 60 ml LP fara lactoza, mai mult ca sa ii regleze diareea. Aseara a papat bine, medicamentele topite in LM (vreo 50 ml) + 90 ml de la mine. Nu mai vroia deloc papa, a regurgitat, l-am lasat un pic, apoi iar la san, dar nu mai vroia. A durat cam o ora pana adoarme (mereu dupa masa e comunicativ), asa ca pe la 10 a adormit, la 3 noaptea a papat iar, si acum pe la 6 jumate, si iar ma chinui sa il adorm, cum ii pica suzeta din gura, cum urla... Mie deja imi zboara somnul, dar merg sa mai stau cu sotul in pat... Ca prima jumate de noapte o petrec cu sotul, iar a doua cu copilul... Ma tot mut...
Azi dimi a facut un pic de kk, dar putin de tot, si tare s-a scremut la el... Noroc ca nu mai e cu sange, si culoarea e mai galbena... Sper sa isi revina...
Puiut, cred ca sunteti rupti de oboseala, amandoi...
Sa aeti o zi faina, cu copilasi linistiti, cuminti, cu apetit!!! Diana, EVa ta sigur are apetit, nu gluma... Bine ca mananca, draga de ea!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze