Pipi noaptea - sa-l mai trezesc la 7 ani?

Pipi noaptea - sa-l mai trezesc la 7 ani? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Fata a fost rapida cu olita, inclusiv noaptea (tinea pipiul pana dimineata), baiatul mai incetisor cu toate. N-am mai facut pipi in pat noaptea de la 5 ani, dar, inclusiv ziua nu poate astepta atat de mult cat fata si se duce mai des (oare asa sunt baietii/barbatii?!..).

Pana acum l-am sculat eu o data pe noapte (uneori se trezeste singur si se duce, dar nu prea des) si a fost bine dar l-as lasa singur, doar cu pipiul de dinainte de culcare. Experiente similare cu copiii???

Si sa va mai intreb ceva. In mod obisnuit face pipi in picioare, doar dimineata cand este somnoros (si noaptea cand il trezesc) ii spun sa stea pe colac ca sa nu nimereasca pe pereti sau sa-si ude pantalonii. Cum fac baieteii vostri noaptea? Stiu ca suna aiurea intrebarea, ar trebui sa-mi vad de treaba, mi-e tema insa ca gasesc lac de pipi pe jos si peretii uzi, dar asta este, nu?! Cu timpul se invata, presupun... si eu la fel cu ideea .

La tzara americana (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu il duc in brate pana in baie ( are 5,9 ani), apoi il pun in picioare si ii spun sa faca, si face, sprijinindu-se de mine.
Din pacate nu cere singur la toaleta noaptea si mai face pe el din cand in cand.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Philip, 6 ani, nu face pipi noaptea de cand am scapat de scutece. a mai avut ceva accidente, dar cred ca au trecut vreo 2 ani de atunci. face intotdeauna pipi din picioare si are grija sa nu stropeasca. daca uda toaleta, sterge el. pe jos nu se oboseste [:D
edit, ca mi se pare ca s-a inteles gresit. face si curata ZIUA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

am 2 baieti...6 si 13 ani. se scoala foarte rar noaptea (apa mai multa peste zi, pepene seara, etc). Se scoala singuri, se duc la baie. Ridica capacul si fac (cel mic nici nu aprinde lumina).
Cum sa ma scol eu oaptea ca sa-i trezesc sa-i trimit la pipi? NU e putin rasfat la mijloc? Si daca nu nimeresc vasul toaletei care e cat Casa Poporului in raport de folosinta lui....sa stearga. :):)

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Cred ca in locul tau nu l-as mai trezi si l-as lasa pe el sa se duca sau sa ceara cumva. Eu nu il trezesc pe Stefan in mod special, dar se trezeste el sau... scanceste, bazaie. Atunci imi dau seama care e problema si il iau pe sus, cum zice si Crinuta, ba ii mai tin si putza (scuzati rima total neintentionata). Ar fi culmea sa il pun noaptea sa curete toaleta daca stropeste . Ma si vad tinandu-i teorii, eu semiadormita, iar el dormind in picioare . Interesul meu e sa adoarma repede la loc.

Dimineata, sta pe colac la pipi, ca asa vrea el, pentru ca ii este somn. Nu vad nici o tragedie in asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mami de Philip . Am inteles ca nu il pui sa curete toaleta noaptea. Dar pentru ca era vorba de pipi noaptea, am facut acel comentariu. Nu am vrut sa fiu rautacioasa.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Sunt si eu de parere ca ar trebui sa renunti la ideea de a-l trezi noaptea pentru a merge la baie.
Al meu se trezeste cand are nevoie si merge sa rezolve neinsotit problema. Din moment ce baia nu arata catastofal cand intru dupa el, trag concluzia ca se descurca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Nici eu nu cred ca la varsta asta mai e cazul sa il trezesti noaptea.
Ioana (6 ani) face foarte rar pipi noaptea, numai daca bea multe, multe lichide seara. Se trezeste singura si merge la baie. Cam de la 4 ani e asa, pana atunci se trezea la pipi o data pe noapte.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am 2 baieti.
Cel mare - 7 ani jumate - daca se trezeste, se descurca singur . Problema e ca uneori (3-5 ori/an) cand e racit, nu-si da seama si mai scapa noaptea pe el. Cand e intr-o perioada de-asta ma duc eu pe la 2-3 noaptea, cand ma trezesc si trag nitel de el sa se duca la baie. Nu pot sa-l duc eu deoarece e aproape cat mine (are 1.43 inaltime).
Cel mic - 5 ani - nu se trezeste noaptea si nu face in pat. In schimb, uneori, ziua, de lene sau neatentie mai rateaza tinta. Evident ca nu spune nimic si ma prind eu cand gasesc balta sub cosul de gunoi (ca e pacuta panta in baie si acolo e scurgerea). Ii spun, zica ca stie, ii spun sa aiba grija....ii intra pe-o urece si ii iese pe amandoua, asa ca astept resemnata sa mai creasca.
Ca baietii au facut intotdeauna, de cand am lasat pampersul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Al meu 5 ani si noua luni merge rar noaptea la baie, daca a mancat pepene sau a baut mult lichid seara. Nu face in pat deloc. Rutina noastra de seara cuprinde, la intrarea in baie primul lucru pisu si, eventual, caca. Apoi dus, spalat pe dinti, etc.

E super haios cand merge singur noaptea (l-am vazut de cateva ori) aprinde lumina doar pe hol, lasa usa de la baie deschisa, ridica capacul si colacul pe jumatate, se sprijina cu burta de el de somn ce ii este, banuiesc. Apoi se spala cu ochii inchisi pe maini si abia nimereste patul. De obicei uita sa traga apa, dar nu uita niciodata sa se spele pe maini . Adevarut este ca sunt foarte cicalitoare cu spalatul pe maini si asta se vede si noaptea-n somn.

Edit: Eu zic sa nu-l mai trezesti noaptea dar sa fii atenta o vreme sa nu bea mult lichid seara si faca pipi chiar inainte de culcare. Poate deveni un obicei si sa nu mai aiba nevoie noaptea. Totusi intr-o perioada de tranzitie poti sa te trezesti tu noaptea si sa fii atenta daca se foieste in pat si vrea pipi, ca sa nu aveti multe accidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

al meu are 7 ani si 3 luni. bea multe lichide si doarme fff adanc. daca nu trag eu de el din pat sa il duc la toaleta, face pe el. are un somn atat de greu incat niciodata nu isi aduce aminte cand a facut noptea la toaleta. eu credeam ca se mai si preface, dar odata, din nefericire, si eu semiadormita fiind, i-am prins degetul in usa - nu foarte tare - a plans putin, l-am linistit si s-a culcat. a doua zi nu mai stia nimic.

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput