ce sa fac
buna, pana maine trebuie sa iau o hotarare importanta de care atarna viitorul la gradinita a fiului meu cel mic.Acum el este inscris la o gradinita particulara, toate bune si frumoase, singura problema ar fi ca fac o ora pana acolo si alta ora inapoi, si baiatul meu cel mare termina scoala la ora 1 , trebuie sa-l iau de la scoala , scoala lui e cam la jumatate de ora de casa si sa mergem impreuna ca la ora 2 sa fiu la gradinita lui praslea sa-l iau la 2.E o cursa contra cronometru,trebuie sa prind toate legaturile, am de luat 2 autobuze si un metrou, si sa nu cumva sa pierd una ca s-a dus tot drumu de rapa si ajung cu mare intarziere .Acum de pe 1 octombrie , adica de vineri s-a deschis o gradinita nou nouta aproape de casa, si am fost si noi intrebati daca dorim un loc, pentru ca eu am lasat cerere in mai multe locatii tocmai in eventualitatea ca se va ivi un loc la o gradinita mai aproape, pentru ca toata ziua mea in situatia actuala e pe drum.Si de vineri , am luat u pic de pauza de la vechea gradinita, am motivat ca plecam din oras pana marti, adic apana maine si l-am dus aici, la noua gradinita.I-a placut , a fost ok, dar eu nu am inc animic la mana, contract sau ceva cert ca am loculul cu toate ca toata lumea spune ca nu eo problema, ca e o formalitate, mie mi-e cam frica sa dau cererea de eliberare de loc la gradinita veche, tocmai sa nu raman pe drumuri cu gradinita, maia les ca atat de greu am obtinut locul si doamna educatoare m-a intrebat de 100 de ori daca nu e prea departe de mine gradinita, dar in disperarea mea din mai, cand l-am inscris , am spus ca e ok, ca vin si-n luna numai sa aiba copilul loc, sa poata invata limba.
Na acum ce fac, maine ar trebui sa-l duc iar la cea veche , sau sa dau telefon sa motivaz cumva ca nu vreau inca sa renunt .Si nu stiu cum sa fac.Ce sa spun, ca sa nu-l duc da nici sa nu starnesc banuieli, si sa il duc in continuare aici la noua gradinita pentru ca nu as vrea sa se ataseze de cea veche si sa nu mai vrea dincoace.Sunt asa stresata ca nu stiu ce drum sa apuc, cum sa rezolv mai bine aceasta problema, mi-e ca bulversez copilul, cu toate ca el merge vad cu placere in ambele locuri.Despre noua gradinita nu stiu mai nimic, vor fi multi copii , 25 in grupa la 2 educatoare, nu stiu cat ma va costa, nu stiu mai nimic, doar ca e aproape.
Cea veche e foarte ok, doar ca e departe
.
Sper ca nu v-am ametit de tot, sis astept poate din afara se vad altfel lucrurile si pot lua si eu o decizie.Dar mai intai ce spun eu maine la vechea gradinita? Sau sa-l duc acolo pana primesc contractul de la cea noua.Dar mai primesc contract daca nu-l duc? Of mama...
Raspunsuri
corap spune:
pai nu poti vorbi la gradinita noua - sa-ti faca contract sau asa ceva? eu nu stiu cum e prin germania, dar pp ca poti avea incredere in ei daca ti-au promis un loc.
e cumplit sa pierzi 10 de ore in 5 zile numai alergand la gradinita.
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
roxy spune:
contract cica fac , da nu e cum e la particulara sa zicem , cand gradinita face contractul si ti-l inmaneaza sa-l semnezi.Aici la stat cica trebuie sa vina de la...nu stiu exact, cum e si la noi presupun.Deci cica va veni da prin noiemmbrie probabail, daca nu luna asta.De aceea nu pot fi sigura pe loc , pentru ca sunt liste de asteptare interminabile cu copii inscrisi , care ar dori un loc in gradinnita, iar faptul ca eu inc anu am loc de munca poate sa fie contra mea, ir atata timp cat nu am loc la gradinita sigur nu ma pot angaja, deci ma invart in juru cozii.La vechea gradinita e clar ca nu ma pot angaja , ca o multime de tiomp o fac pe drum, cand as mai si lucra ...
Rufus spune:
Pierzi foarte mult pe drum.
As merge pe gradinita cea noua.
Sunt cateva chestii pe care nu le inteleg, de pilda cum merge la gradinita noua si tu nu stii nici cat platesti, ce, e in probe?
Daca nu ai nici o siguranta, cauta sa prelungesti absenta de la gradinita indepartata; poate castigi timp.
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
roxy spune:
Rufus multumesc pentru raspuns.Gradinita veche sa spun asa, e particulara, acolo mi-a spus din start ca platesc suma x lunar.Asta noua e de stat si plata lunara o aflu, cand vor plimi ei tabelul , nu ma intreba de unde ca nu stiu exact, de la primarie sau de cei care se ocupa de gradinite, scuze da nu stiu, cert ca fiind nou nouta , nu au tabelele.In acest tabel in functie de venitul parintilor, brut , si de numarul de ore cat il am inscris, mi se calculeaza, de fapt se uita in tabel, cat am de platit lunar si poate fi de la 100 de euros au mai putin pana la sute de euro.De aceea mi-e frica sa nu fie o suma foarte mare, si sa nu imi convina sa o platesc Ca la suma asta se adauga apoi masa copilului, de la amiaza , si niste bani pentru materiale, cum e si la noi banuiesc, un fel de fondu clasei.Deci suma se poate ridica destul.La vechea gradinita platesc 200 cu tot cum mancare.Singura mea problema cu vechea gradinita este distanta, eu fiind practic pe drumuri toata ziua.
In probe nu e la gradinita, dar ei atat stiu ca vor fi 25 de copii in grupa, acum sunt doar 5 inscris, presupun ca inca nu stiu toti ca deabia de 2 zile e deschisa.Pentru ei e chestie de organizare, pentru mine de siguranta.Daca mai sunt nelamuriri cu placere, numa ca sa stiu ce sa spun maine la vechea gradinita cum sa motivez ca inca nu merge, ca sa-l pot duce aici mai departe, sau sa-l duc la vechea si aici sa spun ca astept contractu si dupa aia vine, da daca nu mai vine nici un contract in acest caz.Acum inca e cald afara, e ok, pot sa merg , dar vine iarna, vin ploi, ninsori, nu stiu ce fac daca unu se imbolnaveste...
polux spune:
Si eu tot pe cea noua as merge.
Chiar daca nu ai contract inca, nu cred ca lista de asteptare te-ar afecta, ca doar el deja merge acolo. Mai tine-l si saptamana asta acolo, si suna la vechea gradinitza spunand ca e bolnav. mai castigi o saptamana sa te lamuresti ce si cum cu noua gradi.
Oricum si ca pret nu cred ca va fi mai mult decat cea particulara, deci puse una peste alta as opta pentru cea de langa casa.
Bafta in decizie.
Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4
corap spune:
roxy, pai daca e de stat, eu zic sa "go for it", mai ales daca l-ai si dus deja, cred ca e deja aranjat si ca listele de copiii sau ce-aor fi exista la primarie - si daca te-au sunat, inseamna ca "te-ai calificat" (asa as vedea eu problema)
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Mik spune:
Roxy, daca gradinita noua de e stat si voi stati aproape, nu are nici un motiv sa va refuze inscrierea definitiva.
roxy spune:
corap sper sa fie asa.Eu initial vroiam sa-l inscriu din noiembrie , ca sa treaca perioada de inceput la noua gradinita, sa se termine organizarea, sa stie si ele ce au acolo, si eu sa-l duc pe al meu la cea veche, dau Kundigung(adica cererea ca nu mai vine) si gata.Dar m-au sunat la saptamana trecuta sa vin de la 1 , adica de vineri , pentru ca nu pot garanta ca au locul in noiembrie.Si ca e mai bine de la inceput.Acum nu stiu ce sa zic.Mi-e si rusine de educatoarea de la vechea gradinita , ca m-a intrebat de 100 de ori daca e ceea ce vreau, da in Mai cand l-am inscris nu aveam de unde sa stiu ca in Octombrie va fi o gradinita noua langa noi, ca la cele existente l-am inscris pe listele de asteptare, deci locuri pauza.
aschiutza spune:
poate gasesti aici ceva informativ despre costuri: http://www.muenchen.de/Rathaus/scu/kitas/anmeld/163008/index.html si aici (spersa nu fie linkul prea lung: http://www.muenchen.de/cms/prod2/mde/_de/rubriken/Rathaus/80_scu/10_kitas/anmeld/geb.pdf
roxy spune:
aschiutza
, multumesc pentru linkuri, m-am uitat pe ele, presupun ca dac asunt pe seitul lor, sunt de actualitate, spun asta , pentru ca apare anul 2006 acolo, probabil au ramas aceleasi tarife.Daca ar fi asa, ar fi bine.