Rom sau tigan?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILoey

inaioana, cum adica incalificabil si ce este de raportat la moderator? Zau ca nu inteleg, cred ca exagerezi.

Papa ceva dulce, poate iti ajuta. Briosele iti plac?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Subscriu, si ei isi spun tot tiganii si nu este nici o jignire.
Decat daca e jignire si "taran" , "brunet" sau "oltean".

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Subscriu, si ei isi spun tot tiganii si nu este nici o jignire.
Decat daca e jignire si "taran" , "brunet" sau "oltean".

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Sau "moldovean"

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Iar subiect care sa nasca polemici. Daca tigan nu ar fi devenit sinonim cu ,,nesimtit, prost crescut" - nu ar fi nici o jignire, insa in limbajul comun, termenul a capatat alte conotatii , ca si notiunea de ,,taran", de altfel!
Daca acum o sa zice#355;i ca datorita felului lor de a fi s-a creat aceasta asemanare intre termeni, atunci ar trebui sa va ganditi de ce doar TIGANII ROMANI sunt o problema??????????? Si atunci sa ne gandim ca de fapt problema este a noastra ca natie indiferent ca suntem romani cu pedigri, tigani, evrei sau alte na#355;ii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Bine, temenul "tigan" a capatat si alte conotatii, dar termenul "rom", care inseamna de fapt tigan, nu a mostenit aceleasi conotatii? Sa fim seriosi.

Cum spunea cineva, o fi rau sa zici tigan daca e rau sa zici si taran. Pentru ca si termenul "taran" a dobandit conotatii negative (necioplit, needucat, badaran etc). Ei, atunci, hai sa nu le mai zicem nici tarnilor tarani, propun sa-i facem pe toti fermieri, spre exemplu.

Iar mie sa nu mi se mai spuna "blonda", ca si asta are ceva conotatii negative !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Dar de ce l-ar mai interesa pe seful tau parerea noastra, atata timp cat a depus deja motiunea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui ILoey

inaioana, cum adica incalificabil si ce este de raportat la moderator? Zau ca nu inteleg, cred ca exagerezi.

Papa ceva dulce, poate iti ajuta. Briosele iti plac?

04. Incercati sa combateti idei, nu persoane
Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in functie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat. Luati in serios acest aspect si cititi paragraful despre avertismente! Va multumim pentru intelegere.

La subiect acum: in Ungaria , tiganii isi spun tigani unguri, nu uung, in Italia tiganii isi spun tigani italieni nu iital si tot asa.Si nu se mai simte nimeni jignit. Deci, eu una nu vad ce problema ar avea tiganii romani sa se numeasca si oficial tigani romani.Nu mai spun de limba lor ce se numeste "romani" parca iar limba oficiala a Romaniei "romana".Alta incurcatura fara sens.Daca poate explica cineva ce sens au aceste denumiri: rrom si romani (la dialect) eu chiar as vrea sa aflu. Nu briose si rautati ci lucruri logige.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

De fapt, de unde vine denumirea de rom, echivalent cu tigan?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Asta intreb si eu .De unde au luat de fapt denumirea asta si pe ce considerente a fost ea aprobata oficial de catre Romania ca stat? Cei ce sustin ca asa trebuie sa se numeasca tiganii : romi(sau rromi???) si ca nu trebuie sa le spunem "tigani romani" probabil ca se bazeaza pe ceva ? Pe ei ii intreb si eu.
Cu riscul de a-mi etala: "incultura crasa si xenofobia" asa cum s-a afirmat mai sus eu totusi vreau sa aflu si argumentele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rufus, Pai vine de la rom. Stii tu, bauturica aceea din melasa pe care o punem in ceiut sau in cozonacel sau briosele.

Rom sau rrom in tiganeste inseamna "om".

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput