Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (22)
Raspunsuri - Pagina 16
Virgi17 spune:
si ca sa va provoc si mai mult:
http://www.youtube.com/watch?v=1vupEpNjCuY
in final e vorba despre 4 mame care isi iubesc mult puii...diferentele de alta natura sunt insa socante...
veronicach spune:
felicitari Carla
!
si eu as recomanda un aplomb mai mic atunci cand se vorbeste despre alaptare...nu suntem un blog pentru alaptare ci o colectivitate de mamici
oricat de frumos am discuta despre alaptat, cu siguranta , nici o mamica ce a renuntat la alaptare nu va putea reveni
asa ca... de ce atata insistenta..? nu e nici o gravidutza pe aici
de ce sa ranim persoanele ce nu au nu au putut alapta
sa ii multumim lu Dumnezeu ca putem oferi lapte plin de anticorpi si nutrienti copilasilor nostri si sa nu margializam,fie si involuntar, pe ceilalti
de asemenea daca pruncul tau e iritat, nu e satul, refuza sanul de ce sa perpetuam stresul pentru respectiva mamica? cand noi nu avem aceste probleme ci copilasii papa frumos la san
eu spun sa punem un pic accentul pe empatie
nu m-am referit la nimeni ci m-am inclus in categoria pro-alaptare
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Vivela spune:
vroiam doar sa zic ca traim intr-o societate consumerista, care ne convinge ca fara anumite lucruri nu putem sa traim fericiti. eu n-am avut multe lucruri (nici carut), astazi considerate indispensabile. departe de mine gandul sa ne intoarcem in trecut si sa zicem "pe vremea mea....". e firesc sa beneficiem din plin de noile realizari (uau, cum suna ), insa uneori e bine sa facem doi pasi in urma si sa analizam ceea ce e intr-adevar important pentru noi si copiii nostri. un fel de ierarhizare a prioritatilor.
bineinteles ca si sifonierul meu e ticsit cu tzoale pentru copii, de jucarii nu mai zic, ca n-am pe unde sa mai calc in casa...constientizez ca le-am luat pentru ca mi-au placut MIE, copilul n-a prea avut de comentat (decat cu privire la unele jucarii). pe o scara proprie a valorilor insa, acestea se afla undeva pe la mijloc, nicidecum intre primele lucruri importante.
sper sa fie mai bine inteles mesajul asta, probabil cu celalalt s-a inteles aiurea. eu nu vorbeam de saracie in general - caci da, din pacate exista si oameni sarmani. mai mult ca sigur ca toate lucrurile de copii pe care le am (carucioare, patuturi, haine) vor fi donate celor care au nevoie - asta dupa ce ma voi hotari ca eu n-o sa mai am inca un bebe.
ps: chiar vorbeam cu Bia, peste ceva vreme, nu peste mult, noi parintii vom inocula propriilor copii -inconstient, desigur - ideea ca TREBUIE sa aiba haine mai de soi (firma), telefon mai tare decat al lui cutarescu, penar mai smecher, etc. si da, copiii vor suferi amarnic daca nu au aceste lucruri . mai mult, mi se pare ca este inevitabil sa se produca asa, are grija societatea in care traim .
Traiesc in Orasul Alandala
corinasmile spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela legat de hainute, haideti mai, fetelor, voi chiar credeti ca sunt mai putin fericiti acei copilasi ca nu au pe ei haine de firma sau care sa arate bine? eu cred ca putin le pasa de asa ceva, problema e doar la parinti daca ei asta considera ca fiind ceva important. zau, mie nu mi-ar fi deloc mila pt haine, dar mi s-ar rupe inima in doua daca as auzi "uite, baietelul ala papa titzi, ce rau imi pare ca eu n-am putut/n-am stiut cum sa te alaptez". (a nu se intelege ca as condamna pe cineva pt alegerea pe care o face, zic doar ca asta e ceva ce chiar conteaza pt copil, atat ca hrana cat si ca afectivitate, hainele nu reprezinta absolut nimic). Traiesc in Orasul Alandala |
100% de acord
Am decis inca de la inceput ca e mai sanatos si pt psihic, si pt buzunar () sa invatam copilul ca hainele sunt pentru a proteja corpul de frig/caldura/murdarie/etc, nu pt altceva. Frumusetea vine din interior
Nu cred ca va fi invidioasa pe alti copii care probabil vor avea haine mai sofisticate, pentru ca nici noi nu gandim in felul asta, iar educatia ei e in mainile noastre
Pana acum are haine de la cora/carrefour/real/primite cadou si cateva de la kiabi si c&a, pt ca imi place calitatea si reducerile de preturi pe care le practica
La botez a fost in rochita pe care am cumparat-o de la Bazarul DC, la mana a doua, iar banutii s-au dus in contul unui copil bolnavior.
Apropo, am luat mai multe hainute si jucarii prin intermediul bazarului, toate frumoase si in stare fff buna. Va recomand sa incercati!
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
r_ocsy spune:
Sincer : eu ma multumesc ca am cat de cat lapte dar nu mi-e rusine ca dau completare si nici nu mai plang ca nu am lapte suficient ( am depasit faza, am plans atunci pana nu am mai putut ). Regret, normal ca mi-ar fi mult mai usor sa nu sterilizez atatea sticle dar daca nu am suficient nu am. Am baut ceaiuri peste ceaiuri, pastile, pus la san din ora in ora ... dar daca nu se poate,nu se poate , prefer sa ii dau completare decat sa planga de foame. In plus, avem zile cand mananca mai putin si se multumeste doar cu tziti sau zile cand urla de mama focului cand o iau de la san si pana nu primeste sticluta nu se potoleste.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Onana spune:
Neatza!
Laura, Laurita, multumesc mult pt info de hainute, o sa incep cu Mall Vitan ca mi-e aproape!
Carla, Veronica
Vivela, multumim de link-ul despre diversificare, am tot uitat sa zic!
Corina, Virgi, multumim de linkuri, ff interesant..(am aruncat un ochi doar, o sa revin cand o sa am tp mai mult)
Ale, felicitari pt bebelina mare si sanatoasa!
Cris, la multi ani fericiti!
Si cam atat mi-am amintit din tot ce voiam sa spun
Vivela spune:
Intr-o vreme aveam la semnatura un motto: "Cand schimbi modul in care privesti lucrurile, lucrurile pe care le privesti se schimba". poate ar trebui sa il repun acolo, la semnatura, pt mine si pt altii care stiu sa il citeasca.
tot acum ceva vreme, fiul meu cel mare luase o expresie in brate: "nu pot!". am simtit ca mi se duce pamantul de sub picioare, a fost lucrul care m-a mahnit cel mai tare de pana acum in ceea ce il priveste copilul meu: aceea ca altii i-au spus ca nu poate (ca de la mine n-a auzit asa ceva!). culmea, cand zicea asta, chiar nu putea. cu greu l-am dezvatat, cu incurajari si pisalogeala multa.
cam atat cu parabolele...
super filmuletul, foarte scumpi copilasii aia .
Traiesc in Orasul Alandala
corinasmile spune:
citat din mesajul lui veronicach felicitari Carla ! si eu as recomanda un aplomb mai mic atunci cand se vorbeste despre alaptare...nu suntem un blog pentru alaptare ci o colectivitate de mamici oricat de frumos am discuta despre alaptat, cu siguranta , nici o mamica ce a renuntat la alaptare nu va putea reveni asa ca... de ce atata insistenta..? nu e nici o gravidutza pe aici de ce sa ranim persoanele ce nu au nu au putut alapta sa ii multumim lu Dumnezeu ca putem oferi lapte plin de anticorpi si nutrienti copilasilor nostri si sa nu margializam,fie si involuntar, pe ceilalti de asemenea daca pruncul tau e iritat, nu e satul, refuza sanul de ce sa perpetuam stresul pentru respectiva mamica? cand noi nu avem aceste probleme ci copilasii papa frumos la san eu spun sa punem un pic accentul pe empatie nu m-am referit la nimeni ci m-am inclus in categoria pro-alaptare mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 |
hmmm.. Vero.. imi permit sa nu fiu de acord. Cam suna a cenzura treaba asta
Nu cred ca a condamnat cineva pe aici vreo mamica pt ca a renuntat la alaptat si a trecut la LP. Este decizia fiecareia si in momentul in care a luat-o, ar cam trebui sa fie impacata cu ea si sa nu se simta marginalizata sau stresata de cele care alapteaza.
In plus, asta e un forum public, care poate fi citit de oricine. Tot ce scriem aici are inevitabil rol de informare si referinta pentru alte mamici sau femei insarcinate. Cel putin eu asa am facut in timpul sarcinii: am citit atat teorie, cat si practica altor mamici, ca sa inteleg cum functioneaza lucrurile si ce mi se potrveste cel mai bine. Si chiar mi-am schimbat la 180% unele idei preconcepute pe care le aveam.
Iar daca analizezi mai atent discutiile noastre, vei vedea ca se vorbeste muuuuuuuuuuuuult mai des despre biberoane, tetine, cati ml de LP mananca un bebe sau altul, ce marca de LP si alte asemenea, asa ca un ochi neinformat ar putea ajunge la concluzia ca este aproape imposibil sa iti alaptezi copilul, iar majoritatea oricum ajung sa bea LP. Ceea ce nu este chiar asa.
De asta eu, intelegand importanta alimentatiei copililor la san, dar si piedicile pe care o mamica tanara le intalneste la inceputul alaptarii (care e cel mai important) mi-am propus sa promovez alaptarea de fiecare data cand am ocazia.
Daca deranjeaza pe cineva, spuneti deschis si tare si ma retrag sa scriu prin late parti, pentru cine are ochi sa citeasca si sa bage la cap
Dar vreau sa fiu inteleasa corect: NU critic pe nimeni, singurul scop este ca alte mamici incepatoare sa aiba si alte puncte de referinta si documentare.
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
bubu30 spune:
citat din mesajul lui Jocurban Pe de alta parte, stiu ca toata lumea e bine intentionata si sfaturile pro-alaptare sunt priceless, atunci cand vorbiti de beneficiile incontestabile ale laptelui matern si la alaptare ca proces de suflet... E minunat sa alaptezi, dar nu e sfarsitul lumii atunci cand nu se mai poate. Medicii recomanda sa nu chinuiti si sa nu infometati copiii doar pentru ca, din ratiuni fiziologice sau medicale, laptele matern uneori chiar nu mai e de ajuns... Iar in calitate de mama care nu a reusit sa alapteze (desi si-a dorit din suflet acest lucru) va rog sa va alegeti cu mai mare grija cuvintele atunci cand formulati chestii de genul "nu exista probleme reale de alaptare, doar mame care n-au vrut suficient/n-au stiut cum", pentru ca sunt opinii fortate si nedrepte. Creati un complex de vinovatie de care mamele in cauza chiar nu au nevoie... Laura, no offence, iti admir determinarea despre care ai povestit! Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume! Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010). Blogul mazarichilor |
Subliniez de la inceput ca nu facem bisericute de Cluj dar atat Carla cat si Vero au scris chestii cu care sunt f de acord.
Eu am alaptat in spital, si vreo 2 sapt dupa ce am venit acasa si asta nu pt ca nu am vrut si nu am facut tot ce mi-a stat in putinta ci pt ca dupa 2 sapt in care nu am dormit decat 1/2 ore - maxim 1 ora in 24 de ore laptele s-a imputinat considerabil oricat ma chinuiam sa ma mulg, pt ca ei fiind cu greutate mica nu aveau putere sa suga decat 10 ml in 1/2 ora timp in care celalalt urla de foame iar pe mine nu ma lasa sufletul sa ii las flamanzi.
Beam lichide, ma mulgeam pana am ajuns ca nu mai imi simteam mainile de febra musculara, dar eram intr-un hal de oboseala ca nu imi mai aduceam aminte ce spusesem acum o jumatate de ora, daramite ce facusem ieri.
Si in acest caz spuneti-mi mie care femeie nu si-ar fi pierdut laptele ???
Nu mi-e ciuda absolut deloc pe mamele care alapteaza, bravo lor, eu una stiu ca nu am fost in stare deoarece am 2 si cand adormea unul se trezea celalalt, deci eu nu apucam sa dorm DELOC.
Aaa, si nu ma invinovatesc deloc, sunt alte necazuri mai mari decat ca nu am alaptat.
Ma rog la D-zeu sa fie copiii mei sanatosi si fara boli grave, ca deh o raceala doua nu se pun
Onana spune:
Parerea mea este asa: sa vorbim despre alaptare, sa incurajam si sa promovam alaptarea, este foarte bine si sunt de acord cu ce spune Corina, daca puyem ajuta alte mamici sa o faca, de ce nu?; pe de alta parte, sunt de acord cu Carla in a nu generaliza si a afirma ca numai cine nu vrea suficient nu poate; nu mi se pare corect! Si spune asta o mamica care intelege cat de importanta este alaptarea (pentru bebe, dar si pt mama), care si-a dorit sa-si poata alapta copiii si care din pacate nu a reusit..