35.000ufc/ml e infectie sau nu?

35.000ufc/ml e infectie sau nu? | Autor: adria.bh

Link direct la acest mesaj

buna, in urma cu 2 zile am dus urina la laborator, rez. pseudom...,entero... ,proteus=35.000germ/ml, noua medicul ne a spus ca nu e inf, dar tot stau nelinistita.ce sa fac? e sau nu inf?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

nu e, trebuie cel putin o suta de mii de ufc
poate e contaminare de proba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

multumesc delsim
mai astept raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

neapart trebuie refacuta analiza si cat mai corect posibil: sa nu fi luat antibiotice de cel putin o saptamana, in dimineata recoltarii se spala zona intima cu apa si sapun, iar recoltarea se face in recipient steril fara a atinge marginile recipientului de tegumente, apoi se duce proba cat mai repede la laborator. uneori se face tratament si pentru rezultate de genul acesta, mai ales daca exista simptome sau este o infectie cronica recidivanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

anemona asa am facut ,am spalat o bine, antibiotice nu a luat de 3 luni iar urina am dus o imediat, un sfert de ora a durat de la recoltare pana la laborator.
simptome nu are deloc,stiu ca urinarea des e un prim simptom, ea urineaza la cel mulr 5 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

se poate sa fie contaminata si din neglijenta la manipularea in laborator, sau recipientul sa nu fi fost steril. sfatul meu este sa repeti oricum. daca iese negativ, stai linistita dupa aia.

Mergi la inceput