Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

hello,

stie cineva cat costa o ecografie de sold?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana1234

hello,

Cea mai fericita mami de Victor Andrei ( 15.06.2010)

eu am dat 80 ron la o clinica in bucuresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:

hello,

La Iasi: 120 lei...

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

BUna si de la noi!
Sabina- sa-ti traiasca printesele si sa te bucuri de ele!
Flubby- noi ne confruntam cu asa ceva si mancam NOvalac AR si 95% din mancarica ramane in stomac!
Ale - vezi Budimex/Marie CUrie pe Brancoveanu!

Eu postez mai rar si doar atunci cand pot ajuta cu un raspuns, discutiile evocate de fetele de la Cluj, au facut sa-mi dau seama ca nu ma incadrez in tipologia mamei provaduite pe aici, sa merg cu alaptarea naturala pana la cer chiar daca nu se poate, fie tinand de mine sau de copil. Am alaptat cat s-a putut, cand nu, nu m-am tras nici de par, nici nu am plans, nici nu mi-am facut procese de constiinta, ci doar am luat-o ca atare. POate as fi reactionat asa, daca nu exista laptele praf si nu as fi avut ce da copilului sa manance.

Alaptarea naturala e cea mai sanatoasa, dar nu sa faci din ea o fobie. Atat eu si sora-mea am fost alaptate pana la 9 luni si eu una sanatoasa tun, pe cand ea e mai "rapciugoasa", deci conteaza si cu ce bagaj genetic te nasti, nu numai de alaptare exclusiva.

Citesc, apreciez, dar unele posturi devin atat de repetitive incat deranjeaza fara intentie.

ASta e punctul meu de vedere pt cine vrea sa-l citeasca, cine nu, sa-i dea ignore!

O zi buna!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Hello dragele mele,

iar nu am mai ajuns sa intru pe net din cauza diverselor probleme pe care le-am mai avut; bebe este f bine Doamne ajuta, insa sora mea a fost in spital si este gravida in 6 luni si am tras tot felul de emotii, insa acum suntem ok.

Sigur, am incercat sa recuperez mai din urma dar nu am reusit in totalitate si am vazut ca se discuta despre alaptat.
Aici sunt de acord cu ce a spus Jocurban care a exprimat cam tot ce as fi vrut si eu sa spun.

Subiectul alaptarii este intotdeauna foarte controversat si mereu ridica discutii si conflicte, insa eu nu sunt de acord cu exagerariile pe acest subiect si cred ca atunci cand nu se mai poate din diverse motive, trebuie sa mergi mai departe si sa privesti situatia constructiv daca se poate spune si sa ai grija ca bebele sa fie ok din toate punctele de vedere. Am mai vazut mamici care in diverse subiecte, pareau ca se scuzau maxim ca nu mai pot alapta, ca au urmat depresii, plansete 1 saptamana pe tema asta, pareri de rau etc etc, NU cred ca este o rusine sa nu mai alaptezi.

Eu va urmaresc cu placere si am gasit sfaturi utile si sper sa nu ma intelegeti gresit insa cred ca sunt cazuri si cazuri in viata si de ex. eu sunt de parere ca decat sa fii in depresie de oboseala, sa sufere copilul f rau de colici si sa urle tt noaptea pana la invinetire (asta sigur nu-i face bine!), sa ai mastita si rani la sani sa intri in spital de ex ptr operatie (stiu cazuri concrete), mult mai important este sa fii capabila sa te ocupi de bebe si sa-l inrijesti decat sa cazi...

Este doar o parere pe foarte scurt si nu sustin LP daca se poate altfel, dar nici acum sa nu exageram. Nu zic ca am intalnit pe acest forum pareri fanatice, nu este cazul, doar zic asa in general.

cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:

Fetelor, voi ce jucarii aveti la bebei,?

Victor are ceva albinuta cu dif textile si o omida care canta si o broasca cu lumini si cantelece, si un centru de activitati, dar vreau sa ma pregatesc pt urmatoarele 2, 3 luni cand incepe sa tina bine in manuta jucariile si vreau sa stiu ce jucarii sa ii iau ( sa nu ii iau jucarii nepotrivite varstei)

M-ar interesa si pe mine cu ce se mai joaca bebei vostri ca amea sa plictisit de toate zornaitoarele si mascotele ei ; mai nou suntem la examinarea si joaca cu obiectele din casa doar ca si astea sunt putine la numar ( ma refer la cele neprimejdioase ).
Eu stiu ca dupa pot sa tina obiectele foarte bine in manute sunt jocurile de imbinare sau cuburile , nu stiu cum le spune, am vazut ceva cutii prin magazine.

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Parca zicea cineva mai demult, ca si-a achizitionat blender de la Avent, care sunt parerile?

As vrea si eu zilele astea sa achizitionez instrumentul dar ma intereseaza daca este ok; de ex si Babycook este f ok insa are o buba, de ex cana este sensibila la temperaturi de fierbere si se sparge repede si costa tot cam cat asta de la Avent.

multumiri

Mergi la inceput

Buna fetele, azi va citesc: am ajuns cu greu la pagina curenta si am constat din nou ca atunci cind sunt discutii contradictorii se umplu pagini cu o viteza nemiloasa - astfel incit si prezentele discrete, parasesc zona de umbra - in care s-au retras voit.

Corina, si eu citisem despre relactatie si cunosc o persoana care a reusit, in ciuda descurjarii repetate, din partea medicilor.

Eu ma declar pro-alaptare, clar, cu riscul categorisirii drept "extremista" (am expus si eu problema mea, la timpul potrivit, aici... si ca aa prescurtez: ragade ingrozitoare pina la 3 luni); consider ca asa cum e loc pentru toti sub soare, este loc si aici, si dupa cum s-a demonstrat, e loc si de opinii divergente.
Ba mai mult, desi alaptez exclusiv, au fost situatii cind am avut nevoie de sfaturi de la fetele de aici, fiind tentata sa ii dau apa ca se deshidrateaza sau ceai ca e constipat, sau cind eram stresata pentru ca nu e destul lapte - si eu sunt recunoscatoare ca au fost aici sa ma sustina, sa imi spuna ceea ce aveam nevoie sa aud, pentru a continua cu alaptatul, stimularea lactatiei, etc.

In contextul acesta, al alaptarii exclusive, am de adresat o intrebare, pentru cine e dispus si stie sa imi dea un raspuns sau un sfat din experienta personala: daca ii las biberon cu lapte matern, pt o noapte, cit suntem la o nunta, exista riscuri, de genul: sa nu accepte/stie sa manince din biberon sau cel mai grav, DOAMNE FERESTE, sa refuze sinul? Ca daca exista un astfel de risc ma intorc de la nunta la ora trezirii lui si il alaptez si gata... fara sa imi asum nici macar riscul de 1%... daca el exista. ce spuneti?

Si mai avem noi o problema, peste care sper sa trec: doare sinul drept, fara a resimti la palpare vreun nodul, gilma, nimic. Este vorba de sinul drept, cel mai putin productiv, care asigura doar 2 mese/zi: una dimineata la trezire si una dupa amiaza... nu stiu ce -o fi patit "individul" - ori a revenit la viata si "se baga in seama" producind mai mult, ori e ceva lapte stagnat... ca nici de supt parca nu suge cu prea mare pofta Mateo... deci nu am ce masa, etc. Sa imi fie indicat altceva in acest sens?!

Vero, la ce documentar te referi? Despre Babies este vb? am vz la linkul indicat doar trailerul... este de gasit si filmul? daca da, si am fost neatenta eu, va rog sa ma dumiriti...
link parca a postat virgi... sau ma insel?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cordelia

Parca zicea cineva mai demult, ca si-a achizitionat blender de la Avent, care sunt parerile?

As vrea si eu zilele astea sa achizitionez instrumentul dar ma intereseaza daca este ok; de ex si Babycook este f ok insa are o buba, de ex cana este sensibila la temperaturi de fierbere si se sparge repede si costa tot cam cat asta de la Avent.

multumiri

Bubu30 si Sabina au cumparat dispozitivul... poate ne spun ce parere au... desi daca imi amintesc bine, bubu era multumita.

Mergi la inceput

Rocsy, Ioana - inafara de zornaitori, noi mai avem pt per urmatoare o minge cu diverse butoane, cinta si lumineaza, de la VTech, plusuri cu parti care fosnesc, si am vz la Parintii intreaba, parintii raspund un subiect pe tema asta.

Si inca ceva, Oana si Marylenac - cred ca nu gresesc - in legatura cu somnul, tot la parintii intreaba, o metoda de "adormire" si linistire, Metoda Karitane, http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=94892 . Succes~!

Mergi la inceput