Cand iti pierzi rabdarea...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

oana si noi suntem in acelasi stadiu, doar ca eu sunt la a doua experienta ca mamica si am invatat sa imi stabilesc prioritatile. Bebelusul meu de 5 luni si un pic se trezeste de 10 ori pe noapte pentru san sau doar sa verifice daca sunt cu el. Ideea e ca eu nu il las sa iasa din starea de somnolenta, il inconjor cu bratele culcat, il alaptez, il mangai pe cap pana adoarme la loc. Si mai atipesc si eu o jumatate de ora. Ziua are 2-3 reprize de somn si la cel putin una din ele ma culc si eu langa el. Astfel sunt mai odihnita. Daca tot ma simt obosita, ma culc iar cand adoarme. Mai am un baietel de 4 ani, daca sunt varza de oboseala cand vine de la gradi, e un calvar pentru toti.
Exact ce au spus fetele te-as sfatui si eu:incearca sa culci bb mai devreme (daca este foarte obosit nu poate adormi de oboseala - ideal ar fi intr 20-21 sa adoarma), stai cat mai mult langa el, canta-i, vorbeste-i, incearca sa faci treburile casei cand vine sotul - la mine functioneaza.
As adauga ca nu exista sabloane pentru copii si nici solutii universale, voi doi tu si bebe veti gasi calea cea mai buna.
Eu iti urez multa putere si te asigur ca suntem multe mamici care experimentam nopti nedormite, ca sa nu iti faci griji ca are bebe ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Fetelor, va multumesc mult pt toate sfaturile si postarile voastre...Aseara am avut in sfarsit o noapte linistita, am facut baita la 21, i-am dat sa pape si a dormit pana la 3,i-am dat iar a pape si s-a mai trezit la 5:30, i-ammai dat un pic de bibe si a mai dormit pana la 7:30,i-am dat sa pape si apoi la 9:20 i-am dat suc de mar..mama ce i-a placut, i-am dat vreo 5 lingurite, a plang mititelul cand s-aterminat de mise rupea inima:)...acum mi-a adormit in brate...nu stiu pt cat timp.... Am luat in considerare si faza cu deochiul pt ca sotul meu se deoache mereu si numai cu rugagiune ii trece,..asa ca lui Iusti ii zic de multe ori pe zi Tatal Nostru+ seara la culcare...
Ma bucur mult ca am scris aici si ca am gasit rezolvarea problemei...e greu la inceput cand n-ai pe nimeni sa te sfatuiasca..ba unele mai destepte m-au sfatuit sa ma duc la medic sa imi dea somnifere pt bebe..eu nu-s de acord cu asta...si mie mi-a dat dr somnifere cand eram bebe, si mama mi le-a dat si azi imi tremura ff tare mainile...cred ca de atuncimi se trage ca toata copilaria am avut problema asta...Soacra-mea cica "are ceva copilul asta de-i asa agitat...", dar eu cred ca asa e el, se misca continuu, cand mananca e jale...ma chinui o ora sa-i dau pt ca se misca continuu..iar ea zice ca are o problema..poate ea are o problema...Oricum sper sa fie bine de acum..mai vedem...Oricum va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oana, cred ca te cam grabesti cu diversificarea, respectiv cu sucul de mar. cine te-a sfatuit sa incerci, pediatrul ?

mai lasa-l putin pe baietelul tau, chiar daca ii dai lapte praf, ar fi bine sa incepi diversificarea "ca la carte" abia pe la 5,5-6 luni.

gasesti aici pe forum multe subiecte si sfaturi, cum sa procedezi astfel incat sa nu fortezi sistemul digestiv al copilasului tau.

stiu ca nu prea ai timp sa cauti si sa citesti subiectele respective, poate te ajuta fetele cu sfaturi concrete privind diversificarea alimentatiei, de la ce varsta e bine sa incepi si cu ce alimente/sucuri.

spuneai ca te chinui cu caruciorul pe scari. la voi in bloc nu exista vreun spatiu de depozitare la parter, unde sa-l poti lasa, sub cheie ? sau, daca ai masina si o tii in fata blocului (adica nu circulati zilnic cu ea), ai putea lasa caruciorul in portbagaj.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Diversificarea am inceput-o la sfatul medicului...oricum ii dau 4-5 lingurite d zeama de mar pe zi si nu mai mult...Carutul nu am cum sa il las in portbagaj k sotul ia zilnic masina cu el si nici alt spatiunu am asta e....cu diversificarea nus dac am inceput prea devreme, am inceput cand el avea 4 luni...dr mi-a zis k pan la 6 luni sa-i dau sucuri de morcov, mar si portocala (portocala nu am curaj), de la 6 luni incep cu solide...seara ii dau o masura de cereale in lapte...asta e tot ce ii dau...e mult, e putin...nu stiu dar dr asa mi-a recomandat...am citit pe net cam tot ce e postat de diversificare...Ms de sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Esti nedormita si suprasolicitata.
Fii mai blinda cu tine.
Si nu uita, respira adinc, numara pina la zece, gindeste-te la ceva frumos si fii recunoscatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Oana, eu am doi copilasi cu o diferenta de 2 ani si 5 luni intre ei. Cand am nascut fetita, am venit acasa si dupa ce ca in maternitate nu dormisem 6 zile nici 6 ore adunate ca sugea sau stata agatata de san nonstop, acasa ma stepta un copilas de 2 ani si 5 luni cu micile lui nevoi si dileme despre ce se intampla in casa, unde am fost eu plecata si oare cand mai plec, si cine e plangacioasa mica si rosie din patutul instalat in camera lui, care e tinuta toata ziua la pieptul mamei lui, de el nu mai are loc decat cu greu. De ce mama lui e mereu agitata, plange si e obosita, uneori tipa la el, la tata si tranteste lucrurile, usile si se inchide in baie....Da, a fost greu, singura pana la 6 seara zilnic in casa, la plimbari cu ei, cu biberoane, scutece, termos, bodyuri, paturici, lapte praf, cate 2 suzete, etc. Il puneam pe baietel intr-un leagan si cu o mana leganam caruciorul cu fata, cand ii era foame ii pregateam biberonul, ma duceam intr-un colt de parc, ca si manca agitata daca era zgomot, si ii dadeam masa, rugandu-ma in gand si de baietel sa stea langa carucior si sa n-o zbugheasca pe undeva, noroc ca saracutul era si este ascultator. Insa se plictisea ca ea bea incet, si cu pauze, si mie imi amortea spatele aplecata pe carut ca nu vroia sa bea tinuta in brate, de la 2 luni de cand nu am mai avut deloc lapte, a refuzat sa bea formula tinuta in brate, vroia culcata pe pat sau in carucior. Asa au trecut primele luni. Caruciorul il tineam in scara blocului legat de calorifer, si asa coboram cu fata in brate 3 etaje, cu o gentoaca pe umar cu lcururile el, cu o plasa de jucarii de nisip pt el, si cu el de mana. Si la venirea inapoi mai aveam si o plasa de legume si fructe ca faceam si fac si piata si acum.
De dormit eu nu puteam dormi nici cand dormea micuta ca nu dormea baietelul si trebuia pt el macar sa gatesc si sa tin casa curata, sa ma mai joc si cu el pana se trezea surioara. Noaptea dormeam cu amandoi, ma trezeam pt laptele ei. Ziua le dadeam sa pape pe rand, uneori cerea si el deodat cu ea si ii dadeam un colt de paine pana terminam cu hranitul ei.
Eram cu nervii terci, plangeam cand ma dobora oboseala rau, in orice moment al zilei, si gatind si facand curatenie, erau perioade de oboseala crunta, mai ales cand mai faceau stereo cate o viroza, cu muci, febre, nu eram eu odihnita niciodata dar cand nu erau ei bine, eram complet distrusa, cata vreme au fost fff mici amandoi mi-a fost tare-tare greu, noroc cu forumul. aici gaseam raspunsuri la intrebarile mele, raspunsuri pe care multe le stiam si eu dar imi facea bine sa le citesc enuntate si de alte mamici, ca intarire, suport moral, sfaturi, idei noi.... si incurajare ca va fi mai bine si mai usor pe zi ce trece si incet m-am agatat de o idee, anume ca important este sa ne rugam si sa multumim lui D-zeu ca copiii sa fie sanatosi si sa creasca mari, sa-I multumim pt fiecare zi in care copilasii sunt bine.

o sa fie mai bine si la voi, roaga-te cand simti ca esti la pamant psihic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Eu cand imi pierd rabdarea ... imi iau o pauza ... asta daca anm cu cine sa o las pe micuta, si ies la o plimbare prin magazine cu gandul sa imi cumpar ceva frumos si ajung acasa tot cu hainite pentru dansa .
Daca nu am cu cine sa o las, ma calmez singura spunandu-mi ca indata ce va sosi cineva casa ma voi relaxa ; functioneaza foarte bine daca gandesc asa, asa de bine incat cand in sfarsit ajunge cineva acasa eu nu mai am nevoie de pauza ... exceptie fac momentele cand sunt foarte, foarte obosita ca atunci singurul lucru pe care il vreau e sa dorm macar o ora.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Foarte frumoase gandurile voastre fetelor...va multumesc pt suportul moral..azi sunt mai bine k azi-noapte a dormit tati cu el...asa ca baietii...iar de o sapt doarme si tati cu noi si mai mult el ii da sa pape...mi-e mila de el k se duce si la munca dar el vrea asa...

Mergi la inceput