Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (174)
Raspunsuri - Pagina 17
Alysh spune:
Deci....azi mi s-a pus o mare pata sa plec din tara asta. Nu vad sanse sa se amelioreze ceva si cred ca e mai bine pt copiii nostri sa ne tiram. Abia astept sa vina Stef din delegatii si sa discutam serios pe tema asta. Sunt multe aspecte care ma deranjeaza aici...azi ce a declansat revolta mea a fost indolenta unor functionare din administratia noastra. E poveste prea lunga si plictisitoare asa ca nu ma apuc sa o expun aici.
Vreau o mica incurajare de la fetele din Belgia (pt ca as alege o tara francofona avand in vedere ca stiu bine fr si Stef si-o poate perfectiona fara pb)....o prima intrebare ar fi daca sunt sanse pt medici (din cate stiu eu , da) sa gaseasca de lucru acolo. Nu neaparat in spital, dar si ca reprez medical, etc. Am vb zilele trecute cu Inais si parea f incantata de schimbare.
Asa, revenind la oile noastre
, Vlad nu e asa gelos, aparent, cel putin....cred ca de vreo doua ori l-a atins pe Luca. In rest e calare pe el toata ziua, il puuuuuuuuuuuuupa pana ma exaspereaza pe mine, ii strange caputul, cu dragoste cica.....si are o pasiune: ii baga degetul in fontanela si il rasuceste adanc
Mereu spune ca Luca e fratiorul lui si "daca vine un copil sa-l bata pe Luca, el il bate pe copil"![]()
Si el ia suzi si se aseaza in leaganul lui Luca si sta acolo si cate o ora....dar macar e linistit, deci il las.
Ah, da...si Vlad ma ajuta sa-i pun pampersul, ii prepara laptele si i-l da.....de multe ori sunt putin complice cu Vlad in privinta lui LUca, vorbim asa ca oamenii mari: Ia uite mami cum plange, of, motonel mic.....si el se duce si ii canta o melodie cretina invatata de la ta-su " Nu mai plange Lucaaaaaaaaaaa, plansul e de formaaaaaaaaaa", eu ma prapadesc de ras![]()
Piggy, mortala Scufita Rosie
Laurita, sapt viitoare merg, daca vrei alegem o zi si mergem impreuna.
PS Am uitat sa zic: si pt noi tumultoasa viata in 4. Chiar mi se pare complicata, mult , mult mai complicata decat cea in 3. Zicea cineva la un moment dat aici ca cu 2 (scz cacof) nu se dubleaza efortul, ei bine mie mi se pare ca se cvadrupleaza. Cand raman doar cu unul, fie el Luca sau Vlad....mi se pareeeeeeeeeee floricica la ureche.
Dar ca incurajare pt gravi: TUMULTOS DAR SUBLIM!![]()
Alysh spune:
Felicitaaaaaaaaaaaaaari Lilly!! Sa fie intr-unceas bun si sa fie samburelul/samburica sanatos/oasa! Ce-ti doresti mai mult, baietel, fetitza? Te pup, felicitari!
Simonix spune:
Lily 
Felicitari 
Sa ai sarcina frumoasa si usoara iar la final bebe sanatos :)
Fetelor cu doi copii, io de-abia astept challenge-ul
Sunt constienta ca este muuult mai greu cu un copil, am si avut ocazia sa vad in preajma mea ... Dar nu stiu, cand vad ce si cum scrieti, de bine si de rau, asa am si eu chef sa traiesc experientele respective :) Acum ce sa zic, cand ai copilash mai mare, cum e deja Robert, te lenevesti
Deci iar somn toata noaptea, copilul e autonom, mananca singur, se spala pe maini, se joaca singur, intelegi ce vrea, comunici, are rabdare etc ... (in general
). Si cand ma gandesc ca un bb2 inseamna iar o perioada haotica (ma refer la program), oboseala din aia extrema (desi nici azi nu e the best day pt mine, robert m-a calarit toata noaptea, e cam bolnavior), cand ma gandesc la primele forme de boli (alea din primele luni de colectivitate)... uuuuf, ca nu stiu daca sunt in stare sa o iau ir de la capat. Plus ca acum mai e si Robertzone, pe care nu as vrea sa il neglijez (viseeeee). Nu stiu, e complicat, dar dorinta de a avea un bebenou parca e mai tare decat indoielile si temerile mele. Credtotusi ca am un argument super tare pro bebe2: momentele alea mai grele TREC, asta e sigur, e vorba doar de o perioada. La Robert tot ceea ce a fost dificil s-a incheiat pe la vreun an jumate. Deci 1 an jumate tre sa rezist ![]()
Dupa aia, cu un bebe de 2 ani si un fratzior mare de cam 5 anishori... io zic ca e ok, am o mamica in parc fix in situatia asta, nu va zic ce bine ii este, cel mare o ajuta cu bebemic, are grija de el, se simte "responsabil" ![]()
Alysh - nu stiu exact ce e cu medicii pe aici, nu cunosc pe nimeni in situatia asta, dar evident ca iti stam la dispozitie cu detalii, ma rog, tot felul de info pe care vi le putem transmite. Asa ca nu ezita
Si treci incoace
mai repede, o sa imi stabilesc ca target sa cooptam toata odiseea si sa facem aici mega clubul M&M 2008
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Alysh spune:
Simonix
, esti o scumpa, multumesc. O sa te asaltez cu intrebari, ca vor fi multe, cu siguranta. Dar mai intai sa discut cu barbatu'meu
sa-l conving si pe el.
Cat despre bebe2, evident ca doar o perioada e mai greu, la inceput. Ara dreptate Laurita la noi e putin mai dificil si pt ca diferenta intre bebei e mica....la 2 ani, oricat ai fi de istet nu poti intelege anumite lucruri.
Si pt mine timpul petrecut cu Vlad mi se pare mult mai agreabil: vorbim, ne intelegem, ne jucam, radem, interactionam cu alte cuvinte.
Cu Luca, ne zambim, ce-i drept, dar cand urla fara oprire dupa ce l-am schimbat, a papat, l-am leganat si pupat.....atunci sunt putin bulversata![]()
piggy spune:
Lili felicitari, sarcina usoara si un bb sanatos tun! Si multa putere sa treci peste clipele mai grele!![]()

Ali si eu te urmez peste hotare...acum caut cursuri de franceza..oare m-or primi cu Mara?
Desi eu sunt mai slaba de inger, parca tot nu m-am saturat de Ro, dar sunt cosntienta ca pt kinderi e mai bine.
Simonix ce curajoasa fata avem aici
Adevarul e ca si pe mine m-au motivat mult burticile dinaintea mea sa trec la bb2...Bine si varsta inaintata
belleane spune:
Lilly: felicitari, sa fie cu noroc sarcina si sa o duci cu bine la capat. Am vazut eu de saptamana trecuta ca voiai sa ne faci un anunt dar n-am insistat, am asteptat sa ne spui tu.

Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
Lilly, felicitari! si sarcina usoara!
Alysh, hai povesteste-ne ce-i cu functionarele indolente.
Credeam ca vorbesti de cele de la facul, vad insa ca n-ai ajuns la inscrieri.
Fetelor, cand va aud cu plecatul din tara imi vine sa plang
Noi putem pleca si maine la Viena, da' sotului ii place in Romanica noastra -- ce sa facem?
Simonix, depinde mult de copil
Noi suntem fam. cu copil de 5 ani si unul de 2 -- nu e deloc usor, copilul de 5 ani are alte preocupari (ex: desenat, bricolat) cel de 2 nu reuseste inca sa duca ceva la capat, se plictiseste rapid si tabara pe cel de 5 ani, stricandu-i acestuia toata munca.
La noi 80% din timp se aud numai urlete, plansete, tipete -- Annika vrea s-o imite si nu poate, suparare mare, si e inca prea mica (cum pov. si Piggy -- de pomana explic eu logic de ce nu e posibil) daca sora mai mare face ceva, musai si praslea -- nu stiu cum e la Gabi, ca si la ei e aceeasi dif -- da sunt 2 baietei
Sa va zic ce face Annika -- ai vostri copii au apucaturi din astea?
- isi mananca unghiile, da le roade nene, cu o frenezie de n-am vazut
- mananca scame: am poreclit-o "Scami" - orice patura prinde incepe s-o piguleasca, covoare - aceeasi soarta, tot ce e mai scamos nu are sanse de scapare - direct in gura la ANnika
Degeaba ii spun ca i se face un cocolos in burta, ca o s-o doara, ca mergem la spital, ca nu e bine, ca nu se poate etc. -- ea continua interesanta activitate -- si va jur, ii dau si mancare normala-nu e flamanda![]()
Adriana
Doloress spune:
LILY – felicitaaaaarii! Bravo, stiam eu ca iti doresti, deci tot la Odiseea de mai iunie te inscrii? Ce-ti doresti, baitel sau fetita?
Fetelor, cu bebe 2, bagam la capsor si notam tot. Ma si sperii, ma si bucur, cum zice SIMONIX. Oricum din ce-am citit, gelozia e acolo si e greu si cand sunt 10 ani diferenta intre ei. Vom vedea… eu una ma bazez mult pe sotu din dotare, el petrece mult timp cu Patrick, si sper sa-l antreneze mereu in tot felul de jocuri si activitati, ca sa-i fie mai usor. Stiu ca e normala gelozia, totul e sa putem sa-i facem sa treaca mai usor peste asta. Si sa incerc sa nu-i invalidez emotiile si sentimentele. Nu stiu daca o sa reusesc, Patrick e foarte mamos, inca i se pare tzatza proprietatea lui… chiar daca nu mai suge… Stiu ca va urma o perioada grea, insa e o perioada care o sa treaca. Cand vad fratii, mai ales de la 5 ani in sus, cum se joaca, cum se iubesc si se-ajuta, ma gandesc ca merita toata nebunia de la inceput. Eu cu sora-mea am o relatie minunata, desi cand eram mici ne bateam de ne busea sangele.
Am fost si eu ieri la eco, au fost 3 doctori, un profesor si 2 rezidenti. Bebele e bine sanatos, are toate organele, manutele si degetutele la locul lor. A fost fain ca faceau curs pe mine, a durat o ora, intai ii punea pe studenti, apoi le arata profesorul cum se face si cum se masoara, au luat toate organele si le-au puricat, ii intreba de toate malformatiile posibile si imposibile. N-au gasit nimic, desi nu prea intelegeam termenii lor, am dedus eu ca e totul bine. Oricum mi-au zis la sfarsit si pe intelesul meu ca totul e perfect.
Am pierdut speranta ca bebe2 e bebe cumintel, cred ca Patrick e ala cuminte, bebele asta nu a stat o secunda locului, in primul rand l-am gasit facand yoga, cu picioarele deasupra capului. A zis doctorul sa-l inscriu deja la Cirque du Soleil. L-au urmarit vreun sfert de ora sa ii prinda fata si nu au reusit, asa ca nu stiu cu cine seamana. Numai tumbe si giumbuslucuri prin burta mea, nu stiu cum de nu-l simt deloc.
Eu sunt cu probleme, ca intotdeauna, am placenta foarte jos inserata. Normal se fac numai 2 eco aici, la 12 saptamani si la 20, pe mine m-au mai chemat la 28, sa vada daca imi puns diagnostic de placenta praevia. Daca nu se ridica pana la 28 nu-i bun deloc. Mi-au zis sa fiu atenta, take it easy, sa merg de urgenta la spital daca am sangerari, insa sa nu ma sperii ca sunt frecvente in cazul placentei jos inserate. 
Colul este cam scurt, numai 2.9 mm, abia l-au putut masura pentru ca aveam contractii continuu, nici nu e de mirare ca am contractii cu asa un bebe miscaret.
Deci… no more soccer playing for me. Mi-e cam frica, va fi numai vina mea daca se inampla ceva, incerc sa stau cat mai calma, sper sa reusesc.
21+ cu posibil 
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
Simonix spune:
Adriana ![]()
nu ma sperii, sa stii
Noroc ca am vazut ca se poate si altfel, altfel ramaneam cu un singur mostenitor hihi . Da, nu contest ca e greu, sincera sa fiu, am vazut inceputuri de viata in 4 si bietii parinti aratau cam zombie (mda, ma scuzati, oricum, si la Robert cred ca aratam si noi la fel, si nu aveam decat un bebe). Din ce vazui eu depresiile post natale sunt mai accentuate la al doilea, banuiesc ca si oboseala si consumul este mai mare, nu iti mai permiti sa traiesti primele zile cu cel mic linistita, in lumea ta, cand esti totul pt cel nou-venit. La bb2 chiar trebuie sa te imparti si esti mult mai critica cu tine insati pt ca ai vrea sa nu schimbi nimic din relatia cu primul (adica sa fii totul pt el) si totusi sa fii totul si pentru cel nou, caci are si el dreptul asta, nu? De aici poate veni un conflict mai puternic, io asa gandesc acum. Pe mine ma doare inima cand ma gandesc ce bulversare va fi pentru Obet la inceput si ce va simti el.
Apoi, organizarea ... Mie imi e greu sa vizualize acum faze gen baia de seara cu un pitic mic si nou + mingie de energie = Robert. Sau ideea de masa. Sau noptile cu muls
si cu unul care urla (Robert, mai nou dorm cu el noaptea, ma cheama mereu) si cu altul care e mic. Cel mai nasol mi se pare la faza cu bolile... cand sunt amandoi vai de ei + noi aia mari. Cand ala mic trece prin primele boli, care in genere fac forme urate, cum au fost la Robert.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
belleane spune:
Adriana: Si Elena vrea sa fie mare si ca urmare se catara peste tot si incearca sa sara, se agata, se arunca fara sa se uite unde. Mi-e frica de mor uneori, nu spun cum imi face inima. Intr-o zi am gasit-o se dadea huta de manerul unei usi. Vrea sa faca tumbe, face spectacol si se urca pe comoda tv si danseaza, vrea sa sara de acolo.
Daca ii prinde caietele/cartile/penarul celei mari fuge cu ele si vrea sa scrie pe ele, sa le ascunda. O data am tinut de un caiet si i-a rupt coperta. Nu mai zic ce circ a fost acolo. Altadata i-a furat lipiciul, altadata stiloul etc E tare geloasa pe lucrurile de scoala ale Anei. Acum se joaca impreuna de-a scoala si ele sunt invatatarele si toti maimutoii sunt elevii. Se joaca frumos atunci cand i se acorda atentie daca incerci sa nu o incluzi si pe ea atunci se supara rau si face contra. Si noi ne jucam de-a multe: de-a teatrul, de-a piscina, de-a discoteca ne ascundem, ne prefacem ca suntem lupi, balauri etc ..Acum e mult mai linistita si mai cooperanta.
Inainte aveam probleme si cu motanul care era cea mai mare distractie a Elenei sa-l alerge si sa-l paruiasca. Saracul motan ar fi intrat si-n pamant daca putea. La un moment chiar o musca de mana motanul. Acum i-a mai trecut de cand e motanul cu probleme i-am tot explicat si l-crutat.
In ultimul timp n-au mai fost episoade de gelozie nici din partea piticului nici din partea Anei.
Voiam sa va spun ca daca mesajele mele par incoerente si neelaborate asa si sunt pentru ca sunt tot timpul pe fuga, parca si mintea mea sta sa fuga.