Hmmm, situatie delicata

Pe scurt de tot.
Acum vreo luna de zile, mai bine, sotul se pomeneste cu un telefon de la o cunostinta, un profesor cu care a facut meditatie in liceu dar cu care a tinut legatura cu cate un telefon doua pe an, spunandu-i ca e intr-o stare jalnica, bolnav, la pat si fara nici-un ban.
Sotul, pentru ca era plecat, ii trimite o suma considerabila printr-un prieten.
Acum situatia s-a repetat, iarasi telefon (i-a lasat mesaj vocal) si iarasi am rugat acelasi prieten sa-i trimita banii.
Intrebarea sau intrebarile mele sunt, cum se procedeaza in astfel de situatii?
Batranul respectiv e la pat, totusi cine il ingrijeste, cine ii cumpara cu banii pe care noi ii trimitem?
Oare nu are pe cineva care are obligatia sa-l ingrijeasca, noi sa-i trimitem si banii sa fie luati de altcineva?
Va intreb, pentru ca nu stiu cum sa pun eu problema astfel incat sa nu fiu considerata fara suflet sau sa par ca trag pe cineva la raspundere.
uneori gandesc prea mult....
Raspunsuri

elaga spune:
Chiar ca e delicata situatia, pe de o parte nu vrei sa lasi saracul om sa se chinuie, pe de alta nu stii daca beneficiaza el de bani sau altii. Poate reusesti sa-i faci o vizita, sa vezi care e situatia. Daca efortul financiar e mare si pentru tine, daruiesti cat poti si incearca sa-i gasesti familia. Raspunderea e a lor, nu a ta.

rrox3 spune:
Giulia unde este respectivul ex-profesor? Nu puteti ruga pe cineva de incredere sa il viziteze si sa afle mai multe? Te-ar scapa de indoieli.
Sotul tau ce parerea are? Fiindca la urma urmei e vorba de relatia lui. Ai o problema cu faptul ca-i trimite bani? Daca e asa, vorbeste direct si dechis cu el, asa e corect.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

giulia71 spune:
E foarte delicata, asa o simt si eu.
Data trecuta cand l-am intrebat pe sotz, mi-a zis ca a avut de mic rezerve fata de el ca avea obiceiul sa minta si ca de cateva ori l-a prins cu minciuna.
Apoi o vreme i-ar fi zis sotului ca n-are pensie, desi a fost profesor universitar, greu de crezut!
Realitatea e una dura, omu e bolnav, traieste intr-o saracie lucie si tb ajutat, dar din cauza distantei daca banii ii ia altcineva?
Nu stiu, la cate se intampla, ma gandesc la tot felul de tampenii..

giulia71 spune:
Rrox, n-am problema ca-i trimite banii, insa nu stiu daca batranul beneficiaza de acesti bani.
Cine l-a ingrijit pina acum si acum a incetat s-o mai faca?
Mi-e foarte greu sa investighez pb din cauza distantei. Eu la Zalau, el la Bucuresti.

CorinaDani spune:
dar profesorul nu are familie, rude apropiate ? daca e bolnav la pat, cu siguranta vine/venea cineva sa-l ajute.
stiam ca exista servicii de asistenta sociala la domiciliu (gasesti imediat cu google, sunt cateva firme in Bucuresti), mai bine platiti acolo sa vina cineva calificat sa aiba grija de el, DACA intr-adevar situatia sta asa cum scrii tu...
uite, o idee ar fi ca sotul tau sa ia legatura cu un fost coleg de liceu, cu domiciliul in Bucuresti, sa-l roage sa se intereseze de soarta si starea profesorului, sa va confirme ca intr-adevar banii trimisi de voi sunt folositi asa cum trebuie si batranul primeste ingrijirea de care are nevoie...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

gavandor spune:
giulia, stii sigur ca omul e bolnav la pat? daca sotul il stie cu antecedente de minciuneala, poate nici nu e chiar asa. Poate o sa ma credeti fara inima, dar eu una nu sunt convinsa intotdeauna ca prin a da bani cuiva care cere faci un lucru bun, uneori ii poti face chiar mai mult rau. Si o sa va ceara mereu, si poate la un moment dat nu o sa poti sa-i dai, si atunci ce o sa faci? asa cum a spus si rrox3, ideal ar fi sa puteti afla cu adevarat care-i treaba cu el, altfel poate nu ar strica sa va ganditi un pic mai bine ce faceti si ce aveti de facut...

giulia71 spune:
Este bolnav la pat, asa ne-a spus data trecuta cand s-a dus sa-i duca banii prietenul lui barbatu-meu.
Insa, nu stim daca exista cineva care are grija de el, iar de la batran n-a aflat sotul nimic. E drept ca nici n-a intrebat ca a crezut ca e doar o situatia conjuncturala.
Acum nu-i voi da banii, pina nu voi face ceva investigatii personale sau sa ma conving cumva ca banii ajung la el.
Problema e alta, daca aflu ca are cineva grija de el, daca se poate numi grija, cum poate fi "trasa la raspundere" sa-si faca totusi datoria, nu? El ne-e spus in mesaj ca e flamand de cateva zile si n-are medicamente:((

pitzinuca spune:
de unde suna domnul profesor, si din ce isi plateste telefonul?
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

giulia71 spune:
pitzinuca, ai pus punctul pe i ca l-a sunat pe sotz dupa cel putin nr de mobil?!
Sotul mi-a spus si de aici au aparut suspiciunile mele, deh asa suntem noi avem si al saptelea simtz.
Si mi-au venit in minte n scenarii...
De unde are atatea cartele? Daca il pune cineva sa sune si sa ceara bani, desigur nu pentru el?
Diseara il sun eu si vad ce aflu , poate aflu mai multe.
Am stabilit oricum cu al meu sa mearga totusi sambata prietenul lui si sa-i duca ceva de mancare si eventual sa-i cumpare si medicamente.

kariguld spune:
cred ca se poat cere lamuriri si la primaria din localitatea batranului. trebuie sa existe cumva o modalitate de a afla amanunte, inainte sa mai trimiti bani. eu asa as proceda, intai m-as asigura ca banii ajug si se folosesc ptr batran.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!