Pipi noaptea - sa-l mai trezesc la 7 ani?
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
Luca, 3 ani si o luna, face f rar noaptea pipi.Se trezeste si ma striga. Il duc in brate la baie, il intreb unde vrea sa faca(toaleta sau olita) face rapid, se intoarce in pat si doarme la loc.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Fata a fost rapida cu olita, inclusiv noaptea (tinea pipiul pana dimineata), baiatul mai incetisor cu toate. N-am mai facut pipi in pat noaptea de la 5 ani, dar, inclusiv ziua nu poate astepta atat de mult cat fata si se duce mai des (oare asa sunt baietii/barbatii?!..). Pana acum l-am sculat eu o data pe noapte (uneori se trezeste singur si se duce, dar nu prea des) si a fost bine dar l-as lasa singur, doar cu pipiul de dinainte de culcare. Experiente similare cu copiii??? Si sa va mai intreb ceva. In mod obisnuit face pipi in picioare, doar dimineata cand este somnoros (si noaptea cand il trezesc) ii spun sa stea pe colac ca sa nu nimereasca pe pereti sau sa-si ude pantalonii. Cum fac baieteii vostri noaptea? Stiu ca suna aiurea intrebarea, ar trebui sa-mi vad de treaba, mi-e tema insa ca gasesc lac de pipi pe jos si peretii uzi, dar asta este, nu?! Cu timpul se invata, presupun... si eu la fel cu ideea . La tzara americana (poze) |
ML, un sfat de care chiar te rog sa tii cont: lasa baiatul sa faca pipi in picioare! Ce daca stropeste? Lasa-l sa fie baiat si nu il obliga(mai mult sau mai putin) sa faca pipi ca tine sau sora lui.
N-ai idee cat de important e pentru baiat asta, chiar daca tie iti pare o prostie.(poate)
Asa ai facut dintotdeauna?
Baietelul tau are o mica problema. Ca sa scape de ea este nevoie sa-ti schimbi atitudinea fata de el, adica e nevoie sa intelegi ca e baiat, cu tot ce inseamna asta.
Incearca sa iti amintesti, in ce context facea pipi in pat la 5 ani? Cand exact, in urma caror evenimente?
Si acum, ce s-a intamplat exact chiar inainte de a incepe din nou sa faca pipi in pat?Orice detaliu e binevenit.
monalac spune:
al meu are 5 ani si 9 luni si daca nu l trezesc face pipi noaptea in pat.insa eu nu l duc la toaleta,pt ca nu mai adoarme la loc dupa aceea,ci ,asa,culcat,ii bag puta in olita si l pun sa urineze.
eu cred ca n ar tb sa generalizam,nu toti copiii sunt la fel.
ML spune:
Va multumesc mult de incurajare .
N-am mai dat nici un semn de viata ca-mi rapusera virusii computerul dar am apucat sa citesc primele mesaje, asa ca mi-am facut curaj sa nu-l mai trezesc. Merge destul de bine pana acum.
In prima seara s-a trezit singur si-a iesit de la baie cu pantalonii cam uzi, in noaptea urmatoare a facut pipi in dormitor, pe ... podea, intr-un colt, peste o perna pusa langa pat ca sa nu cada noaptea si o cutie de servetele de sters la nas iar de atunci nu s-a mai sculat, vad ca tine pana dimineata.
Lady, nu stiu ce s-a inteles din mesajul meu de inceput, nu stau cu biciul pe el sa pipileasca precum "fetele" si nici nu-l terorizez psihologic. Mai pe scurt, incerc sa evit sa faca pipi pe pantalonii de scoala dimineata cand este somnoros (cum a facut), sa nu calc intr-o balta de pipi langa WC (cum am calcat) si sa las peretele de la baie ud peste noapte (daca nu-l aud).
Bineinteles ca nu-l cert (fie ea zi sau noapte) sau trezesc sa spele podeaua (noaptea) iar in weekend este suficient de treaz ca sa nimereasca unde trebuie, din picioare.
La tzara americana (poze)