FIV Europa(35)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oanamares spune:

Fetelor,m-ati pus pe ganduri!!!
Nu stiu daca sa ma mai duc la consultatie la Wunsch sau sa merg decat la Krez!!! Plec din Ro in alta tara ca sa fiu tratata cu respect si profesionalism,iar daca asa stau lucrurile,daca urmeaza sa fac punctie fara ghidaj si daca umeaza sa ma doara si sa raman cu sechele,mai bine optez decat pentru Kreuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

adijo,esti pe urmele mele. La mine au fost 26 ovocite, au rezultat 16 embrioni si am transferat 2 blastocisti. Cei de la Wels congeleaza blastocistii. Eu mai am 5.
Am fost si eu suspecta de hiperstimulare, dar am avut doar un pic de lichid la endometru si asta nu i-a impiedicat sa-mi faca ET.
Deci 2 buc transferati, 2 buc copilasi. Iti tin pumnii sa ai si tu parte de asta.

In alta ordine de idei, vroiam sa va spun ca cei de la Wels in 2 oct au avut mare intalnire cu toti fivosii si fivoasele. Am primit si noi invitatie, dar eram intre Turcia si Paris si nu am reusit sa o onoram. Sunt curioasa daca vreuna dintre voi a fost.

de gemenute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

oana, fa asa cum crezi tu ca este mai bine pt tine, dar e bine sa fii constienta ca niciunde nu vei gasi clinica perfecta.
Eu am fost si la Goldenes Kreuz si am avut prima consultatie cu Prof Obruca, fiindca asa am cerut. Mi s-a parut f f ok si serios, cu exceptia faptului ca am avut impresia ca medicamentele pt stimulare si inhibare mi le-a recomandat in functie de firma de medicamente pe care o reprezinta si nu in functie de problemele mele.
Sunt si fete care au facut anul asta FIV la Goldenes Kreuz (pisucmic si GabiB) - poate ar fi interesant sa posteze impresiile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rizzuca spune:

Adjio si eu iti tin pumnii stransi, stransi!PUUUP

Balanta, as vrea sa fiu obiectiva si sa spun ceea ce mi-a placut si nu la Wunsch.De fapt cam despre tot am vorbit, dar poate e ok sa apara si aici...
In primul rand mi-a placut ca au fost atenti cu Adjio privind hiperstimularea si, chiar daca ar fi vrut foliculi mai mari cum ar fi vrut ei, au incetat stimularea pt a nu creste pericolul..Ceea ce cred eu a fost OK. Cand eu am facut primul FIV in Romania am avut o hipersimulare severa si, cu toate ca semnelele erau muult mai evidente,ei au tot bagat hormoni in mine. E clar ca Wunsch-ul a fost mai atent si nu a riscat aberant.
Vorbesc de cazul lui Adjio pt ca ne-am intalnit acolo si am discutat.
Ce mi-a mai placut? Optimismul ANEI! Cateodata lucrul asta cantareste mult si nu e de neglijat..
Legat de noi...de data asta nu am facut hiperstimulare pt ca am mers pe doze mai mici, nu am obtinut multi foliculi dar embrionii au fost de mai buna calitate fata de prima data...Acum nu stiu carui fapt se datoreaza...ca au laboratorul bun, sau ovocitelor mele mai bune, sau embriologului.... Despre embriolog chiar nu stiu ce sa zic..conteaza f mult, dar nu poti sa iti dai seama ce mana si ce ochi are doar dintr-o discutie...Faptele conteaza.
Am obtinut pt transfer embrioni clar net calitativi fata de primul FIV: de 5,6,7,9 si 10 celule. S-au tranferat doar cei de 6 si 10 celule...
A! Si mi-a oferit Summer Special cu PB inclus in pret fara sa le cer eu asta...de fapt Ana a fost cea generoasa..ca Profu mi s-a parut un pic iritat de atatea oferte...L-am auzit cand asteptam la embrio transfer ca se mira ca inca ii vin Summer Special-uri...

Acum ce nu mi-a placut:

1.De embiotransfer sa mai spun???? De doua zile ma abtin sa nu-mi arunc lucrurile prin casa de furie...Imi vine sa ma arunc in pat si sa urlu de nervi ca marele EXPERT a putut face o gafa asa de monumentala...Sangerare la embriotransfer nu trebuie sa fie oricare ar fi cauza!!! Trebuia sa fie clar mult mai atent. Si intr-adevar nu a folosit ghidaj ecografic.
Am stat,am google-it si am citit ca sangerarea este ultimul lucru de dorit la un ET. Este foarte important sa nu apara sange in uter, indiferent ca rana este acolo sau in exterior...Sangele poate fi introdus si prin cateter, chiar daca rana este in exteriorul uterului. Si este important cand este scos cateterul sa nu fie sange pe el...
Acum ce s-a intamplat la mine numai Feichtinger stie..
Durerea pe care am simtit-o nu m-a paralizat, dar nici nu m-a durut cateva minute...a fost scurta ca o intepatura si atat...Sangerarea fost rosie-roz.

2.Alta chestie pt care sunt f ofticata pe Feichtinger: Nu a vrut sa imi inghete al treilea embrion netransferat, de 9 celule..Pt ziua a treia,un embrion de 9 celule nu ar fi fost de aruncat, dat a zis el ca, pt nu s-a putut afla la Polar Body daca e OK sau nu, nu ingheata nimic..Nu avea nicio certitudine ca nu este OK. Pur si simplu nu a vrut, cu toate ca Ana spusese ca se poate ingheta..
La mine nu s-a sinchisit sa inghete pt ca era doar unul, iar la Adjio nu au inghetat in ziua a treia asa cum o sfatuisera la inceput pt ca ar fi fost probabil prea multi...10 embrioni! Asa ca au mai asteptat cateva zile..

3.Alte contradictii intre informatiile transmise: Mie mi-au dat tot protocol scurt pt ovare micropolichistice, lui Adjio i-au spus ca este mai recomandat cel lung pt ovare micropolichistice... ?!?!
Ei nu au vrut sa ii inceapa stimularea avand prolactina un pic marita..la mine au inceput fara probleme spunandu-mi ca sigur scade in 2 zile... ca nu e nicio problema...
Nu sunt suparata nici pt protoclul scurt si nici pt prolactina un pic marita...ca embrionii au fost OK, dar de ce ne-au dat informatii total contradictorii??? Am ramas amandoua uimite cand am vorbit...

4. Imediat dupa punctie, cand dau acele antibiotice (si stiam SIGUR fac CANDIDA de la Antibiotic) am intrebat-o pe Ana daca pot sa iau un Diflucan odata cu Doxiciclina. Ana a zis da, si mi-a adus ea un inlocuitor...care era intravaginal...
Nu am vazut niciun pericol sa il introduc in vagin, odata ce mi-l daduse Ana...mai ales ca erau 3 zile pana la ET.
Profu s-a crizat la ET ca mai erau urme...si mi-a zis sa nu mai folosesc ca fac rau embrionilor...si a curatat vaginul...

Si mai e o chestie...nu mi-a zis nimeni ca trebuie sa am vezica plina! Apropo SISIPISI, si eu am avut grija sa o golesc ca un copil cuminte..acum aflu cu stupoare ca trebuia exact pe dos...
Ma simt vinovata ca mi-a scapat asa ceva de pe forum...dar dincolo de vina mea ca nu visez ad litteram cum se face un FIV, este CLAR vina lor ca nu mi-au spus acest lucru. Chiar ma gandesc sa fie trecut la rubrica de pe forum cu regulile legate de ET...macar sa stie si alte fete sa nu faca pipi inainte de ET...
Plus ca este regula ca, atunci cand vezi ca nu poti face un ET din diverse motive, sa il amani, nu sa fortezi nota...nici macar agresarea nu trebuie sa apara, nemaivorbind de sangerare...

"Occasionally, your doctor may advice you against having a fresh embryo transfer instead recommend freezing all embryos for later transfer. This may occur if you have one of the following:

•If you are at a high risk of developing a severe ovarian hyperstimulation syndrome as shown from the scan and blood hormone levels.
•If you have vaginal bleeding around the time of embryo transfer.
•If your endometrium is not well developed (less than 5mm thickness) or there are polyps, you are unlikely to conceive as a result of fresh embryo transfer.
•If the doctor was unable to transfer the embryos fresh because of narrowing of the cervix."

M-am saturat sa scriu...in concluzie a fost mai ok comparand cu Romania...dar ET-ul a pus capac...Si asa este, orice este supus greselii, atata timp cat lucreaza oameni....Sunt constienta de asta...dar unele greseli sunt inadmisibile la un asemenea nivel...
Si mi-a ramas draga Ana totusi...

Rizzuca

Mergi la inceput

rizzuca, ai facut f bine ca ai scris impresiile tale aici. Personal, consider ca forumul asta nu este pt a proslavi medici sau clinici, ci pentru a impartasi impresii si experiente.
De ex, eu am fost multumita de prof, ca am reusit din prima cu el, s-a purtat ok si mi-a suportat toate "mofturile", dar asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie multumita de el. Sigur ca am observat ca ii place sa aibe ultimul cuvant si ca e foarte sigur pe el, dar nu pot sa comentez asta, fiindca si eu, la randul meu, sunt dificila.
Revenind la situatia ta, bine macar ca ti s-a oprit sangerarea; oricum, pana nu vezi negru pe alb rezultatul, nu ai voie sa te gandesti ca nu ai reusit. Eu iti tin pumnii , Si lui adijo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Eu sunt curioasa cand oi ajunge eu sa ma duc la Viena poate prin noiembrie, sau daca nu, in februarie anul viitor si o sa zica :iar un summer special????.
Da' mie sincer nici nu imi pasa, pai ce, eu i-am pus sa faca oferte speciale???? Si nu inteleg de ce trebuia el sa stie musai de a fost summer special sau altcumva?????
Si oricum repet nu il vreau pe prof in apropierea mea. Ana imi ajunge, draga de ea, o sa imi faca un copil supranatural.
rizzuca tu cat mai ai de asteptat pana la testul de sange? Poate nu e totul pierdut, sunt cazuri si cazuri. Exceptii, stii tu...

Mergi la inceput

sisipisi, tu esti la polul opus: nu-l vrei DELOC, nici macar in preajma ta pe prof; eu l-am vrut MUSAI pe el si doar pe el, inclusiv la monitorizari, asa incat in Sambata cand a lipsit, l-au sunat la munte sa-l intrebe cum sa imi ajusteze dozele, ca eu nu vroiam nimic fara acordul lui .
Acum lasand gluma, daca vrei toata procedura cu Ana, trebuie sa ii spui clar lucrul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisipisi spune:

Fetele mele, un pic de off topic sa invioram atmosfera asta, ca vad ca am cazut toate in butoiul cu melancolie si nu ne face bine la moral.
Sambata mi-am luat un vas italienesc de pus varza murata:)). M-a pus necuratul sa murez varza, eu care am considerat operatiunea asta mereu ca fiind inutila. In fine... Intreb mamele cum se face si ma duc la piata dupa varza. Nu stiu daca stiti da varza pe aici e tare ca piatra, dar exista si un soi care ar fi mai rezonabil. Ma duc la tipul care vindea legume si ii zic vreau si eu 4 verze:)). Ala se uita si imi zice: da sa stii ca asta e spits kool. Vrei sa o murezi?:)) Zic da, e buna pentru asa ceva? Zice buuunaaa. Avem si noi de vanzare si imi arata. Ei mureaza varza tocata si nu are mirosul ala imputit care mie imi place:)).
Zic noi muram varza intreaga si foile le umplem cu carne tocata.
Si el cica: stiu, e fooarteee bun. Si mi-a dat o varza in plus pe gratis. Inutil sa va spun ca toata dupa-amiaza m-am chinuit cu varza aia nenorocita. A trebuit sa o oparesc la greu pana sa ii pot desprinde frunzele, alea desprinse erau tari, le-am oparit si pe ele, mi-am ars degetele, injuram infundat printre masele ca un birjar. Bucataria vraiste. Pana la urma am reustit. Acu astept sa mi se imputa camara:)). Va invit la sarmale de Craciun.
In alta ordine de idei, ce faci tu Melisa draguta cu injectiile tale din miez de noapte?? E super tare sa stai pana la 12 noaptea ca sa bagi cate o injectie:)). Este bomboana de pe tort a fiecarei zile:)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Fetelor am inima cat un purice , citesc acum ce s-a scris in ultimele 2 zile, si incep sa-mi dat dreptate ca nu am ales clinica potrivita mie, desi tot timpul am fost in dubiu....tot timpul imi ziceam daca nu sunt profesionisti daca nu-si dau tot interesul si acum citind toate astea m-am sperita ce-i drept dar oricum inapoi nu am um sa mai dau, deja sunt in z3 de stimulare....iar sambata dimineata sunt la prima monitorizare.

Rizzuca imi pare sincer f rau pt ceea ce ti s-a intamplat , eu cred ca as fii fost in stare sa le fac un scandal monstruos ...macar pe mail, anuntandu-i ca exista un forum unde toate romancele citesc ceea ce fac ei acolo.

Nu se poate intampla asa ceva , si tocmai la un profesor.

Adijo , sper din toata inima ca in ciuda faptului ca au fost cam indiferenti cu tine, sa te ajute Dumnezeu sa ramai insarcinata.

Sisipisi , asta este chiar de ajungi in februarie desi nu cred ca vei fii abia atunci acolo...or sa tina cont normal de faptul ca esti inclusa in promotia lor.Stii ce nu inteleg eu?....Proful intreaba care sunt din promotie si care nu, adik cum face diferentze , ce sa inteleg ca pt cei care nu sunt in oferta comportamentul este diferit , ii baga mai mult in seama...iar noi cei la oferta si ce mare oferta am ca mi-a dat 3 lulele de pastile chipurile in acesti 3000 euro, m-a bagat pe protocol scurt direct....pastilele mele daca le cumparam din tara nu cred ca faceau mai mult de 300 euro....hai cu indulgenta 500 euro.
Tu iti mai amintesti cum era oferta , de fapt...eu imi amintesc ca era cam asa scris pe saitul lor FIV +ICSI(IMSI)+ PBD+ MEDICAMENTELE .

Eu am de gand sa intreb astazi daca ne fac si noua IMSI, pt ca stiu sigur ca era asa scris in oferta lor insa cand am intrebat-o pe ana, daca fac la clinica IMSI , mi-a spus ca da si atat....nu mi-a spus nici macar daca e recomandat in cazul meu, ...na poate stie ca nu va gasi din start nimic la biopsie si nu s-a mai complicat sa-mi spuna .

Scuze ca m-am insirat atat.

Fetelor sper sa fie bine pana la urma sa reusim intrun final toate, Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melisa28 spune:

Sisipi m-ai facut sa zambesc , dupa ce am scris suparata toate astea mai devreme....inchiputi ce aiurea este sa stau pana la 12 jumate noaptea sa astept sa fac o injectie, si nu am nici macar curajul sa ma intep singura il tin si pe al meu treaz, el ma inteapa eu nici macar nu ma uit , apoi solutia o imping eu din siringa , pt ca prima seara m-a cam durut cand imi impingea solutia saracul cica ii tremura si lui mainile...si cand dadea drumul la solutie el impingea cat mai mult siringa in burta mea de simteam ca ajunsese intr-un capat.

Ce ma bucura este ac nu dor de loc, si ti-am ascultat sfatul si nu ma dau deloc cu spirt inainte , ma sterg dupa cu putin spirt....:*
Tu m-ai ajutat fooarte mult pe mine de cand scriu pe acest forum:*

Mergi la inceput