ii coace vaccinul...
va rog sa ma ajutati.. am o fetita de 7 luni .. a facut vaccinul tbc la 2 luni ca nu-l aveau in maternitate. n-a avut nici o reactie pana la 5 luni de atunci ii coace la cateva zile, ii curge puroi la baita, nu pot s-o ating nici cand o imbrac nici cand o iau in brate, e umflat tot timpul acolo plange de parca o omori si cand am fost la doctor cu ea mi-a zis tanti ca`s nebuna ca asa e normal sa coaca sa sparga si sa nu-i dau cu nimic.. va rog sa-mi spuneti o perere ca nu stiu ce sa-i mai fac. sunt si singura cu ea acasa. va multumesc
Raspunsuri
philip spune:
eu nu pot sa cred ca medicul/asistenta ti-a spus ca asa e normal sa coaca, infecteze si sa nu faci nimic. eu zic sa vezi alt medic. NU e normal.
Lillo spune:
Este normal. O sa iasa puroiul si ii va ramane un semn rosiatic o perioada apoi va ramane semnul specific. Daca nu tremina de supurat in 1-2 sapt, mai intreaba o data medicul.
Lillo spune:
Philip este vorba de vaccinul BCG, nu e vorba de o infectie in adevaratul sens al cuvantului, este o reactie normala a corpului care arata ca vaccinul a fost ok si corpul dezvolta anticorpi.
cris_82 spune:
fara grija,ca in 1-2 saptamani va trece si nu o sa mai ramana decat o pata rosiatica care cu timpul va dispare si eaideea e sa nu zgandari "buba" ci lasa sa treaca de la sine
brotacul tero-sectoristMIRUNA(29 mai)
Teroricul sectoricios are 1 anisor
BAZAR
dulse spune:
pai de 3 luni ii tot coace... si ii sparge... nu pot sa-i dau cu nimic? nici n-o ating acolo la manuta dapai sa o zgandaresc:|.. multumesc
CorinaDani spune:
incearca sa mergi la un dermatolog pediatru, poate s-a suprainfectat cu ceva germeni...sau la un medic specializat in boli infectioase...nu e cam mult sa colecteze si sa supureze de doua luni incoace ? si asta incepand la trei luni dupa vaccinarea propriu-zisa ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
philip spune:
am inteles despre ce vaccin e vorba (care creeaza numai probleme in strainatate, pt ca aici nu se face, dar apari "infectat" din cauza vaccinului), dar mi se pare anormal sa puroieze de 2 luni...
veronicach spune:
mare atentie cu nenorocitul asta de vaccin
eu mi-am operat copilul la 4 luni caci la 2 luni dupa vaccinare i-a aparut un ganglion la axila
s-a crezut ca e infectie dar biopsia ganglionului, dupa operatie, a spus clar:reactie postvaccinala bcg
din pacate medicii nu au luat in calcul aceasta ipoteza si s-a mers pe ideea infectiei pana cand operatia a clarificat cazul
baiatului meu i s-a administrat vaccinul la 5 zile, inainte de externare
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
dulse spune:
astept sa vina sotul meu maine si mergem cu ea la alt medic ca vad ca i s-a umflat iar acolo... si cred ca o sa-i sparga iar..