Cand iti pierzi rabdarea...

Buna fetelor...din nou...Simt ca o iau razna...Bebele meu nu vrea sa mai doarma noaptea...e agitat, plange si vrea mereu tinut in brate (eu nu l-am obisnuit asa pt ca imi imaginam cat de greu e sa stai toata ziua cu un bebe in brate), dar jos nu mai are stare..Noaptea se trezeste din ora in ora si nu vrea nici sa manance, nic sa doarma..am luat-o razna..ma trezesc tipand la el...uneori as vrea sa-i dau una la fund k prea tipa degeaba..ma abtin mult..plang ca nebuna de fiecare data cand ma enervez..dar deja nu mai pot..cred ca si oboseala sa fie motivul...Offf..imi vine sa mor..k nu mai am deloc rabdare cu el...Problema e ca nu am pe nimeni sa ma ajute..era bine dak aveam pe cinva macar 1-2 ore pe zi sa stea cu el sa ma mai linistesc si eu...Sotul vine seara tarziu si mai sta si el cu Iustin..k altfel m-as duce la balamuc!!! Nu ma judecati prea aspru..dar sincer nu stu cu cine sa vb de starea mea...stiu ca am luat-o razna si ca ar trebui sa am mai multa rabdare cu el...Il Iubesc EMORM, dar nu mai fac fata...
Raspunsuri

Natasa spune:
Nu prea poti primi decit incurajari pe aici. Tu ai avea nevoie de o mina de ajutor, dar nu o ai, asa ca profita de orice moment in care doarme si dormi si tu si cind simti ca nu mai poti, lasa-l un minut in pat si respira adinc. NU da in bietul copil, in niciun caz nu plinge degeaba, asa e doar in mintea parintilor care cred ca bietul bebelus e capabil de vreo conspiratie sau vreun santaj... E greu, foarte greu, dar ai rabdare si trece si perioada asta. Fi-miu s-a trezit noapte de noapte pina la 2 ani jumate, dar intrase totul in rutina, nu mi se mai parea un chin sculatul la ora 4 :) Cite luni are bebe? Mai are colici? Ii dau dintisorii? Ia-l cu voi in brate noaptea si asa va dormi mai bine. Fa orice te ajuta sa ai si tu un pic de confort si lasa parerile preconcepute la usa. Bebe vrea in brate fix pina poate sa plece sa exploreze, pe urma nu-l mai tii, asa ca nu face din asta o drama, tine-l cit are nevoie. Dureaza ceva pina cind gasesti cele mai bune solutii, dar oricit ar dura, nu mai urla la el (iti imaginezi ca doar ii accentuezi starea de rau???) si sa uiti ca ai putea ridica mina la copilul tau, chiar daca asta era (si mai este, din pacate) moda printre parintii romani.

alex_andra spune:
Buna.
Daca tipi la copil, sau dai in el, va plange si mai tare, iar tu vei fi si mai frustrata.
Si nu este o solutie, nu?
Noaptea, cand se trezeste , mai fa schimb si tu sotul tau.
el lucreaza la servici, dar si tu ai job-ul tau, acasa.
Deci, amadoi lucrati
Cand iti pierzi rabdarea, cand iti pierzi controlul, hmm, teoria e simpla....eu, in practica, fac asa: cand simt ca nu mai pot, o iau de la zero
Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, dar revin.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Ilinca_M. spune:
Eu inteleg ca esti suprasolicitata si depasita de situatie, dar trebuie sa faci ceva sa te echilibrezi, sa-ti revii, trebuie sa incerci sa te "auto-dresezi". Gandeste-te ca al tau copilas are abia 4 luni, e perfect normal sa se trezeasca noaptea chiar si din ora in ora, poate-l doare burtica (i-ai bagat si cerealele alea seara si stiu de la alte mame ca au avut efect negativ asupra burticii copiilor lor); nu e normal sa te gandesti "sa dai una la fund" unui copil de 4 luni (unui copil in general, dar cu atat mai monstruoasa e ideea de a lovi un pui de 4 luni!!!); eu stiu ca e doar un gand si va ramane mereu la stadiu de gand, dar nu e bine ca gandesti asa...si ca "prea urla degeaba". Un copil asa mic nu urla degeaba, incearca sa te pui in locul lui: crezi ca el prefera sa se trezeasca si sa urle daca ar putea sa doarma?!
Mai zici ca "nu l-ai obisnuit asa"(cu luatul in bratze). Pai daca la cateva luni nu iei un copil in brate, cand sa-l iei?! Incearca sa te echilibrezi, sa incerci sa privesti lucrurile din perspectiva lui. Faptul ca plangi/te enervezi/ te agiti inrautateste foarte mult lucrurile,practic ii transmiti intreaga ta stare lui, incearca sa te controlezi.
Si cum dracu' sa tzipi la un copil de 4 luni?! Vrei sa-l imbolnavesti de nervi? Vrei sa faca spasmul hohotului de plans? Ia magne B6, fa ceva, problema e la tine, nu la copil, vorba sloganului:"cheia e la tine"
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever

oana_lex82 spune:
Ms mult fetelor, sunt constienta ca nu rezolv nimik urland dar mai tip cand nu mai pot de nervi...ricum ma abtin mult...are 4 luni...il iubesc ff mult dar uneori ma simt depasita de situatie....dintii nu cred ca ii ies..de fapt medicul zicea ca nu da semne sa iasa..dar mai stii/....

viviana spune:
Oana, trage aer in piept si ia-o usurel.
Cate luni are bebele tau?
Cand se trezeste noaptea aprinzi lumina in camera?
Ai incercat sa cauti cauza plansului?
Ar trebui sa ne dai putin mai multe detalii.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

louisea spune:
Oana te inteleg Nu e usor sa fi mamica, dar gandeste-te ce binecuvantare e :))
Despre trezitul noaptea.. Nu stiu ce varsta are bebelusul tau, dar incerca sa citesti ce a scris paulush pe pagina asta
Edit: acum am vazut ca puiul tau are 4 luni. Cu atat mai mult citeste pe pagina aia. Sunt 2 posturi a lu paulush
Eu scriam de a mea bebelusa acolo pt ca credeam ca din cauza foamei se trezeste. Pt mine cel mai usor e (si odihnitor) e sa o iau cu noi in pat si dormim asa toti 3, desi patul nu e XXXXL ne inghesuim noi :))
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mindy spune:
te inteleg, orice mama are perioade nasoale...nici eu nu am avut nici un ajutor si am avut primul copil colic. lipsa somnului si oboseala cronica e devastatoare. incearca sa nu tipi la el, ei nu plang degeaba, ceva il deranjeaza si nu stie sa spuna ce.
cat timp are? de cat timp e asa agitat?
daca bb trece printr-un puseu de crestere poate fi agitat si o saptama fara vreun motiv anume, unii au o foame continua in perioada asta. Puseele de crestere sunt la 3-6-9 saptamani, si 3-6-9 luni.
pe mine m-au ajutat suplimentele de Ca si Mg luate seara. Imi mai fac si acum ceai de musetel inainte sa ma culc, si chiar daca dorm intrerupt parca tot e mai bine.
Pt bebe nu ai ceva in genul asta (bouncer): ?
http://www.diapers.com/product/productdetail.aspx?productid=38063
pe mine asta m-a salvat, cand nu doarme si e agitata, pun bouncerul cu mine in pat si bebele se linistete in el, il mai leagan si eu dar e mult mai usor ca nu trebuie luat bb in brate.

Monnvas spune:
Of, oboseala te face sa gandesti/faci ceea ce ti-ai promis ca nu vei face (tipat, gandul la shut in fund).
Ia-l in brate de cate ori are nevoie. Al meu are un an jumate si si-acum are cam o noapte pe luna in care se trezeste pe la 4 cu chef de joaca si ma calareste cate 2 ore... Dar trec toate!
Incearca sa faci din bebe unica prioritate: fara spalat, calcat, gatit. E bun si un sandwich in loc de ciorba, daca n-ai timp s-o faci. Chiftelute se gasesc si la magazin. Comanda o pizza. Asta daca n-ai mama/bunica/soacra care sa trimita macar o data pe saptamana cate o oala de mancare. Se poate da cu aspiratorul mai rar, nu moare nimeni daca podeaua n-a vazut mop de 2 saptamani
Dormi si ziua daca poti. Daca doarme mai linistit cu voi in pat, nu te teme, o sa dormi si tu mai bine, asa adanc se doarme cu parfum de bebe mic in nas...
Trimite-l in weekend pe tati la plimbare cu puiul, cat faci si tu o baie, te epilezi si te odihnesti un pic.
Incearca si niste vitamine. Poate te mai pui un pic pe picioare.
Si mai ales:
uita-te la puiul tau. E frumos? Zambeste? Vezi ce manuta pufoasa are? Ce miros frumos? Mai conteaza altceva pe lumea asta?
proiecteaza-te in viitor. Cum va arata viata ta peste 6 luni? Cu un pitic umblator (poate in 4 labe, poate in 2, nu stiu ce varsta are acum), cu un program cat de cat stabil, cu oarecari obisnuinte - deci un pitic cat de cat previzibil. Imagineaza-ti cum va fi peste 3 ani. O sa zburde. O sa mearga la gradi si o sa-ti povesteasca dup-aia ce a colorat si ce-au zis colegii. Peste 7 ani. La scoala, in uniforma, cu ghiozdanelul in spate. Ai vrea sa-i spui cat il iubesti, dar el deja a sters-o la joaca cu colegii. E independent. Mananca singur. Invata literele, in curand nu va mai trebui sa ii citesti subtitrarile.
Gandeste-te ca in ceva timp veti iesi impreuna in oras, la un suc. Veti merge la zoo. La padure. La plaja.
Acum muncesti pentru ca atunci sa te simti bine. Sa va simtiti bine amandoi.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!

Luna1 spune:
Lasa totul, dar totul, si concentreaza-te pe tine si pe puiul tau. Atat, cel putin pana iti revii. Dormi ziua cu el cand doarme el, dormi noaptea in pat cu el, tine-l sa doarma pe pieptul tau, cand se trezeste calmeaza-l cu vorba ta calma, iesi ziua la plimbare cu el si cauta cateva mamici cu copii de-o varsta ca sa socializati. Si lasa tot, spune-i sotului ca nu poti face curat si mancarica, etc, ca are si el doua manute asa ca daca poate sa te ajute asa bine, daca nu, fa strictul necesar pt tine si bebe.
My reason

oana_lex82 spune:
Fetelor, va multumesc din inima pt sfaturi si pt toate vorbele frumoase...credeti-ma ca am inceput sa privesc totul prin alkta prisma ascultand sfaturile voastre...va multumesc ca n-ati dat cu "pietre", ca de obicei asemenea mame sunt de blamat, dar voi n-ati facut-o si va multumesc..va sunt ff recunoscatoare si voi incerca sA pun in practica toate sfaturile voastre si sper sa fie bine.
ps. Iustin are 4 lunite