Nazdravani de prin 2003 *5

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Dragelor, sa nu ma dati disparuta:))...sint pe aici, dar nu imi gasesc timp sa mai scriu.

Povestesc miine sau poimiine.

Apropos, voi credeti in premonitie si visuri?

Mergi la inceput

Liliana, f. frumos cu franceza. Bravo...stai sa vezi cum vorbesc americanii franceza. Ai sa spui ca Andra e as:)). La Emma nu se mai misca nici un dinte. Are 8 cazuti si toti crescuti. Lopetile din fara sint cam strimbe. Probabil ca va avea nevoie de braces si ma gindesc cu groaza ca ajunge la 7000$ bucata ca nu sint acoperite de asigurare pentru ca nu e chestie medicala ci estetica. Si imi faceam un calcul ca, daca si Diana va avea nevoie, tre' sa ma apuc de strins bani de pe acuma:).

Carmen, felicitari pentru Alex si sa o tina tot asa.

Danateu, unde va mutati? Tot in Viena ramineti?

Cristina, Emma mea e tare responsabila. Stie tot timpul ce lectii are, ce trebuie sa scrie, ce trebuie semnat pentru la scoala. Ei au si un planner unde scriu in fiecare zi ce teme au, dar ea nu are nevoie sa se uite in el. Ma uit eu. Intr-o zi a uitat la scoala caietul cu spelling la care luase in ziua respectiva 100%, dar trebuia semnat de parinte. Aoleu si a inceput sa plinga ca daca nu e semnat nu o sa mai aiba choice time la scoala (un fel de pauza in care face fiecare ce activitate vrea si ea de obicei ia laptopul (fiecare copil are cite unul la scoala) si joaca jocuri, se uita pe youtube etc. Intr-o zi vine acasa si imi spune ca s-a uitat pe youtube la David Bisbal (imi place mie cum cinta si ne-am uitat noi impreuna acasa). Asa ca a trebuit sa ma duc dimineata si sa semnez.

Bine, la ea e al 3-lea an de teme si responsabilitati. In kindergarten la 5 ani a fost mai grelut. Ii aminteam in fiecare zi "Emma, ia-ti ghizdanul!". Ea se urca in masina si, gata, era pregatita de scoala. Asta pina cind am lasat-o intr-o si si s-a dus fara ghizdan si de atunci s-a invatat minte. I-am spus "copile, asta nu e responsabilitatea mea ci a ta" si de atunci nu si l-a mai uitat niciodata.

Noi primim in fiecare saptamina de la scoala scrisorica de la prof cu ce o sa faca ei in sapt. respectiva: cind au teste si la ce capitole, ce poveste citesc in saptamina aia, la ce axeaza pe spelling si chiar ma gindeam si faceam comparatie cu metodele din Ro. Acolo dau teste neanuntate ca sa te prinda in off-side...aici dau teste ca sa vada cu adevarat ce stiu copiii. Si inainte de test au intotdeauna review.

Emma stie exact ce se face la scoala si ce se asteapta de la ea. Anul asta au de scris compuneri in fiecare zi. Va povesteam anul trecut de ziua de joi de cosmar. Acum e floare la ureche. Si sa vedeti ce compuneri face...cu aliniate, cu introducere, detalii, incheiere. Mie mi se pare f. bine pentru un copil de 7 ani. Citeodata li se da o tema specifica, alte dati au free writing. In fiecare luni scriu la scoala despre ce fac in we de dinainte si citeodata fac compuneri despre o anumita poveste. A venit intr-o zi cu 3+, iar 3 e nivelul la care trebuie sa fie ei in cl. a 2-a. In fiecare seara isi pregateste ghizdanul si si-l pune la usa. De multe ori se trezea dimineata ca nu are apa in sticla de apa pentru scoala taman cind ieseam pe usa, pina cind i-am spus ca trebuie sa isi puna apa seara. Acum gasesc sticla pe masa, dupa care ii pun pentru a 2-a zi gheata pe 3/4 si restul apa.

Scrie aproape perfect toate cuvintele (aproape perfect e 99%)....cuvinte grelute si tare mindra sint de ea. Acum si-a lasat caietul la scoala peste we, dar luni o sa scanez o cumpunere sa vedeti si voi. La teste Emma face f. bine...aproape numai 100% (a mai avut si 98 sau 99%). E f. fericita si multumita. Citeste la nivel de cl. a 5-a, face inmultiri si impartiri de genul 233*54 si impartiri cu rest de genul 4569/25. De Diana ce sa mai zic...e si mai tare:)...citeste la nivel de cl. a 3-a, la scoala e in grupul cel mai inalt de citire (sint 4 grupuri). Nu stiu cum face, dar vede cuvintele fara sa le spuna pe litere sau silabiseasca. O sa o mai inregistrez o data cum citeste sa va arat. La matematica e la fel...acum termina adunari si scaderi cu cite o cifra pe care le face mental si nu pe degetele (v-am zis ca merge la un program special de citire si mate Kumon??...de fapt amindoua fetele) si peste vreo 2 sapt incepe cu 2 cifre. E f. fisneata si isteata si cuminte la scoala, se concentreaza f. bine, asculta de prof. etc...stiu asta pentru ca voluntariez de 2 ori pe sapt la ea la clasa si o data la Emma...asta pina in ianuarie :(. Dar si noi facem eforturi ca parinti si cind e vorba de copii, nu ne dam la o parte sa cheltuim bani, fie ca e vorba de programe particulare, activitati extracuriculare etc.

Aaaa, intr-o compunere despre mine Emma scrie ca mamei ii place sa ne cumpere hainute si papucei. Apoi intr-o compunere despre ta-su scrie ca tati face curat in camera de jucarii, se joaca cu pet shops si le cumpara jucarii. Ei, vedeti si voi ca si noi sintem buni la ceva:)).

Diana e si ea f. responsabila. Luni i se da teme pentru toata saptamina si apoi tre' sa o duca vineri inapoi. Ea le termina intr-o zi. Saptamina trecuta si-a pus de joi plicul cu teme in geanta, ca vrea ea sa fie sigura ca nu il uita vineri. La fel face si cu cartile de la biblioteca. Le cara juma de saptamina in geanta. I-am spus ca nu e nevoie ca ii aduc eu aminte, dar nu vrea sa se bazeze pe mine. Mai bine face ea asa cum stie

Am fost tare ocupata cu fetele cu scolile lor, acum in fiecare zi am grija si de o fetita care e la scoala cu Diana, iar vinerea am 5 copii in casa: caprele mele, fetita asta si inca 2 ai vecinului de peste drum (unul are 1 an si 3 luni si celalalt face 3 in ianuarie). Va dati seama cum e casa mea plina de copii, dar culmea e ca vinerea e mai curat decit simbatata cind il am pe barbat-miu acasa:)). Bine, nici nu ne omorim sa facem curatenie si incercam sa petrecem cit mai mult timp impreuna si sa shop. Alex tot in San Francisco lucreaza....vine mierucri seara, pleaca joi dimineata si apoi se intoarce vineri pentru we. E greu, dar asta e.

Mai greu o sa fie din ianuarie. Ieri am aflat ca am fost in sfirsit acceptata la nursing program si incep pe 3 ianuarie. Nu stiu cum o sa ma descurc singura cu scoala, invatat, cu fetele. O sa fiu ca un single parent si chiar ma intrebam daunazi cum se descurca astia care sint single. Cel mai nasol o sa fie ca o sa am cursuri si clinical dimineata, dupa amiaza si seara. Va trebui sa le dau la before si afterschool (pe Diana) si la afterschool pe Emma.

Ca vorbeam de premonitie si visuri, cu o noapte inainte am visat ca m-au acceptat la scoala si m-am trezit in mijlocul noptii si mi-am zis...ei, kka cu maca, nu cred, ca am aplicat de 7 ori (e loterie computerizata) pina acum si deja imi pierdusem orice speranta. Cautam sa imi fac programari cu consilieri de la facultati de linga San Francisco si sa aplic acolo. Si daca ma acceptau acolo, urma sa ne mutam de aici si gata. Problema era ca nu puteam sa aplic la universitati (ci numai la colegii) pentru ca nu aveau locuri pentru cei cu o facultate deja si ei ma au deja in sistem cum ca am un BS in chimie), asa cum sperasem si unde ziceam ca am mari sanse. Nu ma atragea deloc perspectiva asta, va dati seama, dar alta solutie nu aveam.

Va mai amintiti ca ziceam ca am dat un test unde m-am plasat la 99 percentile nationally. Ei, ziceam ca am sanse sa intru la universitati pentru aveam ca am numai A la toate examenele, ore de voluntariat, scor mare la test, dar am aflat ca nu pot pentru ca nu au locuri pentru grads si ca nici macar sa nu incerc sa aplic pentru ca ma au in sistem deja. Cazuse cerul pe mine si am bocit vreo 2 zile. Emma, saracuta, ma tot intreba ce am si daca plin ca nu pot aplica la Sacramento State Univerisity ca stia ca acolo vreau si auzise din discutia mea cu consilierul ca le luasem cu mine. Dar uite ca am avut noroc pina la urma si m-au acceptat la colegiu unde sint 60 de locuri si 1200 de aplicanti.

Culmea e ca nu stiu cum se face, dar de multe ori visez chestii care mai apoi se adeveresc si ma intreb unde am vazut/auzit chestia respectiva ca e deja-vu...si apoi realizez ca in vis. Mai bine ma faceam medium.

Macar acum raminem aici, chiar daca Alex inca lucreaza in SF, dar stam in casa noastra, fetele merg la scoala din cartier care e una din cele mai bune din Sacramento si de care sint f.... multumita...nu trebuie sa schimbam nimic. Si aici mai am cite un prieten sau vecin care ma poate ajuta in caz de nevoie. Chiar imi ziceam ca si-a mai intors si D-zeu fata spre noi, ca tare greu ne e.

Mi se facuse dor de bebelusi, dar mi-am luat gindul, mai ales in situatia in care sintem...noi aici, Alex acolo, dar mi-am umplut golul cu astia mici care vin la mine vinerea. Cel putin pe asta mic il pup continuu...e un scump...ii place la mine, nu plinge, maninca, stam afara cu orele...sint niste copii de exceptie si mi-e tare drag de ei. Fetita cealalta are probleme....ta-su mi-a zis ca a fost suspectata de autism dar ca nu are, dar eu banuiesc ca are Arsperger sau un mild Asperger. Are speach delay si, dupa cum observ eu ca fac temele cu ea, e intirziata saracuta cel putin 1-1.5 ani daca nu 2. Bine, nici parintii nu isi dau silinta ca sint ocupati sa faca bani si sa ii stringa la ciorap (sint indieni si astia sint asa de zgirciti...deh, daca traiesc in tara lor in saracia aia). Si fetita mai face si epilepsie in somn si ia medicamente. Mie ma-sa nu mi-a zis nimic, dar am aflat. Nu mi-au zis nimic de problemele copilului ca la e rusine de parca e vina lor, dar eu observ. Plus ca sint vegetarieni si copilul nu maninca decit 2 lipii de orez pe zi...nu vegetale (trebuie sa o amenint ca nu o duc la scoala ca sa manince vegetale), nu fructe, nu carne. Pai, cum sa iti fie copilul sanatos? In 2 luni de cind e la mine, a invatat mai multe decit in 5 ani cu ma-sa acasa care a fost stay-at-home mom pina in febr. Aaaa, si in sfirsit maninca cu gura inchisa...deh, daca si parintii clefaiesc, de unde sa stie copilul. Dar fetita e tare draguta si acultatoare si o vad ca vrea sa munceasca si sa faca teme. Ei, si cind vad copii de genul asta, multumesc lui D-zeu ca am copii sanatosi. Din pacate din ianuarie nu o sa ii mai am la mine vinerea...acum depinde ce program o sa am ca am auzit ca o sa am o zi libera pe sapt.

Au inceput fetele si pianul. Prietena mea coreanca face pian cu ele si eu fac pregatire la spaniola cu fi-su care e in clasa a 5-a.... o mina spala pe cealalta:)). Le-am cumparat si pianina ca bani de pian n-am. Cu teoria Diana e bine, dar are degetelele inca micute...oricum, nu ii strica, si daca ar fi dupa ele, ar lua lectii la Pian in fiecare zi:)). Am vrut sa dau fetele si la innot, dar nu imi gasesc deloc timp sa le duc. O sa vedem din ianuarie cum o sa facem.

Am mai iesit si noi din casa...in oct. am fost la munte intr-o zona cu multe cascade. Alex munceste 12-14 ore pe zi, saracul, si uneori ajunge la 10-11 seara acasa acolo unde sta peste saptamina, plecat de la 7 dimineata si avea mare nevoie de o relaxare. Tare frumos a mai fost. Am mers cu fetele pe carari de munte, faceam pe jos 5-6 km pe zi. Emma a rezistat eroic, dar Diana e un pic puturosica:))...e inca bebelus.

De Halloween Diana a fost zinita si Emma pisicuta. I-am pictat Emmei fata si toata seara a fost f. serioasa ca a zis ca pisicile nu zimbesc:))...si de abia vorbea nu care cumva sa i se strice machiajul de pe buza:). Dianei i-am facut parul cirliontat si machiat-o. Au adunat o gramada de bomboane si ciocolati pe care le-am sortat...bomboanele tari si acadelele au ajuns la gunoi si cu ciocolatile inca ne mai luptam. Si ce incintate au fost cind au deschis si ele usa si au dat si ele ciocolatele la copii!

Poze de la Halloween aici http://family.webshots.com/album/578915655iTVryv si de la munte aici http://family.webshots.com/album/578758026iAbpGv . Si astia sint copiii mei de vinerea http://family.webshots.com/photo/2185347240098079200PQlaWA .

Imi pare tare rau ca nu am reusit sa urez la multi ani puilor sarbatoriti. Sa fiti fericiti si sa aveti parte numai de noroc!!

Mergi la inceput

D-ne Dumnezeule cit am scris!!! M-am revansat pentru perioada de pauza:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Iuliana, nu te-ai revansat inca.
Felicitari. Si pentru tine - colegiul - si tot pt tine, dar ma refer la fete!
Da, eu am patit faze ca cele de care vorbesti tu cu vise premonitorii... Uneori ma sperie fazele astea... asa ca prefer sa nu ma gandesc al ele.

Azi l-am trimis pe Alex cu bomboane - ciocolata - la scoala. Sa vad ce povesteste cand vine acasa.
Ieri l-am sarbatorit - in vara i-am promis ca ii fac petrecere de 7 ani de ziua numelui cu colegii de scoala. Si ma pregatisem pentru vreo 40 de copii... ei bine nu a vrut petrecere. Si-a chemat prietenii lui "de-o viata" si chiar asa sunt, caci s-au intalnit prima oara cand aveau intre 3 si 15 luni -!!- si s-au jucat cat au vrut... M-a mirat de ce nu mai voia colegii si mi-a spus ca "de ziua ta iti chemi prietenii nu copii cu care nu ai nimic in comun!" mi-a cazut fata la asa o cugetare! Asa ca azi le-a dus colegilor ciocolata si gata. Astept impresii cand ajunge acasa.

Mergi la inceput

Si sa nu uit, la multi ani sarbatoritilor de azi! mamici, tatici si piuiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuli, vecinul cel nebun a fost la inaltime si anul asta!!

diana e o scumpa, iar emma zici ca-i catwoman, o domnisoara adevarata!

si... felicitari!!

noi cu ale noastre, eu ma zbat de mama focului, si e prima data cand mi-e frica. site-ul a inceput sa creasca, pe partea de activitati, pe blog, si mi-e teama ca nu o sa ma descurc, caci sunt singura...
noroc cu temele pentru copii, macar acolo imi creste inima, si cand vad ce-au mai facut parca imi reincarc bateriile. saptamana asta chiar sunt niste creatii super, din seminte, , sa va uitati daca aveti timp la grupa de scolari mai ales.

altfel, ieri a fost zi plina, clubul lui iris de dans a avut un spectacol demonstrativ, si a bagat si fetele fara partener la un dans de grup. trebuie sa descarc filmul sa va arat piticania mica. andrei nu a dansat, e suparat antrenorul pe el, si l-a retrogradat la grupa de incepatori. pana munceste, sau pana renunta. of... eu l-am lasat sa faca ce vrea. daca mai vrea sa mearga, bine, daca nu, sa renunte.
la scoala, tot aiurit e. sa vedem daca vacanta i-a prins bine. azi a venit incantat ca la sport i-a pus sa sara capra, si vreo 10 min vorbea continuu de trambulina si cum el e cel mai inalt si trebuia sa sara primul...

si in incheiere, am mai aruncat un ochi pe lista de sarbatoriti, pentru sophia, care tocmai ce-a facut un anisor, si in avans un pentru Luca si Aldo... sper-sper sa fiu pe faza la momentul potrivit!

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Da' ce sarbatoare e azi, ca eu sint in plop? O fi sf. Alexandru, ca daca da, tre' sa ii urez si eu lui barbat-miu LMA.

Cristina, vecinu' nebunu' a avut chestii noi anul asta...misto tare. Iti dai seama,vine tot cartierul la el:)) si respectiv la noi ca sintem peste drum de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

aia mica alba si ametita e a mea . au avut spectacol demonstrativ, si cum au aranjat pe ultima suta, vineri dimineata au avut antrenament intensiv sa puna cap la cap ceva.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Cristina, deci rochita de bal are, de dansat stie deja sa inceapa balul... e o scumpa. Abia astept sa ii arat lui Alex.
Va pupam e o scumpa.

Iuliana, ieri au fost Sf. Mihai si Gavril. Asa ca daca pe sotul tau il cheama doar Alex nu ii spune LMA. Pe ai mei baieti ii cheama Mihai asa ca de asta i-am sarbatorit.
Si tot de asta m-am gandit la Raduc-Mihai de Liliac si la Mihaela noastra din Suedia...
Cu intarziere dar cu mult drag transmitem Sophiei. Sa creasca mare si sanatoasa si fericita! Laura sa va traiasac si numai bine!

Mergi la inceput

Mei mamici de clasa intai numai mie mi se pare ca a dat peste mine buldozerul si ca vacanta asta a fost prea mica?

Ieri cand am ajuns acasa Alex dormea de vreo ora si ceva si cand s-au facut fix doua l-am trezit. S-a ridicat, s-a mutat in sufragerie sa ii aduc niste lapte si acolo s-a intins pe 2 scaune si a adormit iar! Mi-a cazut fata. Alex nu a mai dormit de 5 ani si 4 luni la pranz!Pana la 7... Bun ma bucur ca doarme...

Mergi la inceput