Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

am vrut si eu sa mai scriu una alta, dar m-am decis, sa mai astept sa se linisteasca apele, pentru ca unele discutii devin atat de obositoare, incat imi mai consuma si picul de energie pe care il mai am. Un lucru nu inteleg, de ce nu ne putem respecta reciproc, de ce ne aia grija mereu de capra vecinului, pe lumea asta unele alapteaza, altele nu din nspe mii de motive. Si nu mai continui, ca nu are sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Of, imi pare rau ca problema mea a starnit discutii in contradictoriu. De vreo ora citesc si plang intruna, scriu si sterg, dar prea se vorbeste despre mine ca sa stau deoparte.

Pt mine a fost ft grea decizia de a da completare, de fapt sunt 'in denial' de vreo luna. Am tot vazut ca se trage de la san, plange, nu creste in greutate, si foooaaarte tarziu mi-am pus problema ca nu mai am suficient lapte, abia dupa ce i-am facut toate analizele posibile si n-am descoperit nici anemii, nici paraziti intestinali, nici infectii urinare, nimic. Am fost mult timp convinsa ca e altceva, ca nu-i e ei foame de se trage de la san, nu ca n-am eu lapte, si asta pt ca si eu am citit parerile dr-ilor pro alaptare cum ca nu se poate sa nu ai lapte, faci ceva gresit, pur si simplu nu se poate. Plus ca eram pregatita pt astfel de probleme la inceput, nu dupa 4 luni...

Am mai zis, daca doar lua putin in greutate dar era satisfacuta, nu-mi faceam probleme, dar vazand-o ca refuza sanul, ca se enerveza, il musca, il bate cu manutza, e un sentiment groaznic aceasta respingere, dupa ce 3 luni si ceva ai avut un copil care se alina de orice durere si suparare la sanul tau. A, si pusul la san mai des vad ca nu functioneaza, nu stiu de ce, dar tot la 3 ore vrea sa manance din nou, mai devreme nici sa nu vada sanul...

Iar daca mai aveam vreun dubiu ca asta ar fi problema, s-a spulberat astazi cand dupa ce chiar a stat mai mult ca de obicei la ambii sani si i-a golit, a mai cerut si lins un biberon de inca 100 ml.... Daca era orice altceva decat foame, nu l-ar fi mancat...

Poate alte mamici ar considera in locul meu ca esti o mama mai buna daca iti lasi copilul sa rabde de foame, sa planga, sa doarma mai putin si mai prost, in ideea ca o sa vina el laptele inapoi, dar pe mine nu ma lasa sufletul sa fac asta.

Nu mai vreau sa insist pe subiect ca deja am udat tastatura, pt mine e prea proaspat si dureros subiectul ca sa scriu cu detasare, vreau doar sa mai spun ca pana nu te confrunti cu asa ceva chiar crezi ca 'nu exista sa nu poti alapta (exclusiv)', eu cel putin asa credeam. Ma rog, eu sper in continuare sa alaptez cat mai mult si poate Doamne ajuta o sa se rezolve pb si o sa renuntam la completare, nu la alaptare.

Carla, intru totul de acord cu tine. Si eu ma gandesc, rational, ca mai degraba imi refac productia de laptic daca sunt linistita decat daca o vad infometata, plansa si nedormita.

Si pt mamicile care au incercat, dar n-au reusit sa alapteze exclusiv sau inclusiv , cate o pt ca acum inteleg si eu ce dureros este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Sabina- ai primit storcatorul? Multumita de el?

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Asa, iar acum, in alta ordine de idei:

Ale, felicitari pt printesa maaaaare si grasunica si pe deasupra cumintica

Bia, pt Alex! Si Patricia e o vorbareata!

Cris, aniversare frumoasa, sa fiti fericiti pana la adanci batraneti!

Carla, felicitari si voua pt implinirea primului an de la casatorie!

Rocsy, mi se pare super ca ii dai completare de mai mult timp si totusi ti-ai pastrat si tu lapticul si nici nu refuza sanul! Cum ai facut?

Ioana1234, multumesc

Laura, multumesc inca o data ca ti-ai facut timp sa-mi povestesti prin ce ai trecut la alaptarea lui Amy si iti multumesc pt sfaturi!

Ramona Sper sa fie ok sanul. La cine mergi sa te vada? Eu am de ani buni mici pb cu sanii - mastoza, displazie etc etc - si merg la Dr. Radu de la Fundeni, e chirurg oncolog si e ft bun. Succes cu acomodarea la serviciu, off, nici nu vreau sa ma gandesc. Eu nu le-am spus inca sefilor cand am de gand sa ma intorc, si nici eu nu m-am hotarat inca, dar nu prea m-as grabi...

Mary, merci pt linkul cu metoda karitane de adormit bebeii, sper sa functioneze, ca pana nu demult Patricia adormea la san si la pranz si seara, dar de la o vreme iata ca nu prea mai adoarme asa deci trebuie sa incercam s-o invatam sa adoarma singurica.

Mergi la inceput

Mi-am mai adus aminte:
Mary, eu a trebuit sa merg la o nunta cand Patricia avea 1 luna jumate, si tot asa, ma gandeam ca ii las mamei lapte muls pt o masa si gata. I-am dat san la 10 seara cum ii dadeam, am lasat-o sa suga suficient iar pe la 11 a sosit mama si ea inca nu adormise. Asa ca am luat-o de la san in ideea ca ii mai da mama cu biberonul inca putin si o adoarme. N-a fost chip. Cand s-a vazut cu bibe in gura a inceput sa urle ca din gura de sarpe, s-a inecat, nu stia sa suga biata. Mi-a mai luat o ora s-o linistesc la san... Si de la nunta am plecat in timp pt masa urmatoare, am apucat sa stau vreo 2 ore si asta a fost.
Deci daca nu e obisnuit cu biberonul, mai bine dai o fuga de la nunta si-i dai tzitzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NicoletaB

Sabina- ai primit storcatorul? Multumita de el?

tre sa ma duc la posta sa il ridic. Maine ma duc ca azi nu mai am chef.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cordelia

Parca zicea cineva mai demult, ca si-a achizitionat blender de la Avent, care sunt parerile?

As vrea si eu zilele astea sa achizitionez instrumentul dar ma intereseaza daca este ok; de ex si Babycook este f ok insa are o buba, de ex cana este sensibila la temperaturi de fierbere si se sparge repede si costa tot cam cat asta de la Avent.

multumiri

Eu sunt f. multumita de el , am facut un piure de legume si unul de fructe in ziua cand l-am primit , asa de testare, ca inca de papat ne apucam doar peste vreo 2 zile.
Atunci pot sa va zic mai multe, om vedea daca si mananca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Mi-am mai adus aminte:
Mary, eu a trebuit sa merg la o nunta cand Patricia avea 1 luna jumate, si tot asa, ma gandeam ca ii las mamei lapte muls pt o masa si gata. I-am dat san la 10 seara cum ii dadeam, am lasat-o sa suga suficient iar pe la 11 a sosit mama si ea inca nu adormise. Asa ca am luat-o de la san in ideea ca ii mai da mama cu biberonul inca putin si o adoarme. N-a fost chip. Cand s-a vazut cu bibe in gura a inceput sa urle ca din gura de sarpe, s-a inecat, nu stia sa suga biata. Mi-a mai luat o ora s-o linistesc la san... Si de la nunta am plecat in timp pt masa urmatoare, am apucat sa stau vreo 2 ore si asta a fost.
Deci daca nu e obisnuit cu biberonul, mai bine dai o fuga de la nunta si-i dai tzitzi

Cristina, mamica fericita de fetita strengarita Patricia Andreea 9 iunie 2010

nu, crissy, nu e obisnuit - deci voi reveni pt alaptare decit sa-mi chinui copilul.
pt sfat!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Schimb capitolul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Buna fetele, azi va citesc: am ajuns cu greu la pagina curenta si am constat din nou ca atunci cind sunt discutii contradictorii se umplu pagini cu o viteza nemiloasa - astfel incit si prezentele discrete, parasesc zona de umbra - in care s-au retras voit.

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Te-am calcat cumva pe coada si nu-mi aduc eu aminte?
Mie imi plac lucrurile clare: cu ce te deranjeaza de unde postez?

Mergi la inceput