Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)
Raspunsuri - Pagina 17
veronicach spune:
Corinaeu nu am spus sa nu se mai discute despre alaptare...ci sa avem un strop mai multa empatie
sa ne punem in locul mamicilor a caror copii plang la san si sa ne intrebam? eu ce as face daca as vedea ca bebe nu mananca?
eu ce as face daca m-as simti respinsa de copilul meu?
eu ce as face daca...?
oricum am scris ce doream sa transmit...eu( ce de pronume personal folosesc) simt ca mamicile scriu cu greu ca nu alapteaza caci se simt un pic marginalizate
dar poate, eu, vad totul gresit
de cand eram gravida s-a asternut peste mine un calm pe care nu il cunosc a-mi apartine...asa ca nu simt deloc nevoia de a mai taia firul in patru
nu am vrut sa deranjez pe cineva ci am vrut sa ne apropiem cu toate mai mult
pupici si floricele de la mine pentru toata lumea
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
veronicach spune:
in alta ordine de idei...
multumesc pentru recomandarea documentarului....l-am descarcat
acum ma intreb: sa ma uit singura ori cu sotul?
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Vivela spune:
nu suntem un blog pt alaptare, asa este. suntem intr-adevar o comunitate de mamici cu copilasi mici. si carora, deloc intamplator, alaptatul le face foarte bine. si iarasi, deloc intamplator, expresii de genul "nu pot sa alaptez, nu-i bai", "cresc ei copiii si cu lapte praf" NU le face bine.
repet, eu nu blamez pe nimeni, nici macar pe cele care ALEG DELIBERAT SA NU ALAPTEZE, e dreptul lor.
insa nu-i normal ca mamele care alapteaza sa fie blamate pentru ca isi spun opinia cu privire la alaptat. si cu atat mai mult cele care ofera sprijin moral dezinteresat celor care aleg sa alapteze si intampina unele dificultati. Laura, .
Traiesc in Orasul Alandala
aleesicoo spune:
vivela,d c nu le fc bine laptele praf?
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
ioana1234 spune:
Ola,
Noi am fost la Valcea sa luam biletul pt amicii nostri, si ne-am oprit si pe la tara...a fost ok, dar am dormit toti 3 in camera si eu nu m-am odihnit deloc, ca el sforaie ...nu din cauza copilului , el nu a dormit bine din cauza patului si asa ca am decis sa ne intoarcem sambata ca sa ne odihnim si cam asta am facut ieri toata ziua .
Abia am reusit sa recuperez tot ce ati scris...
Virgi vreau si eu te rog site-ul de unde ai luat documentarul , ca tare as vrea sa-l vedem si noi.
Laura si eu ti-am admirat pozele, ai 2 copii frumosi !! sa iti traiasca.
Crissy imi pare rau pt ca nu mai ai laptic, dar trebuie sa fii tare si sa fii convinsa ca de faptul ca ii dai LP pt a-i face un bine.
As mai scrie multe dar nush cu ce sa incep....
A .... soacra mea iar a scapat un : ....la 4 luni si noi o sa ii dam suc la asta mic....si eu am zis.: nu, nu abia pe la 5 1/2- 6 luni o sa II DAU...suc:))
O sa am de luptat cu ei cu diversificarea......
ioana1234 spune:
Fetelor, voi ce jucarii aveti la bebei,?
Victor are ceva albinuta cu dif textile si o omida care canta si o broasca cu lumini si cantelece, si un centru de activitati, dar vreau sa ma pregatesc pt urmatoarele 2, 3 luni cand incepe sa tina bine in manuta jucariile si vreau sa stiu ce jucarii sa ii iau ( sa nu ii iau jucarii nepotrivite varstei)
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui veronicach Corinaeu nu am spus sa nu se mai discute despre alaptare...ci sa avem un strop mai multa empatie sa ne punem in locul mamicilor a caror copii plang la san si sa ne intrebam? eu ce as face daca as vedea ca bebe nu mananca? eu ce as face daca m-as simti respinsa de copilul meu? eu ce as face daca...? |
Vero, eu m-am pus in situatia asta si m-am intrebat toate aceste lucruri inca inainte de a naste. Si m-am apucat de cautat si citit din scoarta-n-scoarta studii, recomandari si experiente personale despre alaptat. Din cele mai credibile (ma refer la studii serioase si experti/consulanti certificati in alaptare) am retinut ca reusita alaptarii este in mainile mele (si mai ales in capul meu) cam in proportie de 90%. Am inteles cum functioneaza din punct de vedere fiziologic tot procesul si mi-am dat seama ca sunt sanse fff mici sa NU reusesc, daca iau un start bun (pun copilul cat mai degraba la san in prima zi, am grija sa prinda corect sfarcul, sa o alaptez cand si cat vrea ea - si la jum de ora daca asa cere, si altele) si nu ma sperii de micile probleme care pot aparea. Pentru ca da, am citit intotdeauna si sectiunea de "troubleshooting" si cum sa am rabdare pana se rezolva problemele.
Apoi am gasit o pediatra pro-alaptare si relaxata, care nu s-a panicat daca Maria mea n-a luat 150/200 gr in FIECARE saptamana, ci m-a incurajat sa-mi pastrez calmul si sa continui cu incredere (lucru pe care il faceam oricum, dar face foarte bine la psihic sa fii sustinuta si incurajata de cei din jur, iar asta e unul din lucrurile importante in alaptare: psihicul relaxat+odihna).
Nu am fost niciodata tentata sa fac proba suptului sau sa ma mulg ca sa vad cat lapte am. Am incredere in copil ca mananca atat cat are ea nevoie la o anumita masa, nu cat "mi se pare" mie ca ar trebui, ca apoi sa-i dau completare "ca sa stau eu linistita".
Eu mai bine stau linistita si produc laptic
Asta e in linii mari ce-am facut si pana acum a functionat de minune.
Si daca a functionat, indraznesc sa cred, fara a ma da mare, ca poate functiona si in cazul altor (viitoare) mamici.
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
aleesicoo spune:
fetele cae stau in sect 4 , stiti cumva o clinica pe bd.c-tin brancoveanu?
am un bilet d trimitere la dermatologie pt Karina!
imi recomandati undeva?
ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!
Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!
Jocurban spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui corinasmile
hmmm.. Vero.. imi permit sa nu fiu de acord. Cam suna a cenzura treaba asta Nu cred ca a condamnat cineva pe aici vreo mamica pt ca a renuntat la alaptat si a trecut la LP. Este decizia fiecareia si in momentul in care a luat-o, ar cam trebui sa fie impacata cu ea si sa nu se simta marginalizata sau stresata de cele care alapteaza. In plus, asta e un forum public, care poate fi citit de oricine. Tot ce scriem aici are inevitabil rol de informare si referinta pentru alte mamici sau femei insarcinate. Cel putin eu asa am facut in timpul sarcinii: am citit atat teorie, cat si practica altor mamici, ca sa inteleg cum functioneaza lucrurile si ce mi se potrveste cel mai bine. Si chiar mi-am schimbat la 180% unele idei preconcepute pe care le aveam. Iar daca analizezi mai atent discutiile noastre, vei vedea ca se vorbeste muuuuuuuuuuuuult mai des despre biberoane, tetine, cati ml de LP mananca un bebe sau altul, ce marca de LP si alte asemenea, asa ca un ochi neinformat ar putea ajunge la concluzia ca este aproape imposibil sa iti alaptezi copilul, iar majoritatea oricum ajung sa bea LP. Ceea ce nu este chiar asa. De asta eu, intelegand importanta alimentatiei copililor la san, dar si piedicile pe care o mamica tanara le intalneste la inceputul alaptarii (care e cel mai important) mi-am propus sa promovez alaptarea de fiecare data cand am ocazia. Daca deranjeaza pe cineva, spuneti deschis si tare si ma retrag sa scriu prin late parti, pentru cine are ochi sa citeasca si sa bage la cap Dar vreau sa fiu inteleasa corect: NU critic pe nimeni, singurul scop este ca alte mamici incepatoare sa aiba si alte puncte de referinta si documentare. Corina, mami de Maria (14.06.2010) |
Corina, eu sunt 100% de acord si cu ce spui tu.
Chiar nu vreau si nu am vrut sa starnesc o polemica pe margiena acestui subiect. Revin totusi cu cateva opinii suplimentare:
1. Tocmai pentru ca e un forum public, fiecare isi poate spune parerea, ceilalti o pot contesta... Una din regulile general valabile pe orife forum si, in genere, in orice discutie cu cineva, este: COMBATE IDEEA, NU PERSOANA. De aceea, cred ca indiferent cat de apriga ar deveni o discutie pe acest forum, nu e nevoie sa plece nimeni in alta parte, putem ramane "prietene" intre noi, toate, chiar daca uneori avem opinii divergente pe marginea unui subiect...
Am citit nu o data aici, in urma unor discutii, ca una sau alta dintre voi (noi) "ameninta" ca se retrage de pe forum... De ce?! Chiar e nevoie sa fim atat de radicale, doar pentru ca am fost cotrazise intr-o discutie? E forum, nu fan-club...
2. Tocmai pentru ca sunt atatea persoane care pot cauta informatii pe net si pot ajunge aici cu cititul, este bine sa existe cat mai multe opinii si pareri. Pro si mai putin pro, pentru ca "contra" alaptarii nu e nimeni aici.
3. Corina bine a remarcat ca, din pacate, sunt atatea mamici pe forum care au probleme cu alaptarea si se discuta mult de LP, biberoane, suplimente... Iar eu spuneam ca tocmai pentru ca exista mii de cazuri unice in care alaptarea nu a (mai) fost posibila, pentru unele dintre noi e frustrant sa citim ca "n-am vrut/nu ne-am straduit suficient". Eu atat am zis: ca nu e intotdeuna vina mamei. Uneori chiar exista "scutire medicala" in acest sens.
Din pacate, eu chiar sunt din categoria celor care, poate, n-au incercat suficient. In situatia lui Ruxi am fost si eu: nesomn zile intregi, doi copii prematuri ce plangeau zi si noapte de colici ingrozitoare, refuzul de a suge la san etc. Nu mai reiau istoria. Atunci mi s-a parut ca voi muri de oboseala si epuizare fizica si psihica... am apelat la ajutorul laptelui praf, desi aveam lapte mai mult decat suficient. Acum, privind in urma, mult mai odihnita, am senzatia ca as fi putut rezista, poate, inca un stop mai mult!... Am gresit atunci? Gresesc acum, pentru ca s-a estompat in memorie chinul acelor saptamani? N-o sa stiu niciodata. Dar ma doare in continuare sufletul ca n-am fost in stare sa "inving" si am citit, de atunci, sute de pagini de marturii pe aceasta tema... si am gasit sute de marturii ale unor mame care chiar n-au (mai) putut alapta din ratiuni medicale si care se simt pe nedrept vinovate de ceea ce li s-a spus.
De aceea, de cate ori voi gasi informatii si indemnuri pro-alaptare voi felicita din suflet initiatoarele acelor subiecte, dar de cate ori voi citi ca "nu exista sa nu poti alapta!" voi critica vehement aceasta sentinta.
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor