cum facem sa ppe pireurile de legume si ciorba?

cum facem sa ppe pireurile de legume si ciorba? | Autor: emylyutza_05

Link direct la acest mesaj

fetita mea de patru luni si jumate nu vrea sa pape pireul de morcovi sau cartofi si nici ciorbica numai mar cu biscuite si ce este dulce.ma ingrijorez ca nu stiu daca e bine sau nu si nici ce sai mai dau de papica eu am inceput diversificarea de la 3 luni cu suc de morcov si apoi portocalasi acum cand sai dau ceva mai solid nu vrea decat marul sau banana cu biscuite.va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti ce as putea sa fac

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

emylyutza, de ce te grabesti? de ce o grabesti? are doar 4 luni ...si deja manaca destul de multe ptr ea....desii ar fi trebuit la varsta asta doar laptic.
ai rabdare, incepe incet, cu pasi marunti. are timp sa pape toata viata.diversificarea se face cu multaaa tentie, rabdare si nu timpurie.sunt o gramada de subiecte aici, pe DC sau pe net, despr ediversificare.citeste. vei afla/invata multe care vor fii spre binele puiului tau.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Tu vorbesti serios? Ciorba la 4 luni?? Si biscuite? :((

De ce te grabesti sa-i dai mancare? E prea micuta :(( Stomacelul lor nu e inca pregatit. Se recomanda diversificarea abia dupa 6 luni, hai cel mai devreme 5..

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

ciorbica la 4 luni? se mai da mar cu biscuite? offffffffff

Emilia, fa-ti neaparat timp si citeste despre diversificare, sunt si pe desprecopii si articole si subiecte pe tema asta
Schimba pediatrul daca el a fost cu ideile astea
Nu te grabi, nu insista, ai rabdare.
Cum hranesti copilul ?Cu ce fel de lapte?Cate kilograme are acum si cat a avut la nastere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Emylyuta, prea repede incepi cu diversificarea.Si mai ales ca spui de atat de multe alimente.
Un aliment se introduce incetul cu incetul, cateva zile si abaia apoi daca vezi ca il suporta si nu face alergie ii introduci al doilea aliment.
Eu am inceput la 5 luni ( papa lapte formula)cu supa de morcovi cu 30 ml in prima zi.Am crescut cantitatea in urmatoarele zile.Apoi i-am dat sa pape pireu de morcov ( cu putin unt sau ulei de masline) si abia apoi am adaugat patrunjel, telina....Si abia dupa o luna i-am dat supa pe carne.
Sunt multe controverse cu primul aliment.Tocmai asta e ideea ca ii dai fructe care sunt dulci si apoi sunt copii care refuza legumele.
Si apropo de biscuiti eu pana dupa 8 luni i-am dat biscuiti fara gluten si destul de rar.
o idee de gustare poti fructe cu branzica de vaci.
Au fetele dreptate, sunt multe discutii pe forum sau pe net.Daca nu te descurci poti sa mai intrebi pe aici.Stiu cum e la inceput ca te simti nesigura, si mai ales ca sunt dr pediatrii care nu se mai informeaza si am auzit de niste sfaturi cu diversificarea de m-am blocat.
Eu zic sa mai astepti macar pana la 5 luni.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Pe mine sa ma scuzati, insa efectiv m-a umflat rasul cand am vazut postarea... Pentr ca altfel m-ar fi luat plansul, si zau ca nu mai are rost sa ma consum...

In primul rand, bun venit pe forum. Subiectul tau pica fix dupa altul legat de diversificarea asta timpurie, poate de aici si reactia mea initiala.

Nu stiu de ce ai inceput sa diversifici copilul atat de devreme, insa te-s sfatui sa te opresti si sa o lasi pe mai tarziu, pe la 6 luni. Sfaturi de cum sa faci ca sa accepte ciorba, nu pot sa iti dau, ar insemna sa fiu de-a dreptul inconstienta.
Lapte, lapte , lapte. sau, cum zice pediatrul nostru, SAN, SAN, SAN. Are timp sa manace si altceva, deocamdata trebuie sa i se maturizeze putin sistemul digestiv, ca sa poata tolera ciorba aia pe care nu o vrea acum. De biscuite nu mai zic nimic.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

nici banana, nici biscuite la varsta asta. Nu stiu nici de cartofi ce sa zic, cartoful cam fermenteaza, produce gaze, dureri la burtica
O iei foarte incet: 2-3 lingurite e excelent daca mananca, daca tot ai inceput diversificarea asa devreme. Laptele e baza.

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
blog

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

deja ti s-a zis...........e prea devremeeeee, e prea mult...la modul cel mai serios...si daaaa...bebe beca si pe mine ma umfla rasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui emylyutza_05

fetita mea de patru luni si jumate nu vrea sa pape pireul de morcovi sau cartofi si nici ciorbica numai mar cu biscuite si ce este dulce.ma ingrijorez ca nu stiu daca e bine sau nu si nici ce sai mai dau de papica eu am inceput diversificarea de la 3 luni cu suc de morcov si apoi portocalasi acum cand sai dau ceva mai solid nu vrea decat marul sau banana cu biscuite.va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti ce as putea sa fac

schimba pediatrul

informeaza-te pe larg despre cum se face corect diversificarea, ai internetul la indemana, exista destule sfaturi in acest sens;

nu te mai lua dupa sfaturi babesti, din familie, vecini, anturaj.

vrei sa nenorocesti tot sistemul digestiv al fetitei, sa-i provoci alergii alimentare sau alte probleme ?

las-o in pace cu diversificarea, revino la lapte si ia-o de la capat, corect, abia pe la 5,5-6 luni.

nu folosi in alimentatia copilului apa de la robinet, cumpara apa plata imbuteliata (dorna, perenna, bilbor); tot ce ii prepari sa fie cu apa plata, macar pana la varsta de 1 an, deoarece apa de la robinet nu este buna, poate avea chisti de giardia ce nu se distrug prin fierbere, contine impuritati din sistemul de conducte, nu este buna pentru alimentatia unui copil atat de mic.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bebe Beca

Pe mine sa ma scuzati, insa efectiv m-a umflat rasul cand am vazut postarea... Pentr ca altfel m-ar fi luat plansul, si zau ca nu mai are rost sa ma consum...

Si eu am simtit la fel de aceea m-am cenzurat si ma abtin sa raspund. Revin cand pot sa o fac fara patima.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Pai daca la 4 luni si jumatate vrei sa-i dai ciorba ma gandesc ca pe la 7 luni o treci pe sarmale, mici si bere
Lasa copilul sa se mai bucure de lapte o vreme. E prea mica sa manance ciorbe.
Cateva lingurite de piure de fructe si legume mai merg dar nu exagera ci diversificarea daca nu vrei sa-i faci rau la stomacel.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput