Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Carla vaccinul se bea, nu vomita imediat ci la cateva zile dupa aceea ca e bacterie vie , trebuie hraniti cate 10-20 ml la fiecare ora si verificat pipi sa fie hidratati, dureaza cam 2 zile, dupa aceea cateva scaune apoase, daca vezi ca nu tine nimic in stomacel adica nu ae urina trebuie sa le puna o perfuzie in cele mai rele cazuri!
Acum zic si eu.. laptele praf are fier daca vezi ca nu merge cu nimic de ce nu incerci si asta! NNu dati cu rosii
Se poate ca vaccinul totusi sa nu aiba niciun efect secundar.
Leti nu a facut febra, e agitata, de azi a inceput sa manance mai bine semn ca stomacelul a acceptat bacteria. tot nu e complet bine dar pe maine sper sa fie bine, scaune apoase inca nu are!

Creata eu o spal dupa kk pe leti la chiuveta si nu se mai irita si o dau cu crema facuta din untura de peste in farmacie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Carla daca nu gasesti rotateq in romania sa il iei din ungaria ca aici este si rotarixul a fost blocat pt complicatii la intestine, nu stiu cand/daca s-a autorizat din nou folosirea lui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

fetele dar voi pt probl nu chemati pediatrul acasa,mergeti voi la cabinet??ca parca asa am vazut ca spuneti.eu nu am fost niciodata cu ei la dr,ci l-am chemat acasa.Oricum nici nu am cum sa ies cu amandoi din casa sa-i duc la ora fixa la dr,de-abia ne organizam pt plimbari,ne ia cate o ora pana iesim.Apropo de iesiri,noi acum suntem raciti putin de 3 zile si nu am iesit ca e f urat afara,dar ai mei numai si numai afara dorm,iesim cam 6 ore/zi,le place la nebunie,deja stiu cand primesc gecuta ca iesim si se bucura parca.De 3 zile am innebunit cu totii in casa,sunt maraiti,numai in brate vor,nu prea dorm ,mananca haotic.nu stiu ce ne facem iarna la -15 grade.
Inca ceva,sunt curioasa ce face Sheri cu Alexia si gemenele,ca eu cu ai mei si cu soacra tot nu am timp nici de cate un dus cateodata.La noi e problema cu ragaitul inca,vomita daca nu ragaie,sunt maraiti daca nu ragaie destul,si mai nou vor atentie si conversatie.Dar Dragaico tu cum te descurci cu leutii tai scumpi?apropo cat papa la o masa?si cate mese pe zi?

legat de dulciuri si eu sunt ca voi.Acum am o pofta pe ele ca mor,in sarcina nici sa le vad.Care ar fi explicatia?



Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010


http://good-times.webshots.com/album/575890611lMnMMP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

M-am exprimat gresit. Fetele au fost bolnave acum 2-3 saptamani. Copilul prietenei l-a luat de pe avion, am uitat cum zicea ca se cheama virusul.

Carmen, nu ii fac Iuliei vaccinul acesta. Ana a facut o enterocolita la 8 luni dar cum era supraponderala nici nu s-a cunoscut ca a slabit 500 de grame in 3 zile. Le-a pus in aceeasi saptamana la loc.
Elisa pana acum a scapat de asa ceva.
Trebuie sa mananc si sa plecam la magazine dar pe scurt mie mie se pare ca raportul beneficii/riscuri e cam dezavantajos. Aici oricum nu intra in schema obligatorie si ar fi trebuit sa mergem in Ro sa il facem.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Carmen ma sperii acum cu Rotarixul.Multumesc ca mi-ai spus.Nu am stiut si nici nu am timp sa caut info fff multe.Dumnezeule cate 10-20ml la fiecare ora????pai al meu Mateo cred ca e in stare sa ma si bata la ce isteric e dupa papica,si papa 180 la o masa!!!!ce ma fac????????



Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010


http://good-times.webshots.com/album/575890611lMnMMP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Carla nu vrea el sa manance mai mult ca il doare stomacelul cand inghite!
otilia spor la cumparaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Victo, merci. Am cumparat si io aparat de aerosoli, si o sa ii fac numai cu ser. Daca tuseste bag si ACC. Am ridicat si patutul lui noaptea, si am observat ca nu se mai ineaca de la mucisori. A facut azi deja 3 scaune, nu apoase, doar mucoase, si unul cu vinisoare de sange... Am citit ca asa e diareea la sugari si una dintre cauze ar fi viroza asta nenorocita, exact cum zicea si doctora. Am incercat sa o sun, dar nu raspunde... Bebelu pare ok, are chef de povesti si joaca, doar se maraie cand face kk, cred ca il doare, bietu...

Denisa, ziceai ca le dai si completare - incearca un lapte praf cu continut mai ridicat in fier... Io nu am facut niciodata hemoglobina la copil... Iar legat de pediatru, noi mergem la cabinet, la ora x... Greu, ca tre sa fie mancat si curat, sa ajungem la ora aia, sa aiba rabdare, sa nu planga... Ieri l-am trezit din somn ca sa mergem, abia atipise... Ce sa-i faci?

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

carmen cat costa vaccinul rotateq?




Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010


http://good-times.webshots.com/album/575890611lMnMMP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Carla din pacate nu stiu ca merge pe asigurare, nu cred ca e differit de celalalt totusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Scuze pt lungimea mesajului, mamici voi confirmati ca e asa? Multumesc!


Primul an din viata unui copil este o perioada-cheie, de care depinde in mare masura dezvoltarea lui ulterioara, iar hrana este actorul principal. Obiceiurile alimentare se invata din prima zi si ajuta micutul sa se transforme intr-un adult puternic si sanatos. Ora mesei nu e pentru el doar momentul in care stie ca isi va potoli foamea, ci o intreaga aventura: invata, se dezvolta, isi satisface nevoi si curiozitati. Citeste aici schema completa de diversificare si raspunsuri la intrebarea “Ajutor, nu mananca, ce sa fac?”.

Alimentatia copilului la 0 – 4 luni
Cea mai adecvata hrana pentru un nou-nascut este laptele matern, datorita calitatilor sale imunizante, antiinfectioase, antialergice. In timpul alaptarii se realizeaza de asemenea si o relatie psiho-afectiva intre mama si copil, de aceea mama trebuie sa fie foarte linistita si odihnita. Stresul si anxietatea se transmit foarte usor nou-nascutului, incluzand manifestari precum colicii. De asemenea, mama nu trebuie sa consume sucuri acidulate, condimente sau alcool si nu trebuie sa fumeze.
Nu exista o pozitie standard pentru alaptat. Fiecare mama si-o poate alege pe cea in care se simte cel mai comod. Bebelusul insa trebuie asezat astfel incat capul, umerii si soldurile sa fie in linie dreapta. El poate sa stea sprijinit pe bratul mamei, pe o perna sau pe o parte in pat, fata in fata cu mama. Citeste aici mai mult despre alaptare.
Ca sa fii sigura ca cel mic se alimenteaza corect si eficient, e suficient sa remarci buzele rasfrante pe areola sanului si sa observi ca inghite. Trebuie sa ai grija si la nasul bebelusului, ca respiratia sa nu ii fie obturata in timpul alaptarii.
Cel mai natural program de masa este “la cererea” copilului. La inceput el va suge des, mai ales in timpul noptii. Atentie – in primele zile de viata, o “masa” poate dura pana la o ora, o ora si jumatate, pana ce nou-nascutul prinde putere si lactatia este stimulata. Bebelusul trebuie sa goleasca complet, pe rand, ambii sani, deoarece compozitia laptelui variaza in timpul unui supt. Initial laptele este mai apos, pentru a satisface setea, apoi mai concentrat si mai bogat in lipide pentru a-i potoli foamea micutului. Este important ca mama sa se alimenteze si sa se hidrateze atat cat are nevoie, dar esential este ca ea sa fie odihnita. Daca simti ca productia de lapte este afectata, principala cauza este lipsa odihnei, a somnului.
In cazul alimentatiei cu lapte praf, cantitatea de lapte pentru fiecare masa este tot la alegerea celui mic, in functie de toleranta si apetit. Dupa masa, bebelusul trebuie tinut in pozitie verticala pana elimina aerul din stomac. Este de preferat ca in prima luna de viata sa se respecte orarul dorit de nou-nascut, acesta facandu-si singur, in timp, un program. De regula, copilul trebuie hranit o data la 3–4 ore ziua si atunci cand cere noaptea. In situatia nou-nascutilor cu greutate mica la nastere se poate incerca mai des, cu cantitati mai mici de lapte.
Nu trebuie sa ii dati ceai sau apa nou-nascutului decat daca are tendinta de constipatie.
Alimentatia copilului la 4 – 5 luni
Diversificarea alimentatiei nu se recomanda pana la varsta de sase luni, in cazul copiilor hraniti exclusiv cu lapte matern, cu conditia sa creasca in greutate aproximativ 200 g pe saptamana in primele patru luni de viata si aproximativ 150 g pe saptamana in lunile 4 – 6. Sugarul alimentat cu lapte praf poate primi fainoase fara gluten, care se prepara cu lapte, in cazul in care cresterea ponderala este mai lenta.
La aceasta varsta, toti sugarii, indiferent de tipul de alimentatie, pot primi intre mese sucuri naturale preparate in casa in momentul servirii astfel:
in prima zi: 10 ml suc de morcov + 10 ml apa plata;
a doua zi: 20 ml suc de morcov + 20 ml apa plata;
………………………………………………………………….
a sasea zi: 60 ml suc de morcov + 60 ml apa plata;
a saptea zi 30 ml suc de morcov + 30 ml suc de mar + 60 ml apa plata.
Atentie! Este obligatoriu ca in momentul inceperii diversificarii sugarul sa aiba scaune normale si sa nu aiba semne de boala acuta.
Principiile diversificarii:
prioritar – mai intai se da alimentul nou introdus, apoi cel cu care copilul este deja obisnuit;
progresiv – alimentul nou-introdus va fi administrat in cantitati care vor fi crescute treptat, in timp ce se scade cantitatea din alimentul vechi;
selectiv – nu se introduc niciodata doua alimente noi in acelasi timp;
durata unei diversificari este de 7–10 zile;
copilul trebuie sa accepte alimentul nou. Daca nu il accepta, se intrerupe si se incearca din nou dupa cinci-zece zile.
Alimentatia sugarului la 5 – 6 luni
Pentru copiii alimentati exclusiv la san nu se pune inca problema diversificarii, decat in cazul celor care nu cresc suficient in greutate, care pot primi fructe (la ora 10.00) si supa de morcov (la ora 14.00).
Sugarii alimentati cu lapte praf incep diversificarea la cinci luni astfel:
prima zi: o lingurita fructe (banana si mar copt) + restul lapte;
a doua zi: doua lingurite fructe + restul lapte;
a treia zi: patru lingurite de fructe + restul lapte.
Astfel, progresiv, masa de la ora 10.00 va fi inlocuita cu o masa completa de fructe (aproximativ 150 g).
La varsta de 5 luni si 2 saptamani se introduce treptat supa de morcovi (zeama sau direct piure), cate 20–30 ml/zi. Masa va fi completata cu lapte, pana ce acesta va fi inlocuit de piureul de morcovi.
La cateva zile de la introducerea supei-crema de morcovi se introduc in alimentatie dovlecelul si albitura (patrunjel, pastarnac). Dupa alte cateva zile se poate adauga si uleiul vegetal de germeni de porumb sau de masline.
La sase luni in crema de legume se poate adauga carne – piept de gaina sau vita – care a fost fiarta 2–3 ore separat.
Alimentatia copilului la 6 – 7 luni
Acesta este momentul in care incepe diversificarea alimentatiei la bebelusii hraniti cu lapte matern cu supa-crema de morcovi introdusa la masa de pranz dupa schema prezentata anterior. La fel se procedeaza si cu dovlecelul, albitura si uleiul vegetal.
6 luni si 1 saptamani – in supa-crema de legume se introduce carnea de gaina sau vita, fiarta in prealabil separat 2–3 ore.
6 luni si 2 saptamani – se introduce si masa de fructe de la ora 10.00.
6 luni si 3 saptamani – se introduce treptat branza de vaci facuta in casa, cate o lingurita pe zi in piureul de fructe, pana la zece lingurite de branza dupa zece zile.
Pentru sugarii alimentati cu lapte praf, la care diversificarea a inceput la cinci luni:
Dimineata: lapte praf cu cereale adecvate varstei.
Ora 10.00: banana + mar copt sau crud + 2 lingurite de cereale. Se introduce treptat si branza de vaci.
Ora 14.00: supa-crema de legume si carne, in care se poate adauga treptat galbenusul fiert tare astfel:
prima saptamana: un sfert de galbenus de doua ori pe saptamana;
a doua saptamana: jumatate de galbenus de doua ori pe saptamana;
a treia saptamana: un galbeus intreg de doua ori pe saptamana.
La varsta de sapte luni se pot introduce o data pe saptamana, in loc de carne, 2–3 ficatei de pui, fierti separat timp de o ora. Masa de lapte de dupa-amiaza poate fi inlocuita treptat cu iaurt, in care se pot adauga fructe proaspete.
Alimentatia copilului la 7 – 8 luni
In cazul copiilor alimentati natural, la care diversificarea a inceput la sase luni, se poate introduce in supa crema de legume si galbenusul fiert tare, dupa schema de mai sus. La 7 luni si 2 saptamani se poate inlocui o data pe saptamana carnea cu 2–3 ficatei de pui, fierti separat timp de o ora.
La varsta de opt luni, se poate introduce in supa-crema de legume, o data pe saptamana, in locul carnii, peste alb fiert separat (pastrav, salau). Copilul mai poate primi supa de perisoare facute din carne de pui cu orez. Masa de lapte se va inlocui treptat cu iaurt, in care se pot adauga fructe proaspete.
Pentru copiilor la care diversificarea a inceput la cinci luni:
Dimineata: lapte cu cereale, adecvate cu varsta copilului.
Ora 10.00: fruct (banana, mar, caisa, piersica) + 2 lingurite de cereale + branza de vaci facuta in casa.
Pranz: supa-crema de legume (morcovi, dovlecel, albitura, cartof, ardei) cu carne de pui (sau ficatei de pui, cel mult 2-3 pe saptamana), galbenus de ou (de doua ori pe saptamana). De asemenea, o data pe saptamana carnea poate fi inlocuita cu peste (pastrav, salau). Sugarul mai poate primi supa cu perisoare din carne de pui si orez.
Dupa-amiaza: iaurt si fructe proaspete.
Seara: lapte cu cereale.
Alimentatia copilului la 8 luni – 1 an
Dimineata: lapte cu cereale (sau san)
Ora 10.00: fructe (banana, mar, ananas, pepene galben, caise, piersici, struguri albi fara coaja si samburi) + 2 lingurite cereale + branza de vaci preparata in casa.
Pranz: supa-crema de legume cu taitei sau galuste, carne de pui (vita) sau perisoare. Supa poate fi acrita cu lamaie sau bors de casa. De doua ori pe saptamana in supa se adauga galbenus de ou fiert. De asemenea, copilul poate manca 2–3 ficatei de pui pe saptamana. O data pe saptamana copilul poate manca peste alb sau dovlecel umplut cu carne de pui si orez, ghiveci din legume proaspete, spanac cu orez sau mancare de fasole pastai fierte, fara usturoi sau bulion.
Dupa-amiaza: iaurt simplu cu fructe proaspete.
Seara: san sau cereale cu lapte.
Dupa varsta de opt luni, datorita aparitiei dintilor, granulatia alimentelor va creste. Treptat, alimentele nu vor mai fi mixate, ci doar maruntite.
Nu forta copilul sa manance! Sfaturi practice
Dupa varsta de sase luni, ii poti oferi celui mic apa, sucul de fructe sau ceaiul in canute “cu cioc”, foarte utile in tranzitia de la biberon la cana obisnuita. Unii copii sunt interesati de canuta inca de la cinci luni, in timp ce altii nu vor fi atrasi de ea pana spre varsta de un an. Peste varsta de un an, biberonul nu mai este recomandat.
Cand micutul va dori sa incerce singur alimentele cu mana, incurajeaza-l. Il poti hrani cu lingurita in timp ce el studiaza alimentul, il pipaie si il gusta. Catre varsta de un an, va deveni interesat sa utilizeze si lingurita. Unii copii pot refuza mancarea daca nu sunt lasati sa manance singuri (de obicei, cine ii hraneste tine la curatenie). Incearca sa treci peste faptul ca vei avea de spalat copilul + jumatate din bucatarie si gandeste-te ca pana in jurul varstei de un an si jumatate va fi capabil sa manance singur, cu lingurita sau furculita.
“Ajutor, nu mananca!”: Un copil care consuma o cantitate prea mare de lapte si/sau sucuri va refuza alimentele solide. De asemenea, “rontaitul” intre mese ii va taia apetitul – pufuleti la plimbare, sticksuri, paine, dulciuri. Evita sa pui prea multa mancare in castronel, se poate simti incapabil sa manance toata cantitatea si va refuza sa manance. Exista chiar cazuri in care copilul refuza alimentul din cauza culorii sau texturii acestuia. Nu luati masa in fata televizorului, nu aduceti jucarii si evita joaca “de-a avionul” cu lingurita. Nu il forta sa manance sau sa termine toata cantitatea de mancare din farfurie. Daca ia constant in greutate, este activ si vioi, poti fi sigur ca a consumat suficiente calorii. In plus, el stie cel mai bine cand este s#259;tul. Daca este fortat in mod constant sa manance, ascultand totodata refrenul “nu mananca, ce ma fac?”, poate dezvolta o angoasa la orele de masa si va refuza din start alimentele sau apropierea linguritei.
Redactia MedLive.ro


Mergi la inceput