Noi, copiii si desenele animate :-)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

multe "porcarii din ziua de azi" sunt extrem de bine realizate / educative etc. porcarii exista din totdeauna, asa cum exista si lucruri de calitate
vinovat e cel care face selectia, nu copilul care se uita. desigur, copiii nu trebuie lasati sa se uite singuri la tv / video etc - fie si pentru simplul motiv ca s-ar putea sa aiba nevoie de explicatii si clarificari.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama42

[quote]... (Zicea cineva pe aici ca se uita copilul cu portia 5 min , pai atunci nu intelege nimic din jocurile lui mickey ) , apoi Many iscusitul si apoi gradi .

Mi-am amintit ca la fel a facut si tatal meu, imi interzicea tv ca sa nu ma molipsesc cu un obicei rau. Pe atunci sufeream ffffff mult, apoi mi-a trecut repede. Azi, gandindu-ma bine, si observand in jur cat de mult tv si filme DVD se consuma, ii multumesc tatalui meu pentruca mi-a dat un start bun in viata; imi lipseau desenele, asta e clar dar am cunoscut mai tarziu jargonul de cartier, dependenta de anumite produse ce dauneaza sanatatii etc etc.

mama42, n-are neaparat legatura faptul ca ai avut un tata intransigent cu startul bun in viata
mai degraba cred ca te-a privat de multe din bucuriile copilariei si adolescentei si ai acumulat destule frustrari din cauza interdictiilor de care ai avut parte.
daca erai o fire rebela, "setata" altfel decat ceilalti, putea sa te tina tatal tau si legata cu lantul de piciorul patului (la figurat, desigur) ca tu tot reuseai sa gasesti o metoda de a te elibera si de a-ti face de cap
si, cinstit fie vorba intre noi, nu stiu cati ani ai, insa pana in revolutie nici n-aveai la ce sa te uiti la TV in alea 2-3 ore de program propagandistic si un biet film cenzurat, cu 15 min de desene animate la album duminical si 5 minute de desene animate cu Mihaela, inainte de Telejurnal. in acele vremuri mai punea mana lumea pe o carte, mai vedea o piesa de teatru, un film la cinema, un spectacol de opereta, era mai mult respect din partea copiilor pentru parinti, vecini si profesori, etc.
acum, traim intr-o societate de consum, suntem "bombardati" vizual din toate partile de reclame, daca nu te uiti la TV, tot le vezi pe strada si in vitrinele magazinelor, n-ai cum sa tii un copil ferit toata viata de TV, calculator, jocuri pe consola, etc. moderatia este cuvantul-cheie, sau mergi pe principiul nici prea mult, nici prea putin sau deloc...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ah, mamaGIULIKAI, ca uitasem sa spun - exactamente, daca copilul are toata atentia parintelui sau un parinte dispus sa se joace/ distreze / faca chestii intresante impreuna - renunta la desene dupa cateva minute;
eu nu i-am vazut niciodata pe ai mei sa spuna ca prefera sa se uite la desene daca eu le spuneam "hai sa ne jucam cu plastilina / sa pictam cu acuarele / sa iesim in parc(de ex)".
Acum suntem absorbiti toti trei in bricolarea unei piste de masini, aseara uitasem si sa mancam - deci nici nu se pune problema sa deschidem TV pana nu o terminam - vo' saptamana dupa parerea mea...

copiii fac abuz de desene pentru ca nu li se ofera o alternativa interesanta.

in alta ordine de idei, orice interzicere are efecte negative mai tarziu in viata - cele mai multe adictii sunt rezultatul unor interdictii anterioare.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput