Flexibilitate

Flexibilitate | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Ioana va face, in curand, 17 ani.
Un copil normal, bun, invata bine.
De ceva timp, are cate un prieten. Nimic neobisnuit.
Pentru ca sunteti, majoritatea, femei care ati trecut prin varsta asta, dar sunteti si mame, va cer parerea legat de flexibilitatea pe care eu, ca parinte, trebuie sa o arat vis a vis de distractiile, petrecerea timpului liber, pe care le solicita ea.
Am stabilit ca, in timpul anului scolar, distractiile sa se concentreze in we (de vineri, dupa ore, pana duminica seara), in restul saptamanii-fara. Sigur, o plimbare dupa scoala, cate o jumatate de ora, se mai poarta. Distractiile nu-s cenzurate, decat de ora de revenire, undeva intre 20 si 21. Exista si exceptii, cate un concert, care nu se termina, evident, decat mult mai tarziu.
Saptamana asta mi-a zis ca vrea sa mearga la un concert, care incepe la 22.30 si se sfarseste undeva dupa ora 3. Am refuzat-o, fosta nevasta s-a oferit sa o insoteasca, dar n-a vrut asa. Dicutam cu ea si vedeam ca nu ma intelege ca nu pot sa o las la ora aia pe strada sau in parc (concertul e in Parcul Carol). In general forteaza intelegerea noastra, evident nu-i convine. Ar vrea sa iasa si in timpul saptamanii, cu rolele, prin oras, oriunde.

Dincolo de slaba mea intelegere, specifica unui tata, v-as ruga sa va dati cu parerea din experienta proprie si din postura de parinte. Evident, discut cu Tora, insa si ea e implicata si mi-ar prinde bine si alte pareri, in afara de cele ale noastre.
Multumesc!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Rufus, decisiv pentru cat de flexibil esti cu ea trebuie sa fie pana la urma felul ei de a fi si nu in ultimul rand felul in care ati educat-o.
Din proprie experienta iti spun ca o fata de 17 ani poate sa aiba libertate totala (la varsta de 17 ani parintii mei au plecat sa lucreze vreme de 2 ani in afara iar eu am ramas singura in Ro...ma rog, cu bunica la 50 km de mine). In cazul meu nu stiu cate emotii au avut ai mei (sigur au avut, dar nu ai ajuns pana la mine :) ), dar am fost de o cumintenie extraordinara. Nu am dat nici o petrecere macar, nu m-am avantat in anturaje dubioase, am fost in banca mea.
Pe de alta parte, colege de-ale mele de liceu, cu parintii acasa, ajungeau la exmatriculari temporare, la alcool si altele.
Asa ca cel mai important este sa ai incredere in ea si in educatia pe care i-ati dat-o. Ofera-i ceea ce-ti cere, in limitele de siguranta pe care le simti tu ca fiind tolerabile. Si nu in ultimul rand incearca sa fii foarte la curent cu anturajul pe care il are. Daca ai cel mai mic dubiu nu te sfii sa-l verifici.
Tatal celei mai bune prietene, pentru a se asigura ca-i cunoaste anturajul fiicei, a lasat usa deschisa si a devenit un partener de conversatii cu majoritatea celor din cercul nostru de prieteni. In felul asta era foarte bine informat de ceea ce face sau ar putea face fiica lui.

Of...e usor sa-ti dai cu parerea... Oare eu cum voi proceda?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hm - daca i-ai permite 3 exceptii pe semestru?
pe care sa si le gestioneze ea cum vrea?

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

o solutie de compromis, doar pentru problema concertului : vorbiti cu un taximetrist de incredere, s-o astepte pe Ioana la terminarea concertului, in imediata vecinatate a parcului, sa fiti voi siguri ca e pe maini bune, in siguranta si ca ajunge acasa teafara ! cred ca si ea ar avea un sentiment de siguranta in felul acesta, stiind ca o asteapta cineva s-o duca repede acasa, fara sa se expuna la potentiale pericole...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

care-i diferenta intre 12 noaptea si 3 dimineata? merge insotita de prietenul ei pe care-l cunosti? merg in gasca?
trebuie sa o lasi, daca nu-i azi o sa fie maine si tu nu poti sa prevezi toate lucrurile rele care crezi ca se pot intampla...ea trebuie sa fie capabila sa nu se bage in necazuri, sa aiba telefon la ea sa te sune, etc...
concertele ai spus ca-s exceptii, asta este o exceptie:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ref problema concertului...cere-i sa-ti prezinte doua persoane cu care ar merge la concert. Eu asa as face.
Sincer, desi sunt catalogata de catre cunoscuti ca fiind prea permisiva, eu as lasa-o la concert. 17 ani mi se pare o varsta potrivita pentru libertatea de a merge la un concert, chiar daca este noaptea. Poate insa ca i-as cere sa vina acasa mai devreme de ora 3. De fapt sigur asa as face. Ah...si pentru linistea mea as pune-o sa ma sune din ora in ora (sau macar sa-mi dea sms).

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Rufus, chiar daca are 17 ani si prieteni, are nevoie de limite.

Pentru concert, te informezi intii de orarele axacte si neaparat o astepti la iesire. Obligatoriu ! Poti sa-i propui sa o faci pe taxiul pentru inca 2-3 prieteni.
Riscul mi se pare mare, si cel mai aiurea mi se pare sa se urce intr-o masina cu un sofer nitel ametit si inexperimentat.
Daca garda e a ta si fata sta la tine, tu esti responsabil 100% si nu fosta nevasta.

(pupa pe Tora ca n-am mai citi-o de ceva vreme).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

deci, ai inteles Rufus
ii dai voie cu ceva conditii

eu, la 17 ani, as fi fost monstruos de jignita daca n-as fi fost lasata.

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

parerea mea: arata-i ca ai incredere in ea!

Cu cat o tii mai din scurt, cu cat va tinde sa faca unele chestii pe ascuns si nu vei reusi ,sincer, sa o controlez pe cat vei vrea.
In schimb, daca ii lasi mai multa libertate, dar voi reusi sa te apropii mai mult de ea si sa-i demonstrezi ca ai deplina incredere in ea, iti va demonstra si ea ca nu iti poate incalca cuvantul, din respect mai mult pentru cuvantul dat.

Acuma , na, tu o cunosti mai bine...dar in ceea ce m-a privit pe mine la varsta adolescenta, am avut parte de ceea ce se cheama "libertate" si crede-ma ca nu am putut sa incalc unele reguli, nu pentru ca as fi suparat parintii si pentru ca as fi pierdut increderea lor.
In primul rand, pentru ca, m-as fi desconsiderat, eu, ca persoana(chiar daca as fi putut face in asa fel, ca ei sa nu poata sa afle niciodata, cea ce as fi putut eu "combina" ...
as fi stiut eu si ar fi fost deajuns... si nu as fi putut sta cu greutatea "faptului" pe suflet.

Dar oricata libertate ar avea, copilul, trebuie sa stie ca regulele le stabilesc parintii si ei trebuie sa le asculte.

Trebuie sa-si asume singuri responsabilitatea si consecintele faptelor .

sper ca am putut fi de folos...numai bine va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023
Tatal celei mai bune prietene, pentru a se asigura ca-i cunoaste anturajul fiicei, a lasat usa deschisa si a devenit un partener de conversatii cu majoritatea celor din cercul nostru de prieteni. In felul asta era foarte bine informat de ceea ce face sau ar putea face fiica lui.

Asa voi proceda si eu cu fii-mea.

Pe de alta parte, mie imi pare ca fiica ta, Rufus, are multa libertate. Poate ca ar fi bine sa incepi sa dai mici petreceri, invitandu-i prietenii la un suc si un fursec.

Cel mai tare ma sperie drogurile si spiritul de turma al adolescentilor.

Nu stiu daca as avea curaj sa imi las fiica la 17 ani la concerte, de la care sa se intoarca la 3 noaptea.
Si nu ar fi vorba despre faptul ca nu as avea incredere in judecata ei...

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu as lasa-o cu urmatoarele conditii:
1. sa fie un concert unic (artisti din afara, rar prin Romania, ori trupa romaneasca cu aparitii putine in ultimul timp)
2. sa fiu soferul pentru gasca cu care se duce. Adunarea se face la noi acasa, eu ii duc, eu ii astept la final si ii depozitez acasa
3. f important: a doua zi nu sunt teste, lucrari de control, extemporale. Temele facute de asemenea. Asta ar trebui sa fie primul punct de fapt. si temele facute pana la sf saptamanii ca evident va fi praf de oboseala.

Normal ca forteaza limitele, depinde de tine sa trasezi granitze flexibile si granite fixe.

Mergi la inceput