Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *272*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Ziua buna,
desi asa cum ploua, numai buna nu-mi pare. Eu urasc toamna. Ador vara si iarna daca e zapada imaculata. Stiu ca-s mofturoasa...

In nasurile baietilor s-au instalat niste muci nesuferiti. Sper sa fie doar atat si sa plece repede. Miere, propolis citrice si rabdare deocamdata.

Eu cu Monti asta nu stiu cum e, nici nu m-am obosit sa ma documentez. La noi dulciurile se rezuma la miere, uneori dulceta/gem facute in casa, clatite, placinte tot facute in casa si rar cioco, biscuiti.
La gradi primesc prajiturele si placinte facute acolo, n-am vazut in meniu dulciuri din comert.
In rest, le dau mancaruri gatite, budinci, sufleuri, nu exista prajeli (rar snitele). Nu avem mezeluri, dar au la gradi 1-2 zile /sapt...asta e...n-am ce sa fac.
Nu avem rontaieli intre mese, doar fructe.
Laptele e de vaca, de la sursa, deci gras. Il tolereaza si le place. Neaparat cu nesquik...cacao...nu prea-mi convine, dar se lasa cu urlete daca refuz...le pun un praf, cat sa le iau ochii si urletele si asta e.

Alina, cum mai e Ana la gradi?

Miri, bun venit acasa si refacere rapida.

Am citit despre unghii si geluri...bravo ca apucati s-o faceti si sa va bucurati. Eu nu reusesc, arareori daca imi dau cu oja, ma enerveaza ca a 2-a zi nu mai arata ca la inceput, o sterg rapid si nu ma mai dau cu lunile. De fapt ma enerveaza alta culoare decat cea naturala...dar chiar daca dau lac incolor, ma enerveaza ca se matuieste la primul spalat de vase. Chiar ma gandeam...o sa ma dau cu oja la pensie? Inca nu m-a prins chestia asta .

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

fetelor am si eu o pb (sper sa ma bagati in seama): Dudu refuza sa faca la oala...spune cand ii vine sa faca kk dar se baga in dulap si nu iese pana nu e faptul consumat. L-am asezat pe olita, pe capac dar se inhiba si nici vorba de productie...efectiv nu vrea sa accepte. Pipi a facut de cateva ori la wc, ca baietii dar asta ca i s-a parut fun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Gratiela eu in afara de perseverenta si multa rabdare nu stiu alta cale. Si Andrei a avut mult timp un comportament asemanator. Spunea ca face, se aseza pe vine oriunde si facea. Dar daca vroiam sa-l pun pe oala era jale, plansete, urlete, tavaleli, ca nu vrea pe oala. Uneori, reuseam sa-l pun pe oala, dar nu facea si imediat cum il imbracam facea pel.
A durat cateva luni povestea asta. Lui nu i-a plact pe colac, nici lui frate-sau nu-i place. Amandoi fac pipi la wc in picioare si kk la oala.
Spui ca a stat la soacra ceva vreme, nu? E important cum desfasoara ea ostilitatile, cum incearca sa-l convinga, daca il cearta sau nu, etc.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna fetelor

cum sa procedez .. aseara, eva a plecat sa doarma la socrela. dupa un timp, a inceput sa tipe ca ea vrea la mama ei, a facut taraboi de a auzit-o de la noi din casa ta-so .. bon, a linistit-o socrela si apoi a intrebat=o de ce face tot circul asta .. la care eva i-a spus ca face asa ptr ca mama ei o iubeste mai mult pe anna decat pe ea .. in fine, i-a explicat socrela ca pe amandoua le iubesc la fel, ca har ca mar .. and so on .. nu stiu, insa, ce a priceput ea .. avem si noi activitatile noastre, ma joc separat cu ea, o duc in mall, la cumparaturi etc .. insa, tot are impresia ca pe ea n-o iubesc desi ii acord mare atentie ...

cum sa procedez??

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

buna fetelor

cum sa procedez .. aseara, eva a plecat sa doarma la socrela. dupa un timp, a inceput sa tipe ca ea vrea la mama ei, a facut taraboi de a auzit-o de la noi din casa ta-so .. bon, a linistit-o socrela si apoi a intrebat=o de ce face tot circul asta .. la care eva i-a spus ca face asa ptr ca mama ei o iubeste mai mult pe anna decat pe ea .. in fine, i-a explicat socrela ca pe amandoua le iubesc la fel, ca har ca mar .. and so on .. nu stiu, insa, ce a priceput ea .. avem si noi activitatile noastre, ma joc separat cu ea, o duc in mall, la cumparaturi etc .. insa, tot are impresia ca pe ea n-o iubesc desi ii acord mare atentie ...

cum sa procedez??

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe

Elle, , e un moment mai dificil pentru Eva se pare ... poti sa ii spui povestea aia frumoasa cum ca, unei mame ii creste o inima noua pentru fiecare copil pe care il are ...si deci nu poti sa o iubesti mai mult pe Anna pt ca ai o inima la fel de mare pt fiecare din ele....

E posibil si ca Eva sa fi repetat sau doar sa fi proiectat asupra ei ceva ce a auzit, chiar daca nu se referea la ele doua. Din pacate, situatia aceasta de rivalitate si competitie pt a-ti castiga iubirea va mai persista, e inerenta deoarece au varste apropiate si sunt si fetite amandoua.

La noi in familie sora mea a fost cea mai sensibila, care cauta mereu sa se asigure ca e la fel de iubita ca si mine, sora ei mai mare. Si la noi diferenta de varsta e mica (un an si 10 luni). Si ea punea intrebari directe parintilor, ca sa ii forteze sa spuna ca pe ea o iubesc mai mult. Si prin tot comportamentul ei incerca sa atraga mai multa atentie si afectiune. Vestea buna e ca asta a incetat la un moment dat, si acum ca adulti ne intelegem minunat :-)

Sper ca si la Eva sa fie doar o faza, e bine ca aveti timpul vostru impreuna, e necesar. Si acum ca o duci la gradi, e departe de tine toata ziua, nu te mai vede si nu mai are control asupra situatiei de acasa. E normal cred sa aiba astfel de dileme. Sper sa te ajute mai mult zuzicile cu copii mai mari care au trecut deja prin situatia asta. Pup cele trei fete frumoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

buna fetelor!
sper ca nu ne-ati uitat
dar timp de calculator nu mai am decat la serviciu si acolo doar pt job.
am intrat acum putin, fetele dorm si vroiam sa ma laud si eu putin cu Daria, care de 3 zile merge la gradi si s-a acomodat foarte bine, mananca si doarme acolo iar cand merg sa iau seara cu greu se lasa imbracata. sper sa fie asa si de acum incolo. educatoarea mi-a spus ca este cuminte, merge singura la toaleta, se spala pe manute...ea merge la o grupa combinata si a ajutat-o cred eu si faptul ca sunt si copii mai mari decat ea si nu mai plang dimineata cand ii lasa parintii acolo.

Elle, eu problema Dariei am rezolvat-o pe jumatate, parca nu o mai loveste pe Iulia asa de des. am fost cu ea la teatru, am luat-o doar pe ea acasa si pe Iulia am lasat-o la mama, ii citesc in fiecare seara o poveste. la noi a aparut alta problema, de cand merge la gradi parca e mai obraznica si mai rasfatata decat inainte.
sper sa rezolvi cat mai repede problema Evei, poate ar fi bine sa ii spui ca tu mergi la serviciu si Ana sta cu mamaia.

Grati, chiar nu stiu cum sa te sfatuiesc in privinta olitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Neata.Poftiti la cafeluta...
Elle...nu stiu ce sa iti zic cu Eva,eu de mica am crezut ca tata o iubeste mau mult pe sormea mai mica cu 2 ani...si nici acum nu sunt prea convinsa ca nu e asa...
Grati ai incercat olita cu muzicuta,aceea care canta cant "simte" rodul productiei?la noi asta a mers...
Noi tot cu muci si un pic de tuse si Bia si eu...
Si o perluta de Bia "mami ma doare burtica si ca sa imi treaca trebuie sa ma uit la desene animate"...

Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz

Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

ceau!

Grati greu de zis, mi greu sa iti dau un sfat in privinta acceptarii olitei si wc-ului.
Pe Razvan l-am pus pe olita inca de cand era bebe, nu neaparat ca sa faca ceva ci mai mult sa o cunoasca.A fost o perioada cand facea treaba mare in fiecare zi in ea, inconstient bineinteles, dar stiam aproximativ ora la care face.
Dupa un an a primit cadou suportul ala pt wc pe care l-a incercat din prima si i-a placut.Iar acum pipi face in picioare la wc.

Acuma imi trece ceva prin cap, da mi cam jena,oare daca il lasi sa te vada ca si tu faci la wc?
Am auzit sau vazut mai demult o varianta cum cineva isi convingea copilul sa faca la wc spunandu-i ca wc are nevoie de mancare, ca aia ar fi mancarea lui

Ele cred ca ce ti-a scris Stancutza e cel mai potrivit in ceea ce o priveste pe Eva.
Daca ai avea o prientena psiholog poate te-ar ajuta mai mult sa o intelegi pe Eva.

Nemary ma bucur ca s-a acomodat atat de bine Daria la gradi.
Micuta mica ce-ti mai face?

Lala20 sanatate!E o figura Bia ta.

Si Razvan imi spune ceva de genu : mama veau inghetata ca tusesc si tebe sa mananc!Sau " mama vreau ciocolata ca mi foame".
sau" tataaaa, tataaaa, nu aude tata, ii surd ca o mancat cartofi.(asta a auzit-o de la socru-meu )

(slideshow)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Daca va e dor de Razvanici am pus cateva pozici :

http://entertainment.webshots.com/photo/2923606420102497651QlfnAb

(slideshow)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati_magureanu spune:

Dragele mele, drage!

Imi "rod unghiile de ciuda" cu vremea asta...Imi doresc mult sa ma vad cu voi. Simt ca vremea trece cu repeziciune, ma voi intoarce in state si cu voi tot nu o sa apuc sa ma vad :-(
Poate ne vedem sambata sau duminica asta in vreun parc (daca se face ceva mai frumos afara)? De saptamana viitoare o sa fiu o perioada ocupata si nu voi mai avea posibilitatea de a ma intalni cu cineva. Apoi se face iar frig (din cate am inteles) si apoi plec...
Mai este vreo expozitie sau vreun eveniment pt. copii week-endul asta?
Trimit nr.-ul meu de telefon pe mail-ul comun si ne auzim. Cine doreste si este available, mi-ar face mare placere!
Pup clopoteii cu nasucuri curgatoare, tuse enervanta si altele (si noi ne luptam cu o tuse nasoala).
Mirik, sanatate multa si refacere rapida..nu mai stiu ce interventie ai suferit...n-am mai citit lately...
Elle, draguta mea, este tare dificila varsta asta la copii...Ma uit si la Matei ce reactii are vis-a-vis de vara'su si ma ingrozesc la ideea aparitiei lui bebe 2...Mizez doar pe faptul ca Matei o sa fie ceva mai mare si mai constient si responsabil :-)
Cred ca trebuie sa mai treaca un pic de vreme si pentru Eva si isi va mai schimba atitudinea fata de Ana, vei vedea.
Va pup pe toate si, again, daca sunteti doritoare de o mica intalneala week-end-ul asta, daca este frumos afara, va astept cu propuneri asupra locatiei.

See you!

Mergi la inceput