Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (82)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Eu n-am infasat nici o papusa eram complet aeriana cand am nascut primul copil

Mi-a aratat putin la spital...dar la spitalele dir Rom la vremea aia nu te invatau, doar infasau copii si se dadeau mari ca ele (nn. asistentele) stiu sa infase copilul si eu eram nepriceputa si habar nu aveam

Pui scutecul cumva cu un colt in sus, coltul ala il indoi in interior (acolo se pune capul copilului, indoitura sa vina la gatutul lui). Ii pui manuta stanga pe langa corp si invelesti cu coltul din stanga pe care il bagi sub partea dreapta a copilului. Dupa aia ridici coltul de jos ca sa acoperi picioarele, pui manuta dreapta pe langa corp si acoperi cu coltul din drapta. Poate nu iese perfect din prima, ca se mai misca bebele si cand zici ca ai reusit, scoate cate o mana pe afara Dar sigur dupa vreo 10 incercari iese bine...Daca e cineva la spital care iti arata ce si cum...va descurcati imediat.

Nepriceputa cum am fost, la ora scimbatului rugam cate o mamica sa imi infase si mie copilul, la vremea aia in spital copii erau infasati, culmea toate mamicile cu care eram in salon se pricepeau

Intr-adevar, si eu pun in cadita un prosop ca sa fie moale si caldut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Anka la spital cat am stat cu Patrick, mai toti prematureii erau infasati. Ideea e ca s-au simtit luni de zile inconjurati, inveliti, in ceva caldut (lichidul amniotic). Bine, nu ii legi fedeles cu o banda din aia. Pur si simplu il invelesti mai bine intr-o paturica, dar le lasi ceva libertate de miscare inauntru, sa poata misca manutele si piciorusele. Eu am continuat chestia asta si acasa, mi se parea ca doarme mult mai linistit asa. Bine, asta pana pe la vreo 3 luni cand a mai crescut si a inceput sa dea din maini si picioare ca avionul, atunci nu mai avea rost. Nici acuma nu sta invelit, nici sa-l pici cu ceara. Intotdeauna il imbrac in asa fel incat sa nu-i fie frig, ca stiu ca nu sta niciodata cu paturica pe el.
Am mai avut si saci din aia de dormit, cand a mai crescut insa nu i-au placut. Nu i-am folosit decat de vreo 2 ori.

Cum mai ziceam, nu exista reguli general valabile. Daca vezi ca nu-i place, pai atunci nu-l infesi, daca vezi ca-i place, atunci continui. Stie el sa se faca auzit.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 21+ cu posibil
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Eu masaj la baie nu le fac. Nu inseamna neaparat ca e bine...

La primul copil mama ii facea niste de-alea cu tras de cap ca sa se indrpte nu stiu ce..M-a terorizat...Mi s-a parut complet aiurea...

Dupa baie ung incheieturile, sub brat, pe burtica, dupa ureche, la gat etc cu ulei de masline care a fost fiert la bain marine si racit.

In schimb cand o tin in brate o masez usor pe spate, pe picioruse...prin hainute si nu neaparat dezbracata...Sau cand schimbam un scutecel, ne mai masam putin, mai "vorbim"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Iata-ma-s!!

Am atipit si eu langa mandra mea. Azi a venit mai obosita decat de obicei pt. ca au inceput orele de educatie fizica. Cine stie ce i-au "lucrat" pe-acolo .

irina, lori - multumesc .

Referitor la infasat ... eu nu mi-am infasat copilu' si e bine sanatos, a fost linistita si fara. Acum ma refer la infasatul ala sarmaluta, de pe timpul nostru. Asa, infasurata intr-o paturica, ceva, da. Dar nu strans. Si nici acum nu o sa il infas pe bebe.

mamma bis - o fetita si 29s de

Mergi la inceput

Clar, nu ca pe o sarma...nici mie nu mi se pare ca e buna ideea, dupa ce ei stau cum doresc in burtica sa ii obligi sa stea drepti, legati fedeles

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lili_g

Clar, nu ca pe o sarma...nici mie nu mi se pare ca e buna ideea, dupa ce ei stau cum doresc in burtica sa ii obligi sa stea drepti, legati fedeles

Pai pt. mine ala e infasat . Care se practica pe vremea noastra, iar sfaturile venite de la persoane mai in varsta, rude etc. se refereau la infasatul ala. Asa, invelit in ceva, acoperit, infasurat, il invelesti oricum. Zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Am revenit. Am bagat unsonic. Si ce bine a fost....
Legat de infasat cat am fost eu mica(pana pe la 9 luni)am avut probleme cu colicii, iar metoda asa sigur nu a functinat. Am sa vad daca bebe mei o sa ceara sau nu sa fie in fasat.

Laura

25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Sal, fetele! Va pupi, vad ca sunteti bine.
Eu pe fuga, binisor...
Cu infasatul... la primul copil am zis: ce infasat?! Ce eu-s demodata? Plus luxatia aia de sold care se accentueaza... Nu infas copilul! Asa ca la 3 zile Ioana era in super costumase, neinfasata - moderna , nu? - intoarsa pe toate partile ca sa-i schimb un pampers prin costumul ei trendy si cu capsorul balanganindu-se de cite ori o luam in brate... Acum imi dau seama ca greseam... Cit de simplu si comod era s-o fi tinut intr-un scutecel... care-i sustinea bine caputul, spatele, care se schimba imediat, fara acrobatii... Un scutecel care-i amintea de uterul mamei... La bebe2 incerc sa-l infas... sper sa-mi iasa si sa vrea.

Cu masajul... eu-i faceam ceva dupa baie, cu ulei fiert si racit. Dar putin, pe la cute, pe unde transpira. Si n-a avut niciodata probleme cu pielea.

Fug,
Pupi,
Gabi, Ioana si bebe de 22 de saptamini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Stiti ce nu stiu eu?!? Si ma streseaza rau...
Cum se procedeaza atunci cand face caca?
Am inteles ca e indicat sa-l speli, si nu sa "intinzi" tot cu un servetel umed.
Acum vin intrebarile mele:
*si daca face de 4 ori pe zi? Tot asa se procedeaza?
*se spala inca de la inceput de cand are cateva zile sau mai tarzior putin?
*se foloseste cadita, un lighenas ceva sau cum?
*doar cu apa sau si cu un sapunas?

Ca tot sunteti online mai multe mamici cu experienta... i-a povestiti si la cele incepatoare.

Irina ~ 27+ cu

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput

irinuka - eu o spalam de fiecare data dupa caca, de la inceput. Cu apa si sapun. Atunci foloseam produsele pt. bb (nivea, johnson etc.). Acum insa vreau ceva mai bio ... adica am sa ma uit la componente (tip weleda). O spalam direct la chiuveta. Doar daca eram in deplasare foloseam servetele umede.

Mergi la inceput