Vanatoarea, o pasiune?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by Adriana Radu

Ehe, se pare ca nu ma lamuriti...Chiar nu avem nici un paisonat al vanatorii sa ne spuna cat este de minunata vanatoarea?:))

cu drag,
Adriana

Ti-as povesti eu... dar, pana cand nu te tarasti pe sub tufele de porumbar intr-un noiembrie inghetat, incercand sa te apropii de un lopatar... si-apoi, le las barbatilor privilegiul povestirilor vanatoresti.

Q (Gabriela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Asa gindeam si eu despre vinatoare, cruzime, barbarie, epoca de piatra, etc. Pina cind, asta iarna, aveam vreo 60 la ora cind mi-a sarit o caprioara cu ochi limpezi chiar in partea mea. Era si noapte nici n-am stiut ce m-a palit! Dupa trei mii jumate de dolari, Bambi nu-mi mai smulge nici o lacrima, iar Rudolph sa se duca la Polul Nord!!
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana Radu spune:

Gabriela te rog hai povesteste-ne, stiu ca ai mare talent la povestit asa ca ...schimba-ne tu modul de gandire , sa nu asteptam si noi un"Bambi" ca Andrada sa ne schimbe modul de gandire:)
Chiar Andrada ce te-a costat 3 mii jumate de dolari?Reparatia masinii?
Sau faptul ca ai ucis un "Bambi"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Reparatia masinii costa 3500, ei bine n-am platit eu tot dar mi-au crescut punctele la asigurare si cam tot aia e.
Dupa incident au pus acolo semn cu atentie caprioare. Duh!!
A

Pardon 2500, mi-am adus aminte 2500 era nu 3500!

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Vinatul din placere este de fapt o manifestare a nevoii de PUTERE, exista o explicatie de ce majoritatea vinatorilor sint oameni de afaceri, politisti sau politicieni... cei care-si manifesta puterea prin placerea de a ucide au aceeasi problema de comportament ca si cei care hartuiesc sexual. Vinatul face parte din instinctele noastre primare, la fel ca si sexul.

Tu vorbesti serios??????? Mi se pare ca ai trecut teritoriul putin. Nu vad nici o diferenta intre articoulul postat si vanatoarea. In primul rand sotul meu nu este politist, politician, sau om de afaceri...si pe deasupra este un barbat foarte bland. El este american si a crescut cu un tata care la 6 ani i-a facut cadou o pusca de vanatoare. Parte din cultura. Iar majoritatea prietenilor nostrii care vaneaza sunt oameni simplii si cu familie, asa ca mi se pare putin exagerata comparatia dintre vanat si hartuirea sexuala...gandeste-te putin la ce ai scris...
Si DA, mi se pare sexy idea ca sotul meu vaneaza...ma og, cand apuca...

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Qsar sa stii ca exact aceleasi argumente le aduce si sotul meu in favoarea vinatorii! El e mare amator si e o pasiune mostenita de la tatal lui. Din pacate aici nu si-a gasit, inca, un amic cu care sa mearga la vinat. Asa ca pina alta se antreneaza la tras cu arcul si spera ca intr-o zi sa poata merge la vinat de "capre" - cerbi/caprioare, cu arcul. Pe aici se organizeaza in fiecare toamna vinatoare de caprioare pentru ca se inmultesc foarte repede si risca sa moara de foame pe linga faptul ca produc foarte multe accidente.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Anca,

asa este situatia si aici...deja am vazut cel putin doi cerbi pe marginea autostrazii fara padurici imprejur. Nici nu imi inchipui cum este in country... Aici se intampla asa de des accidente ca nu se ofera asigurare pentru masina in caz ca te loveste.

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 7 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Aici imi povestea cineva ca iepurii "de cultura " crescuti special
pt "vinatoare", sint calcati de jeepurile "vinatorilor" inainte ca acestia sa inceapa nobila activitate.
Poate pe vremuri era o arta atunci cind natura nu era in suferinta
ca acum datorita poluarii si datorita civilizatiei umane.
Intr-adevar au aparut multe dezechilibre ecologice
acum o zicem ca o placa, dar copiii o sa simta cel mai bine in
viitor toate astea...

Insa de multi ani o vinatoare e departe de a fi o arta, de fapt nici nu mai stiu daca mai exista un loc salbatic si curat intr-o padure europeana.
La noi de obicei ea coincide cu unele reuniuni
asa zise de nivel inalt, unde unii pregatesc vinatul, altii se prefac
ca vineaza (se mai pun la cale ceva evenimente...ca sa nu spun altfel).Asa adunati pe acest criteriu nu se mai pune problema culorii politice averii din banca, influentei, etc in alegerea grupului. Se pune in fata doar vinatoarea si marea pasiune de a ucide animale "in exces" si eventual "bolnave" .Mai sint si vinatori la nivel judetean ce le imita pe celelalte iar daca e la nivel comunal e numita uneori braconaj. Nu mai conteaza ca sint atitea specii pe cale de disparitie
In alte parti altii nu stiu cum sa le mai conserve
Numai sobolanii de oras nu tenteaza pe nimeni in pasiunea vinatorii nobile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

Crism parerea mea e ca virsta de 6 ani e f frageda pt a pune
un puscoi in mina unui copil. Asta insamna ca peste 3 respectiv 6 ani
vei cumpara si tu doua pusti???

Gabriela(Q) de asta ascultai tu corul vinatorilor asa se leaga.
Hai sa-ti zic o poanta:Ce este mare, verde, are multe oua si cinta frumos? :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Misto subiect, acum citind mesajul Andradei mi-am amintit ce boacana era sa fac eu: sota-miu la volan, eu in dreapta si vad la un moment dat o veverita pe sosea, io: "aaaaaaaaaaahhhhhhhhh!!!!! ui' veveritaaaa", sota-miu s-a speriat si el si mi-a zis ca sa nu mai fac asa ceva niciodata, "pai cum sa nu mai fac, e o veverita, mi-e mila", la care el a zis ca la faze din astea treci peste mila ca poti sa faci altele mai mari incepand de la distrugerea masinii pana la un accident de-a binelea in care poti sa omori un om.
Si ca tot suntem la caprioare, sa va zic ca habar n-am avut ca caprioarele glasuiesc. Cand am fost la pescuit, pe malul opus mie, in apa era sota-miu cu vara-su si un prieten pescuiau, au aparut o turma de vreo 15 "white tails" (au codita alba) si cred ca au stat vreo ora si priveau la cei trei si din cand in cand scoteau un tipat, ca de bebelus cand chiuie, ma amuza teribil, le-am facut si poza da' nu cred ca a iesit ca n-am avut zoom ca lumea si ele se confundau cu padurea.

Oana_B

Mergi la inceput