Opinia publica dezavueaza alaptarea
Raspunsuri - Pagina 14
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DorsiliaSi hai sa mai zic o chestie amuzanta dar cu un sambure de adevar: daca tu ma convingi ca o sa imi pot alapta cel de al treilea copil exclusiv la san urmand exact instructiunile tale, eu aleg imediat sa mai nasc un copil. Deci? ce sa fie? |
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adra_bell asta cu alaptarea in public e o falsa problema. (Nu-mi place termenul de alaptat in public, sugereaza asa o sala mare cu spectatori, prefer alaptarea afara) Eu am alaptat 6 luni exclusiv, adica timp in care bebelusa mea ar fi suferit de foame sau de sete daca eu n-as fi scos sanul pe motiv de pudoare. Ba am alaptat-o afara si cine s-a uitat urat s-a uitat de prost, de fapt proasta ca mai mult femeile se uitau crucis. Si de ce atata pudoare, se vede o parte f mica din san, mult mai mica decat la un decolteu sexy. P-afara sunt campanii media care incurajeaza alaptarea in public, www.youtube.com/watch?v=E_2v6a6ybaI&feature=player_embedded" target="_blank">de exemplu, la noi niste fitecine sunt jigniti de o bucatica de piele goala si de un copil care mananca Nota Ma amuza ca nimeni, dar nimeni nu s-a uitat crucis in tineretile mele cand mai faceam topless la plaja adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007) blog Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce |
Eu n-am nimic cu alaptarea, dar trebuie sa spun ca :
-in cazul unui decolteu generos nu se vede partea aia mica de san, adica tocmai areola si mamelonul, ca sanul este vazut ca un organ sexual, supt, mangaiat si masat in timpul actului sexual, iar aici vezi cineva care suge. Pana si suptul in sine, indiferent ca e bomboana, inghetata sau mai stiu eu ce- e vazut ca un gest plin de sexualitate.
-la plaja nu erai singura care facea topless. Sunt sigura ca daca te-ai duce sa faci topless in Sunset Beach s-ar uita toti si ai fi si rugata sa-ti pui sutienul la loc, la fel daca ai face-o in mall sau intr-un parc.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
Luna1 spune:
Vik
La primul am avut un soc. Nici nu luasem in considerare imposibilitatea alaptarii. Eram tanara (23 ani) dar in naivitatea mea era clar: copilul iese pe unde a oranduit natura si mananca ce ne da natura (adica tzitzi). De iesit a iesit pe unde trebuia, dar cu sanul... Am fost socata rau, n-aveam biberoane acasa cumparate, n-aveam lapte, uitandu-ma in urma realizez ca nici nu mi-a trecut o secunda prin minte ca nu voi putea alapta. Nu ca eram inversunata sa alaptez pentru binele copilului sau mai stiu eu ce, nu ca plsneam de informare ci doar efectiv asa era dat de la natura, nici nu stiam altfel (adica stiam dar nu mi-am pus problema ca eu nu voi putea alapta).
Cand mi-a zis moasa (dupa ce m-a tinut mufata la "mulsatoare") ca nu am lapte am simtit ca intru in pamant. Si acum imi amintesc sentimentul acela, il puneam pe Cosmin la san si nimic. El sugea dar nimic nu iesea. Apoi ma mufau la mulsatoare si mamicile celelalte alaptau holbandu-se la mine. Mi-era rusine. Rusine rau, rusine ca am esuat de la natura, culmea ca, asa cum ziceam, n-aveam eu prea multa "carte" in privinta alaptarii, daca ma intrebai de ce vreau sa alaptez ziceam "ca asa e de la natura".
Am facut o depresie postnatala groazica. Pe care abia dupa ani am reusit sa o lipesc de esecul meu in alaptare.
Pe cea mica... mi-am dorit din inima sa alaptez. Insa m-am setat din prima ca de nu se poate asta e, n-am de gand sa mai pic de asa sus. Aveam de toate si pt alaptat si pentru lapte praf. Biberoane, pompe de muls, etc.
Moasele m-au sustinut cat au putut ele, mult, astea sunt obsedate cu alaptarea, insa mi-au zis apoi ca nici ele nu s-ar fi chinuit atat, si nu cred in reusita. Lapte ioc. Sfarcuri ombilicate. Nici cu silicoanele pe ele nu iesea nimic. Probabil si datorita stresului cauzat prima oara.
Da e nevoie de intelegere in ambele "tabere". Insa acum vb despre alaptatul in public si eu nu am nimic impotriva, e benefic, e natural.
My reason
Laura B spune:
300, cred ca sunt obosita rau ca nu inteleg la ce te referi cand intrebi daca stim ce e aia "baby led weaning". Eu stiam ca e o metoda de diversificarii, in care ii oferi copilului bucatele de alimente in loc de supite ori piureuri. Ce-mi scapa?
Zic si eu ca poate ce deranjeaza la subiectele despre alaptat, e ca cine a luptat din greu sa alapteze cat mai mult (lucru exceptional, de altfel), crede ca are solutii pentru orice alta mamica care a incercat sa alapteze -poate cu mult mai mult efort si consum fizic si psihic- dar nu a reusit.
Sunt convinsa ca peste tot in lumea asta sunt mult prea multe femei care nu incearca suficient, sau or fi si altele care renunta prea repede. Asta e targetul principal al campaniei, nu-i asa?
Campania pro alaptare e binevenita cat timp se adreseaza segmentului de femei care ar putea, dar nu stiu cum sa o faca si nu au nici suportul necesar. Inteleg ca in Romania s-a vrut sa fie si o campanie pro alaptat in public. Bun si asta. De curiozitate intreb, s-au impartit si ceva brosuri explicative?
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui 300
dar normalul copilului tau care a r fi fost?? Esti familiara cu baby led weaning? Te intrebai cu ce-ai "gresit" in alaptat. Cred ca ai introdus completarea intr-un puseu de crestere si da, pe urma e greu sa scapi de biberon deci era noormal ca o sa intarci mult mai repee decat 1 an si 6 luni. Dorsilia, cand astepti un copil cauta-ma. Pana atunci, daca vrei sa vezi cum se alapteaza cu succes, vezi blogul de la smnatura, chiar am scris cate ceva despre asta... la modul serios. Oricum, alaptarea e asa o experienta personalizata, incat nu vei gasi nicaieri retete standard. De exemplu, degaba bei 4 litri de ceai zilnic, o sa mergi la toaleta mai des. Trebuie sa alaptezi pana cand copilul scuipa sanul, lla inceput asta poate dura si 4 ore aproape continuu . ABia dupa doua lunise normalizzeaza repede si poate merge si mama mai usor la baie. un boost pentru reusita alaptarii e dormitul in pat cu copilul si alaptatul in somn :D. Asadar, nu exista retete minune, ci doar raspunsuri personalizate la probleme concrete. Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008 b de la bebe, blog... blogul boboceilorr |
1. Nu stiu care ar fi fost normalul Dariei. Stiu doar ca a avut icter prelungit, icter din cauza caruia era mai somnolenta decat alti copii, sugea putin (sa zic 2 minute), adormea si nu mai sugea, trebuia sa o trezesc ca sa suga iar putin, 10 zile nu a luat deloc in greutate - si a fost strict pe laptele meu. Nu sugea in somn, cum spui tu, adormea si dormea.
2. Nu, nu sunt familiarizata cu conceputul de "baby led weaning".
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO -in cazul unui decolteu generos nu se vede partea aia mica de san, adica tocmai areola si mamelonul, ca sanul este vazut ca un organ sexual, supt, mangaiat si masat in timpul actului sexual, iar aici vezi cineva care suge. Pana si suptul in sine, indiferent ca e bomboana, inghetata sau mai stiu eu ce- e vazut ca un gest plin de sexualitate. |
Xio, nu te supara, intelegem ca momentan tu esti doar la faza asta. Cand/daca o sa fii mama si o sa iti folosesti sanii si pt alteceva. Atunci o sa intelegi de ce gestul de a alapta si suptul bebelushului nu are nici o treaba cu ce zici tu aici.
Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
adra_bell spune:
Xio, multumesc, eu stiu de unde porneste toata incrancenarea asta anti-alaptare in public, stiu ca sanii sunt priviti in mod sexual in societatea noastra, dar eu, ca mama care alapteaza nu am nicio vina pentru asta. Pentru mine e imperios sa-mi hranesc copilul, o mama suporta foarte greu plansetul de foame al propriului copil. Da, de fiecare data am facut-o cat mai discret cu putinta, am incercat sa nu se vada nimic, aveam mereu la mine un scutec si acopeream ce ar fi putut iesi afara.
Cineva spunea ca se ferea si de sot cand alapta, ei, nici chiar asa, dar eu simteam ca recipientele cu lapte ii apartin numai bebelusului.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
blog
am hainute la bazar
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
nelia spune:
Din punctul meu de vedere, mamele care s-au chinuit sa alapteze si nu au reusit sint cele care au meritele cele mai multe. Da, celelalte au meritul ca au lasat natura sa functioneze, dar primele au meritul ca s-au luat la lupta cu ea.
Eu cred, de fapt sint sigura suta la suta ca exista mame care nu au lapte, pur si simplu asa cum exista si femei care nu pot face copii. Nu se reduce totul la tehnica alaptarii, genetica are si ea cuvintul ei si si-l spune foarte raspicat.
In alte cazuri, psihicul mamei isi spune cuvintul, se alapteaza din sin, cu dragoste din suflet, dar mecanismul vine de la creier... acolo trebuie sa fie totul in regula. Si daca nu e, intre o mama cu nervii la pamint si in depresie, dar cu titze pline si una cu zimbetul pe buze si plina de voie buna, dar cu biberon in mina, o aleg din start pe a doua: lipsa laptelui matern poate fi mai putin periculoasa decit nervii mamei!
Apoi intervin conditiile in care mama a adus copilul pe lume. Ca sa alaptezi non-stop in primele luni, nu e simplu, daca esti singura si mai ai inca un puiut care trage de tine si un barbat care si-a luat nevasta, nu doica... Si stie si aude ca alte femei nu fac asta si au si ele copii, si uite asa... presiunea asupra femeii e mare si greu de dus. Apoi nu toate mamele pot renunta la slujba, mai ales daca au si pe cineva de incredere care sa le ajute in cresterea copilului.
Dar, din pacate, exista si o categorie de mame, destul de mare, care cred cu tarie in dreptul lor de a alege. Si eu cred, si sint o feminista convinsa, dar pina la drepturile copilului. Ai lapte, ti l-a dat natura, copilul are dreptul la el, s-a nascut cu el, indiferent cit de greu iti este. Ca sint doua, ca sint patru, ca sint noua, dreptul tau la alegere nu ar trebui sa-l lezeze pe al lui numai pentru ca el nu si-l poate cere singur.
In sensul asta este nevoie de sensibilizare, faptul ca se face in public sau acasa tine clar de alegere. Nu a spus nimeni ca e usor sa cresti un copil, alaptarea este una dintre dificultati. Din pacate, eu cred ca multe mamici renunta prea usor la alaptat, chiar daca stiu cum este si le inteleg de ce o fac. In viata te lupti pentru multe lucruri, unele importante, altele mai putin importante. A-ti alapta puiutul atunci cind natura te-a inzestrat, este una dintre cauzele cele mai demne de o asemenea lupta!
Sper ca nu mai e cazul sa mentionez ca scriu pentru proaspetele sau viitoarele mamici, nu am nici un interes si nici o dorinta de a leza mamicile care au incheiat deja acest capitol... [red]Vikinga, Luna, Dorsilia[red] si restul fetelor.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ladyJ spune:
Eu o inteleg pe Dorsilia.
Ea spune pur si simplu ca alaptatul e o chestie atat de naturala incat nu intelege de ce e nevoie ca o mana de mamici sa faca demonstratie cu asta in parc, o data pe an.
E ok sa-ti alaptezi copilul pe unde-l prinde foamea, dar fa-o natural, asa cum e gestul in sine. Intamplarea din parc a fost demonstrativa nu naturala. Din acesta cauza naste comentarii rautacioase.
Pe de alta parte, salut orice initiativa facuta CU CAP , de informare a tinerelor mamici.
Selene_Bunny spune:
nelia, din ce ai scris tu, deduc un lucru: ca este posibil ca eu sa nu fi avut succes cu alaptatul pentru ca iubi nu a fost langa mine cand am nascut si nici in perioada imediat urmatoare... Daca e sa fiu sincera cu mine insami, sunt asa de marcata de stresul din perioada prenatala (ultimul trimestru - am plans mult), de faptul ca nu a fost acolo, langa mine, cand am nascut, de faptul ca si-a vazut pentru prima data copilul "pe viu" atunci cand acesta avea 10 zile si chiar si atunci am facut presiuni asupra lui pentru a veni, imi erau lacrimile in gat, si acum imi vine sa plang, nu pot povesti cu el despre ce am simtit atunci pentru ca simt ca as racai niste rani care nici coaja nu au prins bine, ca nu a vazut-o decat o data pe luna pana pe la 9 luni...
Si, desi toate sunt din vina mea - eu am generat conflictul - sunt marcata, ma doare...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Pantofiori de vanzare - noi, frumosi!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii