Strumfi de iulie-august 2007(197)
Raspunsuri - Pagina 10
Kariris spune:
papricas fac si eu azi dar de vitel. Si cu galusti, eu altfel nu am mai mancat papricas. se poate si altfel ioana?
Michy eu cand vreau sa fac ceva care sa le place si sa fie usor si rapid bag snitele de pulpe de pui dezosate la cuptor (fara ulei) si o garnitura de pure de cartofi, spanac, cartofi la cuptor cu rozmarin, ma rog ce va place voua. sunt foarte bune si se facc si repede.
Ieri am facut pt prima oara ciorba de praz cu bors. A iesit excelenta, nu mi-a venit sa cred ca poate fi atat de buna o ciorba doar din radacinoase si praz, ma rog si ardei gras si ce-am mai pus eu pe acolo...si fara sa calesc nimic si felul doi, ai sa razi, mancare de praz cu pui. A fost ziua prazului la noi in casa. Mie imi place tare mult prazul.
ioanaiub spune:
Kari, soacra-mea ne mai face din cand in cand papricas dar face galuste doar la cel cu smantana, cel cu rosii il face fara galuste si facem langa el un piure de cartofi ... acum sa-ti spun drept, eu nu ma dau in vant dupa galustele alea, sunt cam tari si mie imi plac doar alea pufoase, din gris
eu fac snitele la cuptor din pulpe dezosate, date prin ou, pesmet si cascaval ras, mie imi plac foarte mult dar David spune ca nu sunt ca "snitelele lui buni", care, bineinteles sunt mai bune
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
musso17 spune:
neatza
fetele,cum sunt snitelele astea la cuptor?le dau prin maglavais si apoi le pun in tava de iena?presupun ca fara ulei.
eu fac papricas de pui dupa reteta lui kariris si galustile imi ies fenomenale,moi si pufoase..pun in compozitie o lingura,doua de smantana
Vivela spune:
neata
beeeei, tortul ala a fost facut cu manutele mele .
culmea, arata bine si este si unul dintre cele mai usoare torturi pe care le-am facut eu. sper sa fie si bun, inca nu l-am executat.
asta dupa o serie neagra in ale culinaritului, incepand cu tortul lui david...pe bune, de atunci pana acum numai rateuri am dat, nici macar o supa n-am reusit sa fac, nu stiu ce naiba. ba iesea mancarea fara gust, ba o uitam pe foc...incercasem si niste checuri saptamana trecuta... asa de bune au iesit incat nici cainii nu s-au atins de el (si erau saracii infometati) .
mychy, ardei umpluti? varza calita cu carnati/costita? ghiveci de legume cu carne? fasole verde? pilaf cu carne si ciuperci? ostropel de pui cu piure?
hai ca ti-am dat idei, alege si tu ceva.
acum am si eu o problema "barbateasca". la david a mers ok decalotarea, nu am avut probleme. dar de cand baiatul a crescut, nu ma mai lasa sa-l ating la "dansul" si vad ca iar s-a stramtat orificiul, nu se mai decaloteaza. nu-s probleme cu urinatul, dar sigur nu mai merge operatiunea.
io cu forta nu-l tin, nu-mi violez copilul, dar culmea, nici el nu se mai "joaca" acolo, i-am explicat eu cum sa se spele, i-a zis si taica-su, i-am lasat pe amadoi sa "discute", dar fi-miu e incapatanat si cica nu vrea.
eu ce fac acum? asa-i ca toata manevra asta cu decalotatul a fost degeaba pana acum? sau poate asa o fi normal, daca a revenit la forma initiala dupa ce am lasat natura in pace.
habar n-am, insa am la ce sa ma gandesc acum...
Traiesc in Orasul Alandala
Luna1 spune:
X-ray ce bine ca ati scapat doar cu homeopate. Bravo.
Kiriris sanatate multa fetelor. Sper sa scapati usor. Imi permit doar un mic sfat, da-le sa bea multe lichide, in special suc de coacaze, aici se recomanda sucul de coacaze (cumparat) in infectiile urinare. Baut mult.
Mada ma bucur ca te citesc. Pupici la Emily.
vivela eu zic cu decalotarea sa-l lasi in pace, dupa varsta de 3 ani orificiul se regleaza singur. Sincer eu dupa un an jumate nu-mi amintesc sa fi insistat la locul cu pricina. Aici nu se stie de decalotare, nu iti recomanda asa ceva, se uita dr la tine ca la masini straine daca vii cu ideea asta.
Ce gospodine sunteti, torturi (cu accent pe uri) eu nu fac ca prea ma tortureaza.
My reason
ioanaiub spune:
Vivela, eu dau carnea prin maglavais (ou cu pesmet), apoi le dau prin cascaval ras si le pun in cuptor, in tava, pe hartie de copt , dupa ce prind putina crusta le intorc ... eu am gasit reteta asta www.bucataras.ro/retete/2203/pulpe-si-piept-de-pui-crocantoase.html" target="_blank"> aici
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
Kariris spune:
eu snitelele de pulpe dezosate la cuptor le fac asa:
pregatesc 4 pulpe dezosate (spalate si uscate in prosop de bucatarie). Bat 2 oua cu 3 linguri de lapte, o lingura de faina, cascaval ras destul de multicel (dupa cum preferi). Dau carnea in acest maglavais, dupe care o dau in pesmet si o asez frumos in tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu hartie de copt. Cam la 180 de grade pun eu cuptorul. las sa se rumeneasca si intorc pe partea cealalta.
Am uitat: in compozitia aceea (maglavaisul) pun si sare si marar proaspat, iar pe snitele in tava pun cate o felie rasa de unt (foarte subtire).
Eu nu stiu de papricas cu smantana sau cu rosii. eu stiu de papricasul unguresc, cu paprica (boia dulce), ceapa la greu, ardei capia si carne de pui. La galusti pun putina smantana si nu mi-au iesit niciodata tari.
Luna merci mult de sugestie. Sa vad unde gasesc sirop de coacaze. Nu stiu parca prea usor dau medicii astia medicamente foarte tari. Eu as pastra ciprofloxacina ca pe o ultima soutie nicidecum nu as incepe cu asa ceva. offf ca mai bine faceam medicina nu dreptul!! CA sa cresc copii nu imi trebuia dreptul, dar medicina ma mai ajuta totusi!
ioanaiub spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musso17 ioana multumesc,eu eram aia cu maglavaisul. georgiana,mamica de mihnea |
ca sa vezi cum citesc , tot din doi in doi ... mi-a ramas gandul la tortul Vivelei ... se vede ca e vineri astazi
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate