Burtici nov - dec 2010 (120) Felicitari, ALEXA!!!
Raspunsuri - Pagina 22
alinushca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ratusca83 nasterea a fost destul de dureroasa pt ca nu i s a administrat nimic gen,oxitocina,calciu, ca sa nu afecteze pe bebe.....bebe avea cordonul pe dupa gat si ca sa fie scoasa repede a trebuit sa o taie pe ea jos... |
poate a vrut sa spuna ca nu i sa facut epidurala. ca oxitocina accelereaza in mod nefiresc travaliul si in general il face cu mult mai dureros. a doua afirmatie este pur si simplu o minciuna care i-a fost servita. cordonul ombilical si epiziotomia nu au nici o corelatie... se bazeaza pe nestiinta mamelor si toarna verzi si uscate...
cu iertaciune, nu ma pot abtine cand citesc minuni din astea.
Mami de
(28.10.2008) si
bb2 s 35
EvaF spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui alinushca
poate a vrut sa spuna ca nu i sa facut epidurala. ca oxitocina accelereaza in mod nefiresc travaliul si in general il face cu mult mai dureros. a doua afirmatie este pur si simplu o minciuna care i-a fost servita. cordonul ombilical si epiziotomia nu au nici o corelatie... se bazeaza pe nestiinta mamelor si toarna verzi si uscate... cu iertaciune, nu ma pot abtine cand citesc minuni din astea. Mami de (28.10.2008) si bb2 s 35 ![]() |
Alinushca, eu consider ca e f bine ca am evoluat dpdv medical, ca medicatie si tehnologie. Gandeste-te la femeile care stateau acum cateva zeci de ani cate 24 ore sau mai bine in travaliu, cu dureri groaznice si care ajungeau sa nasca cu forcepsul.
Oxitocina este un hormon natural, eliberat chiar de bebe care declanseaza travaliul, faptul ca ei ajuta in perfuzie oxitocina nu e un lucru atat de rau, sa nu fim absurzi, totusi. Are oxitocina rolul ei.
Scuza-ma ca ma bag.

Dar mi se pare ca esti usor extrema. Ce ar fi sa nastem toate pe camp, cu barbatii langa noi si gata. Natural, fara Ca, oxitocina, fara monitorizare fetala, ii taiem ombilicul cu un cutit si terminam povestea.
Cat despre epiziotomie sau peridurala, subiecte pe care le-ai mai abordat, ce sa zic...tu iti dai seama ce inseamna durerile nasterii si ale expulziei? Iti amintesti? Sunt cumplite. Si de durata, ore in sir...De nedescris. Slava Domnului ca exista epidurala, totusi, care te mai usureaza, si ca epiziotomia bine facuta te face sa nasti mai usor.
Eu nu stiu tu ai nascut natural? Cum ai facut fata durerilor acelea fara epidurala? Eu dadeam cu mainile in toti peretii si cred ca ii rupeam mana sotului cat il strangeam daca nu veneau cu trusa. Cum ai reusit? Da-ne un sfat!

Eva & Luca (08.09.2008) acum
27+ cu
Noah (30. 12. 2010) "To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)