Fluturasi de martie-aprilie 2011 (40)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui scrish

intrebare pentru cele care sunt deja mamici (pentru ca ma gandesc k stiu mai bine, sunt trecute prin asta): am o dilema legata de alaptare si nu prea gasesc info pe net: cand se spune alaptare, ca norma generala se vorbeste de supt direct de la san, biberon=lapte praf; eu vreau sa imi alaptez bebeul a san cat stam acasa, dar cand o sa ies cu el fie in parc, fie cu prieteni etc m-as simti mai comod daca as folosi pompa pentru sani si as pleca cu provizia de lapte natural direct de acasa. e ok pentru bebe asa?

14+

e ok si cu poma de san, eu am folosit-o cu succes dar din cu totul alte motive, mi s-a declansat f greu lactatia, am trecut si printr-o mastita (inflamare) si o foloseam sa stimulez lactatia..cu cat scoti mai mult cu atat se produce mai mult..mai ales la inceput daca bb nu are putere sa traga..sau daca a fost obisnuit cu bibe sa curga usor din maternitate
dar din experienta, iti spun ca o sa ti se para mult mai comod sa alaptezi decat sa te cari cu bibe dupa tine si sa te mulgi ( daca papa la 3 ore eu cu 1 ora inainte ma apucam de muls, mmai stateam 1 ora cu el cat era treaza si papa si pe urma mai aveam doar o ora liber..adio somn, odihna..e greu..cel mai frumos si igienic si curat si perfect pt bebe e sanul direct. eu personal nu mai vad nici un inconvenient la alaptatul in public, as face-o cu mandrie si cu placere, numai lapte sa fie..
si ai grija cu pompele, eu am avut imprumutata una super, electrica de la medeea care imita suptul natural 9 e si scumpa din cate stiu )..cu celelalte m-am chinuit groaznic si fara succes..
dar mai discutam noi pe subiectul asta peste vreo5-6 luni

mami de Vlad 09.04.2009 si 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

Citat:

intrebare pentru cele care sunt deja mamici (pentru ca ma gandesc k stiu mai bine, sunt trecute prin asta): am o dilema legata de alaptare si nu prea gasesc info pe net: cand se spune alaptare, ca norma generala se vorbeste de supt direct de la san, biberon=lapte praf; eu vreau sa imi alaptez bebeul a san cat stam acasa, dar cand o sa ies cu el fie in parc, fie cu prieteni etc m-as simti mai comod daca as folosi pompa pentru sani si as pleca cu provizia de lapte natural direct de acasa. e ok pentru bebe asa?

14+

eu sunt la prima sarcina,dar m-am 'cultivat' in legatura cu acest subiect pt ca eu liber am decat 18 sapt si vreau sa alaptez printesa cat mai mult(daca ma ajuta doamne-doamne sa am destul lapte)..si poti lasa laptele tau 6 ore fara frigider...deci il poti lua in geanta daca vrei sa te duci la plimbare....
daca cauti pe net scrie cat rezista laptele afara,la frigider si la congelator...
si mai multe informatii iti pot da de sapt viitoare cand incep cursuri pt viitoare mamaici

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

multumesc pentru raspuns miki, cu siguranta o sa mai stam de vorba despre subiectul asta:) eu sunt mai pudica de fel si in parc de exemplu ma gandesc ca m-as simti ft prost sa treaca vreun prost crescut pe langa mine si sa se holbeze aiurea...sau daca iesim cu prietenii nostrii in oras care nu au copii sau nu sunt nici casatoriti sau nici n-au idee de copii sa nu ii pun si pe ei intr-o situatie incomoda stand la o masa la restaurant si alaptand...nah...imi caut si eu probleme:))

14+

Mergi la inceput

stefy iti multumesc si tie, foarte utila informatia in cazul in care laptele de mama se poate "stoca" iti permiti sa mai lasi copilul si la parinti daca ai ceva de rezolvat sau pur si simplu vrei un pic de timp pentru tine fara sa ajungi sa iti faci mustrari de constiinta ca ii dai lapte praf, mi se pare o solutie ft buna!

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:

multumesc pentru raspuns miki, cu siguranta o sa mai stam de vorba despre subiectul asta:) eu sunt mai pudica de fel si in parc de exemplu ma gandesc ca m-as simti ft prost sa treaca vreun prost crescut pe langa mine si sa se holbeze aiurea...sau daca iesim cu prietenii nostrii in oras care nu au copii sau nu sunt nici casatoriti sau nici n-au idee de copii sa nu ii pun si pe ei intr-o situatie incomoda stand la o masa la restaurant si alaptand...nah...imi caut si eu probleme:))

14+

eu parca de 2 ore stiam ca se poate lasa fara frigider..
scrish, si eu eram cea mai pudica..numai ca alaptatul e ceva atat de natural si frumos si perfect incat numai niste prost crescuti cum ai zis si tu pot avea comentarii la adresa ta. si mie mi-a fost greu la inceput dar poti masca cu usurinta fara sa se vada nimic, exista si sutiene speciale si bluze si etc etc..o esarfa ceva poate masca f usor

mami de Vlad 09.04.2009 si 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

yasmi pentru asta merit o clatita in plus, da ??

zi repede cate calorii are o clatita si cate un bol cu supa a la grec ca poate trec si eu la regim, da de maine ca in seara asta am de gand sa-mi fac de cap ... si poate mai tarziu si cu berbatu ` in pat cum spunea anaxena , sa mai scap din calorii

BB on board!!! 15+

totul depinde de ingrediente si cantitati folosita. cu aproximatie ( aprox!! ) o clatita 230 cal+ cu ce o umplii. ciorba a la grec tot asa aprox (ca poate eu pun mai multa carne sau tu mai multa smantana ) 150 ca/100 gr. dar nu e concret pt ca nu stiu cantitatile,

mamica fericita de printesa si baietzoi s20

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stefyapost

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

scrish sa iti fie de bine papica buna pe care ai papat-o!!

anaxena zilele astea fac si eu varza!!! varza facuta fara grasimi are ff putine calorii.

si cum e aia fara grasimi?????ca eu decat pe aia cu ciolan sau cu kaizer o stiu

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 18+

cu carne de porc macra (fara grasimi) sau cu macra de la ciolan. eu de obicei nu pun multa, doar de gust.

Mergi la inceput

am gasit la desprecopii un articol despre asta : http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1383 daca ii e de folos cuiva

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=1383
stocarea laptelui pe DC

Mergi la inceput

Citat:

14+

spre rusinea mea nu sunt experta in ale alaptarii.... dar cu toate info adunate sper sa fie un succes de data asta!
din cate am citit/auzit din moment ce ii introduci bibe la bebe o sa lase sanul, pt ca din bibe curge mai usor si e mai simplu. pl,us ca e multttttt mai greu pt tine cu muls, depozitat,etc. si plus ca s ar putea sa se stranga lapticul in sani in timpul ala sau sa curga din sani ca sunt prea plini, ceea ce mi se pare multtt mai neplacut decat sa alaptezi in public.
sunt 100% sigura ca te vei razgandi dupa ce vei naste.

Mergi la inceput