Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)
Raspunsuri - Pagina 6
R.Cata spune:
Alexandra Maria
Alexandru Andrei
Emma Antonia
Sa cresteti mari si sanatosi/toase!
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca
www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
R.Cata spune:
Livia-Miruna
Sa cresti mare si frumoasa!!!
R.Cata spune:
Mara Ilinca
Sa cresti mare si frumoasa!!
Laura__ spune:
...in asteptarea trezitului celui mic, m-am hotarat sa forumesc putin
Cristina, e putin ca greutate, cat are Patricia. Plansul la san asa cum zici tu semnifica faptul ca n-ai debitul care-i trebuie ei. O muti la celalalt si se linisteste pt ca e mai plin si-i convine, apoi iar iti scade debitul, ea iarasi plange si ..practic "inghite" calorii putine. Nu se ingrasa pt ca suge "laptele-apa", cum ar veni. Laptele mai nutritiv stii si tu ca e la sfarsit, lapte la care Patricia nu prea mai ajunge din 2 motive : ca incepe si plange si o muti la celalalt de unde suge tot partea de inceput si 2. cantitativ inseamna ca nu-i ajunge, clar.
Tu te gasesti exact in aceeasi situatie cu mine, acum 4 ani, cu Amy.
Nu stiu cum ai procedat tu pana acum, dar eu nu prea am stiut sa-mi cresc productia, m-am si amarat pt niste hemoroizi timp de 1 luna, ma enerva si sotu' ca pleca la serviciu si io ramaneam acasa ..adica muream dupa viata sociala pt ca de la 4 luni de sarcina statusem in pat. E..toate astea au contribuit (in prostia mea de atunci) si laptele meu s-a dus pe apa sambetei.
DAR devenisem obsedata sa alaptez, sa alaptez, sa alaptez.
A. dadea semne ca nu se satura, imi dormea prost..statea si 8h treaza, pt ca nu era satula, dar eu nu am vazut. Sau nu am crezut ca din cauza ca EU n-am lapte suficient.
In luna 1 si 2 de viata a luat bine in greutate, apoi in luna 3 si 4 s-a produs declicul. In loc sa se ingrase in jur de 8-900g in lunile astea, a pus pe ea doar 250g/luna. Astfel ca la 4 luni avea 5.800.
In tot acest timp barbati-miu ma batea la cap "da-i si un biberon", "fa-i domne niste lapte praf n-o vezi cum se chinuie!"
Si eu il minteam..da, am sa-i fac. El se ducea sa se culce si eu nu-i faceam nimic , o asezam cuminte la tzatza mea bleaga
Pana cand a venit pediatra si mi-a zis categoric 1-2 bib/zi, seara oblig si daca e cazul sa-i mai dau si unul dim.
(toate astea le-am povestit asa..ca o paranteza, nu te acuz de nimic, dne fereste)
Eu i-am dat Humana , ca le-am studiat si cica asta era cu gustul cel mai apropiat de cel al laptelui matern. Acum Topfer-ul este. Dar e mai fluid si multi bebei il regurgiteaza f des.
Si lui M, acum, ii dau completare tot Humana.
Vai de mine cat am scris..scuzati-ma
-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010
Vivela spune:
salutare
am preluat un articol referitor la recomandarile OMS privind diversificarea bebelusilor, poate va intereseaza si pe voi.
il gasiti AICI, impreuna cu alte chestii .
we placut si intalnire frumoasa .
_
Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
Laura__ spune:
Alina, Sorana multumesc pt aprecieri
Pey eu m-am ingrasat tare mult acum. Adica de cand alaptez, ca in sarcina am avut doar 10kg in plus. Abia astept sa ma apuc de slabit !!!
Sorana pozele de la mare sunt din Bulgaria.
Cata, initiatoarea miscarii pt alaptare si cu mine am fost colege de clasa in scoala generala, Roxana, nu ? !!!
Ce mica e lumea !!!
Laura__ spune:
Gata, ma duc sa-mi scol sotu' si copila, sa mergem la botez
Vivela, mi-am salvat link-ul. Citesc maine.
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ancutzicab CORINAAAAAAA! Pe unde umbli? Te-ai suparat pe noi? Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10 |
Aici sunt, citesc si bag la cap ce mi se pare util.
Nu m-am suparat pe nimeni, insa pentru ca (dupa cum spunea si Mira) m-a ajuns oboseala si nu mai gandesc limpede intotdeauna, am decis sa nu mai vorbesc neintrebata
Dar va urmaresc si sunt alaturi de voi.
Daca e ok vremea maine, poate iesim si noi in Tineretului, desi seara dupa 5 Maria e mai agitata si nu prea mai are stare. Dar lasati si aici un mesaj cu detalii ref la ora si locul intalnirii.
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui R.Cata Acum ne-am intors din parcul Izvor de la "Marea provocare a alaptarii" editia 2010!!! Ce pot sa va zic...superb!!! Multe mamici dornice de alaptat si bebei si mai dornici de "tzitzilit". Chiar dc vremea a fost putin friguroasa, atmosfera s-a incalzit in scurt timp. Am avut placerea sa le cunosc personal pe Miruna de aka si Maria de corinasmile. Maria are niste ochii superbi , iar tiza noastra, grasunica Mirunica, are o pofta nebuna de vorbit si mancat degetele Alaptatul rules!!!!!! www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010 |
Cata, merci mult! Pe mine m-a cucerit Miruna ta cum s-a lins ea pe botik dupa ce a papat tzitzi I-am povestit si sotului cat de dulce mi s-a parut gestul respectiv. Si cat de reprezentativ pentru alaptare si beneficiile ei
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
Vivela spune:
Laura, moaaaama, vrei sa inec tastatura, da?
ai niste copii minunati .
de bine ce m-am apucat de mesajul asta a inceput sa miaune si damian. asta e, poate altadata.
Traiesc in Orasul Alandala