Opinia publica dezavueaza alaptarea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

alex_andra, sunt curioasa pana la ce varsta ai alaptat copilul. Pentru ca eu pe al meu nu am fost nevoita sa-l alaptez in public pana pe la 10 luni. Era previzibil cand ii va fi foame. Si in primele luni nu prea ieseam din casa.

Dar acum a inceput sa se desprinda de mami, si totusi ii e frica. Asa ca acum, cand vrea sa devina independent, a inceput sa-mi ceara si cand nu-i e foame. Cere de teama, de suparare, de frustrare, etc. Sanul e singurul lucru stabil pentru el, e ACASA. Si ii trebuie in momentul ala, daca nu reusesc sa ma descopar destul de repede incepe sa planga ingrozitor! Chiar nu vreau sa il fac pe puiul meu sa sufere orice ar zice oricine.

Si in legatura cu celalalt aspect discutat aici, cu mamele care nu au fost destul de bine sfatuite ca sa poata alapta, mi se pare de-a dreptul penibil. Deci, ca sa continui comparatia data de voi, inseamna ca mamele cu copii ar trebui sa nu-i plimbe pe strada pentru ca cele infertile sa nu sufere, nu?

Am ramas si eu socata de comentariile din evz. I-am povestit mamei mele. Eu ii mai citeam ei articole din state despre cum e privit alaptatul in public, dar nici una nu ne-am fi imaginat ca asa e si la noi. Mama mea a zis, in intelepciunea ei, ca s-a ajuns asa doar din cauza sexualizarii sanilor. Pe vremuri era normal sa se alapteze in familie, veneau la noi verisoare care alaptau in fata lui taica-meu fara nici o problema. Pentru ca sanii nu erau asa de sexualizati. Dar acum e normal sa vezi poze cu femei cu sani goi, dar un copil la san e ceva scarbos. Cat de bolnava poate fi conceptia asta?


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mie nu mi s-a parut deloc decenta si discreta manifestarea.
decent era daca copiii nu erau expusi publicului ( adica acoperiti asa cum am vazut-o pe cumnata mea cand si-a alaptat copila in parc ) iar discret era daca fiecare mamica ocupa cate o banca prin parc.
asa a parut ca la o sezatoare, in sensul ca am ales sa ne alaptam copilul in aer liber, nu am ales sa alaptam.

comentariile din ziare nu cred ca trebuie sa mai mire pe nimeni, dar ideea nu cred ca a fost bine aleasa ca sa aiba efectul scontat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si eu, din Canada, pot sa iti zic ca aici nu se practica asa alaptarea! Sunt spatii speciale amenajate, care ofera privacy sa poti alapta cum doresti. Dar daca o faci in public, trebuie sa te supui unor reguli!


Citat:
citat din mesajul lui 300

Draga Maru, actiunea in sine www.babyfriendly.ca/Challenge/results-home.aspx" target="_blank">porneste din Canada si e vorba de alaptarea cat mai multor copii la aceeasi ora (locaa) pentru a celebra alaptarea. Anul trecut au participat grupuri de 22 de tari. In Filipine au fost nu 25 si 22000 de mamici care au alaptat in acelasi timp, celebrand acest act atat de sanatos, frumos, normal, recomandabil, de dorit, etc.

Desi nu ma veti vedea in pozele de pe evz, eu sunt una din participante si militez pentru alaptare de multa vreme. E mult spuns militez. Vorbesc, scriu, sfatuiesc, particip la grupuri de suport pentru alaptare. Un asemenea grup de suport se intaneste din cand in cand in parcul Izvor langa locul de joaca, permitand mamelor sa mai schimbe o vorba, sa se descarce, sa se imprieteneasca si sa schimbe impresii si experiente (si) cu privire la alaptare. Coordonatoarea grupului este Roxana Dudus, o mamica alaptareasa in curs de certificare LLL.

In Bucuresti tot ea a pus bazele grupului care a participat la Quintessence Global Breastfeeding Challenge 2010 (anul trecut tot ea l-a organizat, atunci au fost 7 participante - ploua).

Va rog sa nu ma trimiteti sa alaptez sub un prosop sau sa-i explic fetei mele ca de azi nu mai suge unde are nevoie. Inainte de a face asta, va rog sa reconsiderati toate informatiile despre alaptare pe care le posedati si sa va puneti putin in locul copilului care cere de mancare sau confort in situatii (pentru el) limita.

Despre cum reactioneaza lumea vis--a-vis de alaptare am scris mai pe larg aici si nu ma voi repeta. Pe evz.ro ma gasiti sub un pseudonim iar poze cu mine alaptandu-mi in public copilul de doi ani se gasesc aici. Sper sa nu va doara ochii si-mi cer scuze ca nu sunt fotogenica. Orice om surprins vorbind nu iese bine in poze iar eu chiar nu sunt o mare frumusete. Dar nu sa fiu fotogenica am ajuns eu acolo. Daca simtiti in continuare ca trebuie sa combateti alaptarea in public, puteti arunca ochii si pe blogul mediocru, am o suita de postari in care discut diverse aspecte care implica alaptatul in spatii deschise sau inchise, altele decat casa.

Desprecopii, te rog sa ma ierti ca mi-am facut asa reclama pe situl vostru. Imi sunt prea dragi copiii ca sa nu fac ceva sa le ajut mamele sa se simta mai bine cand aleg sa alapteze.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
blogul boboceilorr


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Raluk, eu am avut lapte doar pana aproape de 5 luni.
Deci pana la 5 luni am alaptat.
Dar cand ieseam in parc, aveam lapte muls, iar fata era proaspat mancata, nu plecam cu ea afara nemancata.
O singura data am alaptat, acasa, de fata cu altcineva(exceptand sotul si mama) si m-a deranjat foarte tare lucrul acesta.M-a deranjat ca a vazut ca fetii ii este foame, dar nu s-a gandit sa plece, ca sa ma lase sa stau cu fata s-o hranesc.

Pt mine, alaptatul a fost ceva cat se poate de intim, atat cat a fost.
Iar daca stiam ca plec undeva, plecam cu rezerve.

Acesta este punctul meu de vedere, imi pare rau daca va deranjeaza.
Asa cum si atii au punctul lor de vedere.

Eu daca vad o mama ca-si alapteaza copilul de 2 ani, evident ca nu-i zic nimic, este alegerea ei, dar sa ma inteleaga si pe mine acea mama, ca nu toata lumea gandeste si simte la fel.

Mie nu-mi face placere sa vad asta. Asta e, asta sunt si nu o sa-mi cer scuze pt asta.

A, raluk, nu vad relevanta intrebarii tale.
Un copil, dupa 6 luni, mananca si altceva, nu numai lapte.
Deci, daca stai atat de mult in parc, incat sa i se faca foame, poate manca si altceva.
Nu mai vorbesc de un copil de 2 ani.
De asta spun ca mi se pare ostentativ si exagerat.
Demonstram ... ce?


Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Imaginati-va deci cat e de lucru la capitolul asta, in Ro.




Dar totusi, romanii nu au o problema genetica, nu le lipseste o doaga. 16% este foarte putin pentru o tara relativ saraca. Din cate stiu laptele praf nu e ieftin deloc. Majoritatea romanilor traiesc in mediul rural. Acolo femelie nu ies sa isi plimbe copiii in parc, ii tin in ograda. Faptul ca ele nu alapteaza exclusiv nu este o fita. Este o problema de educatie a medicilor pediatrii, in 90% din cazuri (intuiesc) se trece la alimentatia mixta la sfatul pediatrului. Si de la alimentatia mixta pana la finalul alaptarii mai sunt 2-3 pasi. Din pacate alptarea exclusiva nu prea face fata testului cantarului. Sunt curioasa, graficele de crestere sunt tot ale OMS-ului? Eu nu pot blama o mama care asculta de sfatul pediatrului, mai degraba as blama una care cere sfaturi de la prietene sau (sa imi fie scuzat) pe forumuri. Si pediatrii din mediul rural recomanda diversificarea de la 4 luni. Cred (si va rog sa nu deviem de la subicet) ca din aia 16% marea majoritate sunt tigani. De ce? Pentru ca aia nu-si duc copiii la pediatru...






Inca din maternitate se tot insista pe alaptatul la san.

Inaioana, nu a zis nimeni sa nu alapteze in public, spuneam doar ca unele reactii de la acel articol sunt normale.
Adica tot timpul vor exista pers. pt. care un san va fi ceva sexual asa cum pt. bastinasii aia e ceva total asexual.


Viviana, barbatii aia nu sunt bolnavi, e ca si cum ai spune ca adeptii sexului oral sunt bolnavi.


Acum ca a intrebat Rufus, chiar, care e scopul? Sa sustina alaptarea in public?

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

imi pare rau dar nu ma lasa inima sa nu comentez:
300, de ce ar trebui sa jignesti musulmancele ca sa-ti sustii afirmatiile, esti musulmanca sau de unde ai idee cat de "claustrate" sunt femeile musulmance?

lui raluk i se pare situatia Liei penibila direct, nici un argument nimic.

Putintel ciudat mi se pare alaptatul in public al unui copil de 2 ani, la fel cum ciudat mi se pare sa iti pui problema ca ii e foame copilului trebuie alaptat dar nu iti pui problema ca un copil de cateva luni nu are ce cauta la ora de maxima aglomeratie intr-un mall

si tot asa ...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Inca din maternitate se tot insista pe alaptatul la san.




Iar incepi?...Stiu si eu cum se sustine. Tinand copiii cat mai departe de mamele lor si dandu-le lapte praf cu o juma de ora inainte de 'ora de alaptare'. A...dar stiuuuu...la Timisoara nu e asa...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Xio , Accept, la urmatoarea postare pe vesnica tema cum e medicina in manual va mut la ZZ cu tot respectul.
Discutam de alaptarea in public , nici macar de cat de bine e sa alaptezi sau nu

Multumesc de intelegere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiralina spune:

Fetelor,

Va spun sicer ca am fost neplacut surprinsa sa vad unele comentarii venite de la mame, hai la evz mai inteleg, sunt pustani, barbati, persoane fara copii etc. Dar de la mame care stiu ce inseamna nevoia unui copil, mame descuiate la minte, citesc, se informeaza, folosesc internetul, ma asteptam la intelegere si solidaritate.

Multumesc pentru sugestii legate de alaptatul in public. E f dragut sa va ganditi la binele copilului meu si inteleg dorinta voastra de a ii organiza mesele. Tin sa va spun ca iesirile in aer liber, in speta in parc sunt mai mult decat benefice pentru sanatatea fizica si psihica a unui copil. In parcuri nu exista locuri special amenajate pt alaptare. Siii, asa cum spunea cineva pe aici, laptele matern se digera mai repde decat LP, chiar si in jumatate de ora.

a_alinta, data viitoare vom incerca sa facem o manifestare de genul: fiecare mamica ocupa o banca, ne vom insira astfel pe toate bancile din parc si vom alapta fix la ora 11. Ai dat o idee excelenta.

Tol in cap nu voi pune copilului ever pentru simplu motiv ca nici noua nu ne-ar place sa mancam cu un prosop pe cap.

Dragele mele, lucruri sunt cum nu se poate de simple: OMS recomanda alaptarea minim pana la 2 ani. Cine suntem noi sa judecam ce, cat si cum isi alapteaza o mama puiul?!
Alaptarea inseamna hrana. Nu inteleg cum poate deranja pe cineva imaginea atat de fireasca, de sublima si de plina de iubire a unui copil linistit alaptat de mama sa.

PS: Da, e parerea unui mame care alapteaza si care alege sa isi creasca copilul cat mai natural si sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Raluk, eu am avut lapte doar pana aproape de 5 luni.
Deci pana la 5 luni am alaptat.
Dar cand ieseam in parc, aveam lapte muls, iar fata era proaspat mancata, nu plecam cu ea afara nemancata.
O singura data am alaptat, acasa, de fata cu altcineva(exceptand sotul si mama) si m-a deranjat foarte tare lucrul acesta.M-a deranjat ca a vazut ca fetii ii este foame, dar nu s-a gandit sa plece, ca sa ma lase sa stau cu fata s-o hranesc.

Pt mine, alaptatul a fost ceva cat se poate de intim, atat cat a fost.
Iar daca stiam ca plec undeva, plecam cu rezerve.

Acesta este punctul meu de vedere, imi pare rau daca va deranjeaza.
Asa cum si atii au punctul lor de vedere.

Eu daca vad o mama ca-si alapteaza copilul de 2 ani, evident ca nu-i zic nimic, este alegerea ei, dar sa ma inteleaga si pe mine acea mama, ca nu toata lumea gandeste si simte la fel.

Mie nu-mi face placere sa vad asta. Asta e, asta sunt si nu o sa-mi cer scuze pt asta.

A, raluk, nu vad relevanta intrebarii tale.
Un copil, dupa 6 luni, mananca si altceva, nu numai lapte.
Deci, daca stai atat de mult in parc, incat sa i se faca foame, poate manca si altceva.
Nu mai vorbesc de un copil de 2 ani.
De asta spun ca mi se pare ostentativ si exagerat.
Demonstram ... ce?


Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR


Al meu nu suge din biberon. Nu stie cum.

E posibil sa iti scada secretia de lapte daca ii dai copilului lapte la biberon, chiar si daca e vorba de lapte muls.

Eu nici nu cred ca mai pot mulge acum, nu iese nimic cu pompa. In schimb Alex suge toata ziua.

In primul rand e posibil sa ai ceva urgent in oras, si copilul sa fie flamand. Dar nu despre asta era vorba in mesajul meu, te rog citeste-l cu atentie. Spuneam ca acum cand sunt mai mari vor sa suga si daca sunt satui, vor sanul pentru alinare, cand sunt suparati sau speriati. Si le trebuie in acel moment!

Nu mi se vad sanii cand alaptez in public. De multe ori sunt in miscare, cu el in ergo, el se sperie de ceva, cauta sanul. Trec pe langa o gramada de lume si nimeni nu stie ce fac. Si daca ar stii ce ar fi? Nu inteleg de ce e rusinos.

I-am trimis sotului meu linkurile cu pozele doar ca sa se obisnuiasca cu ideea . Eu nu am nici o cunostinta care sa fi alaptat in trecutul apropiat, de varsta noastra, colega de servici, prietena, etc. Asa ca vreau sa vada sotul meu ca mai sunt ca mine, nu sunt ciudata orasului . Si chiar cred ca asta e scopul acestor manifestari, sa faca alaptatul sa devina ceva obisnuit.

Fetelor din strainatate, sunt scrise undeva regulile acelea de care ziceti, cu alaptatul in public? Eu nu am gasit nimic interzis. Tocmai ca sunt legi facute special care permit femeilor sa alapteze in public:

www.drmomma.org/2010/05/united-states-breastfeeding-laws.html" target="_blank">Legi

Si de pe acelasi site, un articol despre "sfarco-fobie": www.drmomma.org/2009/10/nipplephobia-when-mammals-may-not-feed.html" target="_blank">Nipplephobia


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13

Mergi la inceput